Dodaj do ulubionych

Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ?

IP: *.unregistered.formus.pl 15.10.01, 19:39
Obserwuj wątek
    • Gość: Gordi Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.zigzag.pl 16.10.01, 02:05
      Mit i to germański.Po wejsciu Laguny II i Mondeo II Passat zrobił sie autem
      mocno średnim(na dodatek "brzydki"face lifting-stara wersja była
      fajniejsza,moim zadaniem).
      • Gość: Jarek Passat - klasa w klasie, ale... IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 16.10.01, 09:18
        Powiem tak: jest to model ktory swego czasu wyznaczyl pewien poziom, ale...
        swiat nie stoi w miejscu i inni producenci zrobili wszystko, aby poziom ten
        osiagnac, a nawet podniesc nieco poprzeczke. Mysle, ze godnymi konkurentami dla
        Passata sa juz Ford Mondeo II, Renault Laguna II, Toyota Avensis, czy Citroen
        C5. Taka sytuacja mnie osobiscie cieszy, bo jest wiekszy wybor. Ponadto cena VW
        w duzej mierze jest jednak ustalona w oparciu o zdobyta w przeszlosci renome.
        Jak dla mnie najladniejsza linia Passata byla w modelu produkowanym w latach
        1993-1996. Wedlug mojego zdania VW jest solidnym, poprawnie wykonanym, ale
        przez to "smutnym" modelem - zwyciestwo praktycznosci nad pieknem.
        Pozdr
    • Gość: faja Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.unregistered.formus.pl 17.10.01, 19:49
      Pasat to Pasat i czy sie to komuśpodoba czy nie ma pod soba resztę aut w tej
      klasie.Nowe MONDEO czy Nowa LAGUNA to jednak pomimo znakomitych ocen to tylko
      niemrawa konkurencja
      Laguna zbajerowana mało uzyteczną elektronika stara sie nadganiac braki ,a
      Mondeo to auto znakomite ale z kryzysem lokalizacji tj niby w tej klasie ale
      jakby rozmiarowo z jeszcze wiekszymi ambicjami.
      O innych nie warto pisać bo czym jest C5 ........stylistyczne be (choć to
      kwestia gustu)
      Najlepsza jest miłość made in france a nie auta.
      • Gość: POOL Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 00:25
        Te stare Pssaty z początku lat 90 są ciekawe, Sąsiad na przeciwko ma takiego
        1.9D kombi, już z 6 lat, jest kierowcą zawodowym i chwali sobie to auto. A
        oprócz sąsiada z Primerą mam jeszcze po lewej takiego z vw Multivanem 300 kkm
        też diesla i też się z niego bardzo cieszy.A na całej ulicy to diesle stanowią
        z 80% aut. A to Focus, a to cytryna Saxo, Merol, Kadet, Jeszcze jedna Octavia
        TDi, Passat tzw. hełmiak też TDI. Ha.
        • Gość: Mac Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 18.10.01, 01:18
          Gość portalu: POOL napisał(a):

>A na całej ulicy to diesle stanowią
          > z 80% aut.

to gdzie Ty mieszkasz, w zajezdni autobusowej? :)))

• Gość: POOL Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:14
            Gość portalu: Mac napisał(a):

> Gość portalu: POOL napisał(a):
            >
            > >A na całej ulicy to diesle stanowią
            > > z 80% aut.
            >
            > to gdzie Ty mieszkasz, w zajezdni autobusowej? :)))

No nie. Zajezdnia jest 4 km dalej, ale może swąd dochodzących spalin zaszkodził
            mieszkańcom mojej ulicy. Jakiś dieslowąglik, OJej mam też tą zarazę.
            Pozdr.
            >

• Gość: helmut Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.tcma1.wa.home.com 18.10.01, 05:32
      gratulacje Passat jest to dopiero samochod z klasa
      • Gość: Gordi Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.zigzag.pl 18.10.01, 12:43
        Gość portalu: helmut napisał(a):

> gratulacje Passat jest to dopiero samochod z klasa

Na czym polega klasa Passata i ogólnie wszystkich VW?Wytłumaczcie mi to bo do
        mnie to jakoś nie przejawia.

• Gość: Jarek Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 14:01
          Gość portalu: Gordi napisał(a):

> Na czym polega klasa Passata i ogólnie wszystkich VW?Wytłumaczcie mi to bo do
          > mnie to jakoś nie przejawia.

Gordi! No co Ty? Reklam nie ogladasz i radia nie sluchasz?

Po pierwsze: mozesz patrzyc na innych z gory (szczegolnie jak Cie wioza na
          lawecie - swoja droga to dziwne, bo jak ja rozkwasilem auto to "holownik"
          zaprosil mnie do swojej kabiny, a nie kazal jechac na pace - no coz, co koncern,
          to obyczaj)
          Po drugie: wiesz co masz (chyba, ze JUZ nie masz)
          Po trzecie: pewnych rzeczy nie da sie skopiowac (co prawda Xerox twierdzi inaczej)
          Po czwarte: masz mozliwosc ksztaltowania otoczenie wokol siebie (na pewno w
          zakresie wieszania znakow drogowych)
          Po piate: dodatki wybierasz sobie sam
          Po szoste: musisz wozic swoich znajomych wszedzie (nawet jesli maja na nogach
          blisko)
          Po siodme: lakier metalik masz gratis (i chyba kolo zapasowe tez)

;-))))
          • Gość: pinokio Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 18:30
            GORDI ty chyba masz jakiegos francuskiego poadalca i stąd te kompleksy
            kiedyś i ty będziesz miał vw nie popadaj w depresje....
            • Gość: Gordi Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: *.zigzag.pl 18.10.01, 18:51
              Gość portalu: pinokio napisał(a):

> GORDI ty chyba masz jakiegos francuskiego poadalca i stąd te kompleksy
              > kiedyś i ty będziesz miał vw nie popadaj w depresje....

Wiem........każdy z nas kiedys bedzie miał VW,to nieunikinione,to jedyny słuszny
              krok.Tak mam francuskie auto i jakbys troche poczytał na forum to bys
              stwierdził,że bardziej narzekam na swą Meganke niz ją chwale.Jakikolwiek samochód
              bede miał w przyszłosci to zdania nie zmienie i wiem jedno-VW nie jest jakąś
              szczególną (prestiżową)marką i nie wiem czemu w Polsce wytworzył sie jakiś mit i
              Polacy mają klapki na oczach.Chwalić wszystko co ma znaczek VW....choć w sumie
              już nic mnie nie zdziwi skoro w tescie Auto swiata(bilda) Golf pokonuje Merawę
              Sportcoupe i Celice.

• Gość: Piotr Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: 193.59.95.* 18.10.01, 19:00
                Znaczek VW to chyba miały jakieś transportery, co faszystów woziły... swego
                czasu.
              • Gość: XX Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 21:54
                Gość portalu: Gordi napisał(a):

> Gość portalu: pinokio napisał(a):
                >
                > > GORDI ty chyba masz jakiegos francuskiego poadalca i stąd te kompleksy
                > > kiedyś i ty będziesz miał vw nie popadaj w depresje....
                >
                > Wiem........każdy z nas kiedys bedzie miał VW,to nieunikinione,to jedyny słuszn
                > y
                > krok.Tak mam francuskie auto i jakbys troche poczytał na forum to bys
                > stwierdził,że bardziej narzekam na swą Meganke niz ją chwale.Jakikolwiek samoch
                > ód
                > bede miał w przyszłosci to zdania nie zmienie i wiem jedno-VW nie jest jakąś
                > szczególną (prestiżową)marką i nie wiem czemu w Polsce wytworzył sie jakiś mit
                > i
                > Polacy mają klapki na oczach.Chwalić wszystko co ma znaczek VW....choć w sumie
                > już nic mnie nie zdziwi skoro w tescie Auto swiata(bilda) Golf pokonuje Merawę
                > Sportcoupe i Celice.
                >

CHYBA NIE TYLKO POLACY TE KLAPI MAJĄ .WYSTARCZY POPATZREĆ NA WYNKI SPRZEDAŻY W
                EUROPIE .
                A TAK JUZ POZA TEMATEM TO JESTEŚCIE PANOWIE ŚMIESZNI Z TYMI KOMPLEKSAMI.
                TAK CZYTAM TO FORU OD CZSU DO CZASU I ŚMIEĆ MI SIĘ CHCE TYCH WASZYCH DYSKUSJI
                NA TEMAT JAKA MARKA JEST LEPSZA -FRANCUSKA ? NIEMIECKA ? MOŻE JAPOŃSKA ?
                KAŻDY JEŻDZI CZYM LUBI (LUB MOŻĘ JEŻDZIĆ) I TO POWINNO BYC NAJWAŻNIEJSZE .

KAŻDE AUTO MOŻĘ SIE WYDAŻYĆ LUB NIE . DLA PRZYKŁADU PODAM ZE MIAŁEM VOLVO V40
                I NIECH GO KREW ZALEJE ALE NAPEWNO ZNAJDĄ SIE TACY CO SA Z TEGO AUTA ZADOWOLENI.

PZD

• Gość: Niknejm Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: *.pg.com 22.10.01, 12:59
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Po szoste: musisz wozic swoich znajomych wszedzie (nawet jesli maja na nogach
            > blisko)

Qrka... Szkoda, że żaden mój sąsiad nie ma VW! Woziłby mnie wszędzie i jeszcze
            czekał na mnie, jak będę miał coś do załatwienia... A tak to musiałem własne
            autko kupić... ;-)))

Pozdrawiam,
            Niknejm
            • Gość: Jarek Re: Passat...mit wiecznie zywy. Sieg heil! IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 14:55
              Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> A tak to musiałem własne
              > autko kupić... ;-)))

Nik!
              Nie mart sie, moze po tej serii reklam, ktorys sie skusi...
              ;-)
    • Gość: Piotr Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: 193.59.95.* 18.10.01, 18:55
      Stylistyka oparta na formie wehrmahtowskiego hełmu z II wojny światowej...
      KASZANA
      • Gość: pinokio Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 19:09
        Kolejny frankofil?
        i do tego z kompleksem ...........szkoda
        i dla ciebie tez słonko zaświeci musisz tylko cierpliwie czekać
        • Gość: sarastro Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:46
          On nic nie musi, chłopcze. I nie musi mieć kompleksów. Ja akurat lubię i cenię
          Passaty (jedynki!), ale przyznać trzeba, że Passat zaczyna być detronizowany.
          Gdybym dziś miał kupować nowy samochód segmentu D, to na pewno byłby to
          samochód japoński. Gdyby musiał być jednak europejski, to rzeczywiście byłoby
          trudno - ale z pewnością nie poleciałbym od razu na Passata.
          • Gość: POOL Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ?Sarastro ty żyjesz! IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:54
            Pozdr.
            • Gość: Jarek Passat...mit, czyli bajka dla Pinokia IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 19.10.01, 16:15
              Czy widzisz drewniana kukielko, ze od twoich opinii na temat Passata urosl Ci
              nosek?
              • Gość: pinokio Re: Passat...mit, czyli bajka dla Pinokia IP: *.unregistered.formus.pl 19.10.01, 18:59
                o specjalista od disli made in france
                wykład o systemach zasilania pierwsza klasa........a co do nosa to jest z
                drewna więc zawsze mozna go podpiłować
                pozdr
                • Gość: Jarek pozdr dla Pinokia IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 11:40

> o specjalista od disli made in france
                  > wykład o systemach zasilania pierwsza klasa........

Bez przesady... Troche staram sie czytac

> a co do nosa to jest z
                  > drewna więc zawsze mozna go podpiłować
                  > pozdr

Po prostu nie staram sie wpadac w zachwyt nad zadna marka. Swego czasu
                  zdecydowalem sie na francuza akceptujac wszystkie znane i zaslyszane mi wady i
                  kilka zalet. I jestem zaskoczony, bo podczas jednorocznej eksploatacji nie
                  objawily sie zadne wady, w koncu to "guwno na kolkach". Moim zdaniem popadanie w
                  skrajnosci jest niebezpieczne, ale to tak samo jak z miloscia... Chce przez to
                  powiedziec, ze decydujac sie na auto nalezy przede wszystkim znac jego wady, aby
                  nie byc potem rozczarowanym. Przykro mi, ale auta koncernu VW sa w moim odbiorze
                  smutne i przygnebiajace. Brak w nich finezji i radosci zycia. Dobry wyrob
                  rzemieslniczy, w ktorym brak miejsca na odrobine szalenstwa.

Pinokio zostaw sobie nosek w takiej dlugosci w jakiej Ci najbardziej do twarzy.

Serdecznie pozdrawiam ;-)
                  • Gość: pinokio Re: pozdr dla jarka IP: *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 12:07
                    Z tym smutkiem w środku to fakt.Deska czarna ,obicia ciemne i mozna popaść w
                    depresje
                    Ale przeleciałem oferty kilku producentów i z dislem nie dało sie kupić nic
                    kombi w okolicach 80 tys(przez okolice rozumie odchylenie nie większe niz
                    1000zł)
                    Była Toyota Avensis D4D ale tylko w cenniku 769000(terra plus) a w sprzedazy
                    dopiero moze od stycznia wiec wybrałem Pasata
                    Uwaga ze wybierając autko decydujesz się akceptować jego plusy i minusy jest
                    jak najbardziej słuszna ,reszta to juz eksploatacja .......zobaczymy co
                    przyniesie
                    W kwestii pracy silnika TDI PD...słyszalny na niskich obrotach (ale nie
                    bardziej niz np disel toyoty),gdy jedziesz szybciej problem znika cicho i
                    przyjemnie.

pozdr
                    • Gość: Jarek pozdr dla Pinokia - noch einmal IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 12:23

> Ale przeleciałem oferty kilku producentów i z dislem nie dało sie kupić nic
                      > kombi w okolicach 80 tys(przez okolice rozumie odchylenie nie większe niz
                      > 1000zł)

Xantia Break 2,0 HDi (110 KM, 250 Nm/1750 obr.) PLN 80 800,- listopad 2000r. ;-)
                      ostatni taki egzemplarz w kraju ;-)))

> W kwestii pracy silnika TDI PD...słyszalny na niskich obrotach (ale nie
                      > bardziej niz np disel toyoty),gdy jedziesz szybciej problem znika cicho i
                      > przyjemnie.
                      > pozdr

Podobnie w HDi, no i ta elastycznosc...

;-)
                      • Gość: pinokio Re: pozdr dla Pinokia - noch einmal..jak noch to noch IP: *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 13:00
                        Jeszcze jedna kwestia
                        Silniczek tdci ford focuc 1.8, 115KM,310NM juz przy 1800 obrotach
                        rewelacyjne parametry ,ale cholerna cena .........
                        za focusa kombi ghia....76400(fakt ze pełna opcja ale to auto kompaktowe było
                        nie było)
                        Disel ze snów ...parametry silniczka zmieniają sie wraz z jego obciązeniem
                        ale byłem niezdecydowany .

POWIEM CI JEDNO MARKA MOZE SIĘ ZMIENIAĆ ALE SILNIK NIE....... ZOSTAJE PRZY
                        ROPNIAKACH(TO CHYBA FASCYNACJA)
                        pozdr
                        POZDR
                        • Gość: Jarek Re: pozdr dla Pinokia IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 15:01

> Jeszcze jedna kwestia
                          > Silniczek tdci ford focuc 1.8, 115KM,310NM juz przy 1800 obrotach
                          > rewelacyjne parametry ,ale cholerna cena ......... za focusa kombi
                          > ghia....76400(fakt ze pełna opcja ale to auto kompaktowe było
                          > nie było)Disel ze snów ...parametry silniczka zmieniają sie wraz z jego
                          > obciązeniem ale byłem niezdecydowany .

Jezdzilem na jezdzie probnej, ale jakos nie przypadl mi do gustu. Ale bylem juz
                          po jazdach 2,0 HDi, 1,9 JTD (Alfa 156) i 2,0 D-4D (Avensis).

> POWIEM CI JEDNO MARKA MOZE SIĘ ZMIENIAĆ ALE SILNIK NIE....... ZOSTAJE PRZY
                          > ROPNIAKACH(TO CHYBA FASCYNACJA)
                          > POZDR

Po prostu milosc od pierwszego depniecia w pedal, od pierwszego wyprzedzania oraz
                          od pierwszego tankowania ;-)

Z "ropniaczym" pozdrowieniem od maniaka "ropniaka"

PS. CHyba zesmy za daleko odjechali od tematu ;-)
            • sarastro Re: Sarastro ty żyjesz! 20.10.01, 00:20
              No, na razie jeszcze żyję. Pozdrawiam Cię, POOL!
          • Gość: pinokio Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.unregistered.formus.pl 19.10.01, 19:03
            jak świat światem prowokacja daje nailepsze efekty(ilośc zainteresowanych
            tematem wzrasta )
            ale serio to jestem ciekawy dlaczego wybrałbyś japończyka?
            jeśli znajdziesz chwile odpisz
            pozdr
            • Gość: mareks Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 06:53
              dlaczego japończyk, to proste:
              niższa cena, dłuuuuuuuuga gwarancja, brak usterek, większa ekonomika,
              na plus dla europy tylko bezpieczeństwo i czasem wygląd (poza pasatem
              oczywiście)
    • Gość: tylman Re: Pasat...mit czy auto takie jak inne w klasie ?,PAX IP: *.unregistered.formus.pl 19.10.01, 20:27
      człowiek zadaje niewinne pytanie a wywołał demony segmentu D
      ,,,,,,,,,,,,,,,PAX MIĘDZY CHRZEŚCIJANY,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka