Gość: Greg IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 22:26 Czy ktoś mi powie, z jakiej przyczyny w moim Focusie Combi, na tylnych oponach robią się ząbki? Amory są ok. a jednak opony się ząbkują. Poza tym auto jest dobre. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 09.11.02, 00:15 Oj juz o tym bylo. Fordy Focusy maja zle zaprojektowane zawieszenie. W USA czesc pojazdow wezwali do naprawy i costam poprawili - podobno jest lepiej. Jak jest w Polsce tego nie wiem. Kiedys zamiescilem link do strony informacyjnej - wlasciciele Focusow wytoczyli zbiorowy proces Fordowi. O ile wiem sprawa jest nadal w toku. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 09.11.02, 00:19 Do poczytania na piatkowy wieczor: www.fordfocusbrakeproblems.com/ www.focusbrakesclassaction.com/pages/931314/index.htm Ten jest niezly: www.safetyforum.com/fordfocus/ www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A10433-2002Nov5.html Link Zgłoś
Gość: wrh Re: Focus- problem w USA !!! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 21:11 Problemy z hamulcami i z awieszeniami w ystepuja tylko w wersji amerykańskiej. Wynika to z zastosowania innej skrzyni automatycznej do napędu. Posiada również zmienione hamulce do napędu automatycznego. W Europie ten problem nie występuje. Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.bielsko.msk.pl 09.11.02, 00:33 Gość portalu: Greg napisał(a): > Czy ktoś mi powie, z jakiej przyczyny w moim Focusie Combi, na tylnych > oponach robią się ząbki? Amory są ok. a jednak opony się ząbkują. Poza tym > auto jest dobre. Napisz na maila: ja to przerabiałem na swojej Foce (sedan) z sukcesem przez ponad 2 lata. Pzdr. kocuras@go2.pl lub GG2823614 Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.telia.com 09.11.02, 12:30 Zdaje sie ze Mirek z Marysina z Lodzi tlumaczyl to zjawisko.Problem jest z brakiem sztywnosci karoseri.Pytajcie Mirka co trzeba usztywnic,aby sie trzymalu kupy tylnie kola .Pzdr,.Michal Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.bielsko.msk.pl 09.11.02, 15:25 Gość portalu: Michal napisał(a): > Zdaje sie ze Mirek z Marysina z Lodzi tlumaczyl to zjawisko.Problem jest z > brakiem sztywnosci karoseri.Pytajcie Mirka co trzeba usztywnic,aby sie trzymalu > > kupy tylnie kola .Pzdr,.Michal Ja sobie poradziłem z problemem. Problemem są dwie rzeczy: 1) rzeźba, rodzaj bieżnika; 2) odpowiednia zbieżność, ale bynajmniej nie ta wg fordowskich, ogólnych zaleceń. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.telia.com 09.11.02, 16:41 Dobry jestes.Ford wykonal pare egzemplarzy,potem wdrozyl do masowej produkcji i wiele sie tym nie przejmowal,zostawiajac te paleczke ludziom.Wiele osob zdrowie i nerwy stracilo na tej zabawie.Tylko pogratulowac zes sobie poradzil z tym problemem.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: wrh Re: Focus- problem z zawieszeniem? IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 21:18 Faktycznie w niektórych Focusach wystepował problem z ustawieniem kół tylnych. W ustawieniach fabrycznych zalecano zbyt dużą zbieżność tylnych kół. Dobry diagnosta ogladając bieznik jest w stanie tak dobrać ustawienie, aby nie zdzierał opon i mieścił się w tolerancji. Dodam że tolerancja ustawienia kół była zbyt duża i słabi fachowcy puszczali samochody z odchyłkami ale w tolerancji. Teraz zbieżność i tolerancja jest mniejsza. Link Zgłoś
Gość: fan Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: *.chello.pl 10.11.02, 11:11 jaki problem??? sam słyszałem, że po VW Golfie a może razem z nim to najbardziej niezawodne auto!!!!. Pewnie jeździcie tymi niedorobionymi japończykami i macie kompleksy w stosunku do przodujących marek:))) Link Zgłoś
Gość: Gezaj Re: Focus- problem z zawieszeniem!!! IP: 80.51.254.* 14.11.02, 23:23 VW to może jest dobre ale tylko w opinii potocznej, bo testy tego już nie potwierdzają. Link Zgłoś