mc601 Fiat Duża Kropka 04.02.06, 15:15 heyah - Ja mam takie autjko sprowadzone z niemiec, wersja 130KM i jestem z niego bradzo zadowolony, prowadzi sie delikatnie i subtelnie, jestem osobą młodą i lubie szybką jazde, polecam ten samochód dla takich jak ja #P#O#L#E#C#A#M# !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
saabb Re: Fiat Punto Grande 05.02.06, 11:40 Byłem na dniach otwartych Fiata i obajrzalem go dokładnie. Nie wygląda żeby materialy wykończeniowe były złej jakości. Plastiki są dość dobrze spasowane a jakość nie jest zła. Mam pewne wątpliwości co do lakierowanych wstawek na kokpicie, Pan w salonie mówił, że są dobrze polakierowane i nie będą się rysować ale kto to wie???? Jeśli chodzi o obicia foteli to mnie się podobają i wyglądają na trwałe, będą też łatwe w utrzymaniu w czystości. Oczywiście to jest tylko i wyłącznie moja opinia. Pozdr. Link Zgłoś
zs27000 Re: Fiat Punto Grande 05.02.06, 22:02 Taaak? A pierwszy Fiat Punto Grande ktorego widzialem mial wlasnie zarysowany lakierowany plastik na desce rozdzielczej:) Zdaje sie ze fabrycznie nawet, bo to bylo jeszcze przed premiera, takze duzo ludzi w tym aucie jeszcze nie siedzialo. No to nie wiem jak to bedzie w uzytkowaniu... Link Zgłoś
wisnia96 Re: Fiat Punto Grande 06.02.06, 07:10 Fiat - Nigdy , a napewno nie za ta cena. Dokladam z 1,5 tys zł i kupuje Nowa Toyote Yaris. A nie szmelc o nazwie Punto Grande Link Zgłoś
frequentflyer Re: Fiat Punto Grande 07.02.06, 20:25 a dołóż 1,5K i kupże se szmelca o nazwie Nowa Toyota Yaris z silniczkiem mogącym stawać do rywalizacji ze skodowskim HTP. i od razu dokup sobie noise- cancelling headphones, bo zapomnieli dołączyć do wyposażenia standardowego. Link Zgłoś
petasz Fiat Punto Grande - pierwsze wrażenia..... 06.02.06, 09:59 Witam, wlasnie wczoraj mialem troche czasu i podjechalem moja wysluzona Tempra na drzwi otwarte Fiata, w Gdansku na ul. Hallera. W salonie staly 3 modele nowego Fiata Grande Punto, dwa 5d i 3d (oprocz tego jedno Stilo za 80-kilka tysiecy! - dla wariata?!, 2 Pandy i Baryła (czyli Albea), zaluje ze nie bylo Doblo osobowego, bo chcialem zobaczyc jak toto prezentuje sie w najtanszej wersji za 39.900). Wracajac do meritum, czyli nowego Punto. Oto moje calkowicie subiektywne wrazenia: 1. Jest za drogie - 36.700 zł - najtansza wersja, gdyby bylo tansze o np. 2 kawalki, to o wiele bardziej byloby konkurencyjne, a tak wiadomo ze niewiele drozsza nowa Toyota Yaris bardziej skusi klientow... 2. Wyglad zewnetrzny: piekny przod!!!!!!! przypominajacy Maseratti, z "profilu" takie jajko jak wszystkie pozostale pojazdy klasy B, z tylu OK. Ale przod po prostu genialny. 3. Wyglad wewnetrzny: hmmm no wlasnie - tu mam zawsze najwieksze problemy. Poniewaz.... nie lubie plastiku w srodku.... (jest jakis watek na forum, w ktorym ktos sie pyta o auta bez plastiku w srodku i ktos mu odpisuje ze najmniej jest go w Zuku i Tarpanie ;-) plastik nie wiem dlaczego ale kojarzy mi sie z czyms bardziej w rodzaju zabawki niz samochodu... i chociaz moja stara Tempra jest iles tam razy tansza od nowego Punto to naprawde w srodku przedstawia sie lepiej - welurowe fotele, miekkie obicie drzwi, miekki material kierownicy i duuuuzo miejsca. Natomiast w Nowej Wielkiej Kropce - hmmm jak to w nowoczesnym schludnym aucie dla mlodej zachodniej Europejki i Europejczyka - czysto, milo, plastikowo.... Jesli chodzi o same plastiki to moim zdaniem sa OK, ani tandeta, ani szczyt mozliwosci. Wnetrze zaprojektowane ladnie. Ale kierownica wydaje mi sie ze zrobiona jest zza bardzo twardego materialu, poza tym dzwigienki kierunkowskazow sa jakby za wysoko w troche dziwnym miejscu i sa troche za krotkie (a palce mam raczej normalne...) - zwroccie na to uwage jak bedziecie ogladac Grande Punto, moze mi sie cos uwidzialo ale wydaje mi sie troche niewygodne ich umieszczenie. Poza tym stacyjka jest tez jakos dziwacznie umieszczona przy kierownicy... Z przodu miejsca wystarczajaco, z tylu tez, a nawet na upartego 3 szczuple osoby moga jechac z tylu w dalsza trase. Bagaznik malawy, ale z drugiej strony w Temprze mam 510 litrow..... wiec moze stad to wrazenie. 4. Poziom wykonania - na oko wszystko gra i widac postep w porownaniu z poprzednim Punto. Starego bym nie kupil, a ten gdyby byl jakos bardziej konkurencyjny cenowo - kto to wie :-) 5. Mala uwaga - jak sie robi drzwi otwarte w salonach to zawsze mnie dziwi, ze brakuje kogos w rodzaju staropolskiego wodzireja - ludzie laza bezmyslnnie w kolko, a panowie w garniturach sa uprzejmi ale niezbyt aktywni. A dlaczego nie miec by kogos kto by przez caly czas stal przy jednym modelu (a byly 3) i opowiadal o nowym Punto? ja bym chetnie posluchal jakiejs prezentacji.... 6. 3d czy 5d? Hmmm jesli ktos nie ma dzieci i jezdzi glownie sam lub z dziewczyna - 3d - wyglada bardziej sportowo i wygodniej sie wsiada. Jesli wiecej osob bedzie jezdzic to 5d. 7. Na koniec powrot do cen z cennika, niektore pozycje wprawiaja mnie w oslupienie, np: instalacja radiowa 6 glosnikow = 550 zl podlokietnik przedni = 500 zl dzielona tylna kanapa 40/60 = 500 zl (wstyd ze tego nie ma w standardzie, Lanos mial) korek wlewu paliwa zamykany na kluczyk = 250 zl (to juz bezczelnosc, nie wiedzialem w ogole jest mozliwosc zeby nie byl zamykany na kluczyk.... w Maluchu nawet bylo!) trzeci zaglowek = 400 zl Rozumiem, ze sa to ceny dla Wlocha czy Niemca. No ale jak zarabiamy 8 razy mniej to chyba za duzo. a jak ktos zarabia u nas jak pan niemiec, to czy kupi Fiata? ;-) Tyle moich wrazen, milego dnia! P.P. Link Zgłoś
trebor_d Re: Fiat Punto Grande 06.02.06, 10:04 Jak dla mnie to cos przypomina mi Focusa. Prawda? Link Zgłoś
saabb Re: Fiat Punto Grande 07.02.06, 20:13 gdzie tu podobienstwo do focusa??? Jesli chodzi o fiata i ceny to faktycznie nie jest tani szczegolnie w wersji dynamic (rozsadny silnik i wyposazenie) ale w tej cenie co innego kupic z takim wlasnie wyposazeniem???? Wlasnie jestem na etapie wyboru auta i widze, ze za mniej niz 50 tys to mozna kupic ale gola wersje samochodu, pomijam tu autka miejskie. No moze wylamuje sie nissan almera w promocji, reszta golec orkiestra.. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Fiat Punto Grande 07.02.06, 20:31 o jakości nic raczej jeszcze nie wiesz, natomiast co z tego że bryła fajna, skoro to okienko w przednim słupku, które jest zbyt małe by cokolwiek przez nie zobaczyć, powoduje że efektywnie słupek na sporym kawałku ma chyba z pół metra szerokości. to błąd - jeśli nie zbrodnia. chyba że chodziło o rekord szerokości słupka, jeśli tak, to szapo ba. widoczność w grandepunto jest - nie bójmy się tego słowa- fatalna. Link Zgłoś