Dodaj do ulubionych

Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, a

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:17
jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w
ogóle powinna mieć samochód?
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 13:22
      Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym mówi, że prawo jazdy A1/B1 można mieć od 16 roku
      życia. To chyba "młodzież"? No więc ograniczenie jest takie, że samochód dla
      osoby z takim prawkiem może ważyć nie więcej niż 550 kG pusty.
      Popatrz sobie w katalogi, jaki samochód spełnia te wymagania, bo Maluch 126p -
      nie spełnia.
      • Gość: Tommy Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.net.pl 03.11.02, 14:13
        chaladia napisał:

> Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym mówi, że prawo jazdy A1/B1 można mieć od 16
        roku
        > życia. To chyba "młodzież"? No więc ograniczenie jest takie, że samochód dla
        > osoby z takim prawkiem może ważyć nie więcej niż 550 kG pusty.
        > Popatrz sobie w katalogi, jaki samochód spełnia te wymagania, bo Maluch 126p -

> nie spełnia.

A Smart?

• greenblack Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 15:12
          Gość portalu: Tommy napisał(a):

> A Smart?

Smart 720-740kg
      • robertrobert1 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 05.11.02, 21:13
        Dla młodzieży najodpowiedniejszy jest rowerek. Tylko rower jest wstanie
        ostudzić ich zapały i tylko rower może dać im poczucie wolności!
    • Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:50
      Młodzież to dla mnie wiek 18-25 lat
    • Gość: Cukier Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:54
      Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w
      > ogóle powinna mieć samochód?

A dlaczego miałaby nie mieć?
      • Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:56
        No to jest właśnie dylemat. Może dlatego, że robi dużo wypadków?
        • qrakki999 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 04.11.02, 14:44

> No to jest właśnie dylemat. Może dlatego, że robi dużo wypadków?

Jak duzo Panie Andrzeju - 20 - 30% wszystkich? Czyli pozostałe 70% to kierowcy
          w wieku 25 - 60! Statystyka nie jest dobra miarą tutaj! A kto nas mlokosow
          kształci inne 18 - ki czy 'dorosli' a ksztalca zle /tu chyba sie zgadzamy/!

A za to ja musze doplacic do ubezpieczenia - bez zadnej weryfikacji mojej
          historii jako kierowcy!Czy dostałem chocby jeden mandat. /coprawda dopiero 4
          lata, ok. 40 tys rocznie, ale czasem wiecej niz przez cale zycie 'niedzielni
          kierowcy', ktorych wysyp dopiero co przezyliśmy/. A kierowca 'dorosly'
          powodujacy co roku wypadek i tak zaplaci o moja zwyzke mniej!!!

No ale rozumiem, ze jakies kryteria ubezpieczyciel musi miec wiec:((( ponosze
          te koszty i tyle.

A co do samochodu! Chyba kazdy dobry! Ja mam kapelusznicza felicie! jezdzi,
          jest tania w zakupie i utrzymaniu/co wazne dla 'mlodziezy' samodzielnie
          utrzymujacej taki luxus i siebie, bo 'papcio' za olej mi nie placi a 'mamcia'
          na benzynke nie daje/, 4 osoby swobodnie sie zmieszcza i ja mam wzgledny
          komfort przy 192 cm wzrostu. A kapelusz pozyczylem od dziadka co w nim do
          golebi wychodził;-)Nie jest to moze szczyt techniki ani 'dizajnu';) nawet nie
          pagorek, ale dojezdzam nia gdzie chce i to sie liczy!

A najwiecej na nia gadaja znajomi co wogole nie maja samochodu - wiec ich
          zdanie jest mi zwisajace pod zderzakiem;-)a nie zamierzam ich kompleksow ani
          leczyc ani poglebiac!

A tak wogole to kazdemu wg. potrzeb i mozliwosci:)

pzdr.
          Q
    • Gość: lesio Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 03.11.02, 14:57
      najlepszy dla młodzieży jest drewniany.
      • Gość: jaccco Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.lech.kso.pl 04.11.02, 08:50
        Gość portalu: lesio napisał(a):

> najlepszy dla młodzieży jest drewniany.

...albo firmy Matchbox
    • chaladia Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 03.11.02, 16:17
      Wydaje mi się, że dla młodzieży takiej 18-25 lat potrzeba takich samych
      samochodów, jak dla nieco starszych. Z tą może różnicą, że młodzież studiująca
      ma trochę więcej czasu wolnego (ale to już nie to, co było w latach '70) i
      jeżeli posiada wiedzę i chęci, to może sobie odrestaurować jakiegoś "klasyka".
      Ładna 18-tka lub 20-tka w odrestaurowanym Mercedesie 115 coupe bardzo dobrze
      wygląda. Zdecydowanie lepiej niż w jakimś nowym modelu, z wyłączeniem SLK
      oczywiście.
      • Gość: is300 Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.dyn.optonline.net 03.11.02, 21:35
        • chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 03.11.02, 23:10
          Pokój z Tobą.
          po arabsku oczywiście
          • Gość: czytacz forum Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.acn.waw.pl 03.11.02, 23:21
            i z wątkami, postami, które mnożysz
            OBY
          • devote Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 04.11.02, 00:22
            chaladia napisał:

> Pokój z Tobą.
            > po arabsku oczywiście

chyba raczej po hebrajsku (zydowku)
            • Gość: Jankes Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: 5.2.1R1D* / *.gepower.com 04.11.02, 01:20
              To mala dygresja, ale po hebrajsku to raczej bedzie "Szalom", albo "Shalom"
              Pozdrawiam
              Jankes
              • chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 04.11.02, 09:43
                Zaiste. Zarówno arabski jak i hebrajski są jeżykami semickimi.
                Ale to chyba nie jest forum lingwistyczne?
                • Gość: Tommy Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) IP: *.net.pl 05.11.02, 20:03
                  chaladia napisał:

> Zaiste. Zarówno arabski jak i hebrajski są jeżykami semickimi.
                  > Ale to chyba nie jest forum lingwistyczne?
                  >

A czemu to piszesz?
                  • chaladia Re: Salaamu Wa-alleikum, Co to znaczy? :))))) 05.11.02, 21:02
                    Poczytaj sobie różne Fora, to zobaczysz, na ile wezwanie do pokoju jest tu
                    potrzebne.
                    Po drugie - to zwyczajowe pozdrowienie na Bliskim Wschodzie.
                    Nawet Biali, którzy tak siedzą tak się witają. Więc skoro nicka tez mam
                    bliskowschodniego, to dlaczego nie mam mieć takiego zakończenia moich postów?
    • Gość: Wojtek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.gunb.gov.pl 05.11.02, 12:16
      dla młodzieży 5-6 letnie cienko cienko happy albo rower
      • Gość: Andrzej Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 12:39
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> dla młodzieży 5-6 letnie cienko cienko happy albo rower

Dlaczego takie wolne. Może coś szybszego, by sobie ógł męskość młody kierowca
        na drodze potestować
    • Gość: Niknejm Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 05.11.02, 21:07

> jakimi młodzież jeździ? Jakie samochody są nieodpowiednie? Czy młodzież w
      > ogóle powinna mieć samochód?

Taki, na jaki dany 'egzemplarz młodzieży' stać. Choć niekoniecznie musi być
      kupiony w 100% z własnych środków (byle nie był w 100% ze środków darowanych
      ;-))
      Moim pierwszym autkiem lat temu ...naście był używany Maluch. Dobrze uczy
      pokory ;-) Ma tylko jedną wadę - jak ktoś w 'młodzież w Maluchu' wjedzie,
      młodzież może tego nie przeżyć. :-( Poza tym - same zalety, ze szczególnym
      uwzględnieniem kosztów ;-))

Pzdr
      Niknejm
    • gzesiolek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 00:36
      Mlodziez powinna miec samochod, zeby sie porzadnie nauczyc jezdzic...
      Mlodziez powinna miec samochod, na ktory choc w czesci sobie zarobi, a na pewno sama go bedzie w stanie utrzymac...
      Mlodziez powinna miec samochod, ktory bedzie jej potrzebny i bedzie wykorzystywany celowo m.in. do wspomnianej nauki, a nie do lansu...
      • filip505 Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 01:41
        .....moze I macie racje jesli chodzi o "jakas tam mlodziez",ale jezeli sa to nasze
        dzieci to nie,przedewszystkim bezpieczne,a to niestety nie male,tanie,itp,
        • do.ki ten bedzie w sam raz 18.07.14, 05:50
          moto.pl/MotoPL/1,88389,16333101,Citroen_C4_Cactus___Pierwsza_jazda___Z_innej_planety.html?bo=1#BoxMotoTxt

Do współczesnego lansu się nada, a krzywdy sobie nie zrobią, bo zaszaleć takim czymś nie sposób.
    • gzesiolek Re: Jaki samochód dla młodzieży jest odpowiedni, 18.07.14, 00:41
      Zes odkopal spamerze... pozno juz i przegapilem ze to watek sprzed 12lat ;)
    • engine8 Duzy, wolny i brzydki.. n/t 18.07.14, 01:06
      • billy.the.kid Re: Duzy, wolny i brzydki.. n/t 20.07.14, 14:41
        najodpowiedzniejsze- RESORAKI.
    • galtomone Spam!!! A wy dajecie sie wkrecac! 18.07.14, 07:24
      Nie polecam top oglosznia - pewnie nikt tam nie zaglada wiec trzeba lamac regulaminy innych forow, spamowac I wciskac kit ludziom.

Jasne... Corse.... teraz odpowiadasz na watek z 2002!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka