Dodaj do ulubionych

VW Golf IV

14.03.06, 14:39
Jak sie Wam sprawują te autka? Dziekuję zakażdą opinię na ten temat!!
Obserwuj wątek
    • izydaskes Re: VW Golf IV 14.03.06, 14:59

szroty dla otępiałych drewsiarzy - zdecydowanie nie warto
      ==============
      wasiek29 i habudzio lecą sobie nawzajem po zwieraczach!
      bez gwiaSSSddyyy, nie ma jaSSSSdyyyy!!!!!!!! czyli hasło oszołoma...
      • mario304 Re: VW Golf IV 14.03.06, 15:03
        mam golfa IV 1.9 tdi 115 z full opcja fajny samochod dosyc drogie czesci i nie
        jestem żadnym dresem
      • decisive Re: VW Golf IV 14.03.06, 21:48
        izydaskes napisała:

>
        > szroty dla otępiałych drewsiarzy - zdecydowanie nie warto

Piepszenie o szopenie nigdy nie widziałem dresa w Golfie IV poza tym golfy to
        hatchback`i a dresiarze lubują sie w limuzynach i jeszcze jedno w Golf IV jest
        za dużo elektroniki dla tępego dresa osobiście jeżdze Golfem IV 1.6 107 KM od 6
        miesięcy i uważam ze jest to najlepszy samochód w klasie kompakt!!!

There`s only one thing in this life we can be completely certain of and that is
        death!!!
        • wojtek_blankietowy Re: VW Golf IV 14.03.06, 21:51
          decisive napisał:
          > osobiście jeżdze Golfem IV 1.6 107 KM od
          > miesięcy i uważam ze jest to najlepszy samochód w klasie kompakt!!!

musi byc najlepszy biorac pod uwage ze nie bylo w produkcji takiego modelu jak
          1.6 107 KM. dlatego zapewne jest wyjatkowy bo nieistniejacy
          golf IV 1.6 mial albo 101 albo 105 KM
          • decisive Re: VW Golf IV 14.03.06, 22:11
            wojtek_blankietowy napisał:

>
            > musi byc najlepszy biorac pod uwage ze nie bylo w produkcji takiego modelu jak
            > 1.6 107 KM. dlatego zapewne jest wyjatkowy bo nieistniejacy
            > golf IV 1.6 mial albo 101 albo 105 KM

nie 101KM tylko 100KM poprawiasz innych a sam co za głupoty wypisujesz! i co
            łyso Ci teraz!!!
            oto link: speed-zone.pl/arty.php?moto.2012
            • devote Re: VW Golf IV 15.03.06, 00:17
              dobre samochody ale daruj sobie silnik 1.4
            • uny Re: VW Golf IV 15.03.06, 09:53
              o 107 konnym motorze raczej nie słyszałem. ale może masz jakieś wyjątkowe auto?!
              • wiktoriaa Re: VW Golf IV 15.03.06, 10:29
                mam i wcale nie uważam ze nim jeżdza DRESIARZE haha..Tamci to raczej BMW ice
                ale do rzeczy.Jezdze VW 1,6 ma 100-pare KM r.2202 (nie wiem dokładnie ile ma
                koni..ale chyba 105..?)
                Jako baba wiem co nie co o moim autku, bo go UBÓSTWIAM..jest super niezawodny
                przemierzyłam prawie całą Polske i to z maluszkiem -dzidziusiem na
                pokładzie.Jedyne co..to ostatnio poszły mi dwie cewki,ale wiadomo cos tam
                zawsze sie moze popsuc nawet w new autkach

i jeszcze jedno to własnie Ci <dresiarze> nie moga przezyc na drodze jak widza
                atrakcyjną blondynke za kierownicą VW!
                POLECAM VW!!
                fakt elektronika robi swoje ale moj slubny ma Audice 6 boze tam to dopiero
                jest elektornika haha..ja jednak zakochałam sie w moim autku
                pozdrówka
                • maria37a Re: VW Golf IV 15.03.06, 10:36
                  Ja mam Golfa V i go ubóstwiam. Nie jest ideałem bo zimą plastiki głośno
                  hałasowały i troche się psuł, ale za to jest śliczny, bardzo wygodny i wogóle
                  to idealne auto dla kobiety. Polecam. Uważajcie tylko na kradzieże strasznie
                  probują mi ukraść moje cudo.
                  Poazdrawiam
                  Marysia
                  • decisive Re: VW Golf IV 15.03.06, 12:56
                    Fakt nadal na liście najchętniej kradzionych samochodów w Polsce są VW Passaty a
                    na drugim miejscu Golfy głownie dlatego ze jest na nie duży popyt!
                    posdr:)
            • mobile5 Re: VW Golf IV 16.03.06, 23:23
              decisive napisał:

> wojtek_blankietowy napisał:
              >
              >
              > >
              > > musi byc najlepszy biorac pod uwage ze nie bylo w produkcji takiego model
              > u jak
              > > 1.6 107 KM. dlatego zapewne jest wyjatkowy bo nieistniejacy
              > > golf IV 1.6 mial albo 101 albo 105 KM
              >
              > nie 101KM tylko 100KM poprawiasz innych a sam co za głupoty wypisujesz! i co
              > łyso Ci teraz!!!
              > oto link: speed-zone.pl/arty.php?moto.2012

Zeznania są różne, np. uczeni radzieccy podają 101KM;
              www.inomarka.h1.ru/vw_golf_4_test.shtml
              Bierze się to chyba stąd, że podawana jest moc 74kW, a to jest 100,5KM.
        • kodem_pl Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 10:31
          Jedno jest pewne - jesli chodzi o bezawaryjnosc jest ZDECYDOWANIE lepszy od
          swojego nastepcy.
          • decisive Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 13:04
            To znaczy ze jest lepszy od Golfa V? ...ale chyba tylko te z późniejszych lat
            produkcji Golfa IV o ile mi wiadomo to w modelach z silnikami 1.4 z 1998-1999
            zdarzały sie nawet zerwania pasków rozrządu przed okresem przewidzianym na
            wymianę! ja osobiście też preferuje 4 generacje od 5!!!
            • kodem_pl Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 16:05
              Moze bedzie to nie do konca empiryczne, ale wejdz na dowolne forum i poczytaj o
              problemach z tymi autami... Ostatnio taki jeden, o ile pamietam jeszcze przed
              pierwszym przegladem, padl w trasie bo mu sie plyn skonczyl chlodniczy
              (wczesniej byl). Takich i innych przypadkow jest multum, nawet wyzej w tym watku
              pisza o awaryjnosci ("najelpsze auto, ale zdarzaja sie awarie":-D). Teraz VW to
              francuska jakosc za zdecydowanie za duza kase.
              • wiktoriaa Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 18:36
                mam znajomych dealerów VW i co za tym idzie serwisantów..niestety potwierdzają
                ze VW "5" jest "gorsza" od "4"...myślałam nad zmiana za jakies 1,5 roku na "5"
                ale stanie chyba na passacie..z tego własnie względu
                jednak VW jak dla mnie to marka BOMBA!
                • kodem_pl Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 19:24
                  Z ktorego wlasnie wzgledu? Passat jest niewiele lepszy od Golfa V:-D I cena tez
                  lekko z kosmosu...
                  • waskes29 Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 19:32
                    kodem_pl napisał:

> Z ktorego wlasnie wzgledu? Passat jest niewiele lepszy od Golfa V:-D I cena
                    tez
                    > lekko z kosmosu...

Masz jakies dane o Golfie V albo Passacie na temat awaryjnosci a jesli tak
                    to jak ci sie udalo tak szybko je zdobyc bo np. Passat nie jest nawet rok
                    na rynku?
                    • eagel2 Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 15.03.06, 20:45
                      Mam Golfa IV TDI. Przejechane 160 000km - zrobione w trzy lata. Poza wymianami oleju i pasków (standard) przez cały okres eksploatacji wymieniłem tylko jedną część, górne mocowanie/łożysko kolumny z przodu i nic więcej. Co ciekawe amortyzatory jeszcze w normie. Zero dolewania oleju, spalanie paliwa ok. 5,5-5,8 i to przy dynamicznej jeździe. Duży komfort jazdy, tylko klekocze jak to TDI. Następny będzie też VW.
                      • decisive Re: Pod jakimi wzgledami najlepszy? 17.03.06, 14:52
                        eagel2 napisał:

> zatory jeszcze w normie. Zero dolewania oleju, spalanie paliwa ok. 5,5-5,8 i
                        t
                        > o przy dynamicznej jeździe.

Ale z tym spalaniem przy dynamicznej jeżdzie to chyba przesadziłeś. Moj Golf IV
                        1.6 przy dynamicznej jeździe bierze około 9l i jest całkowicie sprawny
                        oczywiściwe!
        • nicollie Re: VW Golf IV 16.03.06, 22:30
          nie macie zielonego pojecia o golfie IV, mamy golfa IV 1,8T, pelny tuninig
          techniczny i optyczny zrobiony przez MTM, felgi 20 cali, przod 255, ZR 35, tył
          21 cali, ZR 40, optyka M Power (by BMW), smialo 270 kmh na niem. autobahnie (ale
          w dresie), AIWA Audio+Video, Skórka czarno-czerwona, no i moja laska, to
          samochod w porownniu to nic ... (zdjecia laski za oplata, call me now: 0701 888
          888!!!). pozdrawiam dresiarzy i tych ktorzy marza o takich wozkach (do pracy
          leniuchy...). Jestem mega hu... - bankowcem i nie mam dresa
          • decisive Re: VW Golf IV 17.03.06, 14:56
            ...to w końcu nosisz te szmaty dresy czy NIE!!!
            • nicollie Re: VW Golf IV 21.03.06, 10:48
              nie!!!
    • jusytka Re: VW Golf IV 15.03.06, 21:21
      Mój tatuś takim jeżdzi chyba już 6 rok. Jest z niego bardzo zadowolony, bo nic
      mu się nie psuje. Jednak uznaje tylko ASO i kiedyś jak kamień mu spadł na
      przednią szybę, wymiana kosztowała bardzo dużo, bo sprowadzali ją na zamówienie
      z Niemiec, tak samo jak oryginalny hak, czy też bagażnik na rowery.
    • inquisition Nieco za niski jak na polskie drogi 15.03.06, 22:57
      Z napraw po 12 latach i 130'000 km to głównie uszkodzenia mechaniczne:

-urwane lusterko przy wjeździe do garażu
      -zatkany złym paliwem wtryskiwacz
      -urwany tłumik 2 szt
      -zerwany przewód hamulcowy tył 2szt

Z "wadliwych" rzeczy:
      -uszkodzony schowek w kształcie puszki
      -chorda żarówek i żaróweczek

Jazda
      Wbrew pozorom to dość spore ciężkie auto, i jeśli nie ma mocniejszego FSI/TDI
      raczej spokojne autko skrojone z dużą rezerwą jak na silnik, w miarę wygodne,
      pewne w prowadzeniu i bezpieczne. Fajne, praktyczne wnętrze, choć nieco zbyt
      delikatne materiały jak na mój gust. Silnik elastyczny, auto dość wyrozumiałe
      na błędy kierowcy choć to nie to co Golf V
      • decisive Re: Nieco za niski jak na polskie drogi 17.03.06, 15:00
        inquisition napisał:

> Z napraw po 12 latach i 130'000 km to głównie uszkodzenia mechaniczne:
        >
        > -urwane lusterko przy wjeździe do garażu
        > -zatkany złym paliwem wtryskiwacz
        > -urwany tłumik 2 szt
        > -zerwany przewód hamulcowy tył 2szt

Jak to z napraw po 12 latach przecież Golf IV jest produkowany od 1997 wiec
        najtarszy ma co najwyżej 9 lat?
      • jusytka Golf IV po 12 latach? 21.03.06, 17:35
        Golf IV po 12 latach? chyba coś ci się pomyliło ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka