Gość: Andrzej IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:17 jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w ogóle powinna mieć samochód? Link Zgłoś Obserwuj wątek
chaladia Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 13:22 Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym mówi, że prawo jazdy A1/B1 można mieć od 16 roku życia. To chyba "młodzież"? No więc ograniczenie jest takie, że samochód dla osoby z takim prawkiem może ważyć nie więcej niż 550 kG pusty. Popatrz sobie w katalogi, jaki samochód spełnia te wymagania, bo Maluch 126p - nie spełnia. Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.net.pl 03.11.02, 14:13 chaladia napisał: > Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym mówi, że prawo jazdy A1/B1 można mieć od 16 roku > życia. To chyba "młodzież"? No więc ograniczenie jest takie, że samochód dla > osoby z takim prawkiem może ważyć nie więcej niż 550 kG pusty. > Popatrz sobie w katalogi, jaki samochód spełnia te wymagania, bo Maluch 126p - > nie spełnia. A Smart? Link Zgłoś
greenblack Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 15:12 Gość portalu: Tommy napisał(a): > A Smart? Smart 720-740kg Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 05.11.02, 21:13 Dla młodzieży najodpowiedniejszy jest rowerek. Tylko rower jest wstanie ostudzić ich zapały i tylko rower może dać im poczucie wolności! Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:50 Młodzież to dla mnie wiek 18-25 lat Link Zgłoś
Gość: Cukier Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:54 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w > ogóle powinna mieć samochód? A dlaczego miałaby nie mieć? Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:56 No to jest właśnie dylemat. Może dlatego, że robi dużo wypadków? Link Zgłoś
qrakki999 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 04.11.02, 14:44 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > No to jest właśnie dylemat. Może dlatego, że robi dużo wypadków? Jak duzo Panie Andrzeju - 20 - 30% wszystkich? Czyli pozostałe 70% to kierowcy w wieku 25 - 60! Statystyka nie jest dobra miarą tutaj! A kto nas mlokosow kształci inne 18 - ki czy 'dorosli' a ksztalca zle /tu chyba sie zgadzamy/! A za to ja musze doplacic do ubezpieczenia - bez zadnej weryfikacji mojej historii jako kierowcy!Czy dostałem chocby jeden mandat. /coprawda dopiero 4 lata, ok. 40 tys rocznie, ale czasem wiecej niz przez cale zycie 'niedzielni kierowcy', ktorych wysyp dopiero co przezyliśmy/. A kierowca 'dorosly' powodujacy co roku wypadek i tak zaplaci o moja zwyzke mniej!!! No ale rozumiem, ze jakies kryteria ubezpieczyciel musi miec wiec:((( ponosze te koszty i tyle. A co do samochodu! Chyba kazdy dobry! Ja mam kapelusznicza felicie! jezdzi, jest tania w zakupie i utrzymaniu/co wazne dla 'mlodziezy' samodzielnie utrzymujacej taki luxus i siebie, bo 'papcio' za olej mi nie placi a 'mamcia' na benzynke nie daje/, 4 osoby swobodnie sie zmieszcza i ja mam wzgledny komfort przy 192 cm wzrostu. A kapelusz pozyczylem od dziadka co w nim do golebi wychodził;-)Nie jest to moze szczyt techniki ani 'dizajnu';) nawet nie pagorek, ale dojezdzam nia gdzie chce i to sie liczy! A najwiecej na nia gadaja znajomi co wogole nie maja samochodu - wiec ich zdanie jest mi zwisajace pod zderzakiem;-)a nie zamierzam ich kompleksow ani leczyc ani poglebiac! A tak wogole to kazdemu wg. potrzeb i mozliwosci:) pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 03.11.02, 14:57 najlepszy dla młodzieży jest drewniany. Link Zgłoś
Gość: jaccco Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.lech.kso.pl 04.11.02, 08:50 Gość portalu: lesio napisał(a): > najlepszy dla młodzieży jest drewniany. ...albo firmy Matchbox Link Zgłoś
chaladia Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 16:17 Wydaje mi się, że dla młodzieży takiej 18-25 lat potrzeba takich samych samochodów, jak dla nieco starszych. Z tą może różnicą, że młodzież studiująca ma trochę więcej czasu wolnego (ale to już nie to, co było w latach '70) i jeżeli posiada wiedzę i chęci, to może sobie odrestaurować jakiegoś "klasyka". Ładna 18-tka lub 20-tka w odrestaurowanym Mercedesie 115 coupe bardzo dobrze wygląda. Zdecydowanie lepiej niż w jakimś nowym modelu, z wyłączeniem SLK oczywiście. Link Zgłoś
Gość: is300 Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.dyn.optonline.net 03.11.02, 21:35 Link Zgłoś
chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 03.11.02, 23:10 Pokój z Tobą. po arabsku oczywiście Link Zgłoś
Gość: czytacz forum Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.acn.waw.pl 03.11.02, 23:21 i z wątkami, postami, które mnożysz OBY Link Zgłoś
devote Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 04.11.02, 00:22 chaladia napisał: > Pokój z Tobą. > po arabsku oczywiście chyba raczej po hebrajsku (zydowku) Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: 5.2.1R1D* / *.gepower.com 04.11.02, 01:20 To mala dygresja, ale po hebrajsku to raczej bedzie "Szalom", albo "Shalom" Pozdrawiam Jankes Link Zgłoś
chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 04.11.02, 09:43 Zaiste. Zarówno arabski jak i hebrajski są jeżykami semickimi. Ale to chyba nie jest forum lingwistyczne? Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.net.pl 05.11.02, 20:03 chaladia napisał: > Zaiste. Zarówno arabski jak i hebrajski są jeżykami semickimi. > Ale to chyba nie jest forum lingwistyczne? > A czemu to piszesz? Link Zgłoś
chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 05.11.02, 21:02 Poczytaj sobie różne Fora, to zobaczysz, na ile wezwanie do pokoju jest tu potrzebne. Po drugie - to zwyczajowe pozdrowienie na Bliskim Wschodzie. Nawet Biali, którzy tak siedzą tak się witają. Więc skoro nicka tez mam bliskowschodniego, to dlaczego nie mam mieć takiego zakończenia moich postów? Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.gunb.gov.pl 05.11.02, 12:16 dla młodzieży 5-6 letnie cienko cienko happy albo rower Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 12:39 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > dla młodzieży 5-6 letnie cienko cienko happy albo rower Dlaczego takie wolne. Może coś szybszego, by sobie ógł męskość młody kierowca na drodze potestować Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 05.11.02, 21:07 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w > ogóle powinna mieć samochód? Taki, na jaki dany 'egzemplarz młodzieży' stać. Choć niekoniecznie musi być kupiony w 100% z własnych środków (byle nie był w 100% ze środków darowanych ;-)) Moim pierwszym autkiem lat temu ...naście był używany Maluch. Dobrze uczy pokory ;-) Ma tylko jedną wadę - jak ktoś w 'młodzież w Maluchu' wjedzie, młodzież może tego nie przeżyć. :-( Poza tym - same zalety, ze szczególnym uwzględnieniem kosztów ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
gzesiolek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 00:36 Mlodziez powinna miec samochod, zeby sie porzadnie nauczyc jezdzic... Mlodziez powinna miec samochod, na ktory choc w czesci sobie zarobi, a na pewno sama go bedzie w stanie utrzymac... Mlodziez powinna miec samochod, ktory bedzie jej potrzebny i bedzie wykorzystywany celowo m.in. do wspomnianej nauki, a nie do lansu... Link Zgłoś
filip505 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 01:41 .....moze I macie racje jesli chodzi o "jakas tam mlodziez",ale jezeli sa to nasze dzieci to nie,przedewszystkim bezpieczne,a to niestety nie male,tanie,itp, Link Zgłoś
do.ki ten bedzie w sam raz 18.07.14, 05:50 moto.pl/MotoPL/1,88389,16333101,Citroen_C4_Cactus___Pierwsza_jazda___Z_innej_planety.html?bo=1#BoxMotoTxt Do współczesnego lansu się nada, a krzywdy sobie nie zrobią, bo zaszaleć takim czymś nie sposób. Link Zgłoś
gzesiolek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 00:41 Zes odkopal spamerze... pozno juz i przegapilem ze to watek sprzed 12lat ;) Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Duzy, wolny i brzydki.. n/t 20.07.14, 14:41 najodpowiedzniejsze- RESORAKI. Link Zgłoś
galtomone Spam!!! A wy dajecie sie wkrecac! 18.07.14, 07:24 Nie polecam top oglosznia - pewnie nikt tam nie zaglada wiec trzeba lamac regulaminy innych forow, spamowac I wciskac kit ludziom. Jasne... Corse.... teraz odpowiadasz na watek z 2002!!!! Link Zgłoś