Dodaj do ulubionych

Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:23

Ta akurat jest niezła
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Reklama Golfa IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 16.10.01, 09:36
      ... no i wiesz, co masz!
    • Gość: grogreg Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 212.160.165.* 16.10.01, 10:22
      Jest szkodliwa. Jesliby mi ktos zamontowal znak na wysokosci glowy przecietnego
      przechodnia - mialby przechlapane.
      • Gość: Igor Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 194.181.188.* 16.10.01, 16:41
        ZNACZY Golf = samochód - czy tak ta reklama ma się kojarzyć? - że ten samochód
        nie jeżdzi!!!!? tylko STOI . A Mesio to półsamochodu ??? , o inne "samochody"
        to nawet nie pytam.Pozdrawiam Igor
        • Gość: lol Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 23:03

Reklama jest niezła - ma bardzo prosty i czytelny komunikat VW = samochód.
          Hasło "Uwaga samochód" jest b. dobrym pomysłem na wywołanie tego skojarzenia.
          Pomijam zupełnie sympatie czy antypatie do marki. Mówię jako ktoś kto zawodowo
          zajmuje się reklamą.
          • Gość: grogreg Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 212.160.165.* 17.10.01, 11:37
            A ja zawodowo zajmuje sie miedzy innymi oznakowaniem i powtarzam:
            Znak jest za nisko.
            • Gość: Tweed Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.grey.com.pl 18.10.01, 10:57
              > A ja zawodowo zajmuje sie miedzy innymi oznakowaniem i powtarzam:
              > Znak jest za nisko.

Nie denerwuj sie, znak jest dobrze. Jest on umieszczony tak nisko celowo, aby ostrzegac ludzie. Intencja
              osobnika przykrecajacego znak bylo powiedzenie:

"UWAGA! Kupilem sobie Golfa, bede wyjezdzac z piskiem opon z podworka, nie patrzac, czy ktos idzie po
              chodniku".
            • Gość: lol Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 20:25
              Gość portalu: grogreg napisał(a):

> A ja zawodowo zajmuje sie miedzy innymi oznakowaniem i powtarzam:
              > Znak jest za nisko.

Mój kolega zawodowo zajmuje się medycyną i mówi: ten facet jest za wysoki
              • Gość: bObO Zajebista dyskusja! Obśmiałem się po pachi :))))) IP: 212.244.192.* 22.10.01, 13:26

• Gość: Remo Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 22.10.01, 13:03
      Niestety, zmartwię Was, ta reklama jest mizerna. Jak cała kampania VW ostatnio
      prowadzona. Wszystkie spoty są mało przekonujące choć nie należę ani do fanów,
      ani przeciwników VW. Przebija z nich niczym nieuzasadniony snobizm bohaterów-
      posiadaczy tego samochodu. Najpierw ten co z polo patrzy niczym Neron na
      wszystkich maluczkich, pozdrawiając ich gestem Breżniewa, dalej ten w szatni,
      machający z miną cwaniaczka kluczykami volkswagena, potem ten co wyłącza przez
      okno alarm (o czym to świadczy? Że alarm się włącza? Też mi rewelacja...) i na
      końcu ten ze znakiem na wysokości czoła... Brakuje mi jeszcze typa który
      pląsając po ulicy będzie wypinał klatę z wytatułowanym od szyi do pępka logo
      VW. Te spoty pozycjonują markę raczej w okolicy skody felicji, a nie auta o
      półkę wyższego. Żadnego polotu, fantazji i odrobiny niedopowiedzenia,
      pozostawiającego trochę miejsca na własną interpretację. Tak przaśnie, jak w
      tekstach disco-polo - kawa na ławę, żeby ktoś nie pomyślał czegoś innego. Łza
      się w oku kręci, kiedy przypominają się niemieckie reklamy VW. Ciekaw jestem
      kto dał ciała z tymi gniotami - VW Polska, czy agencja reklamowa...
      • Gość: Niknejm Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.pg.com 22.10.01, 13:22
        Gość portalu: Remo napisał(a):

> Niestety, zmartwię Was, ta reklama jest mizerna. Jak cała kampania VW ostatnio
        > prowadzona.

Fakt. Najnowsza reklama, w której dumny właściciel VW namawia na siłę wszystkich
        dookoła, że będzie ich wszędzie woził i jeszcze na nich czekał 'na dole', to już
        zupełna żenada. Reklama powinna mieć jakieś przesłanie. Jakie przesłanie ma ten
        spot? Chyba takie, że właściciel VW to musi być półidiota starający się na siłę
        zaszpanować swoim samochodem, a przy tej okazji robiący z siebie kretyna.
        Zwróćcie uwagę na ton, z jakim odpowiadają namawiani w tej reklamie na
        przejażdżkę ludzie.
        Z kolei reklama z alarmem. Jakie może być jej przesłanie?
        - samochody VW ciągle kradną; kup sobie takiego, a ciągle będziesz w nerwach
        latał do okna;
        - alarm w VW ciągle sam się wzbudza, więc trzeba go co chwilę wyłączać; a
        sąsiedzi patrzą na Ciebie wymownie myśląc - 'człowieku, zrób coś z tym!'
        Sorry, nie mam nic do marki jako takiej, ani do ludzi jeżdżących VW. Każdy jeździ
        tym, co lubi i wydaje pieniądze jak chce. Moja krytyka dotyczy tej konkretnej
        kampanii reklamowej.
        Aha, i VW nie jest moim marzeniem. Jest nim zupełnie inny samochód, ale swojego
        obecnego też nie wymieniłbym na Golfa.

Pozdrawiam,
        Niknejm
      • Gość: Jarek Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 14:51
        Gość portalu: Remo napisał(a):

> Przebija z nich niczym nieuzasadniony snobizm bohaterów-
        > posiadaczy tego samochodu. Najpierw ten co z polo patrzy niczym Neron na
        > wszystkich maluczkich, pozdrawiając ich gestem Breżniewa

Jaki snobizm?! Ze wioza Cie na lawecie do ASO???
      • Gość: lol Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 16:47

Panowie! Trochę obiektywizmu hehe,... Przecież nie napisałem tu ani o reklamie
        z alarmem, ani z napastliwym dupkiem, który chce obwozić wszystkich znajomych
        jakby miał Matiza :) Napisałem że ta jest "akurat niezła" co podkreśla różnicę
        ją dzielacą od pozostałych. Powiedz mi Remo gdzie w filmiku "Uwaga samochód"
        zauważasz snobizm właściciela??? Przecież w tym spocie nie występuje nawet
        właściciel tego stojącego na podjeździe VW.

Poz
        • Gość: Marcyl Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 195.94.206.* 22.10.01, 17:39
          Witam,

Reklama wyraźnie sugeruje, że to właściciel tego "cacka" instaluje znak i to
          celowo za nisko, by był zauważony przez wszystkich (jak nie wzrokiem, to
          czołem :))

W reklamie z alarmem, to ten burak-właściciel celowo uruchamia alarm spod biurka.

Podobno nie ma złej reklamy (vide A. Lepper) i chyba ta kampania VW odniosła
          skutek - stała się dosyć głośna i wzburzyła emocje.

Pozdrawiam,

Marcyl.

Gość portalu: lol napisał(a):

Przecież w tym spocie nie występuje nawet
          > właściciel tego stojącego na podjeździe VW.
          >
          > Poz

• Gość: lol Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 19:39

W/g mnie tablicę montuje jakiś majster, wynajęty na tę okoliczność przez
            właściciela VW. Na logikę - przecież właściciel VW odzwyczajony przez
            niezawodność swojego samochodu ;) od machania śrubokrętem nie byłby w stanie
            samodzielnie zawiesić tablicy ;)))
            Zgadzam się z Tobą Marcyl. Niektórzy za dobrą kampanię reklamową uważają taką o
            której się mówi. A że o tej się mówi - dowody są na tym forum. Inna rzeczą jest
            to czy reklamy VW są dobre tylko z technicznego punktu widzenia (montaż,
            aktorzy), a inną czy przyniosą rezultaty w sprzedaży co zobaczymy w
            najbliższych miesiącach.

Oburzacie się tak że reklamy VW pokazują ich właścicieli jako snobów. A czy tak
            naprawdę nie jest - przynajmniej po części??? Ta kampania w dużej części
            skierowana jest do kierowców już posiadających VW i na celu przekonanie ich do
            wymiany np Golfa III na IV. A więc wmawia się im że przez nowego Golfa czy
            innego VW będą bardziej szanowani i inne takie duperele. Jest to kompleksowe
            działanie - zobaczcie że w prasie są równolegle ogłoszenia przekonywujące do
            korzystania tylko z orginalnych części z firmowych kosmetyków itp. Nawołują do
            konsekwencji w wyborze. Te ogłoszenia też są kierowane do kierowców już
            posiadających Volkswagena. Po prostu - w czasach malejącej sprzedaży strategia
            marketingowa tej firmy polega na przywiązaniu do siebie dotychczasowych,
            obecnych klientów. Jak to chcą zrobić??? Poprzez wmawianie im że są
            posiadaczami wyjątkowego produktu, którego splendor przechodzi również na nich
            samych.

Irytują mnie reklamy Volkswagena. Ale akurat ta, której dotyczy ten wątek jest
            OK. Że tablica jest nisko - przecież o to chodzi - kto by zwrócił uwagę na taką
            tablicę jeżeli o małoby nie dostał przez nią w łeb? Trochę się czepiacie. Mam
            wrażenie że gdyby zamiast Golfa stałaby tam 307 albo Civic to nie irytowałaby
            Was tak.

Pozdrawiam
            lol (normalny posiadacz VW i wcale nie dumny jak paw z tego powodu)
            • Gość: Marcyl Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.acn.waw.pl 22.10.01, 22:41
              Hej lol,

Przeczytałem jeszcze raz swój post i znalazłem w nim trochę szyderczą nutę. Nie
              było absolutnie moim zamiarem nabijanie się z obecnych właścicieli VW.
              Natomiast sposób zachęcenia potencjalnych klientów do zakupu uważam za buracki,
              ale, jak już pisałem, taki był chyba cel twórców kampanii.
              I właśnie, nie do końca się z tobą zgadzam. Te reklamy mają moim zdaniem
              przekonać ludzi do marki VW (z wyłączeniem tej o oryginalnych częściach).
              Pokazują VW jako wyrób z definicji lepszy (i ma to być dla wszystkich
              oczywiste, bo to VW ;))). Każdy dotychczasowy posiadacz Golfa czy Passata ma
              już swoje zdanie i niezależnie od tego jakie ono jest (a wiem, że nie zawsze
              najlepsze), to taka, po prostu głupia reklama nic nie zmieni.

Pozdrawiam,

Marcyl.
            • Gość: Remo Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 23.10.01, 11:47
              Gość portalu: lol napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą Marcyl. Niektórzy za dobrą kampanię reklamową uważają taką o
              > której się mówi. A że o tej się mówi - dowody są na tym forum. >

Sęk w tym, że VW to nie dżinsy Americanos. Filozofia Jaggera - nieważne co mówią,
              ważne że mówią- nie ma zastosowania w przypadku samochodu, który ma uchodzić za
              przedsmak luksusu. Nie ten klient! Ta reklama, jak i pozostałe, budzą niesmak po
              prostu. Można rozstrząsać kontrowersyjne fotografie Toscaniego, bo wbrew pozorom
              nie dotyczyły one samego Bennetona, ale problemów społecznych jak rasizm,
              nietolerancja itp. W przypadku tej kampanii VW jest to ni mniej ni więcej tylko
              chała.

> Irytują mnie reklamy Volkswagena. Ale akurat ta, której dotyczy ten wątek jest
              > OK. Że tablica jest nisko - przecież o to chodzi - kto by zwrócił uwagę na taką
              > tablicę jeżeli o małoby nie dostał przez nią w łeb?

Idźmy po całości - niech się facet lutnie w ten znak i to tak, żeby rozprysnął
              się jego mózg a la film Pasikowskiego. A tego golfa niech dadzą czerwoniutkiego
              takiego jak krew. Proponuję hasło: "Golf - masz to we krwi"...
    • Gość: Bzyk Re: Niemiecka fantazja. Czy polskie wykonanie? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 13:55
      Ta reklama jest naprawdę żenująca i wszystkie z serii. Nie wiem czy to
      niemiecka czy polska firma coś takiego wymyśliła. Ogólnie totalne dno.
    • Gość: Tomasz Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga JUMAKI ! IP: 193.59.192.* 23.10.01, 12:08
      Dla mnie sprawa jest prosta, idzie facet chodnikiem i widzi, że coś montują
      na wysokości więc odruchowo patrzy - normalka. Ale potem dostrzega Golfa
      i zgrabnym gestem wyraża co? CHĘĆ I ZAMIAR "ZROBIENIA" GOLFA. Nie ważne
      czy wygląda jak gość z "branży". Dla mnie przesłanie jest jasne:
      JEŚLI NIE JESTEŚ Z BRANŻY ALBO NIE MASZ "ZNAJOMOŚCI W MIEŚCIE" NIE POJEŹDZISZ
      SWOIM SREBRNYM VW ZBYT DŁUGO.
      I TO JEST PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amen.
    • Gość: frugo Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 23:09
      Te spoty reklamowe są widac rewelacyjne skoro tyle sie o nich mówi i
      pisze.Odnosza skutek skoro pamietacie nawet detale- sami wpadacie w lep
      reklamy!!!. Ha Ha .Na marginesie jeżdze srebnym golfem i dobrze mi tak.
      • Gość: Jarek Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 192.168.10.* 30.10.01, 07:39
        Gość portalu: frugo napisał(a):

> Te spoty reklamowe są widac rewelacyjne skoro tyle sie o nich mówi i
        > pisze.Odnosza skutek skoro pamietacie nawet detale- sami wpadacie w lep
        > reklamy!!!. Ha Ha

To dziwne, bo mimo tego, ze wpadlem w ten "lep" to bylem w salonie Citroen'a, a
        nie VW. Chyba pojde do lekarza... Musze byc chory, skoro jeszcze nie kupilem VW...
        :-(
      • Gość: Remo Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: 192.168.0.* 30.10.01, 09:10
        Gość portalu: frugo napisał(a):

> Te spoty reklamowe są widac rewelacyjne skoro tyle sie o nich mówi i
        > pisze.Odnosza skutek skoro pamietacie nawet detale- sami wpadacie w lep
        > reklamy!!!. Ha Ha .Na marginesie jeżdze srebnym golfem i dobrze mi tak.

Piosenki disco-polo też pamiętam.
        O tej reklamie napisałem juz sporo, więc nie będę się powtarzał.
        A srebrny golf jest ładny, co nie zmienia faktu że jego reklama to chała.

BTW. Kilka lat temu KIA Motors wprowadzała na rynek auto kombi. Na billboardzie
        widać było samochód z podniesionymi do góry piątymi drzwiami. Hasło
        brzmiało: "Nareszcie pełna klapa".

O reklamie, jak o kobiecie, można mówić i "mówić". A to nie to samo.
        • Gość: Dario Re: Nowa reklama Golfa - Uwaga samochód IP: *.europolgaz.com.pl 30.10.01, 14:57
          Teatrzyk słabości ludzkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka