pandros 21.12.05, 11:52 Witam wszystkich czy wiecie jaki rodzaj wtrysku stosowano w primerze p11 (1996 -2000) w silniku 2.0 TD a po drugie co myslicie o tym aucie? pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
swoboda_t Re: NISSAN PRIMERA KTO WIE? 21.12.05, 22:03 To jest diesel starej generacji, ze wstępną komorą. Minusy typowe dla takich silników- niska kultura pracy, słaba dynamika. Plusem jest trwałość - wersja wolnossąca z niej słynie, TD też powinien dłuuugo wytrzymać. Tyle odnośnie silnika, o całokształcie niech właściciele sie wypowiedzą :) Link Zgłoś
gonzor Re: NISSAN PRIMERA KTO WIE? 21.12.05, 23:35 jeśli znasz niemicki to www.nissanboard.de/ u nas www.motoforum.pl/Forum/phpbb/viewforum.php?f=25& po ilości postów na powyższym polskim forum widać ile Primerek jest u nas. Poszperaj jeszcze w sieci, teraz nie mam linków do tych stron, ale można znaleźć więcej wypowiedzi na innych polskich forach. Prywatnie mam P11, 1.6 benzyna, 96r. i jestem bardzo zadowolony, ale kupiłem pewny samochód. Służbowo Focusa II tdci, a na weekend mimo, że oba stoją pod domem to wybieram Nissana, może dlatego, że jest dla mnie wygodnieszy i ogrzewanie działa od razu... pozdrawiam Link Zgłoś
loyezoo Re: NISSAN PRIMERA KTO WIE? 22.12.05, 10:33 Moja mama ma ale 2.0 benzynkę 99rok,kumpel 98r kombi 1.6.Auta jeżeli chodzi o komfort,awaryjność super.Spalanie w 2.0 mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie.Polecam auto niestety na temat diesla się nie wypowiem. P/S ceny części śmieszne. Link Zgłoś
typson Re: NISSAN PRIMERA KTO WIE? 22.12.05, 10:37 wiem, ze p11 2.0TD nigdy nie byly dostepne na polskim rynku, wiec na pewno jest to auto przywiezione. Co do silnika - tak jak juz pisano - nie jest to zaden nowoczesny dyzel typu CR czy tdi. Od diesel po prostu. Ja jezdzilem wczesniej sunny 2.0D i powiem, ze motor wystarczajacy - bujal sie do 180km/h, cichy, elastyczny. TD powinien byc wiec odrobine lepszy Link Zgłoś