devote 17.10.05, 00:17 oczywiscie to nie sa prawdziwe zdjecia jednak gdyby tak wygladal to by bylo zajefajnie www.3harts.nl/VWgolfVI/VWgolf-MK6-1c.jpg www.3harts.nl/VWgolfVI/VWgolf-MK6-2c.jpg Link Zgłoś Obserwuj wątek
wujaszek_joe Re: Golf 6 17.10.05, 00:51 niezły. sądząc po "sukcesach" obecnego golfa moze niedługo go zobaczymy Link Zgłoś
unterseeboot Re: Golf 6 17.10.05, 01:00 wyjebisty na maxa ..... juz zbieram szmalec i za 20 lat będę miał takiego!!!!;) i te 20 calowe fele to jest malina istna! Link Zgłoś
01boryna Re: Golf 6 17.10.05, 11:24 Golf zawsze pozostanie Golfem, praktyczny i bez szans w konkursach pieknosci. Link Zgłoś
irlandia_pn Re: Golf 6 17.10.05, 11:33 01boryna napisał: > Golf zawsze pozostanie Golfem, praktyczny i bez szans w konkursach pieknosci. Za to z jakością lecącą w dół. Polecam test 100 tys km Ato Świata - krzywo zmontowane nadwozie, nierówno położony lakier w różnych odcieniach, kiepskie plastiki w środku, korozja zawieszenia. Oto Golf V. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 12:57 irlandia_pn napisał: > 01boryna napisał: > > Golf zawsze pozostanie Golfem, praktyczny i bez szans w konkursach piekno > sci. > > Za to z jakością lecącą w dół. Polecam test 100 tys km Ato Świata - krzywo > zmontowane nadwozie, nierówno położony lakier w różnych odcieniach, kiepskie > plastiki w środku, korozja zawieszenia. Oto Golf V. Wymieniles tylko drobne wady zreszta juz w wiekszosci wyeliminowane za to nie napisales ze ogolna ocena samochodu byla bardzo dobra a po przejechaniu 100tys km i rozebraniu go na czesci wszystkie elementy nie wskazywaly zadnych oznak zuzycia i wszyscy testujacy jak i rzeczoznawcy bardzo dobrze ocenili calosc.Takie niedorobki w samochodach z pierwszego okresu produkcji to teraz dosc czesta wada prawie wszystkich samochodow. Link Zgłoś
elvispresley Re: Golf 6 18.10.05, 12:13 pewnie dlatego, ze to przedruki z niemieckich pisemek i nawet passat wygrywa tam z C5ka mimo, ze w tescie wypada gorzej od alfy 156... prrooosszz! Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 18.10.05, 12:20 elvispresley napisał: > pewnie dlatego, ze to przedruki z niemieckich pisemek i nawet passat wygrywa > tam z C5ka mimo, ze w tescie wypada gorzej od alfy 156... prrooosszz! W jakim tescie ? CZzyli jak w niemieckiej prasie pokazuja wady golfa to wszystko OK ,ale jak juz zalety to dlatego ze to niemiecka prasa.? Link Zgłoś
franek-b Re: Golf 6 17.10.05, 12:56 emes-nju napisał: > Wspanialy przyklad AlfaVagena ;-P alfa z dziobem od golfa cabrio he he:-) moze zrobi sie ciekawie: zwlaszcza, ze alfie szefuja niemcy obecnie Link Zgłoś
edek40 Re: Golf 6 17.10.05, 13:03 Czyzby zdaniem projektanta ludowoz nie liczyl juz na swoj rynek i chcial upychac swoj drogi szmelc na rynkach, ktore nie charakteryzuja sie drogami? Bo po coz inaczej zakladaliby mu takie wiekie kolka? Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 13:20 edek40 napisał: > Czyzby zdaniem projektanta ludowoz nie liczyl juz na swoj rynek i chcial upycha > c swoj drogi szmelc na rynkach, ktore nie charakteryzuja sie drogami? Bo po coz > inaczej zakladaliby mu takie wiekie kolka? Przeciez widzisz ze to symulacja komputerowa wszystkie prototypy maja duze felgi bo to dobrze wyglada wizualnie. Jak nazywasz szmelcem najlepiej sprzedawalny samochod w europie od prawie 30lat [z malymi przerwami} to co nim nie jest? Link Zgłoś
edek40 Re: Golf 6 17.10.05, 13:25 W Posce wciaz jest malo golfow V. Ale dzisiaj widzialem jednego. Wlasnie ladowali go na lawete. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 13:29 edek40 napisał: > W Posce wciaz jest malo golfow V. Ale dzisiaj widzialem jednego. Wlasnie ladowa > li go na lawete. Tez go widzialem facetowi tak dobrze sie nim jechalo ze zapomnial nalac paliwa. Wiem ze nalezysz do zagozalych wrogow VW wiec nie dziwi mnie ze akurat tej marki samochody widujesz jak laduja je na lawete. Link Zgłoś
edek40 Re: Golf 6 17.10.05, 13:58 To niedokladnie tak. Uwazam, ze vw jest stanowczo przereklamowany. Z tego tez powodu jest stanowczo za drogi i to szczegolnie dotyka Polakow, ktorzy placa wiecej za mniej i trwaja w swoim zachwycie nie zauwazajac innych marek. Rzeczywiscie malo widuje lawet ladujacych samochody na drodze, malo widuje rowniez golfow V. A dzis mialem dwa w jednym ;) A moje wyczulenie datuje sie z czasow gdy starego forda (podobno beznadziejna marka) zmienilem i to razem z kolega na passata (podobno solidny; ech, dalem sie namowic). O ile ford sie troche psul to czesci oryginalne byly dostepne gora w 2 tygodnie, to i mnie i koledze passaty odmawialy posluszenstwa. Na poczatku lat dziewiecdziesiatym pozyskanie oryginalnych czesci do starego passata graniczylo z cudem. Czas oczekiwania przekraczal 3 miesiace zostawal wiec szrot, wiec ciagle naprawialismy to samo. Zrazilem sie. A moje zrazenie ugruntowala moja pierwsza mazda, ktora byla starsza niz passat, byla mocno powypadkowa i zaniedbana. I w zasadzie sie nie psula - z wyjatkiem opanowanych w ciagu 2-3 miesiecy usterek elektryki nie zabezpieczonej przed wilgocia i opilkami spachli na czas naprawy. Ceny czesci wprawdzie zabijaly, ale byly dostepne. Stopniowo pojawialy sie ogromne ilosci tanich zamiennikow. A uraz mi sie odnawia jak ogladam ceny wspolczesnych. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 14:20 edek40 napisał: > To niedokladnie tak. Uwazam, ze vw jest stanowczo przereklamowany. Z tego tez p > owodu jest stanowczo za drogi i to szczegolnie dotyka Polakow, ktorzy placa wie > cej za mniej i trwaja w swoim zachwycie nie zauwazajac innych marek. > > Rzeczywiscie malo widuje lawet ladujacych samochody na drodze, malo widuje rown > iez golfow V. A dzis mialem dwa w jednym ;) > Malo jest golfow V z podstawowego powodu cena ,zwlaszcza w krajach takich jak Polska cena ma najwieksze znaczenie. Golf jest srednio drozszy od porownywalnej konkurencji o okolo 10-20% uwzgedniajac czesto skromniejsze wyposazenie moze nawet wiecej . Jestem pewien ze gdyby golf kosztowal tyle co focus czy corrola moglby byc najlepiej sprzedajacym sie samochodem w tej klasie i dlatego jego role w tym regionie przejela skoda octavia i wlasnie ona jest zdecydowanie najlepiej sprzedawanym samochodem w swojej klasie. Mozna sie z tym nie zgadzac ale ktos kto kupuje octavie praktycznie kupuje golfa roznica tylko w znaczkach stylistyce i prestizu jaki mimo wszytko vw ma. Reszta czyli technika to czysty golf Link Zgłoś
elvispresley Re: Golf 6 18.10.05, 12:16 nonsens - jedynie cytryna notuje wzrost sprzedazy na polskim rynku, wszystkie inne rynki notuja spadek, po VW PSA sprzedaje w tym kraju najwiecej aut, producenci golfa wciaz licza, ze polacy nie potrafia czytac, jak sie naucza to im sprzedaz szmelcu spadnie hehe Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 09:14 elvispresley napisał: > nonsens - jedynie cytryna notuje wzrost sprzedazy na polskim rynku, wszystkie > inne rynki notuja spadek, po VW PSA sprzedaje w tym kraju najwiecej aut, > producenci golfa wciaz licza, ze polacy nie potrafia czytac, jak sie naucza to > im sprzedaz szmelcu spadnie hehe Tylko nie dopowiedziales sobie dlaczego tylko citroen notuje wzrost sprzedazy a juz blizniaczy peugeot nie.Otoz jedynym powodem popularnosci citroena jest znaczna niekonczaca sie promocja i zeby wogole ktos chcial to kupowac to bogate wyposazenie czyli metody na poziomie Daci logan -mozliwie najnizsza cena. Sprawdz sobie sprzedaz w Europie tam zdaje sie wszystkie francuzy sa w glebokim dolku i dopiero wyciagaj wnioski fanie PSA. Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Golf 6 19.10.05, 10:49 waskes29 napisał: > Tylko nie dopowiedziales sobie dlaczego tylko citroen notuje wzrost sprzedazy > a juz blizniaczy peugeot nie.Otoz jedynym powodem popularnosci citroena jest > znaczna niekonczaca sie promocja i zeby wogole ktos chcial to kupowac to > bogate wyposazenie czyli metody na poziomie Daci logan -mozliwie najnizsza > cena. > Sprawdz sobie sprzedaz w Europie tam zdaje sie wszystkie francuzy sa w > glebokim dolku i dopiero wyciagaj wnioski fanie PSA. tylko PSA notuje znakomite wyniki finansowe a twoj ukochany szmelcwagen vw ponosi gigantyczne straty i boi sie wrogiego przejecia do tego stopnia ze porsche musi mu pomagac. Ten kolos na glinianych nogach chroniony byl przez lata sztucznie przez prawo vw a teraz na wolnym rynku nie umie sobie poradzic bo prosukuje tandete. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 11:09 wojtek_blankietowy napisał: > > tylko PSA notuje znakomite wyniki finansowe a twoj ukochany szmelcwagen vw > ponosi gigantyczne straty i boi sie wrogiego przejecia do tego stopnia ze > porsche musi mu pomagac. Ten kolos na glinianych nogach chroniony byl przez > lata sztucznie przez prawo vw a teraz na wolnym rynku nie umie sobie poradzic > bo prosukuje tandete. Taka produkuje tandete ze jest najlepiej sprzedajaca sie marka w Europie mim stosunkowo wyzszych cen i 4-tym producentem na swiecie i jako jedyny obok BMW zwiekszyl dosc znacznie udzial w sprzedazy w europie. Co ma do tego ze ze kilka procent nalezy do Landu dolnej saksoni , wez zobacz ile firm poupadalo lacznie z RR lub zostalo przejete ,nawet takie kolosy jak GM i fiat maja klopoty. A co niby Nissan ,Mitsubishi nie mialy problemow?A Volvo, SAAB .Pomysl ile jest niezaleznych jeszcze marek.Takie wielkie firmy wlasnie jak VW maja najtrudniej bo wlasnie je najbardziej dotykaja recesje . Mnie nie obchodzi czy VW zarabia na sprzedazy samochodow czy nie dla mnie liczy sie to ze robi dobre samochody a twoje uprzedzenie kogo to obchodzi i tak niegdy nie bedzie ciebie stac pewnie na vw i dlatego skomlisz teraz tak jak niektorzy na mercedesa ze ma kiepska jakosc a nigdy nie mieli mozliwosci przejechac sie mercedesem no chyba ze taksowka 124 Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Golf 6 19.10.05, 11:32 waskes29 napisał: > Taka produkuje tandete ze jest najlepiej sprzedajaca sie marka w Europie tłuku glupi najlepiej sprzedająca się marką jest renault, a vw jest najlepiej sprzedajacym auta koncernem > mim stosunkowo wyzszych cen i 4-tym producentem na swiecie i jako jedyny obok > BMW zwiekszyl dosc znacznie udzial w sprzedazy w europie. no zobacz az 4-ty jest, czyli az 3 jest przed nim w tym Toyota ktroej auta jakosciowo bija vw na glowe o kilka dlugosci. > tak niegdy nie bedzie ciebie stac pewnie na vw i dlatego skomlisz teraz tak dlaczego mialbym skomlic ze nie stac mnie na syf i tandete? to ty skomlisz i bronisz tego syfu bo dales sie nabrac i kupiles taka tandete Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 11:47 wojtek_blankietowy napisał: > tłuku glupi najlepiej sprzedająca się marką jest renault, a vw jest najlepiej > sprzedajacym auta koncernem Jesli ktos z nas dwoch jest tu tlukiem to zdecydowanie ty. Tu masz sprzedaz za ten rok w calej europie 1 VW 1 151 856/+2.3% 2 renault 1 144 331/-4,4% 3 opel 1 069 751 /-0,5 Pelne dane przytoczyl cc_2004 poszukaj sobie pajacu to bylo chyba 17- X. I tak jest z cala twoja wiedza wiec sie nie kompromituj natorycznym pisaniem bzdur to samo dotyczylo audi TT -po co zabierasz glos jak nie masz o tym pojecia , osmieszasz sie tylko idz lepiej pobawic sie na podworko tylko nie bierz ptasich kup do buzi bo jeszcze sie rozchorujesz-przyjdzie mama cos ugotuje . Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Golf 6 19.10.05, 13:06 waskes29 napisał: > Tu masz sprzedaz za ten rok w calej europie > 1 VW 1 151 856/+2.3% > 2 renault 1 144 331/-4,4% > 3 opel 1 069 751 /-0,5 poprosze link bo ja mam dane za zeszly caly rok i jesli chodzi o marki to wygrywa renault > bzdur to samo dotyczylo audi TT -po co zabierasz glos jak nie masz o tym > pojecia , osmieszasz sie tylko idz lepiej pobawic sie na podworko tylko nie o TT bede pisal prawde tzn taka ze auto wypada z drogi i zabija swych kierowcow. > bierz ptasich kup do buzi bo jeszcze sie rozchorujesz-przyjdzie mama cos > ugotuje . zenada, jestes obrzydliwy ale nic wiecej po tobie sie nie spodziewalem Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 13:23 wojtek_blankietowy napisał: > waskes29 napisał: > > Tu masz sprzedaz za ten rok w calej europie > > 1 VW 1 151 856/+2.3% > > 2 renault 1 144 331/-4,4% > > 3 opel 1 069 751 /-0,5 > > poprosze link bo ja mam dane za zeszly caly rok i jesli chodzi o marki to > wygrywa renault > O link zapytaj cc_2004 to sa jego dane . Tu masz sprzedaz w europie w/g koncernow I-VIII 2005 i 2004 i udzial w rynku 1. VW grupa 1 966 388 i 1 899 084/ 19% i 18.2% 2 PSA 1 434 829 i 1 485 515 /13.9 i 14 3 FORD 1 120 647 i 1 157 110/10.8 i 11.1 4 GM 5 renault 6 fiat 7 D-C 8 toyota 9 BMW 10 NISSAN Wszystkie dane z ostatniego nr auto swiat . Przestan wiec pisac bzdury bo w sposob jaki piszesz zasluguje zeby ciebie traktowac jak blazna -przez te nienawisc do vw i audi nie widzisz nawet jak sie osmieszasz niewiedza . Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Golf 6 19.10.05, 13:45 waskes29 napisał: > O link zapytaj cc_2004 to sa jego dane . ty o nich mowisz ty daj link. > Tu masz sprzedaz w europie w/g koncernow I-VIII 2005 i 2004 i udzial w rynku > 1. VW grupa 1 966 388 i 1 899 084/ 19% i 18.2% > 2 PSA 1 434 829 i 1 485 515 /13.9 i 14 > 3 FORD 1 120 647 i 1 157 110/10.8 i 11.1 > 4 GM > 5 renault > 6 fiat > 7 D-C > 8 toyota > 9 BMW > 10 NISSAN > Wszystkie dane z ostatniego nr auto swiat . to jest sprzedaz koncernow a my mowilismy o markach to roznica. ja nadal twierdze ze za zeslzy rok liderem bylo renault. > Przestan wiec pisac bzdury bo w sposob jaki piszesz zasluguje zeby ciebie > traktowac jak blazna -przez te nienawisc do vw i audi nie widzisz nawet jak > sie osmieszasz niewiedza . nie ekscytuj sie tak bo ci serce wysiadzie. jaka nienawisc czynie pisalem prawdy ze audi TT wypadalo z drogi? czynie bylo prawda ze silniki vw zamarzaly i mogly pęknac? czy nie jest prawda ze przednie zawieszenie passata b5 sypie sie jak choinka na wiosne? Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 14:06 wojtek_blankietowy napisał: > waskes29 napisał: > > O link zapytaj cc_2004 to sa jego dane . > > ty o nich mowisz ty daj link. Jesli twierdzisz ze jest inaczej to sam podaj link ze tak nie jest .Liczby podalem za cc_2004 z 17 X tam jest jego watek gdzie podaje dokladnie wszystkie marki pod wzgledem sprzedazy poszukaj sobie a o link zapytaj jego skad ma te dane.Jak masz inne to podaj . > > nie ekscytuj sie tak bo ci serce wysiadzie. jaka nienawisc czynie pisalem > prawdy ze audi TT wypadalo z drogi? czynie bylo prawda ze silniki vw zamarzaly > i mogly pęknac? czy nie jest prawda ze przednie zawieszenie passata b5 sypie > sie jak choinka na wiosne? Wczesniej pisales ze Audi TT wypadalo z drogi bo mialo zle zrobione zawieszenie - to bzdury wiec pisales bzduty jesli nie to podaj link. A jesli chodzi o Passata to podaj link ze sie tak sypal bo w/g ADAC zajmuje 7 miejsce w klasie zaraz za Avensisem. Link Zgłoś
emes-nju Re: Golf 6 17.10.05, 14:00 waskes29 napisał: > edek40 napisał: > > > W Posce wciaz jest malo golfow V. Ale dzisiaj widzialem jednego. Wlasnie > > ladowali go na lawete. > > Tez go widzialem facetowi tak dobrze sie nim jechalo ze zapomnial nalac > paliwa. Jakis czas temu, jak mieszkalem jeszcze w miescie, kilka razy w roku ogladalem jak moj sasiad ladowal na lawete nowiutkie Audi. Nie zapalal... Myslisz, ze sciagali mu paliwo w nocy? A czy Audi to nie jest przypadkiem taki bardziej luksusny VW? Nie chce sie czepiac tych konkretnych marek, ale mit o bezawaryjnosci VW dawno umarl. Teraz jest to po prostu przecietny (a wzorniczo gorzej niz przecietny) samochod za, zwykle, wydziczone pieniadze. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 14:13 emes-nju napisał: > Jakis czas temu, jak mieszkalem jeszcze w miescie, kilka razy w roku ogladalem > jak moj sasiad ladowal na lawete nowiutkie Audi. Nie zapalal... Myslisz, ze sci > agali mu paliwo w nocy? A czy Audi to nie jest przypadkiem taki bardziej luksus > ny VW? > > Nie chce sie czepiac tych konkretnych marek, ale mit o bezawaryjnosci VW dawno > umarl. Teraz jest to po prostu przecietny (a wzorniczo gorzej niz przecietny) s > amochod za, zwykle, wydziczone pieniadze. > Ale ja nigdy nie twierdzilem ze samochody VW czy audi sa bezawaryjne psuja sie jak wiekszosc a to je rozroznia od np japonskich ze sa bardziej nierowne .Jeden potrafi perfekcyjnie przejezdzic dlugi okres bez zadnych napraw a inny potrafi byc dokuczliwy i tak maja wszystkie europejskie samochody. Wlasnie wzornictwo vw wlasnie dlatego ze malo wyszukane moze byc{i chyba jest} jego atutem swiadcza o tym chocby dosc spore przywiazanie do marki ,wielu osobom nierzucajacy sie wyglad odpowiada innym nie plusem jest za to fakt ze po wielu latach taka stylistyka powoduje ze samochod nie starzeje sie tak szybko gdy kilkakrotnie zmienia sie moda i style. Dlatego golf nigdy nie byl piekny i zawsze nastepna wersja byla bardzo powiazana stylistycznie z poprzednikiem .Jak sie wezmie golfaI i V mozna sie doszukac wciaz wspolnych cech. A osobna kwestia jest fakt ze VW majac samochody porownywalne z konkurencja dosc znacznie odbiega od nich cena i moim zdanie trudno to uzasadnic. Link Zgłoś
emes-nju Re: Golf 6 17.10.05, 14:18 To znaczy, ze sie zgadzamy :-) Nie jestem milosnikiem ekstrawagancji w wygladze samochodow, bo zwykle szybko sie nudza. Vide Ford Puma (ale juz np. Focus wyznaczyl nowy kierunek). Golf (i inne VW) sa dla mnie "letnie" - ani ziebia, ani grzeja. Problem w tym, ze kazdy kolejny Golf jest coraz mniej spojny stylistycznie - a prosciej: coraz czesciej VW wygladaja tak jakby przod i tyl projektowali w roznych biurach kostrukcyjnych :-P Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 14:28 emes-nju napisał: > To znaczy, ze sie zgadzamy :-) > > Nie jestem milosnikiem ekstrawagancji w wygladze samochodow, bo zwykle szybko s > ie nudza. Vide Ford Puma (ale juz np. Focus wyznaczyl nowy kierunek). Golf (i i > nne VW) sa dla mnie "letnie" - ani ziebia, ani grzeja. Problem w tym, ze kazdy > kolejny Golf jest coraz mniej spojny stylistycznie - a prosciej: coraz czesciej > VW wygladaja tak jakby przod i tyl projektowali w roznych biurach kostrukcyjny > ch :-P Zgadzamy sie w zupelnosci i nigdy nie twierdzilem inaczej jesli chodzi o golfa to naprawde posiadal on jakas przewage nad reszta w pierwszych dwoch swoich wersjach a pozniej konkurencja go dogonila a czasami i nawet przegonila .Jeden z wiekszych atutow golfa to dobra przecietnosc we wszystkim zadko kiedy moze sie czyms wyroznic w klasie ale tez zadko kiedy posiada jakies istotne wady . Ja tez uwazam ze uroda golfow to jego najslabszy atut za to juz pojezdzilem V-tka i jest to naprawde bardzo dobry samochod szkoda tylko ze wykonany w srodku dosc odczuwalnie gorzej niz poprzednik ktorego uwazalem za wzor pod tym wzgledem. Link Zgłoś
edek40 Re: Golf 6 17.10.05, 14:24 Golfy I i II w "ich czasach" podobaly mi sie. Golf III nie podobal mi sie od razu i tak juz zostalo. Golf V stylistycznie jest prawie taki sam jak IV i III. One wygladaja mniej wiecej tak jakby stylistom przyswiecaly takie priorytety: zmiescic podstawowe podzespoly, kola, drzwi w mozliwie jak najprostszej budzie, bo tak jest taniej robic formy. Nie cierpie samochodow designerskich, ale brak designu golfa to drugi biegun. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 14:34 edek40 napisał: > Golfy I i II w "ich czasach" podobaly mi sie. Golf III nie podobal mi sie od ra > zu i tak juz zostalo. Golf V stylistycznie jest prawie taki sam jak IV i III. O > ne wygladaja mniej wiecej tak jakby stylistom przyswiecaly takie priorytety: zm > iescic podstawowe podzespoly, kola, drzwi w mozliwie jak najprostszej budzie, b > o tak jest taniej robic formy. Nie cierpie samochodow designerskich, ale brak d > esignu golfa to drugi biegun. Ja mysle ze to jest specjalnie robione widocznie badania rynku wykazuja ze potencjalni nabywcy sa osobami ktore nie lubia duzych zmian i raczej wola ewolucje niz rewolucje w wygladzie .To jest samochod glownie na rynek niemiecki gdzie niepodzielnie rzadzi i chyba VW woli utrzymac wiernych nabywcow niz eksperymentowac stylistyka i szukac nowych.Jak widac taka metoda ma jakis sens skoro wciaz ten samochod ma najwieksza sprzedawalnosc a to jest najwazniejsze bo co komu po tym ze samochod zdobywa nagrody za stylistyke jak nikt tego pozniej nie kupuje.Inna droge obral swojego czasu focus i to mu sie oplacilo ale nie zmienil wygladu drugiego wydania i juz ma problemy ze sprzedaza. Link Zgłoś
edek40 Re: Golf 6 17.10.05, 14:40 No nie. Z focusem widze to inaczej. To byl fajny i ciekawy samochod, a teraz zrobili z niego nieciekawego malego mondeo. Z wywazonego przodu poprzednika zrobili "cos". W diably poszlo ciekawe, ale raczej wygodne wnetrze starego. Zapewne chcieli pojsc w nijakosc niemieckiej stylistyki, ale im sie nie udalo. Uzytkownikow starych focusow nie przekonali. Nie przekonali rowniez uzytkownikow golfa, bo dla nich to zbyt wydziczona jednak propozycja. Trafili w proznie. Mi stary focus sie podoba, a nowy wcale. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 17.10.05, 14:49 edek40 napisał: > No nie. Z focusem widze to inaczej. To byl fajny i ciekawy samochod, a teraz zr > obili z niego nieciekawego malego mondeo. Z wywazonego przodu poprzednika zrobi > li "cos". W diably poszlo ciekawe, ale raczej wygodne wnetrze starego. Zapewne > chcieli pojsc w nijakosc niemieckiej stylistyki, ale im sie nie udalo. Uzytkown > ikow starych focusow nie przekonali. Nie przekonali rowniez uzytkownikow golfa, > bo dla nich to zbyt wydziczona jednak propozycja. Trafili w proznie. Mi stary > focus sie podoba, a nowy wcale. No wlasnie o to mi chodzi ze ford z nowym modelem nie trafil do nikogo . Dla tych co mysla o golfie i tym podobnych autach to wyglad jest zbyt awangardowy a dla tych co lubia samochody inne to tylko drobna kosmetyka poprzednika ktora wcale nie wyszla na lepsze. Jesli chodzi o wnetrze to wlasnie w poprzedniku wyjatkowo mi sie nie podobalo zbyt duzy chaos , a w tym nowym juz tak ale to dlatego ze jest bardzo zblizone do golfaIV i wlasnie mi takie nudne ale praktyczne do bolu odpowiada Link Zgłoś
devote Re: Golf 6 18.10.05, 00:58 narzekaja na wyglad golfa ale gdyby byl tanszy w polsce to by bil rekordy w sprzedazy Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Golf 6 18.10.05, 08:25 devote napisał: > narzekaja na wyglad golfa ale gdyby byl tanszy w polsce to by bil rekordy w > sprzedazy wątpie. Golf byl dobry w czasach kiedy byl prosty jak but i latwny do naprawy. Z kazdym modelem jakosc i awaryjnosc jest coraz wyzsza i choc nadal panuje czesciowo falszywy mit o jego "jakosci" to duzo ludzi wie ze to przecietny samochod a konkurencja jest duzo dalej. Wezmy takiego focusa jesli chodzi o wlasciwosci jezdne miazdzy on golfa, albo jakosc wykonczenia - kazdy japonczyk jest lepiej zmontowany, albo mityczny FSI ktory jak pokazuja testy nic nie daje. Co do lawet tez juz widzialem 2 golfy V ladowane na lawety - wiadc cos sie psuja. Link Zgłoś
carnivore69 Re: Golf 6 18.10.05, 11:46 A miazdzacym fordowskim/swietnie zmontowanym japonskim odpowiednikiem R32 tez juz kolego jechales? Pzdr. Link Zgłoś
devote Re: Golf 6 19.10.05, 01:51 jak mi ktos mowi ze ford to przyklad do nasladowania to tylko :) Link Zgłoś
irlandia_pn Re: Golf 6 19.10.05, 10:41 devote napisał: > jak mi ktos mowi ze ford to przyklad do nasladowania to tylko :) Nie kompromituj sie po raz kolejny. Przypominam ze jako wielki fan vw nie wiedziales od kiedy byl produkowany poprzedni passat. Pewno dlatego nie wiesz ze ford obecnie robi najlepsze zawieszenia a poprzedni Focus stanowil po prostu przełom w klasie. Czasem warto nic nie mowic niz mowic głupio. Link Zgłoś
kszyrztow Re: Golf 6 19.10.05, 10:36 a szkoda że nie są prawdziwe te zdjęcia. Dziś jechałem przez jakis dłuższy czas koło golfa V i powiem tyle: jest szpetny. Czas na fejs lyftyng, bo nawet przy passacie i polo wygląda przestarzale Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 10:53 kszyrztow napisał: > a szkoda że nie są prawdziwe te zdjęcia. Dziś jechałem przez jakis dłuższy czas > > koło golfa V i powiem tyle: jest szpetny. Czas na fejs lyftyng, bo nawet przy > passacie i polo wygląda przestarzale Na to bym nie liczyl tak szybko a jesli nawet zrobia lyfting to bedzie on niezauwazalny. Najwiekszy jak pamietam lyfting w historii- VW zrobil chyba w 2000r w passacie,takze jak zawsze nie ma sie co spodziewac rewolucji Link Zgłoś
kszyrztow Re: Golf 6 19.10.05, 10:57 waskes29 napisał: > Na to bym nie liczyl tak szybko a jesli nawet zrobia lyfting to bedzie on > niezauwazalny. > Najwiekszy jak pamietam lyfting w historii- VW zrobil chyba w 2000r w > passacie,takze jak zawsze nie ma sie co spodziewac rewolucji tak czy siak lyftyng jest konieczny, bo w oczach się golfik zestarzał. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 11:14 kszyrztow napisał: > > tak czy siak lyftyng jest konieczny, bo w oczach się golfik zestarzał. > Nie szybciej niz za dwa lata jesli juz cos zrobia zwlaszcza ze jak skorygowali troche ceny i dodali w standardzie na najwazniejszych rynkach klime to zaczal wkoncu sie dobrze sprzedawac .A konserwatywny wyglad to byl wlasnie zawsze atut golfa dla jego nabywcow- jasne zebym tez chcial zeby teraz wygladal jak w tym linku ale nie ma szans na duze zmiany jesli wogole jakies beda. Golf IV zmienil sie bardzo malo przez caly okres to samo moze byc z V -za to moze szybciej wprowadza VI Link Zgłoś
emes-nju Re: Golf 6 19.10.05, 11:24 waskes29 napisał: > (...) konserwatywny wyglad to byl wlasnie zawsze atut golfa dla jego nabywcow Golf I nie mial konserwatywnego wygladu (wtedy konserwatywny byl sedan). Wiecej - byl bardzo ladnie i proporcjonalnie zaprojektowanym autem, ktore wyznaczylo droge rozwoju dla klasy kompakt (przez wiele lat klasa kompakt byla postrzegana jako klasa Golfa). Potem dizajnerzy z VW postanowili isc za ciosem i kolejne Golfy musialy nawiazywac do poprzednika. Tylko, ze da sie to osiagnac dwiema metodami - dobra i zla. VW postawil na te druga - kazdy kolejny Golf jest brzydszy od poprzednika, ale nie mozna im odmowic pewnych podobienstw. Dobra droga kontynuacji linii nadwozia samochodowego sukcesu, to przyklad nowego Mustanga czy Thunderbirda. Nowoczesne auta czerpia pelnymi garsciami z klasykow, a mimo to sa piekne. Szkoda, ze VW postanowil robic takie nijakie i brzydkawe, nieproporcjonalne auta... A moze po prostu nie umieja i dorabiaja ideologie? Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 11:36 emes-nju napisał: > waskes29 napisał: > > > (...) konserwatywny wyglad to byl wlasnie zawsze atut golfa dla jego naby > wcow > > > Golf I nie mial konserwatywnego wygladu (wtedy konserwatywny byl sedan). Wiecej > - byl bardzo ladnie i proporcjonalnie zaprojektowanym autem, ktore wyznaczylo > droge rozwoju dla klasy kompakt (przez wiele lat klasa kompakt byla postrzegana > jako klasa Golfa). Potem dizajnerzy z VW postanowili isc za ciosem i kolejne G > olfy musialy nawiazywac do poprzednika. Tylko, ze da sie to osiagnac dwiema met > odami - dobra i zla. VW postawil na te druga - kazdy kolejny Golf jest brzydszy > od poprzednika, ale nie mozna im odmowic pewnych podobienstw. Dobra droga kont > ynuacji linii nadwozia samochodowego sukcesu, to przyklad nowego Mustanga czy T > hunderbirda. Nowoczesne auta czerpia pelnymi garsciami z klasykow, a mimo to sa > piekne. > > Szkoda, ze VW postanowil robic takie nijakie i brzydkawe, nieproporcjonalne aut > a... A moze po prostu nie umieja i dorabiaja ideologie? Ale jak mozesz mowic ze obrali zla droge skoro golf od samego poczatku istnienia i przez wszystkie jego kolejne wersje byl i jest zawsze w czolowce najlepiej sprzedajacych sie samochodow w europie jak i na swiecie. Moze wlasnie dlatego tak dobrze sie sprzedaje ze nie jest piekny jak alfa czy francuzy i wlasnie dlatego golf II wciaz jeszcze nie razi swoim wygladem po ponad 20latach od wprowadzenia . Znakiem szczegolnym vw jest to ze nigdy nie robil pieknych samochodow a funkcjonalne i sadzac po wynikach sprzedazy obral dobra droge- jak bys przesledzil wyniki sprzedazy poszczegolnych modeli w europie od okolo 20lat to samochody vw zawsze plasowaly sie w gornej czesci kazdego segmentu pod tym wzgledem czego trzeba wiecej tytulow piknosci.Piekna to musza byc samochody niszowe i malo seryjne a masowka ma byc taka zeby sie sprzedawala. Link Zgłoś
emes-nju Re: Golf 6 19.10.05, 11:39 Zdecydowanie nie wypowiadam sie na temat sprzedazy Golfa. Pisze tylko o jego wygladzie. To, ze mimo wygladu dobrze sie sprzedaje (choc zdarzalo mu sie ustepowac pola R19, Focusowi, a nawet Octavia przycisnela go na tyle, ze VW podniosl jej ceny) jest dla mnie fenomenem. Moze jestem kobiecy, ale dla mnie samochod, oprocz dobrych walorow mechanicznych, musi byc ladny. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 11:57 emes-nju napisał: > Zdecydowanie nie wypowiadam sie na temat sprzedazy Golfa. Pisze tylko o jego wy > gladzie. To, ze mimo wygladu dobrze sie sprzedaje (choc zdarzalo mu sie ustepow > ac pola R19, Focusowi, a nawet Octavia przycisnela go na tyle, ze VW podniosl j > ej ceny) jest dla mnie fenomenem. Moze jestem kobiecy, ale dla mnie samochod, o > procz dobrych walorow mechanicznych, musi byc ladny. > Nie moze byc takiej mozliwosci ze octavia lepiej sie sprzedawala od golfa bo skoda nie wytwarza nawet 50% tego co stanowi sprzedaz golfa w europie a to jest blisko 900tys golfow jak sie nie myle. A pojecie piekny czy nie jest bardzo wzgledne- w przeciwnym razie powtawal by tylko jeden wzor karoserji dla poszczegolnych klas jesli kazdemu mialoby sie podobac to samo. Link Zgłoś
emes-nju Re: Golf 6 19.10.05, 12:07 Octavia nie przegonila Golfa, ale zaczela odbierac mu klientow. Badania rynku w Rzeszy jednoznacznie wykazaly, ze spora czesc zainteresowanych nabyciem Golfa, kupila Octavie bo tansza, ale z koncernu VW :-) Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 12:12 emes-nju napisał: > Octavia nie przegonila Golfa, ale zaczela odbierac mu klientow. Badania rynku w > Rzeszy jednoznacznie wykazaly, ze spora czesc zainteresowanych nabyciem Golfa, > kupila Octavie bo tansza, ale z koncernu VW :-) A to mozliwe i napewno tak jest nadal skoro tak naprawde to sa dwa prawie takie same samochody.A potencjalnych nabywcow odebralo tez w mniejszym procencie Audi A3 i Seat Leon a wczesniej toledo .Tak to juz jest jak sie robi kilka samochodow na tej samej plycie podlogowej i technicznie prawie identycznych z jednej strony rozszezenie oferty z drugiej wewnetrzna konkurencja. Link Zgłoś
devote Re: Golf 6 20.10.05, 00:44 emes-nju napisał: > a nawet Octavia przycisnela go na tyle bzdura zobacz ile sprzedano golfow a ile wyprodukowano skod Link Zgłoś
cc_2004 Re: Golf 6 19.10.05, 11:54 IMHO Golf V jest o niebo przyjemniejszy dla oka niż Golf IV, który gorzej wygląda od (swego czasu) Golfa III i II. Link Zgłoś
waskes29 Re: Golf 6 19.10.05, 12:00 cc_2004 napisał: > IMHO Golf V jest o niebo przyjemniejszy dla oka niż Golf IV, który gorzej > wygląda od (swego czasu) Golfa III i II. Nigdy nie myslalem po poczatku naszej znajomosci {raczej konfliktowej} ze dosc czesto bede sie musial z tym zgodzic a w tym przypadku tez tak sadze ,za to golf IV dla mnie mial najlepsze wnetrze i najlepiej wykonane -to byl wzor jakosci materialow i wykonania. Link Zgłoś
xystos Re: Golf 6 19.10.05, 11:57 www.3harts.nl/VWgolfVI/VWgolf-MK6-2c.jpg .. piekny zadek ,- jak u Swietej Panienki , mam taka nadzieje .... Link Zgłoś