Gość: Flex Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 10:23 Dzięki!!! Właśnie mam zamiar kupić swoją pierwszą furkę, ten artykuł bardzo mi pomoże. Link Zgłoś
Gość: atr Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 22:11 Zbliża się czas corocznego haraczu firm ubezpieczeniowych Co robić, a może - LINK 4 - Jeżeli macie jakieś informacje lub doświadczenia to proszę o opisanie ich. - ATR Link Zgłoś
Gość: WLAD Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 08.08.03, 09:58 Gość portalu: atr napisał(a): > Zbliża się czas corocznego haraczu firm ubezpieczeniowych > Co robić, a może - LINK 4 - > Jeżeli macie jakieś informacje lub doświadczenia to proszę o > opisanie ich. > - ATR Tak, LINK 4, ubezpieczyłem swój samochód OC,AC + NNW, zamiast jak do tej pory w PZU, w LINK 4 i okazało się, że conajmniej o 30% taniej. Link Zgłoś
Gość: Stefan Wszystko tylko nie Link-4 IP: 81.219.160.* 11.11.03, 10:11 Po pierwsze - firma izraelska Po drugie - nie masz możliwości przeczytania ogólnych warunków Po trzecie - kompletni oszuści po czwarte - wcale nie najtańsi (patrz Compensa, Florian, Samopomoc, PTU) Po piąte - idź do multiagencji tam ci poradzą ( np. w Łodzi tel. 656 46 99 ) Po szóste - wiesz ile kosztuje minuta reklamy w TV przed wiadomościami. Ty za to płacisz. A pieprzą że nie mają agentów więc idą po niższych kosztach. Gó..o prawda. Link Zgłoś
Gość: xl22 GLUPOTA firm ubezpieczeniowych IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.05.03, 18:40 zastanawia mnie czemu w kraju ktory wchodzi do UE stawki OC sa ustalane wg archaicznych zasad. przyklad moj: prawo jazdy mam od 5 lat, duzo jezdzilem samochodami rodzicow, teraz dorobilem sie swojego i... nic ja nie mam bezwypadkowej jazdy. Mam 22 lata wiec plus 50% za wypadkowosc... auto rejestruje w wojewodztwie X a uzywam na drugim koncu Polski - dla nich nie liczy sie gdzie jezdze, wazne w ktorym urzedzie trzymaja moje papiery... czego nie moge kupic krotkiej polisy OC? powiedzmy w zimie nie jezdze, a auto stoi w garazu. nikt mi takiej nie moze sprzedac i juz... ryba psuje sie od glowy! Link Zgłoś
Gość: mat Re: GLUPOTA firm ubezpieczeniowych IP: *.bmj.net.pl 10.08.03, 11:54 Nie ma uczciwego ubezpieczyciela. Z samej zasady ich działania to wynika. Biorą składki (jak najwięcej) i czasem wypłacają (jak najmniej). Pojawiła się firma Deutcher Automobile Schutz, która na zachodzie od ponad 70lat skutecznie pomaga. www.das.pl Od niedawna w Polsce. mail: das2@tlen.pl Link Zgłoś
Gość: ika Ludzie to paranoja IP: *.chello.pl 11.11.03, 18:47 Mam sie ubezpieczyc na wypadek klopotow z ubezpieczeniem ? To chyba paranoja. Trzeba dobrze wybrac firme ubezpieczeniowa, przeczytac warunki polisy i znac swoje prawa, a nie ubezpieczac sie na wypadek koniecznosci "skorzystania z ubezpieczenia". Pachnie paranoja. Link Zgłoś
Gość: nowy Re: GLUPOTA firm ubezpieczeniowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 16:44 A dlaczego mają sprzedawać krótkie polisy? Jakimś "cudem" nasze prawo im sprzyja, więc biorą co im się nie należy. Tytuł powinien brzmieć "głupota ustawodawców" Link Zgłoś
Gość: RR uczciwość ubezpieczycieli IP: 213.76.144.* 11.08.03, 14:10 I kto powiedział że nie można kraść bezkarnie. Prostym przykładem są firmy ubezpieczeniowe. Istota ich działania przypomina zalegalizowanie kradzieży. motto (dużo zabrać, a jak najmniej oddać). Przecież prezesi tych firm nie jeżdżą już autami, auta są dla chołoty a helikopter czy samolot to już jakoś wygląda. Już niedługo wchodzimy do UNI wtedy dostaniemy po dupie. Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 11:16 Czy odbierając pieniądze z ubezpieczenia w wariańcie "warsztat" w PZU mam obowiązek zdać części zakwalifikowane do wymiany? Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 11:22 Gość portalu: Iza napisał(a): > Czy odbierając pieniądze z ubezpieczenia w > wariańcie "warsztat" w PZU mam obowiązek zdać części > zakwalifikowane do wymiany? Link Zgłoś
Gość: Maki XVIII Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: 195.94.208.* 05.09.03, 20:44 Ja mam prawo jazdy od 2 miesięcy ,a samochód od 5 dni. To znaczy miałem bo auto stoi w warsztacie po wypadku (nie z mojej winy),a pakiet ubezpieczeń AC,OC,NW zakupiłem 2 godziny wcześniej. Jestem ubezpieczony w PZU (1190zł) dzwoniłem do link4 a tam (2400zł) czy jakoś tak ,bo nie mogą mi dać pakietu tylko osobno. To się nazywa mieć szczęście... Link Zgłoś
Gość: just Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 19:58 polecam PZU SA NIEZAWODNI wlasnie ubezpieczylem sie na AC i rewelacja o 50 % taniej niz w link 4 Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:32 Ludzie chyba poupadaliscie na glowy albo wasze bezmyslne poszukiwanie "gdzie taniej" calkiem wypalilo mozgi LINK 4 to zlodziejstwo pierwszej klasy poczytajcie posty tych co sie tam ubezpieczyli a potem mieli wypadki!!!! Ludzie juz dochodza swoich praw w sadach zanizane sa szkody i wszedzie cie olewaja nie sposob zaplacic "mniej" trzeba pamietac PO CO SIE TO ROBI !!!! Ciekawe czemu nie mozna wziac kredytu na auto jak sie ma ubezpieczenie w link 4 Wspolczuje tym co juz zaprzepascili swoje pieniadze i auta w tej firmie. Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 14:08 mam oc/ac w link4 miałem boom z mojej winy wszystko zostało mi wypłacone w ciągu 2 tygodni nikt nie dyskutował ze mną na temat wypadku a gdy zadzwoniłem do nich sami oddzwonili i mnie dalej pilotowali dla mnie firma jest ok. Link Zgłoś
Gość: dido Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.espol.com.pl 29.11.03, 23:13 ja o mało się ubezpieczyłem w link4,bo zadzwoniłem i wyszło taniej od pzu.ale...z racji częstych wyjazdów do niemiec muszę mieć ziel. kart.i okazało się że u nich ta kosztuje 200 za 1miesiąc,a w pzu jest w cenie.to i opinie na forum rozwiązało mój problem Link Zgłoś
Gość: manix Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.espol.com.pl 29.11.03, 23:21 www.e-insurance.pl/komunik/index.htm Link Zgłoś
Gość: wilku Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 20:56 A czy ktos moglby powiedziec cos na temat ubezpieczyciela Daewoo? Link Zgłoś
Gość: Leonidas Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: 213.186.87.* 07.01.04, 15:52 Mam kilka uwag: cytat z tekstu: "Jeśli kupiłeś używane auto, na opłacenie nowego OC masz miesiąc (później wygasa ważność polisy osoby, od której kupiliśmy samochód)." Od 1 stycznia tego roku to już historia, teraz korzystamy z OC sprzedającego do momentu aż jest ważne. Pzdr Link Zgłoś
Gość: xgxdg Re: Jak ubezpieczyć auto? IP: *.chello.pl 07.01.04, 16:33 tak, pod warunkiem że to ubezpieczenie zostało zawarte po 1 stycznia 2004... Link Zgłoś