Dodaj do ulubionych

Żarówki Philips H7 Blue Vision

IP: 213.17.194.* 02.12.02, 15:54
Co sadzicie o tych żarówkach, czy rzeczywiscie dają jaśniejsze światło z
niebieską poświatą? Zastanawiam się nad zakupem, ale trochę odstrasza mnie
zbyt wysoka cena, ciekaw jestem jak jest z trwałością?

Obserwuj wątek
    • Gość: mAbZ Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.tnt6.stk3.swe.da.uu.net 02.12.02, 16:27
      Mam takie, tyle że H4.
      Dają wbrew nazwie BIAŁE światło.
      Światło z normalnych żarówek jest BARDZO żółte w porównaniu do Blue Vision.

Blue Vision H4 są jednymi z trwalszych.
      H7 nie wiem, ale te są ogólnie znacznie mniej trwałe niż H4.
      • Gość: Rafał Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.int.warszawa.tdci.pl 02.12.02, 16:49
        Blue Vision H1 są znacznie mniej trwałe niż klasyczne. Podobno z powodu
        konstrukcji (przewoltowane włókno). Generalnie żarówki Philipsa mają niższą
        wytrzymałość niż np Osram lub Narva
        • Gość: Niknejm Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 02.12.02, 17:56
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Blue Vision H1 są znacznie mniej trwałe niż klasyczne. Podobno z powodu
          > konstrukcji (przewoltowane włókno).

De facto nie przewoltowane, ale inaczej (gęściej) nawinięte.

> Generalnie żarówki Philipsa mają niższą
          > wytrzymałość niż np Osram lub Narva

Też o tym słyszałem od kilku użytkowników Philipsów.
          Znajomi chwalą sobie Osram SilverStar i żarówki AllWeather (też chyba produkcji
          Osram), natomiast nie polecam żarówek dających błękitnawe światło a'la ksenon,
          bo:
          1) w padającym śniegu są beznadziejne (biała zasłona przed oczami) - ważniejsze
          2) wyglądają buracko, zwłaszcza w Daewoo Tico i CC ;-) - mniej ważne

Pzdr
          Niknejm
    • polokokt Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision 02.12.02, 17:04
      Czesc
      Mialem takie zarowki okolo roku. Swiatlo nie ma cienia niebieskiej poswiaty.
      Swiatlo jest za to czysto biale. Normalne H7 sie nie umywaja. Ogolnie nie
      narzekalem. A trawalos taka ze przejechalem na nich rok (w sumie tylko jedna po
      roku sie spalila). Jesli chcesz miec niebieska poswiate to kup Osram Cool Blue
      (chyba tak sie nazywaja) sa sporo tansze od Philipsa. Kolega ma w identycznej
      polowce jak moja i jest rzeczywiscie bardzo wyrazna roznica. Z daleka mozna sie
      pomylic ze to ksenonki (naprawde nie wiele brakuje). Natomiast ja teraz kupilem
      H7 Osram Silver Star +50% i uwzam ze jesli chodzi o jasnosc to Philipsy Blue
      Vision wypadaja cieniutko. Moze nie zwieksza sie dlugosc wiazki swiatla (jak to
      zapewnia producet) ale za to pobocze jest bardzo ladnie oswietlone i jesli juz
      cos jest oswietlane (lapie sie w strumieniu swiatla) to jest bardzo dobrze
      oswietlone jasnym, idealnie bialym swiatlem. Cena Osramow H7 obojetnie ktorego
      modelu oscyluje w wawie w okolicy nieco ponad 30 zl za sztuke.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka