Dodaj do ulubionych

CZY KRADNĄ VOLVA???

03.02.06, 17:47
Wybaczcie bezpośredniość pytania, ale palnuje kupić V70,
dwa auta już mi ukradziono (innych marek)
i dmucham na zimne. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • izyda12 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 18:08
      a po co mieliby krasc? ;)
    • to_me_k Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 18:54
      Znajomemu ukradli niedawno nowe Volvo, gdy wybrał się z wizytą do stolicy. Co
      ciekawe - ze strzeżonego parkingu.
    • robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:00
      mi jeszcze nie ukradli
      • transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:04
        A czym jeździsz?
        I gdzie mieszkasz (to w Polsce ma znaczenie)?
        • robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:08
          a co, chcesz kupic moje auto?
          dlaczego cię interesuje czym jeżdżę?
          mieszkam w stolicy.
          • transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:17
            Interesuje mnie gdzie mieszkasz, gdyz ja mieszkam w miescie
            w ktorym ukradziono mi juz dwa samochodyi zupelnym przypadkiem jest
            to warszawa. a modelsamochodu moze tez ma znaczenie, dlatego pytam:)
            • robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:34
              między innymi mam taki pojazd jaki chcesz kupić.
              • izyda12 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 20:34
                ale on chce kupic nowy a nie 8letni :)))
                • robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 10:14
                  ciekawe co może wiedzieć dupeńka przesiadująca ciągle na stronie ścigacz.pl
    • bridgewater Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:12
      a co za róznica?volvo,fiat,kia....cześci zawsze sie sprzedadzą, a nigdy nie
      wiadomo komu akurat Twoje auto wpadnie w oko.....moim znajomym ukradziono cos
      tak niechodliwego jak Carnival,typowa kradziez na zlecenie,a policja nie
      chciała dac temu wiary bo 'przeciez kto by chciał kię'....a nie tak dawno jak
      wczoraj,w związku z moim ogłoszeniem w prasie miałam bardzo przyjemna rozmowe z
      panem,który zaoferował mi szybka pomoc w zdobyciu tego co sobie tylko zamarzę
      (oczywiscie bez papierów ale ceny kuszące)....rece opadają....
      • transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:20
        Jasne bridgewater, ale powszechnie wiadomo ze jedne czesciej inne mniej...
        Nie wiemtylko jak akurat teraz to wyglada i chcialbym sie dowiedziec.
    • frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:39
      Volvo jest marką dość niechodliwą. Poprostu nie ma popytu na wschodzie a w kraju
      nowszymi Volvami jeżdżą z reguły głównie ludzie którzy nie szukają pokątnie
      części. Jeżeli Volvo ci pasuje to bierz a będziesz zadowolony. Może nie jest to
      szczyt bezawaryjności ale nie jest też tak źle.
      Pozdrawiam
      • 01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 20:46
        frax1 napisał:

> Może nie jest to
        > szczyt bezawaryjności ale nie jest też tak źle.

I znowu te obiegowe opinie. Mam drugie S60 i do tej pory byla tylko jedna
        naprawa (gwarancyjna) powtornego wgrania Software procesora sterujacego
        silnikiem. Poza tym NIC...
        • transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 23:22
          Masz drugie volvo to pewnie wiesz czy czesto trzeba sprawdzac czy jeszcze stoi..
          Podziel sie.
          • 01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:09
            transmit napisał:

> Masz drugie volvo to pewnie wiesz czy czesto trzeba sprawdzac czy jeszcze stoi.
            > .
            > Podziel sie.

auto uzytkowane jest w Niemczech wiec nie moge sie na ten temat wypowiadac.
            Natomiast przed dwoma laty przytrafila mi sie nastepujaca historia. Przyjechalem
            do rodziny do Wroclawia i wstawilem auto do garazu. Nastepnego dnia chcialem
            wyjezdzac a tu oba kola po lewej stronie stoja na felgach. Przyjechalo
            wroclawskie ADAC prowizorycznie podpompowali kola, wzieli na lawete i do
            wulkanizatora. Wszyscy mowili ze takie przypadki sie nie zdazaja i ktos
            specjalnie cos podsypal zebym musial sie zatrzymac.
        • frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 23:34
          To nie są obiegowe opinie. Pierwsza ręka od użytkowników i mechaników. A ty
          poprostu trafiłeś dobry egzemplarz z czego się należy cieszyć :)
          Pozdrawiam
          • 01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:10
            frax1 napisał:

> A ty
            > poprostu trafiłeś dobry egzemplarz z czego się należy cieszyć :)
            > Pozdrawiam

W obu przypadkach? Jesli tak to tez sie ciesze.
            Rowniez pozdrawiam
          • a-ndrzej Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:52
            Co za bzdura. Przejechalem S70 230000 km. Nic, tylko sprawy eksploatayjne.
            ZADEN mechanik nie powiedzial mi jeszcze ze Volvo jest awaryjne. Spytaj
            znajomych o normalne Volvo, a nie 20 letnie 340.
            • frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 18:09
              No właśnie chodzi o nowe Volva, głównie S80. Pierwsze egzemplarze miały problemy
              z duperelami typu elektryka itd. Ja generalnie nie wierze że jakaś marka jest
              szczególnie awaryjna czy nie, liczy się egzemplarz i wiek. Volvo generalnie
              trochę straciło na jakości od czasów 240 i to jest fakt. Jeździłem Citroenem
              który podobno jest zawodnym autem i nie działo się nic więc sam też nie wierze w
              opinie. Przytaczam tylko to co usłyszałem z pierwszej ręki. A tak pozatym to
              Volviaki super wyglądają :) Technicznie odstają trochę od niemieckiej
              konkurencji, ale mają dużo lepszy image (w Polsce) i poprostu ich nie kradną.
              Pozdrawiam
      • marcinc3 frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 10:17
        dodam ze volvo jest trudnym autem do zdjecia[ukradniecia] i wiekszosc kradziezy
        volvo to jest sfingowana przez wlascicieki zeby wyrwac ubezpieczenie lub po
        prostu im sie znudzilo i nie moga sprzedaclub nie chca na nim stracic
        • transmit Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 11:29
          Dobrze, ale trudne do zdjecia - co to znaczy? Ja rozumiem ze sa lepsze systemy
          alarmowe itp, ale poprzedni samochod po prostu mi zlawetowano, a volvo chyba tez
          sie na lawete zmiesci;)
          • tomi_22 Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 11:44
            Zobacz gdzie Volvo (i Saaby tez) maja stacyjki, komputery centalne i sprobuj
            sie do tego "podpiac" lub podmienic komputer sterujacy. Oczywiscie mozna to
            zrobic, ale jak by topowiedziec... zrujnujesz cale wnetrze samochodu... Kiedys
            opisywali jak zlodzieje kupili nowe Volvo zeby je rozpracowac. Po 3 miesiacach
            sie poddali i stwierdzili ze to bez sensu, bo jak by tego nie robic to musza
            rozwalic cale wnetrze auta. Na czesci sie tez nie oplaca, bo ci co je maja nie
            szukaja czesci "uzywanch" po "okazyjnej" cenie. JEdynie pozostaje kradziez "na
            zamowienie" i laweta. Ale w ten sposob to mozna i Fiata 126P ukrasc - jak sie
            komus jakas czesc spodoba... Na wschodzie kontynentu marka ta tez nie jst
            popularna.
            • marcinc3 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 13:22
              ciezko ukrasc w ten sposob zeby odjechac nim na kolach tzn pokonac zamki
              zabezpieczenia itp i odjechac jak swoim tak jak pisalem wiekszosc kradziezy
              to zglocha ostatecznosc to wyrwa lub laweta ale to rzadkosc
              • wowo5 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 15:53
                Z kradziezami jest tak jak z awaryjnoscia. Nie aut, ktorych nie kradna podobnie
                jak nie ma aut zupelnie bezawaryjnych. Nie ma pewnosci tylko rachunek
                prawdopodobienstwa.
                • tomi_22 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 15:56
                  Cos smiesznego wam powiem. Jak oglada sie np wiadomisci i jest np pokazane info
                  z Moskwy ze Ambasador nasz rozmawia o czyms tam, to pokazuja np jak Ambasador
                  PL jedzie autem do urzedu w Moskwie. Jest to Volvo S80 :))) Zabezpieczyli
                  sie :)))
                  • hydromanekin Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 16:55
                    NIe tylko tam. W moich stronach ambasador PL tez jezdzi S80. W ogole widze
                    sporo S80 na dyplomatycznych numerach.
                    • tomi_22 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 19:27
                      Duzo Volvo jest na dyplomatycznych numerach, poniewaz JEDYNIE Volvo posiada
                      specialne systemy sprzedazy aut np:

1. Diplomat Sales;
                      2. Military Sales;
                      3. Ex-patriot Sales;
                      4. Overseas Sales.

Oczywiscie kazdy z "typow" posiada swoje odpowiednie znizki na samochod. Punkty
                      1 i 2 maja znizki do 20% zalezy od modelu, wyposazenia + zwykle sa zwolnieni z
                      lokalnego podatku - placa go tylko jak sprzedadza auto, ale od mniejszej
                      wartosci, tj wartosci auta w momencie sprzedazy. Punkt 3 rozni sie od punktu 4
                      tym, ze znizki sa wieksze, poniewaz z punktu 4 korzystaja zwykli
                      smiertelnicy :) Zwykle punkt 3 ma do 15% a punkt 4 - 10%.

To by bylo tyle w temacie :)
                      • hydromanekin Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 20:44
                        Podobne systemy sprzedazy oferuje Saab. Ale Volvo prowadzi sprzedaze "dla
                        dyplomatow" najdluzej.
                  • hernandez Wolno s80 jezdzi w kilkunastu polskich ambasadach 05.02.06, 13:52
                    .
            • przemekthor Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 17:58
              > Zobacz gdzie Volvo (i Saaby tez) maja stacyjki

Hihi, w S40/V50 to musieliby uzyc topora strazackiego,wzglednie porzadnej
              husqvarny z 60-centymetrowym grotem
              • tomi_22 a na dodatek Volvo... 04.02.06, 19:22
                Stosuje podwojnie klejone oraz laminowane szyby ktore nie tylko sa przeszkoda
                przy wybiciu takiej szyby - trzeba urzyc wrecz topora i uderzac kilkakrotnie w
                to samo miejsce - a takze skutecznie wyciszaja wnetrze auta.
    • dunczyk1960 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 05.02.06, 09:49
      www.kielce.pl/forum/viewtopic.php?t=3657
    • sajkopatyk Kradną ... 05.02.06, 10:31
      www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=41,70343&path=gs\1073&file=gb_1052.xml

"Auta nowe są drogie i bardzo szybko po zakupie tracą na wartości. Małżeństwo z
      Poznania Jeżyc kupiło na kredyt Volvo S40 za 89 tys. zł. Jednak kłopoty
      finansowe sprawiły, że już na początku okazało się, iż spłata kredytu
      przekracza możliwości małżonków. Chcieli pojazd sprzedać, ale aktualna cena
      rynkowa tego modelu z roku 2005 to 78 tys. zł, a i ją trudno uzyskać. Taka cena
      nie pokryłaby nawet kredytu, który został do spłacenia, nie wspominając o już
      zapłaconych ratach. Auto oddali na części, na szrot, jednocześnie zgłaszając
      kradzież."

Ahahaha .
      • tomi_22 Re: Kradną ... 05.02.06, 10:44
        Ja sie nie dziwie ze go na czesci dali. Auto za 89 tys, czyli najgorsza
        podstawowa wersja z silnikiem 1.6 z badziewiastym wyposazeniem. Sie nie ma co
        dziwic, ze nikt tego nie chcial...
    • hernandez W tym kraju kradna wszystko, nawet bramy wjazdowe 05.02.06, 13:49
      wiec volvo wyjatkiem na pewno nie bedzie:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka