Dodaj do ulubionych

BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 18.10.04, 18:43
Witam !!
Dzisiaj dostałam odmowę w sprawie wizy do USA i jestem załamana.MIałam
wszytkie papiery idealne, żadnych kłamst, wyciągi z konta, nieruchomości
itp.jestem studentką na 5 roku i chciałam podszkolić się w angielskim.
Niestety pomimo tego wszystkiego dostałam odmowę i niewiem dlaczego.
Błagam Was jestem załamana niech ktoś napisze kto dostał odmowę i ponownie
ubiegał się o wizę i na jakiej podstawie i ile czasu upłyneło od pierwszej
odmowy.
W tym pieprzonym paragrafie ,którey tak czynnie rozdają na odmowach jest
napisanie ,ze można się ubiegać o wize ponownie jak nastąpi istotna zmiana.
Ale co to ma byc za zmiana na przykład ????
Czy ktoś przez to przechodził ,albo ktoś z Waszych znajomych??
BŁAGAM WAS NAPISZCIE COŚ DO MNIE, BO JESTEM TOTALNIE ZAŁAMANA I NIEWIEM CO
ROBIĆ !!!
Czy mam jakieś szanse ,żeby się znowu ubiegać ??
Napszicie jak coś wiecie BŁAGAM WAS !!!!
Podzielcie się ze mna jak to było w waszym przypadku !!!!
Obserwuj wątek
    • jason.bourne Moja Rada 18.10.04, 18:54
      Jedz do Anglii. Tam tez mowia po angielsku a wizy nie potrzeba.
      • donk Re: Moja Rada 18.10.04, 19:10
        Dokladnie!!!
        kladz laske, tzn. cipe na ta hameryke. Bez nich swiat tez jest piekny, a moze
        nawet piekniejszy.
        Zobacz ilu tutaj debilow z tamtad pisze.
        Czy chcesz tez tak zglupiec jak oni?

A smieci to mozesz tez w PL poogladac. Bedzie dla ciebie taniej.
        Tak! tylko Brytania. Bo...Britisch is Great. hehehehehe
        • Gość: VIP-1 Re: Moja Rada IP: *.cwshs.com 18.10.04, 19:23
          szkoda ze ty laski na nic polozyc nie mozesz
          jedyna laske jaka czesto masz to w doopie, hehehe
          • donk Vipcio, to ty, czy tfoja skorka? 18.10.04, 21:18
            Juz siem martwilem, ze moze jeszcze zyjesz. heheheheheheh

Odpowiem ci na te tfoje mondrosci, drogi vipiu.

O moja dupe siem nie martw, dziewcze spi slodko.

A co do laski, tobie pozostala tylko marna, sucha skorka. Proponuje tzw.
            szkockie bicze, raz garaca, raz lowata wode na skorke. Moze cus zaponczkuje w
            galotkach vipcia. heheheheheheheh

Na razie ofiaro.
    • bar_anek Re: BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.04, 19:26
      Nie ma powodow do zalamania. To jest tylko wiza i to do kraju ktory nie jest
      wcale taki interesujacy. Chyba ze mielas nagrana dobra prace ale o takich na
      czarno raczej nie ma mowy. Uczyc jezyka angielskigo mozesz sie w Europie. A z
      Ameryki itak wczesniej czy pozniej bys wyjechala jak wiekszosc.
      Dobre pieniadze w Ameryce robia tylko ci co tutaj skonczyli studia reszta tylko
      sie szarpie z zyciem.

Gość portalu: załamana napisał(a):

> Witam !!
      > Dzisiaj dostałam odmowę w sprawie wizy do USA i jestem załamana.MIałam
      > wszytkie papiery idealne, żadnych kłamst, wyciągi z konta, nieruchomości
      > itp.jestem studentką na 5 roku i chciałam podszkolić się w angielskim.
      > Niestety pomimo tego wszystkiego dostałam odmowę i niewiem dlaczego.
      > Błagam Was jestem załamana niech ktoś napisze kto dostał odmowę i ponownie
      > ubiegał się o wizę i na jakiej podstawie i ile czasu upłyneło od pierwszej
      > odmowy.
      > W tym pieprzonym paragrafie ,którey tak czynnie rozdają na odmowach jest
      > napisanie ,ze można się ubiegać o wize ponownie jak nastąpi istotna zmiana.
      > Ale co to ma byc za zmiana na przykład ????
      > Czy ktoś przez to przechodził ,albo ktoś z Waszych znajomych??
      > BŁAGAM WAS NAPISZCIE COŚ DO MNIE, BO JESTEM TOTALNIE ZAŁAMANA I NIEWIEM CO
      > ROBIĆ !!!
      > Czy mam jakieś szanse ,żeby się znowu ubiegać ??
      > Napszicie jak coś wiecie BŁAGAM WAS !!!!
      > Podzielcie się ze mna jak to było w waszym przypadku !!!!
    • magdula330 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.04, 20:24
      Wiem ze mozesz napisac odwolanie.Informacji mozesz zasiegnac w konsulacie.
    • chyba1 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.04, 20:34
      Gość portalu: załamana napisał(a):

> Dzisiaj dostałam odmowę w sprawie wizy do USA

-------------------
      Slusznie , podszkolic sie w angielskim mozesz na miejscu w Polsce lub np. w
      Anglii gdzie jest blizej i bezwizowo .
      • donk zaraz, zaraz 18.10.04, 21:21
        Panienka napisala, ze sie chce podszkolic w anielskim, a nie w amerykanskim.

A wiec jaki chooj z tym bezsensownym odwolanie u pierwszej bladej twarzy.
    • radtca Re: BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.04, 20:34
      a co chcesz osiagnac w USA? Pieniadze, praca, maz, czy wszystko po kolei?
    • blondynka_wawa zamias skamlac 18.10.04, 21:20
      i biadolic jak my polacy to od lat robimy, wez pomysl i zrob tak jak ja, skonczylam sobie germanistyke i znalazlam narzeczonego w niemczech i zgadnij juz za 7 dni wyjezdzam do niemiec na stale, mam zamiar zapomniec polski i polske jak najszybciej, mam nadzieje ze w tym przez polakow znienawidzonym kraju nie ma poloni smile
      • donk Nie chwal sie zlotko, bo nie ma czym. 18.10.04, 21:25

Partnera poznaje sie dluzej,
        a ty poznalas tylko jego kutasa.
        • blondynka_wawa Re: Nie chwal sie zlotko, bo nie ma czym. 18.10.04, 21:27
          no wiesz wyrazaj sie po ludzku chamie, jako przyszla niemka wypraszam sobie takie insynuacje od polonusa
          • radtca dlaczego przyszla Niemka 18.10.04, 21:29
            i tera glowa zawraca?
            • blondynka_wawa Re: dlaczego przyszla Niemka 18.10.04, 21:30
              bo jade do narzeczonego , zdziwisz sie niemcem jest tongue_out
              • Gość: załamana BŁAGAM POMÓŻCIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 18.10.04, 21:32
                Dzięki za kilka cennych rad. Słyszałam o odwołaniu, jednak zastanwaiam się czy
                najpierw się odwołać czy spróbowac iśc na rozmowe po raz drugi i ewentualnie
                potem się odwołać??
                Czy jest ktoś kto ubiegał się o wize po raz drugi?
                Jeśli tak to napiszcie prosze po jakim czasie od ostatniej wizyty i z jaką
                decyzją?
              • donk Re: dlaczego przyszla Niemka 18.10.04, 23:52
                hehehe, wow, ale nas zamurowalo! hehehehehehe

No to ja ci swojej historyjki nie bede opowiadal.
                Za wysokie progi, w ktore nie uwierzysz.
                Ja, to nie vipek, ktory kariere doopa zrobil. hehehehehe

Za Niemca wychodzi!!! coorwa co za biedota umyslowa.
              • joasia1 Re: dlaczego przyszla Niemka 19.10.04, 05:17
                Miemka to Ty nigdy nie bedziesz - dlaczego to wyjasnilam w innym watku.

Polonia jest w Niemczech bardzo liczna, szczegolnie w Ruhrgebiet.
          • Gość: Śmiechacz No to masz po ludzku... IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 21:45
            skoro "kutas" jest dla ciebie wyrażeniem nie "po ludzku" (???) to
            może "Schwanz" będzie lepszy? Ten twój narzeczony ma chyba jakiegoś Schwanza?
            ´
            Jeżeli chcesz się uchronić przed polonią to lepiej zostań w domu...
            • blondynka_wawa Re: No to masz po ludzku... 18.10.04, 21:51
              tak ma, a ciebie zazdrosc zzera ze ja tez do niemiecna stale wyjezdzam, ale z takimi jak ty nie mam zamiaru znajomosci zawierac, wiesz kochasiu nie to towarzystwo, chyba ze menagerem jestes w markowej niemieckiej firmie, jesli tak to moze sie kiedys na jakejs party spotkamy
              • donk Teee gwiazdorka! 18.10.04, 23:48
                Takich cwaniar jak ty to siem na zachodzie wiele przewalilo. Wiele myslalo, ze
                chwycily pana boga za nogi. Kozakowaly i w efekcie zostaly zaplodnionie i
                wynocha z placzem do mamusi pod strzeche. Koniec kariery.

Dam ci rade:
                - trzymaj morde w kubel

- badz grzeczna

- ucz sie jezyka i prawa. i qurwa nie podskakuj, bo cie ludzie usadza szybko na
                dupie.

• magdula330 Re: Teee gwiazdorka! 19.10.04, 04:01
                  Swieta racja.Amen.
          • donk Re: Nie chwal sie zlotko, bo nie ma czym. 18.10.04, 23:40
            No, wiesz Dzidzia, jak mozesz! Czesto zabieram takie kurwy z Pl. Jedna robila
            mi cala podroz loda. 800 km szarpania druta. mha!

Ty tez tak potrafisz? Chyba tak, jak cie Niemiec chcial. hehehehehe

A tak wogole to spadaj cielontko. Zygac mi chce.
      • karelia Re:Blondynka z Warszawy 18.10.04, 21:32

• blondynka_wawa Re:Blondynka z Warszawy 18.10.04, 21:35
          wiesz czytaj uwazniej, ja mam nadzieje ze poloni w niemczech nie ma bo nie chce z burakami i skomlatkami nic wiecej do czynienia miec, mam ci to samo po niemiecku napisac? na wypadek watpliwosci ze ja niemieckiego nie znam
          • karelia Re:Blondynka z Warszawy 18.10.04, 21:38

• blondynka_wawa Re:Blondynka z Warszawy 18.10.04, 21:41
              w niemczech zyje polonia? nie mow kochana przecierz polacy opluwaja narod mojego narzeczonego na karzdym kroku, jak oni tam musza zyc chyba pod mostami albo sprzataja toalety i inne badziajstwa
              • Gość: Śmiechacz Niemiecka polonia IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 21:49
                Niemiecka polonia wcale nie ukrywają się pod mostem, lecz jako folksdojcze.
                • blondynka_wawa Re: Niemiecka polonia 18.10.04, 21:53
                  a to slazacy, to inny narod znam kilku bardzo mili ludzie, a ty nie opluwaj ich bo dajesz tylko zle swiadectwo mostowej poloni
                  • Gość: Śmiechacz Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 22:05
                    Co Ty tu mieszasz Ślazaków do Polonii i folksdojczów. Jeszcze tu dobrze nie
                    dotarłaś, a już wszystko wiesz lepiej?
                    • blondynka_wawa Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka 18.10.04, 22:07
                      a ty kto jestes? polak volksdeutsch albo slazak? ja bede juz za 7 dni niemka
                      • Gość: Śmiechacz Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 22:10
                        Cieniutko - więcej możliwości nie znasz?
                        • blondynka_wawa Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka 18.10.04, 22:13
                          niestety nie znam chyba ze ma rozwinac watek "polak" jesli chcesz to rozwijam
                          jestes:
                          pijak
                          zlodziej
                          przemytnik
                          wasacz
                          szczerbaty
                          bijak zony
                          katolik
                          • Gość: Śmiechacz Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 23:48
                            Jednak cieniutko...
                          • Gość: corgan "bijak żony"... jesu... jakie ty studia kończyłaś? IP: 217.11.142.* 19.10.04, 00:03
                            • cyberfiut45 Re: "bijak żony"... jesu... jakie ty studia kończ 19.10.04, 06:09
                              lezala pod tramwajem na placu Grunwaldzkim....
                      • Gość: gruppenfuhrer Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:59
                        Za siedem dni to ty bedziesz glupia cipo w burdelu
                        • Gość: corgan toć blondyna nie z Warszawy tylko z Łomży jest! IP: 217.11.142.* 19.10.04, 00:06
                        • cyberfiut45 Re: Niemiecka polonia a pszemondżała warszawka 19.10.04, 06:02
                          amen! Takie wyjazdy sa znane od dziesiatkow lat.
                    • donk Ciota Ertes ma racje. Raz pierwszy. 18.10.04, 23:57
                      Ona nie wie, ze dla Niemca bedzie Kanakiem z Polski.
              • Gość: eddd Re:Blondynka z Warszawy IP: 195.194.86.* 20.10.04, 13:56
                moze masz dyplom i biegle znasz niemiecki, ale zeby calkowicie zapomniec
                jezyka, musialabys go najpierw znac... niestety twoje bledy ortograficzne sa
                razace!!!
                KTO CI DAL TEN DYPLOM I ZA CO??

wszystkiego dobrego zycze, a na smutne wieczory polecam Gombrowicza, o ile
                wiesz kto to taki...
        • karelia Re:Blondynka z Warszawy 18.10.04, 21:35
          Zalamana, Ty sie nie zalamuj, bo swiat jeszcze sie nie skonczyl. Siadz, zacznuj
          myslec logicznie, napisz plan dzialania i realizuj. Dowiedz sie dlaczego i
          jakie masz szanse na te wize. Pozniej zacznij dzialac.
          • Gość: Nurse z Californi Re: do Zalamanej IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.10.04, 21:50
            Wez i skoncz Nursing (pielegniarstwo na Uniwersytecie) i zdaj TOFEL na
            j.Angielski i NCLEX-RN (examin na Registered Nurse licencje - o to jak to zrobic
            mozna sie dowiedziec w Ambasadzie USA lub British) - i dziewczyno USA bedzie cie
            "prosilo" zebys przyjechala pracowac jako pielegniarka do USA i wize dostaniesz
            "od zaraz" !!!!
            W USA pielegniarek bardzo duzo potrzeba - i wize dostaniesz bardzo szybko a po 3
            latach pracy mozesz starac sie o Green Card. Zarobki jako pielegniarka- RN
            zaleza od Stanu, miejsca pracy i specjalizacji ($25-60/godzine).
            powodzenia
            • Gość: załąmana BŁAGAM POMÓŻCIE IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 18.10.04, 22:30
              Dobra niezly plan na tak za 2- 3 lata, a ja chcę się starac o wize juz za 3
              tygodnie i musze miec niezły plan działania.
              Wiem, ze to pewnie za wcześnie, ale napewno spróbuje ewentualnie zostaje
              odwołanie.
              Dzięki za rady ,ale zostane przy turystyce !!!
              • radtca Re: BŁAGAM POMÓŻCIE 18.10.04, 22:35
                nie ma rady: musisz przejsc przez czyjes lozko.
                • sanduszko [...] 19.10.04, 02:06
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: RN Re: do Zalamanej IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 19.10.04, 05:54
              W Polsce byla nawet rekrutacja 600 pielegniarek do USA. Tez pracuje jako RN w
              Kalifornii i potwierdzam wypowiedz "Nurse from CA". Jednak realnie, bedac na
              5tym roku studiow chyba nie chce ci sie zmieniac wyksztalcenia. Na nauke jez.
              angielskiego to Londyn najlepszy, blisko i masz prawo pracy tam. Do USA zawsze
              mozesz jechac z programu au pair. Poszukaj na internecie.Np;
              www.greataupair.com/?sourceshockverture. kuzynka z W-wy zalatwila sobie
              wyjazd w ciagu paru m-cy i teraz juz od roku jest w Boston. Powodzenia.
        • donk Zenek blues! 18.10.04, 23:54
          Przyszlosc lezy w miotle.
    • Gość: załamana Re: BŁAGAM POMÓŻCIE I DORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 19.10.04, 22:06
      Dzięki za rady jednak chyba się skusze i spróbuje napisac te odwołanie ...
      A noż się uda.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka