Dodaj do ulubionych

o żesz...

06.08.13, 13:26
Ale bym się wpakowała w g...!
Mam nadzieję, że już wyszłam z tej opresji obronną ręką. Za kilka godzin jeszcze raz sprawdzę biling.
Nigdy nie daję się nabierać na akcje tego typu, ale tym razem moją czujność osłabił fakt, że od mojego operatora (tel kom) dostałam na mój adres @ imiennie skierowaną ofertę do udziału a ankiecie konsumenckiej. Do wygrania bony na zakupy (w wys 100.- i 150.-) w wybranym hipermarkecie (Lidl, Tesco, Carrefur, Biedronka...)
Wypełniłam ankietę, wpisałam numer telefonu i ... dopiero po wysłaniu otrzymałam wiadomość, że ............. jest to abonament do udziału w grze!!! Dostanę 3 smsy tygodniowo, każdy z nich kosztuje ponad 6 zł...

Serwis bSmarter to usługa subskrypcyjna, której koszt wynosi 6,15 zł i naliczany jest w każdy wtorek, czwartek i sobotę za pośrednictwem wiadomości SMS Premium. W ramach usługi użytkownik otrzymuje dostęp do codziennej gry dotyczącej wiedzy ogólnej za pośrednictwem portalu bSmarter pod adresem pld.bsmarter.mobi.

Serwis bSmarter umożliwia użytkownikom poszerzanie wiedzy ogólnej poprzez grę. Z wielu badań wynika, że jest to jeden z najskuteczniejszych sposobów na poszerzanie własnej wiedzy, poznawanie nowych faktów oraz idei, trening umysłu oraz podwyższenie poziomu intelektualnego.
W dowolnym momencie użytkownik może zrezygnować z subskrypcji, wysyłając wiadomość SMS o treści STOP MADRY na numer 60551. Po wysłaniu takiej wiadomości subskrypcja zostanie anulowana, konto użytkownika na portalu bSmarter zostanie zamknięte, a dalszy dostęp do usługi będzie niemożliwy. Aby uzyskać pomoc, należy skontaktować się z naszą infolinią pod numerem +48 22 397 43 15 lub wysłać e-mail na adres info-pl@mobileinfo.cc.
W celu zachęcenia użytkowników do poprawiania swoich wyników w grze i pogłębiania wiedzy, najlepszym graczom serwis bSmarter przyznaje nagrody. Aby dowiedzieć się więcej o procesie wyboru najlepszego uczestnika gry i zasadach przyznawania nagród, należy zapoznać się z Warunkami świadczenia usługi. Następny termin wyboru najlepszego gracza i przyznania nagród przypada na 30-09-2013 r.
Usługa bSmarter świadczona jest w Internecie za pośrednictwem strony WWW. Portal bSmarter dostępny jest z komputerów osobistych oraz kompatybilnych urządzeń przenośnych.
Wpisując otrzymany kod PIN i/lub potwierdzając wiadomość z zaproszeniem i/lub korzystając z serwisu, użytkownik potwierdza, że zapoznał się z Warunkami świadczenia usługi, jest prawowitym użytkownikiem usług telekomunikacyjnych i/lub uzyskał zgodę osoby opłacającej usługi telekomunikacyjne na korzystanie z serwisu bSmarter. Usługa bSmarter nie jest związana z, sponsorowana ani promowana przez żadnego producenta lub sprzedawcę produktów, których nazwy wymienione są w grze. Znaki towarowe, znaki usługowe, loga (w tym między innymi nazwy poszczególnych produktów oraz ich sprzedawców detalicznych) są własnością ich właścicieli.
    • elissa2 Re: o żesz... 06.08.13, 13:30
      bSmarter?
      nosz, w mordę jeża, sama nazwa to kpina w żywe oczy

(już sama nie wiem ... a może to jakaś akcja propagandowa, nauczka? żeby dać lekcję naiwnym?)

Od razu wysłałam dezaktywującego smsa o treści STOP MADRY (też coś daje do myślenia)
      Dostałam potwierdzenie, że usługa została anulowana
    • shachar Re: o żesz... 07.08.13, 19:54
      Tego samego dnia otrzymałam pocztąpropozycję pożyczki 35tys zielonych od jakieś firmy Szybkie Pożyczki. Strasznie kuszące, tylko nie chcę potem być wożona w bagażniku samochodu po lesie smile
    • jan_stereo Re: o żesz... 07.08.13, 23:36
      Ja nawet nie czytam, nie klikam, nie dostrzegam tego typu ofert, bo by mnie zwyczajnie zalaly, wiekszosc wiec laduje w koszu mailowym. Generalnie, wychodze z zalozenia, ze jesli jakas firma/instytucja chce mi cos podarowac z wlasnej inicjatywy to juz jest to podejrzane, bo gdyby tak czynili jak obiecuja juz by ich nie bylo ;'))
      • shachar Re: o żesz... 07.08.13, 23:50
        Ale wiesz, jak ktoś jest w potrzebie, to bardziej łaskawym uchem słucha takiech pierdół bo słyszy, co chce usłyszeć smile 35 koła, dzyńg! Ale się oparłąm, zdecydowałam się że wyjadę do rural Pennsylvania zamiast tego, będą jaja, w zimie będę do was pisać śmieszne posty z tamtąd. Kupię łopatę ,będę szuflować śnieg przed samochodem, żeby dojechać do roboty, hehe. Jeszcze się wykopyrtnę na drugą nóżkę, to już w ogóle przejdę na rentę. Tylko proszę mnie nie wpędzać w depresję, bo uśnięcie w zimie w Pennsylvanii po piwie na mrozie może się skończyć tylko w jeden sposób.
        • shachar Re: o żesz... 08.08.13, 00:02
          Łapie mnie głupawka, bo zapowiadająsię niezłe przygody. Mój rekruter wymyśla coraz inne warianty zatrudnienia mnie. A takie miałam ustabilizowane życie- windą na dól do sklepu, pół godziny rowerka w domu, masterchef w tv- jak Karwowski na emeryturze.
          • shachar Re: o żesz... 08.08.13, 00:05
            Szkoda, że was tu nie ma, wtedy byłyby naprawdę przygody! Zmalowalibyśmy coś, albo zepsuli ...smile
    • kasiek-kd Re: o żesz... 31.10.13, 16:21
      stara i naiwna,własnie się wkopałam.....
      dostałam juz 4 sms po 6,15zł!,
      wysłałam anulowanie "usługi"- wprost złodziejstwa,pewnie tez płatne
      i dostałam kolejnego płatnego z potwierdzeniem rezygnacji!!!

a myslałam, ze to jest takie niewinne badanie konsumenckie
      wstyd mi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka