pepegi 24.03.06, 11:43 Witam, czy ktoś może słyszał o czymś takim jak zniżki dla dziennikarzy przy kupnie nowych aut? Czy to ogólna zasada, czy stosowana tylko w niektóryych salonach? Jak duża może być taka zniżka? Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
pindoll Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 11:52 wysokość zniżki dla dziennikarzyn zależy od stopnia perfidii paszkwila, którym postraszysz.... Link Zgłoś
smart16v Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 11:59 Na pewno w Seacie mają takie zniżki. Zawsze parę stówek możesz oszczędzić. A gdzie piszesz? Link Zgłoś
pepegi Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 12:01 I tak pewnie nie kojarzysz ;) Prasa kobieca :))) Link Zgłoś
smart16v Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 12:20 mam trochę do czynienia z piarem, to pewnie kojarzę:)) Link Zgłoś
smart16v Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 12:24 o zdrowiu to i panowie też powinni czasem poczytać:)) Link Zgłoś
polokokt Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 12:00 tia, podobno sa, dla ksiezy podobno tez. Ostatnio taki jeden, chwalil mi sie ze dostal znizke, wlasnie dziennikarska na nowego Opla Astre 3D (chyba oznacza sie ten model poprzez GTC) 1.8 w wysokosci 10 tys PLN. Tylko po dluzszej dyskusji okazalo sie ze to auto z 2005 roku, wiec znizka nie byla juz taka duza (tym bardziej przy wartosci auta okolo 80 tys PLN). Pozdrawiam Link Zgłoś
rapid130 Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 18:00 Oczywiście, są - najczęściej dla motoryzacyjnych. Rączka rączkę myje ;) Ale to raczej "polityka" konkretnych salonów, a nie centrali. Na specjalne traktowanie załapują się też prawnicy, czasem lekarze, policjanci... Znani, rozpoznawalni i lubiani aktorzy również gładko wynegocjują spory rabat (nawet 10 %). Link Zgłoś
ppo Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 18:07 Są. Wystarczy, że tylko o tym wspomniałem w pewnym dużym salonie fiata w wawie, a już zaproponowali mi 9%! Link Zgłoś
hakim2 Urzędnicy administracji państwowej 24.03.06, 20:45 maja 2-3%, kiedyś tylko na Fiata, nie wiem hak teraz. Link Zgłoś
thorgal10 Re: Urzędnicy administracji państwowej 24.03.06, 20:48 Od zawsze zniżki mieli instruktorzy nauki jazdy. Pozdrawiam, Link Zgłoś
jusytka W Oplu jest taka zniżka wynosi 9% 24.03.06, 21:45 Mój mąż z niej kiedyś skorzystał :) Link Zgłoś
jusytka Re: W Oplu jest taka zniżka wynosi 9% 24.03.06, 21:48 Kupowaliśmy wtedy nową Astrę z aktualnego roku, dodaje to, bo ktoś wyżej napisał, ze jest to pewnie znizka związana z zakupem auta z poprzedniego rocznika. To nie ma nic wspólnego z tą zniżką !!! Link Zgłoś
habudzik Re: ziżki dla dziennikarzy? 24.03.06, 23:12 Większość salonów stosuje znizki dla dziennikarzy przy czym nie jest to takie proste jak ktoś tu pisał wyżej że wystarczy wejść , zapytać sie i już załatwione . Żądaja z pracy papierka o poświadczającego że jest się dziennikarzem . Zreszta zniżki są również dla lekarzy , policji , tych co ogień gaszą , wojska i paru innych zawodowców . VIP-y to juz inna para kaloszy Link Zgłoś
jusytka Re: ziżki dla dziennikarzy? 25.03.06, 15:32 Wystarczy zwykła legitymacja dziennikarska ... Link Zgłoś
habudzik Re: ziżki dla dziennikarzy? 26.03.06, 00:48 jusytka napisała: > Wystarczy zwykła legitymacja dziennikarska ... Niestety nie wszedzie to pomaga ( jej ksero) , wymagają czesto świstka z pracy Link Zgłoś
jusytka Re: ziżki dla dziennikarzy? 26.03.06, 15:50 Mój mąż nie jest z zawodu dziennikarzem, ale pisywał do jednej z lokalnych gazet, wydali mu (specjalnie w tym celu) najzwyklejszą legitymacje i wystarczyło :) Warto powalczyć, 9% na nowym aucie to całkiem sporo :) Nie ma sie jednak co dziwić, ze w niektórych miejscach wymagają dodatkowych zaświadczeń, moze pojawiły sie cwaniaczki, co próbują wykorzystać tą zniżke całkiem bezprawnie ... Link Zgłoś
jusytka Re: ziżki dla dziennikarzy? 26.03.06, 15:51 Masz rację, znizki mają również inne grupy zawodowe, ale różny jest procent tej niżki ... Link Zgłoś
6.finito Re: ziżki dla dziennikarzy? 25.03.06, 01:55 jest jeden szczegół trzeba być dziennikarką, spełnić dodatkowe wymagania i jeszcze dodatkowe wymagania go and fuck youself (czyt. idź do salonu Skody tam dadzą ci Upust) Link Zgłoś
krawiasty są znizki 26.03.06, 13:49 Prawie każda firma daje takie zniżki, w różnych wysokościach. Sprawdzone to: - opel 9 procent - skoda 4 proc. - fiat nawet 13-14 proc. Różnie bywa z zaśwaidczeniem: jedni kserują legitymację prasową, inni chcą papierka z pracy. Ale z tym też przecież nie ma kłopotu, bo wystarczy, że ci przełożony napisze: "niniejszym zaświadcza się, że...". I tyle. O szczegóły pytaj w salonach. No i targuj się!!! Link Zgłoś
swoboda_t Zniżki, czyli płać frajerze. 26.03.06, 15:42 Ja, gdyby mnie diabeł pokusił i postanowiłbym kupić fabrycznie nowe auto, niezalżnie od wykonywanego zawodu powiedziałbym sprzedawcy mniej więcej tak: dajecie z automatu zniżki lekarzom, gliniarzom, żurnalistom, strażakom itp. to dajcie i mnie w podobnej wysokości - widać macie to wkalkulowane w cenę sprzedaży. Gdyby dealer odmówił, zostawiłbym Mu na pożegnanie swój numer telefonu. T On musi auto sprzedać, a nie ja kupić :) Link Zgłoś
swoboda_t Re: zniżka 26.03.06, 23:24 Jeden kit - diler, importer, producent. Chce mi sprzedać auto, niech spuści cenę - dogada się z centralą itp. Nie chce - nie musi :) Link Zgłoś
d7d zniżka 27.03.06, 00:11 po pierwsze - ty chcesz kupić a on chce tobie sprzedać ! po drugie - nikt nikomu nie robi łaski! po trzecie - zniżki na grupy zawodowe daje centrala a nie diler po czwarte - diler daje własne zniżki Link Zgłoś