Gość: ron IP: proxy / 10.101.1.* 13.11.02, 12:33 Chcę kupić nowy samochód który będzie tani w eksploatacji. Czy matiz to dobry pomysł, czy lepiej dołożyć i kupić coś większego??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marcin_S Re: nowy matiz IP: 195.94.213.* 13.11.02, 20:35 Czesc!Zapraszam do naszego kacika:matiz.supermedia.pl Tu dowiesz sie wszystkiego na temat Matiza od samych uzytkownikow,a nie z biuletynow Daewoo.Ja mowie,ze za te pieniadze warto.Matiza ma moj ojciec z 99r.,a ja mam z 01r.-- zadnych problemow. Link Zgłoś
Gość: z Re: nowy matiz IP: *.visp.energis.pl 13.11.02, 21:13 Gość portalu: Marcin_S napisał(a): > Czesc!Zapraszam do naszego kacika:matiz.supermedia.pl Tu dowiesz sie > wszystkiego na temat Matiza od samych uzytkownikow,a nie z biuletynow Daewoo.Ja > > mowie,ze za te pieniadze warto.Matiza ma moj ojciec z 99r.,a ja mam z 01r.-- > zadnych problemow. Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: nowy matiz IP: *.bphpbk.pl 13.11.02, 21:20 Do czasu,aż zacznie rdzewieć!Mój kolega ma to "cacko" i krew go zalewa z powodu korozji tylnej pokrywy oraz nadkoli.W serwisie Daewoo spuszczają go po brzytwie.Wykonał ekspertyzę u rzeczoznawcy,która wykazała wadę fabryczną powłoki lakierniczej.A serwis ma to w d.... Link Zgłoś
Gość: Marcin_S Re: nowy matiz IP: 195.94.213.* 15.11.02, 04:45 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Do czasu,aż zacznie rdzewieć!Mój kolega ma to "cacko" i krew go zalewa z powodu > > korozji tylnej pokrywy oraz nadkoli.W serwisie Daewoo spuszczają go po > brzytwie.Wykonał ekspertyzę u rzeczoznawcy,która wykazała wadę fabryczną > powłoki lakierniczej.A serwis ma to w d.... W kazdym samochodzie moze zdarzyc sie wada fabryczna.Inna sprawa jest olewajacy stosunek niektorych ASO do klientow.To jednak w dalszym stopniu nie przesadza o negatywnej ocenie Matiza. Link Zgłoś
siona Re: nowy matiz 15.11.02, 09:42 Gość portalu: ron napisał(a): > Chcę kupić nowy samochód który będzie tani w eksploatacji. Czy matiz to dobry > pomysł, czy lepiej dołożyć i kupić coś większego??? Mój znajomy był jakiś czas najpierw szczęśliwym posiadaczem, a po półtora roku szczęśliwym BYŁYM posiadaczem Matiza. Na początku było super, auto stosunkowo mało paliło, wszystko było ok, ale w miarę jeżdżenia (a on dużo jeździ, średnio w roku robił tyle co inni przez 2 lata) było coraz gorzej. Po 1,5 roku jeżdżenia matiz zaczął palić ok 11 litrów, zaczęły się przeróżne usterki. Samochód był na gwarancji więc jechał do serwisu,a tam patrzyli na przebieg samochodu i okazywało się, że dana część jest przewidziana na ileś kilometrów i niestety musi ją zakupić ze swojej kieszeni, a ceny kosmiczne i tylko z daewoo pasują. Podobno w daewoo dużo zależy od szczęścia, część egzemplarzy jest ok, a z częścią jest tak jak z matizem mojego kolegi. On niestety miał pecha. Pozdrawiam. Link Zgłoś
ckdezerter Re: nowy matiz 15.11.02, 11:21 Ja mam Matiza prawie 3 lata 60tys, i nie miałem najmniejszych problemów. W angielskim Auto-expresie są zamieszczane artykuły pt. "Living with my car" gdzie zwykli ludzie opisują swoje doświadczenia z samochodami. A samochody są różne od Seicento do BMW5. W wielu bryczkach za ponad 100tys. występowały bardzo poważne wady, np: w Alfie 166 trzeba było po roku wymienić silnik. Link Zgłoś