Dodaj do ulubionych

Renault Megane - stara wersja

IP: *.allianz.pl 08.10.02, 12:02
Co sądzicie o tym samochodzie? Czy warto go kupić skoro jest to wersja już
niemłoda? Czekam na opinie!!!!!
Obserwuj wątek
    • lancerm Re: Renault Megane - stara wersja 08.10.02, 14:05
      Gość portalu: ola napisał(a):

> Co sądzicie o tym samochodzie?

Całkiem przyjemne auto (pomimi, że francuz)... Zwłaszcza w wersji Coupe z
      silnikiem 2,0 ;-). Nieźle nadaje się do tuningu i jak trafić dobrą firmę to
      ładnie zrobią ;))

Czy warto go kupić skoro jest to wersja już
      > niemłoda? Czekam na opinie!!!!!

Zależy od funduszy jakimi dysponujesz, i od tego który silnik wybierzesz... Mi
      osobiście duuuużo bardziej podoba się stara Megi, nowa ma jakoś przód
      spierniczony.... Technicznie nie powiem która lepsza, bo nigdy nie jeździłem
      francuskimi samochodoami i nikt ze znajomych takowych nie ma...

Pzdr
      LancerM

• Gość: Rafał Re: Renault Megane - stara wersja IP: proxy / 217.98.57.* 08.10.02, 22:08
      • Gość: Rafał Re: Renault Megane - stara wersja IP: proxy / *.kalisz.mm.pl 08.10.02, 22:17
        Witaj
        Sorry za moja poprzednia "odpowiedz",ale chyba nigdy nie naucze sie odpowiadac
        na posty:(
        No ale przejdzmy do rzeczy.
        Zgadzam sie z Lancerem,ze poprzednia Megi byla ladniejsza.
        Tyle,ze przestala byc produkowana pod koniec 99 roku,wiec wiekszosc bedzie
        miala przebiegi w granicach 100.000km.Mowie tu o samochodach sprowadzonych,bo
        te z polskich salonow maja zerowe wyposazenie.
        Moj kuzyn ma Megi z 96 roku.Ma przejechane 140.000km i nadal bardzo dobrze sie
        trzyma.Pali mu srednio w miescie 7,5 litra a na trasie jakies 5litrow.To jest
        silnik 1.6(90KM).jak bedziesz kupowac silnik 1.6 to uwazaj,bo na rynke
        niemiecki byla tez 1.6(75KM).Warto poszukac Meganki 1.6 z dobrym
        wyposazeniem,bo to bardzo wygodny i komfortowy samochod i przy tym dosyc tani.
        Przyklad-Megi 1.6 1997r mozna miec za 18tys.!
        Osobiscie polecam.
        Powodzenia przy zakupie!
        Pozdrawiam
        Rafał

P.S.Znowu musze zgodzic sie z Lancerem,ze najlepsza bylaby 2.0 16V w Coupe,ale
        to jush oddzielna bajka...:))
    • Gość: Yosarian Re: Renault Megane - stara wersja IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 09.10.02, 08:50
      Jeżdżę Meganem od pół roku. Kupiłem nowy, z silnikiem 1,4 16V, 95 KM.
      Przejechałem prawie 10 tys. km. Jestem zadowolony, bo to wersja z klimą, czyli
      AIR. Polecam bardzo.
      • lancerm Re: Renault Megane - stara wersja 09.10.02, 09:13
        Gość portalu: Yosarian napisał(a):

> Jeżdżę Meganem od pół roku. Kupiłem nowy, z silnikiem 1,4 16V, 95 KM.
        > Przejechałem prawie 10 tys. km. Jestem zadowolony, bo to wersja z klimą,
        czyli
        > AIR. Polecam bardzo.

Klimą czy klimatronikiem? Chyba klimatronikiem, bo do 1,4 założyć pełna klimę
        to zbrodnia ;-). Czy jeździłeś takim modelem bez klimatronika? Jeśli nie to
        przejedź się, a napewno odczujesz różnicę w osiągach - na lepsze, no ale w lato
        pupcia może się zagrzać, więc kilmatronik niezbędny;))

Pzdr
        LancerM
        • Gość: pidżej Re: Renault Megane - stara wersja IP: 80.241.130.* 09.10.02, 16:00
          klima = klimatyzacja manualna, climatronic = automatyczna. tak to rozumiem, a
          ciebie nic a nic. co to jest "pełna" vs. climatronic? a jak automatyczna, to
          mocy nie odbiera czy jak? do tablicy i wytłumacz
          • lancerm Re: Renault Megane - stara wersja 09.10.02, 16:05
            Gość portalu: pidżej napisał(a):

> klima = klimatyzacja manualna, climatronic = automatyczna. tak to rozumiem, a
            > ciebie nic a nic. co to jest "pełna" vs. climatronic? a jak automatyczna, to
            > mocy nie odbiera czy jak? do tablicy i wytłumacz

Pełna klima czy klimatyzacja to klimatyzacja z regulacją temperatury
            nawiewanego powietrza, a klimatronik to tylko nawiew zimnego powietrza o stałej
            temperaturze

Pzdr
            LancerM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka