wuster 03.01.06, 18:29 Jakiej firmy tarcze hamulcowe polecacie? Czy w samochodzie z "pełnymi" tarczami można zastosować tarcze wentylowane (opel astra classic)? Link Zgłoś Obserwuj wątek
waskes29 Re: Tarcze hamulcowe 03.01.06, 18:50 Ten temat jest przypiety wyrzej a co do drugiego pytania to zmiana zwyklych tarcz na wentylowane bedzie sie wiazac z wymiana zaciskow hamulcowych ,wiec jesli kupisz takie np uzywane z innej astry to mozesz sobie to zrobic. Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Tarcze hamulcowe 04.01.06, 00:14 Masz wiele mozliwosci upgrade'u: - tarcze wentylowane tej samej srednicy - jak ktos napisal powyzej, trzeba wtedy nowe zaciski, moze sie tez okazac ze Ci zaciski sie w felgach nie zmieszcza i trzeba bedzie nowe felgach + opony. - tarcze wentylowane slotowane - pogarszaja sile hamowania (bo mniejsza powierzchnia), ale lepiej chlodza hamulce: www.tirerack.com/brakes/brakes.jsp?make=Brembo&model=Sport+Slotted+Rotor - tarcze wentylowane z dziurami: www.tirerack.com/brakes/brakes.jsp?make=Brembo&model=Sport+Drilled+Rotor Do tego mozesz kupic lepsze klocki - ceramiczne (nie paskudza felg): www.tirerack.com/brakes/brakes.jsp?autoMake=Honda&autoModel=Accord+Cpe+EX+V6+6SP&autoYear=2004&autoModClar=&make=Hawk&model=Performance+Ceramic+Pads&perfCode=P Mozna tez zaszalec i kupic porzadne zaciski, tarcze i wezyki i wydac kupe kasy: www.tirerack.com/brakes/brakes.jsp?autoMake=Honda&autoModel=Accord+Cpe+EX+V6+6SP&autoYear=2004&autoModClar=&make=Brembo&model=GT+328mm+Big+Brake+Kit&perfCode=S Link Zgłoś
do.ki pozostaje tylko pytanie: po co? 04.01.06, 00:24 Ja nie wiem co trzeba wyprawiac z samochodem, zeby nie wystarczyly fabryczne hamulce. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: pozostaje tylko pytanie: po co? 04.01.06, 00:52 kiedys w twingo nawet w miescie czułem ze hamulce słabną po dłuzszej idiotycznej jezdzie, w 206 szybko krzywią sie wtedy fabryczne tarcze (twingu nic to nie robiło). moze w astrze jeszcze szybciej sie grzeją. post waskesa wyklucza taką prostą wymianę samych tarcz Link Zgłoś