gagatek_33 17.03.06, 09:56 Podpowiedzcie jak jechać. Muszę dostać się z Wrocławia do Gdańska, nigdy jeszcze nie jechałam autem na tej trasie, może macie jakies sugestie? Bedę wdzięczna. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wedel25 Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 11:32 Prosta i łatwa trasa jest przez Leszno, Poznań, Piła, Starogard Gdański, Pruszcz Gdański i Gdańsk. Lub z Poznania na Gniezno i Bydgoszcz. Link Zgłoś
tbernard Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 11:58 Gdy niecałe 2 lata temu jechałem do Jastarni posłużyłem się serwisem www.viamichelin.com/. Wtedy podał mi trasę przez Trzebnicę, Krotoszyn, Gniezno, Bydgoszcz... Teraz wskazuje Poznań, Bydgoszcz ... Polecam. Link Zgłoś
gagatek_33 Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 12:10 dziękuje za info. Droga z wroc do poznania jest ciezka do jazdy, moze dalej bedzie lepiej.. Link Zgłoś
bmatelski Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 21:48 widać mało jeżdzisz, to jedna z lepszych dróg w polszy zachodniej, spróbuj jechać z pzn do katowic przez ostrów:) pzdr Link Zgłoś
rapid130 Re: Wrocław-Gdańsk 18.03.06, 16:25 bmatelski napisał: > to jedna z lepszych dróg w polszy zachodniej, spróbuj > jechać z pzn do katowic przez ostrów:) Miałem to samo napisać. ;) Prawdziwe hejzel drogowe to nr 2 Konin - Warszawa. Multus dziuravus et tirus et coleinus et svirus desperatus. Plus obowiązkowa przerwa w jeździe: skrzyżowanie dróg najważniejszych dróg kraju (nr 1 i nr 2) jednopoziomowe, w samym centrum Krośniewic, jak za Piłsudskiego. Masz szczęście? Stoisz 10 minut. Pecha? 45-60 minut. Po remontach w ostatnich paru latach (plus obwodnica Śmigla) trasą nr 5 Poznań - Wrocław jeździ się baaardzo przyzwoicie. Zostało niewiele dziurawych i skoleinowanych odcinków. (Z Poznania do Katowic - tylko przez Wrocław! Da się przeboleć jego dziury i korki). Link Zgłoś
rapid130 Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 19:08 wedel25 napisał: > Piła, Starogard Gdański, Akurat ten odcinek (ściślej Chojnice - Starogard Gdański) wolałbym ominąć. Po zakończeniu modernizacji A4, przejmie zaszczytny tytuł Najdłuższych Schodów Europy ;) Jedzie się po betonowych płytach, które były równe 30 lat temu. Godzina jazdy (lekko licząc) w rytmie tup-tup-tup-tup-tup-tup-tup-tup-tup. Ja wysiadam! ;) Link Zgłoś
odin-2 Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 12:47 .. i S-ujscie - Jelenia Góra 12-04-´06 rano z S-ujscia. Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 15:03 odin-2 napisał: .. i S-ujscie - Jelenia Góra 12-04-´06 rano z S-ujscia. Pasuje mi,zalapuje sie za koszt polowy benzyny,podwieziesz mnie do Karpacza ?. Link Zgłoś
gogggo Re: Wrocław-Gdańsk 17.03.06, 16:46 Halo,halo tu Gdańsk.Gdy przchodzi mi pokonać tę trasę to wygląda to tak. -Antonin, Ostrów Wlkp,Kalisz/obowiązkowy Mc Donald/,Konin,Inowrocław.Dalej są dwie wesje obie do przyjęcia; a/na Bydgoszcz ,Swiecie -nie można załądzić,za Bydgoszczą widok na pradolinę Wisły-niby nic a szczęka opada z wrażenia b/na Toruń -niby jest obwodnica ale nadłada się 30 -50 km,zatem przejeżdzałem przez miasto,widok na głośny ostatnio Bulwar Filadelfijski -nie polecam,jest ponoć przez Toruń nowa droga ale jej nie znam. Dalej Świecie..i prosto do góry "Pogański kraj,pogańskie obyczaje"czyli szlakiem krzyżackich zamków. Trasę pokonuję w 8-10godz zależnie od pory dnia ,przyśpieszyć od obwodnicy Swiecia nie ma jak bo co 20km niewielkie miejscowości a i foto-radar się zdaży. U nas obowiązują dalej zimowe nakrycie głowy. Pozdrawiam. Link Zgłoś