Dodaj do ulubionych

KIA RIO - koreanski bubel ???

IP: 195.205.132.* 15.11.02, 11:06
WITAM

Przymierzam sie do zakupu nowej fury (chcialem kupic dwuletniego japonca
civic, corolla, almera, jednak nie znalazlem nic ciekawego). Za te same
pieniadze (ok. 35 000 pln ze wszystkim) moge kupic nowego koreanca KIA RIO
1.3, 75 kM, niezle spalanie i osiagi. Co jest z tym autem, prosze o Wasze
opinie, uwagi. Czy warto sie w to ladowac ???

dzieki z gory

warsik
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: KIA RIO - koreanski bubel ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 21:42
      Nie wypowiadam się na temat RIO, bo tylko w nim siedziałem.
      Jedno jest pewne - od wiosny będzie w Polsce nowy model, po liftingu, z 2
      poduszkami itp. Nie kupuj za 35,000, bo można dostać juz za 29,990. (jeśli już)
      -------
      Jak chcesz wydać 35,000 na prawdziwego japońca made in Japan r.2000, to spróbuj
      znaleźć Baleno 1.6 GLX z maks. wyposażeniem. Spokojnie wystarczy kasy. Jest to
      najbardziej niezawodny kompakt w klasie (rocznik 1999/2000 wg ADAC), wyprzedza
      COrollę, Mazdę 323 i Civica.
      • Gość: Sławek Re: KIA RIO - koreanski bubel ??? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 16.11.02, 11:57
        Moim zdaniem Baleno nie jest konkurentem dla Civica z uwagi na znacznie mniej
        miejsca wewnątrz (Civic to klasa średnia z kosiarkowatymi silnikami,a Baleno
        ciasny kompakt)
        Dla starej Corolli -owszem jest.

Co do Rio -jak usiadłem w środku to od razu wiedziałem,że to samochód nie dla
        mnie.Najbardziej tandetna i brzydka deska jaką widziałem.

pozdrawiam
        > Jak chcesz wydać 35,000 na prawdziwego japońca made in Japan r.2000, to
        spróbuj
        >
        > znaleźć Baleno 1.6 GLX z maks. wyposażeniem. Spokojnie wystarczy kasy. Jest
        to
        > najbardziej niezawodny kompakt w klasie (rocznik 1999/2000 wg ADAC),
        wyprzedza
        > COrollę, Mazdę 323 i Civica.
    • Gość: lrd Re: KIA RIO - koreanski bubel ??? IP: *.chicago-21rh15rt.il.dial-access.att.net 15.11.02, 23:52
      Gość portalu: warsik napisał(a):

> WITAM
      >
      > Przymierzam sie do zakupu nowej fury (chcialem kupic dwuletniego japonca
      > civic, corolla, almera, jednak nie znalazlem nic ciekawego). Za te same
      > pieniadze (ok. 35 000 pln ze wszystkim) moge kupic nowego koreanca KIA RIO
      > 1.3, 75 kM, niezle spalanie i osiagi. Co jest z tym autem, prosze o Wasze
      > opinie, uwagi. Czy warto sie w to ladowac ???
      >
      > dzieki z gory
      >
      > warsik

Ahoj, znam KIA niestety tylko z amerykanskiego rynku, o europejskich nic nie
      wiem. W stanch to jest najtanszy wozek jaki mozesz kupic, cena nowego zamyka
      sie w 8,5 k . w podstawowej wersji, dla spartan. Traktowany jest jako podstwowy
      srodek lokomocji i nic wiecej od rio nie zadaj, samochod poprawny, ale honda to
      nie jest, jak szukasz wozka do jezdzenia z pracy i do, mozna polecic. Firma tu
      daje gwarancje na silnik i transmisje do 10 lat albo 100 k mil, co tez o czyms
      swiadczy. Nie slyszalem o problemach techniczno-uzytkowych ani o zadnym factory
      recall, co np fordowi zdaza sie przecietnie raz do roku. Taki kon roboczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka