edek40 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 11:50 Nawet ja, wielbiciel fijatow i vw, nie posunalbym sie do stwierdzenia, ze vw czy fijat nie potrafia robic samochodow. Fijat nie potrafi robic niezawodnych aut, a za czesci kaze sobie slono placic, a vw ma w d... uzytkownika sprzedajac niezly wprawdzie produkt, ale za wymyslone kwoty. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:18 Witam! ja uwazam ,ze VW robi dobre auta pod wzgledem jakosci wykonczenia, dajace poczucie solidnosci i wysokiego komfortu. nie potrafi robic aut bezawaryjnych i to jest najwiekszy problem. skonczyły sie czasy prostych wolkswagenów, których atutem był fakt ,ze dało sie je tanio i łatwo naprawic. skomplikowanie konstrukcji zbiera swoje zniwa. pozostaje sie tylko pocieszyc ,ze konkurencja wcale nie jest lepsza.Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:19 Witam! do tego dochodza wpadki w postaci powaznych błedów konstrukcyjnych. cóz , taki swiat . auta robia szybko ,a dopracowuja konstrukcje dopiero jak jest juz w rekach klienta.Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:19 Jesli VW nie potrafi robic dobrych samochodow to jak widac potrafi je dobrze sprzedawac i to dosc drogo. Mozna zapytac dlaczego inni pozostali nie potrafia dobrze sprzedawac samochodow skoro robia takie dobre. A zapytam czego nie potrafi VW co potrafi np Honda czy Toyota jesli chodzi o samochody? Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:21 Witam! toyota i honda sa z reguły tansze w eksploatacji i wpadki zdarzaja im sie zdecydowanie rzadziej. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:33 uki145 napisał: > Witam! toyota i honda sa z reguły tansze w eksploatacji i wpadki zdarzaja im > sie zdecydowanie rzadziej. A co to znaczy wpadka? jesli masz na mysli wezwania do serwisu to porownaj poprzedni rok gdzie wezwali lacznie ponad 2 mln toyot. Samochody japonskie zwlaszcza honda ktora nie jest popularnym samochodem w Europie jesli chodzi o sprzedaz oferuja najczesciej tylko kilka silnikow podaczs gdy europejskie marki maja ich nawet po kilkadziesiat ,do tego przynajmniej jesli chodzi o VW prawie kompletne mozliwe wyposazenie, fakt ze za droga doplata ale jednak czego nie da sie napisac o japonskich czesto brak wielu opcji ,samochody sa proste i moze to powoduje ze maja mniej usterek a tez jest ich znaznie mniej . Jedyna znana mi instytucja badajaca awaryjnosc nie oparta na ankietach jest ADAC ,poniewaz jest to firma niemiecka ,rozumiem ze wiekszosc moze podejrzewac ja o manipulowanie wynikami ale to tylko nie ma na to dowodow i w tych statystykach samochody niemieckie wygladaja jednak lepiej niz japonskie. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:43 Witam! mowiac o wpadkach mam na mysli wady konstrukcyjne; typu rurka 1.8 T , typu problemy z zamarzajaca odma w 1.4 16v itd.itd. akcje serwisowe sa moim zdaniem wyrazem dbałosci o klienta i tego nie licze na niekorzysc VW. Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:49 uki145 napisał: > Witam! mowiac o wpadkach mam na mysli wady konstrukcyjne; typu rurka 1.8 T , > typu problemy z zamarzajaca odma w 1.4 16v itd.itd. akcje serwisowe sa moim > zdaniem wyrazem dbałosci o klienta i tego nie licze na niekorzysc VW. > Pozdrawiam No ale cos takiego przytrafia sie kazdej firmie(patrz klopoty z nowym avensisem,korozja u hondy) tylko ze jak sie ma 30 roznych silnikow a nie 5 to slychac o tym znacznie czesciej i mozliwosc sie pojawienia tez odpowiednio wieksza. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:02 Witam! prawda jest tez taka ,ze obecnie poziom awarii sie wyrównał i nawet marki słynace z niezawodnosci sprawiaja problemy. jeszcze niedawno było troche inaczej . jakis miesiac temu liczylismy ze znajomym koszty jakie poniósł na accorda 1.8 z 99 roku 140 tys km. okazało sie ze w porównaniu z passatem (1.8 T 137 tys km 98 r), kosztowało go to o 3 tys zł mniej (nie liczac kosztów materiałow eksploatacyjnych ). w passacie tyle kosztowały błedy fabryczne i ich naprawa(rurka turbo , lancuch rozrzadu z vanosem). to budzi niezadowolenie wsród klientów Vw. zbyt duzo nieplanowanych wydatków.cos chyba jednak jest na rzeczy . Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:13 uki145 napisał: > Witam! prawda jest tez taka ,ze obecnie poziom awarii sie wyrównał i nawet > marki słynace z niezawodnosci sprawiaja problemy. jeszcze niedawno było troche > inaczej . jakis miesiac temu liczylismy ze znajomym koszty jakie poniósł na > accorda 1.8 z 99 roku 140 tys km. okazało sie ze w porównaniu z passatem (1.8 > > T 137 tys km 98 r), kosztowało go to o 3 tys zł mniej (nie liczac kosztów > materiałow eksploatacyjnych ). w passacie tyle kosztowały błedy fabryczne i ich > > naprawa(rurka turbo , lancuch rozrzadu z vanosem). to budzi niezadowolenie > wsród klientów Vw. zbyt duzo nieplanowanych wydatków.cos chyba jednak jest na > rzeczy . Pozdrawiam A szkoda ze nie porownaliscie jeszcze corolli 1.4 z Pasatem 1.8T . Jak mozna porownywac dwa rozne pod wzgledem mocy ,skomplikowania silniki.Jak wezmiesz silnik passata 1.6 to kosztu sie wyrownaja. Ja mialem a moj brat ma do tej chwili golfa 1.8t z 98r i tam zadnych problemow nie ma z zadna rurka ,byc moze byla wymieniona bo w 99 przeprojektowana ta wade a do tego czasau kiedy wykryto to jako blad konstrukcujny ASO ialo zalecenia dokonywac czynnosci obslugowych zwiazanych z tym problemem.Jak zapytasz wlascicieli setek tysiecy tych silnikow tylko maly procent mial z tym problem ,to samo dotyczylo problemow z odma w mniejszych silnikach ,co nie zmienia faktu ze taki problem istanial i wine za to ponosi blad w konstrukcji. A co do niezadowolenia klientow poczytaj opinie wlasnie silnik 1.8t obok 1.9tdi jest uwazany za najlepsze silniki w tym okresie i bardzo chetnie wybierane nawet do dzisiaj. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:20 Witam! zgadza sie ,bo ten silnik ma bardzo dobre parametry i stosunkowo niewiele pali. zamiast 1.8 t moznaby wiec dac za przykład silnik wolnossacy 1.8. łancuch i vanos tez sa tam zainstalowane. problemu z rurka nie rozwiazano ,bo w komorze silnika jest za mało miejsca: rurka musiałaby byc daleko od głowicy ,albop leciec pod duzym katem w dół . wystarczy zajrzec pod maske octavii 1.8 t .czy passata po liftingu. umiejscowienie jest praktycznie identyczne. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:24 uki145 napisał: > Witam! zgadza sie ,bo ten silnik ma bardzo dobre parametry i stosunkowo > niewiele pali. zamiast 1.8 t moznaby wiec dac za przykład silnik wolnossacy > 1.8. łancuch i vanos tez sa tam zainstalowane. problemu z rurka nie > rozwiazano ,bo w komorze silnika jest za mało miejsca: rurka musiałaby byc > daleko od głowicy ,albop leciec pod duzym katem w dół . wystarczy zajrzec pod > maske octavii 1.8 t .czy passata po liftingu. umiejscowienie jest praktycznie > > identyczne. Od 99r jest przekonstruowany silnik 1.8t ,problemu z zadna rurka nie ma ,jak nie wierzysz zapytaj na forum audi tam jest gosc ktory 5 lat pracowal w fabryce Audi. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:28 ciekawe , bo mechanicy mówia co innego. na własne oczy widziałem 1.8 T po 2000 r i rurka jest identyczna , biegnie w tym samym miejscu i pod tym samym katem ? moze widziałem jakas lemitowana wersje 1.8 T ;-) Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:29 uki145 napisał: > ciekawe , bo mechanicy mówia co innego. na własne oczy widziałem 1.8 T po 2000 > r i rurka jest identyczna , biegnie w tym samym miejscu i pod tym samym > katem ? moze widziałem jakas lemitowana wersje 1.8 T ;-) Znajdz w internecie potwierdzenie twoich slow albo popytaj a dowiesz sie ze ja mam racje. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:47 Witam! z drugiej strony np: taki accord jest pojazdem skomplikowanym technicznie: wielowahaczowe zawieszenie z tyłu i z przodu ,wysokoobrotowe silniki ze zmiennymi fazami rozrzadu , nie słyszałem ,zeby ktos miał z tym jakiekolwiek problemy typu bład konstrukcyjny. toyota fktycznie ostatnio pogorszył jakosc ,ale honda trzyma fason. VW kusi poczuciem solidnosci i precyzja współpracy poszczególnych podzespołów.moim zdaniem to jest głowny powód ,który decyduje o wysokiej sprzedazy. Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:57 uki145 napisał: > Witam! z drugiej strony np: taki accord jest pojazdem skomplikowanym > technicznie: wielowahaczowe zawieszenie z tyłu i z przodu ,wysokoobrotowe > silniki ze zmiennymi fazami rozrzadu , nie słyszałem ,zeby ktos miał z tym > jakiekolwiek problemy typu bład konstrukcyjny. Zmienne fazy rozrzadu ma juz prawie kazda markalacznie ze skoda od dawna tylko nikt nie robi z tego sztandarowego hasla bo to nic wielkiego. JUz pisalem podajesz przyklad Accorda a co on ma takiego skomplikowanego majac 3 silniki w ofercie.Skoda fabia ma wiekszy wybor. Honda specjalizuje sie w silnikach wyokoobrotowych uzyskujac w malych pojemnosci duza moc.Tylko ze inni nie ida ta droga tylko stosuja doladowanie. Tam gdzie honda moze udowodnic swoja wyzszosc w produkcji takich silnikow jest np F1 i jakos im to nie wychodzi za specjalnie ,praktycznie pozbawiony doswiadczen w tym temacie Renault zdobyl ten sport prawie z marszu .Nie jest sztuka odnosic sukcesy w dziedzinie w ktorej nie ma praktycznie konkurencji i na tym bazuje japonska motoryzacja. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:04 Witam! silnik 1.8 T tez ma zmienne fazy rozrzadu: jest za to odpowiedzialny tzw Vanos : hydrauliczne urzadzenie naciagajace łancuszek rozrzadu. niestety ,ale czesto pada w 1.8 T . mnie taka przyjemnsc nie omineła ;-) . 1.8 w accordzie ma zmienne fazy rozrzadu bezawaryjne i bezobsługowe. jest to chyba jakis argument.Poz Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:15 uki145 napisał: > Witam! silnik 1.8 T tez ma zmienne fazy rozrzadu: jest za to odpowiedzialny tzw > > Vanos : hydrauliczne urzadzenie naciagajace łancuszek rozrzadu. niestety ,ale > czesto pada w 1.8 T . mnie taka przyjemnsc nie omineła ;-) . 1.8 w accordzie > > ma zmienne fazy rozrzadu bezawaryjne i bezobsługowe. jest to chyba jakis > argument.Poz Ja mam silnik V6 i tez mam zmienne fazy rozrzadu i nie mam klopotow. W silnikach 1.8t nie jest to jakis powazny problem przynajmniej ja o tym nie slyszalem a np w Alfach tam to sie psuje w kazdym i szybko. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:23 Witam! zgadza sie silniki Twin Spark w alfach maja porównywalna wade konstrukcyjna. tam zdaza sie to duzo czesciej niz w 1.8 ,ale koszt wymiany jest nieporównywalnie nizszy, bo tzw wariator faz kosztuje 400-550 zł. w vw vanos to wydatek 1600 zł. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:28 uki145 napisał: > Witam! zgadza sie silniki Twin Spark w alfach maja porównywalna wade > konstrukcyjna. tam zdaza sie to duzo czesciej niz w 1.8 ,ale koszt wymiany > jest nieporównywalnie nizszy, bo tzw wariator faz kosztuje 400-550 zł. w vw > vanos to wydatek 1600 zł. ALE ja ci pisalem silnik 1.8t jest bardzo czesto spotykany pokaz mi gdzie jest to problem taki jak w Alfie .Ja o problemach z rozrzadem slysze pierwszy raz od Ciebie , skoro tak to musi byc raczej sporadyczny przypadek.To ze tobie tak sie stalo nie znaczy ze to wada fabryczna bo ja nie potrafie znalezc czegos na ten temat w internecie.A taki silnik ma przynajmniej z 200tys ludzi w Polsce. Jak mi pokazesz kilka skarg lub opinie na ten temat to przyznam racje.Przypadki jednostokowe przy takich ilosciach nie sa zadnym miernikiem wady a wrecz jej zaprzeczeniem. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:36 nie mam takich danych ,bo niby skad. w Twin sparku alfy(jak dbasz o wysoki poziom oleju: nie mniej niz 3/4 na bagnecie) to wariator przejedzie nawet 100.000 km. dane odnosnie usterek vanosa i łancucha opieraja sie na doswiadczeniu serwisowym mechaników ,a nie z forum czy artykułów w prasie,nie mam wiec dowodu który mógłbym pokazywac w internecie . jesli masz czas i ochote to mozesz zadzwonic do pierwszego lepszego salonu VW i tam zapytaj o typowe wady 1.8 T . od rurki poczynajac , poprzez łancuch i vanos , na mało wytrzymałych pompach oleju konczac. tak bedzie wygladała lista jego podstawowych wad. powiedz jakim miałbym powód ,zeby wymyslac takie niestworzone historie? tez na poczatku myslałem ,ze to był jednostkowy przypadek ,ale okazało sie ,ze usterka jest powtarzalna. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:40 witam! to nie jest tak ,ze marki nienawidze , mszcze sie ,zniechecam . scyzoryk sie jednak w kieszeni otwiera jak nagle ,w prawidłowo serwisowanym aucie wyskakuja koniecznosci drogich i niespodziewanych napraw . pieniadze nie spadaja z nieba , i na prawde z tej perspektywy wolałbym miec gorzej wykonczonego accorda (98),ale bez niespodzianek. Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:42 uki145 napisał: > nie mam takich danych ,bo niby skad. w Twin sparku alfy(jak dbasz o wysoki > poziom oleju: nie mniej niz 3/4 na bagnecie) to wariator przejedzie nawet > 100.000 km. dane odnosnie usterek vanosa i łancucha opieraja sie na > doswiadczeniu serwisowym mechaników ,a nie z forum czy artykułów w prasie,nie > mam wiec dowodu który mógłbym pokazywac w internecie . jesli masz czas i > ochote to mozesz zadzwonic do pierwszego lepszego salonu VW i tam zapytaj o > typowe wady 1.8 T . od rurki poczynajac , poprzez łancuch i vanos , na mało > wytrzymałych pompach oleju konczac. tak bedzie wygladała lista jego > podstawowych wad. powiedz jakim miałbym powód ,zeby wymyslac takie > niestworzone historie? tez na poczatku myslałem ,ze to był jednostkowy > przypadek ,ale okazało sie ,ze usterka jest powtarzalna. Prosze bardzo masz tu opinie uzytkownikow i znajdz mi chociaz jednego ktory potwierdzi twoje slowa.Wpisz sobie silnik 1.8 turbodoladowany i poczytaj czy sa z nim problemy.Pozniej mozesz to zrobic dla dowolnego modelu Audi czy skody to samo (przynajmniej ja przeczytalem ok 50 wpisow i nic)Problem owszem jest ale z zawieszeniem i to podkresla prawie kazdy ale to wszyscy znaja ,o silniku i problemach o ktorych piszesz nie ma nic. Dla porownania zrob to samo z silnikami Alfy ,co ~drugi wpis zaznacza ten problem. Tu masz strone zreszta znana i dosc dobra z ocenami ,wybierz tylko odpowiedni silnik zeby nie czytac wszystkiego. moto.money.pl/oceny_aut/Volkswagen_Passat_IV_m.html Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:31 Witam! przeciwko passatowi wystawiłem accorda i to jest moim zdaniem godny klaswy rywal.156 nie pasuje w ogóle do tego porównania , bo to mniejsze auto o zupełnie innym przeznaczeniu. pod wzgledem awaryjnosci równoletni do b5 accord wypada o wiele lepiej . niewazne ,ze honda miała wtedy mniej silników i gorsze mozliwosci wyboru opcji,gorsze wykonczenie. wazne jest tylko to, ile jakosci uzyskamy za dana cene i ile nas bedzie kosztowac eksploatacja. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 15:11 uki145 napisał: > Witam! przeciwko passatowi wystawiłem accorda i to jest moim zdaniem godny > klaswy rywal.156 nie pasuje w ogóle do tego porównania , bo to mniejsze auto o > zupełnie innym przeznaczeniu. pod wzgledem awaryjnosci równoletni do b5 accord > wypada o wiele lepiej . niewazne ,ze honda miała wtedy mniej silników i gorsze > > mozliwosci wyboru opcji,gorsze wykonczenie. wazne jest tylko to, ile jakosci > uzyskamy za dana cene i ile nas bedzie kosztowac eksploatacja. Ok ze porownujesz Accorda z Passatem , ale juz porownywanie awaryjnosci silnikow zwyklego 1.8 do doladowanego nie jest odpowiednie to znacznie bardziej skomplikowana sprawa powinienes o tym wiedziec ze jednak stopien skomplikowania przecietnych silnikow z T a bez jest znaczna. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 13:47 O ile mnie pamieć nie myli to VANOS jest nazwą zastrzeżona BMW . W VW inaczej to zwą . Link Zgłoś
qwertys22 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:38 waskes29 napisał: (...)praktycznie pozbawiony doswiadczen w tym temacie Renault zdobyl ten sport prawie z marszu .Nie jest sztuka odnosic sukcesy w dziedzinie w ktorej nie ma praktycznie konkurencji i na tym bazuje japonska motoryzacja(...) tutaj akurat nie masz racji-doświadczenia Renault z F1 sięgają lat 70. (w f1 pojawili się bodajże w 1976 lub 1977). W F1 byli aż do 1985, potem dostarczali silniki (jeszcze w 1986 a potem albo od 89 albo od 90-dla williamsa). No i od 2002 znów jako Team Ranault są w F1 i to z coraz większymi sukcesami. "Francuskie gó...o" ;) (ja dla odmiany jeżdże samochodem marki, która ostatnimi czasy leje wszystkich w wrc ;) a honda? w f1 od 1999. toyota-od 2000. trzeba jeszcze trochę poczekać, zobaczymy co z tego wyjdzie, czy ta osławiona japońska technologia się sprawdzi. a ja i tak byłem, jestem i będę kibicem Ferrari ;) Pozdrawiam! Link Zgłoś
megaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:50 wasiek tego nie pojmie bo to matol - on twierdzi ze japonczycy nic nie osiagneli w sportach moto... ----------------------------------------- bez gwiaSSSSSdy nie ma jaSSSSdy! czyli hasło debila... ulubiony sport habudzika - szarpanie malucha! Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:07 megaizyda napisała: > > wasiek tego nie pojmie bo to matol - on twierdzi ze japonczycy nic nie > osiagneli w sportach moto... Nie twierdze ze nic ale w stosunku do marek europejskich nie za wiele ,a te co osiagali np w WRC to wlasnie wtedy kiedy Europe reprezentowal tylko Ford . Kiedy odpuscilo sobie Audi i Lancia ,pojawila sie Toyota pozniej mitsubihi i Subaru i walczyly tylko z Fordem i tez Ford czesto byl gora , kiedy do walki wszedl PSA japonczycy juz nie wygrywaja w generalce ,a ak pokazuje ostatni rajd bedzie sie liczyc tez smieszna skoda fabia a na ile smieszna zobaczymy , narazie pokazala ze moze wygrac z Subaru .Zreszta dyskusja z toba i tak sie konczy na problemach ktore masz a mnie anal nie interesuje ani inne twoje problemy ktorymi to w kazdym wpisie starasz sie zainteresowac innych .Juz ci pisalem pomoze ci tylko terapia ja sie nie znam nie jestem objety tak jak ty problemem zly dotyk.Moze pojedz do Niemiec i zgwalc jakiegos Helmuta w Mercedesie a pozniej spal mu samochod jak ci to ma pomoc to moze warto zaryzykowac kilka lat wiezienia dla dla reszty zycia w spokoju.Ale nie licz ze takiego glupa jak ty w pierdlu nie znajda .Tam dopiero mozesz miec zabawe z mydlem. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:37 jak moze anal cie nie interesowac skoro nawet habudzik potwierdza ze jestes pederastą i - jak widać z wpisu - "znasz temat" zabaw z mydełkiem...poza tym od kontaktow intymnych z rurami wydechowymi rozum ci odebralo - teraz to japonczycy temat wrc sobie odpuscili bo inwestują w formuły... ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:55 No dobrze tylko piszesz o starym samochodzie w czasach gdzie problemem byl dostep i servis. Nie zauwazylem prblemow z mocowaniem skrzyni a poduszki silnika byly tanie i chyba dostepne chyba nawet wtedy.Ja co prawda z racji tego ze bylem mlody wtedy i bez pieniedzy bazowalem na czesciach uzywanych ,tez mi sie wlacznik swiatel spali ale to wina zarowek chcialem miec mocne i wlozylem 100-ti co na dlugich wytopilo wlacznik. Jedyny problem denerwujacy w tych samochodach ktory mial chyba kazdy to beznadziejne klamki ktore lamaly sie zawsze a jeszcze szybciej uniemozliwialy otwieranie dzwi chociaz i na to znalazlem patent. Ja co prawda mialem audi 80 ale to praktycznie bylo to samo co Passat ,mi sie znowu urywaly szybko przeguby ale to wina stylu jazdy i korozja mocowania tylnej belki -tam byl klopot .I zapamietalem te samochody za wyjatkowo bezproblemowe z duzo nowszymi samochodami mialem wiecej klopotow . Prawda tez jest ze nie odwazyl bym sie porownac awaryjnosc VW z Mazda ,ta uchodzila i slusznie za wzor dlatego tez w Niemczech do tej pory to najbardziej ceniona marka japonska ,ale juz ford byl wyraznie gorszy zwlaszcza escorty i fiesty.Co do fiata to nie ma co pisac nie chce tu rzucac miesem a tylko tak potrafie ocenic ta marke i chyba niewiele sie zmienilo do teraz.Ostatnia marka po ktora bym siegal przy kupowaniu samochodu i nawet cena nic tu nie zmienia. Link Zgłoś
qwertys22 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:01 mam wrażenie, że chyba Twoja odpowiedź miała dotyczyć innej wypowiedzi niż moja:) Link Zgłoś
mobile5 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:20 qwertys22 napisał: > a honda? w f1 od 1999 Początki zespołu Hondy w F1 to rok 1964. Z silników Hondy w latach 80-tych korzystały zespoły Lotusa, Wiliamsa i McLarena. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 13:57 qwertys22 napisał: > waskes29 napisał: > > (...)praktycznie pozbawiony doswiadczen w tym temacie Renault zdobyl ten spo > rt prawie z marszu .Nie jest sztuka odnosic sukcesy w dziedzinie w ktorej nie > ma praktycznie konkurencji i na tym bazuje japonska motoryzacja(...) > > tutaj akurat nie masz racji-doświadczenia Renault z F1 sięgają lat 70. (w f1 po > jawili się bodajże w 1976 lub 1977). W F1 byli aż do 1985, potem dostarczali si > lniki (jeszcze w 1986 a potem albo od 89 albo od 90-dla williamsa). Doświadczeń Reno z tamtych lat nie da się przenieśc w teraźnieszość a i ludzi odpowiedzialnych za tamte wyniki juz pwenie nie ma . Honda też nie jest poraz pierwszy w F1 P.s. Witam fana Ferrari . Link Zgłoś
chris62 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:43 waskes29 napisał: > uki145 napisał: > > > Witam! z drugiej strony np: taki accord jest pojazdem skomplikowanym > > technicznie: wielowahaczowe zawieszenie z tyłu i z przodu ,wysokoobrotowe > > > silniki ze zmiennymi fazami rozrzadu , nie słyszałem ,zeby ktos miał z t > ym > > jakiekolwiek problemy typu bład konstrukcyjny. > > Zmienne fazy rozrzadu ma juz prawie kazda markalacznie ze skoda od dawna > tylko nikt nie robi z tego sztandarowego hasla bo to nic wielkiego. > JUz pisalem podajesz przyklad Accorda a co on ma takiego skomplikowanego > majac 3 silniki w ofercie.Skoda fabia ma wiekszy wybor. > Honda specjalizuje sie w silnikach wyokoobrotowych uzyskujac w malych > pojemnosci duza moc.Tylko ze inni nie ida ta droga tylko stosuja > doladowanie. > Tam gdzie honda moze udowodnic swoja wyzszosc w produkcji takich silnikow > jest np F1 i jakos im to nie wychodzi za specjalnie ,praktycznie > pozbawiony doswiadczen w tym temacie Renault zdobyl ten sport prawie z > marszu No nie do końca pozbawiony doświadczeń - Renault konstruował silniki dla bolidów Wiliamsa w latach 1992-1997 6x pod rząd zdobywając mistrzostwo a silniki Hondy były wówczasz w stajni Mc Laren. Tak w ogóle to układ zmiennych faz rozrządu jest stosowany w wielu silnikach naróżne sposoby i ni podniecałbym się tym że Honda ma napisane V-tec na karoserii, dla mnie ważniejsze są wartości momentu obrotowego przy określonych obrotach a w jaki sposób je uzyskano to drugorzędna sprawa. VW robi dobre silniki właśnie z dobrym momentem czego o japońskich raczej nie powiem a niższa moc często wynika z tego że Niemcy podatki płacą od mocy a nie od pojemności silnika i nawet Megane 1,6 90 KM na Niemcy sprzedawano z mocą 75 KM. I zgodzę się z Tobą co do oferty - Honda w zasadzie wyboru nie daje do niedawna nawet diesla nie mieli w ofercie co pozytywnie wpłynęło na statystyki niezawodności bo tam nie rozróżniają przyczyny awarii sztuka się liczy a że dużo "europyjczyków" z nowymi dieslami płaciło frycowe jak np awarie turbin to wypadli gorzej. Zgodzę się też z tym że VW jest po prostu za drogi albo inaczej daje drogie materiały tam gdzie nie potrzeba. Bo ja wolę lepszy silnik (tj o większej mocy) za te same pieniądze niż lepszej jakości plastiki tapicerki na które prawie nie zwracam uwagi . Kiedy miałeem do wyboru Golf 4 1,6 16V 100 KM a Scenic 2,0 16V 140 KM w podobnej cenie wybrałem większego ale wiem że są ludzie zwłaszcza w Polsce że zapłacą za znaczek VW i lepsze plastiki nawet więcej. Ich kasa ich wybór nic mi do tego ale zadziwia mnie moc propagandy w Polsce nie tylko w temacie motoryzacji. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:25 Witam! nie o sama obecnosc zmiennych faz chodzi ,ale o fakt ,ze w hondzie i toyocie jest to system bezawaryjny, w volkswagenie niestety nie. Vanos w 1.8 T ma tylko minimalny(czytaj nieodczuwalny) wpływ na parametry silnika. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:30 uki145 napisał: > Witam! nie o sama obecnosc zmiennych faz chodzi ,ale o fakt ,ze w hondzie i > toyocie jest to system bezawaryjny, w volkswagenie niestety nie. Vanos w 1.8 T > > ma tylko minimalny(czytaj nieodczuwalny) wpływ na parametry silnika. Uki juz ci pisalem ,podalem link z ok 200 wypowiedziami na temat tego silnika ,nikt nie potwierdza twoich rewelacji.Nie ma tam skarg na zadne rurki,na rozrzad jak to jest tak sie psuja te VW tylko Tobie? Jak juz pisalem jest tych silnikow tak duzo ze jesli problem istenieje bylo by o nim glosno a nie ma nic ,kompletnie nic tylko ty o tym piszesz .Nie jest to dziwne ? Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:33 czyli ASO volkswagena wymysliło sobie równiez historyjke ,zeby zniechecac klientów do marki? Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:40 uki145 napisał: > czyli ASO volkswagena wymysliło sobie równiez historyjke ,zeby zniechecac > klientów do marki? Ja nie chodze po SSO choc mam dobrego znajomego w ASO w Szczecinie (moj kolega z liceum) jak bede go widzial to zapytam ale dziwi mnie brak tematu wsrod uzytkownikow samochodow z tym silnikiem bo chyba nie zaprzeczysz ze jezdzi tego bardzo duzo ,do tego sporo jest tez silnikow 1.820V .Czemu nikt nic o tym nie pisze? Wpisz problem z wahaczami a bedzie sporo wpisow , jak wpiszesz cos o rurce a tym bardziej o rozrzadzie jest echo- przypadek? Moze ktos inny na tym forum mial jeszcze problem o ktorym piszesz jesli ponad 200 opini ciebie nieprzekonuje , ja mam w rodzinie ten silnik i jedyny powtarzalny problem to przeplywomierz za 350zl i wieksze zuzycie oleju przy forsownym stylu jazdy .Nic wiecej, do tego silnika nie mam zadnych zastrzezen a wrecz bardzo go polecam jakos bezproblemowy ,o dobrych osiagach i akceptowalnym spalaniu. Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 14:45 to przeczytaj opis ze strony ,która Ci podałem.ten własciciel miał mało szczescia ,bo mus ie łancuch urwał zaraz znajde na forum VW dokładny opis problemu z rurka i za moment wysle. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:41 pisz precyzjnie - nie "twoj kolega" tylko "twoj chloptas" ! ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
waskes29 Re: troche o pompie oleju 03.04.06, 15:37 uki145 napisał: > www.vw-passat.pl/viewtopic.php?t=443 Ty mi tu z pompa nie wyskakuj tylko dawaj ta rurke i rozrzad. Byc moze problem z rozrzadem wynika wlasnie przez pompe oleju brak odpowiednigo cisnienia ma wplyw na napinacz.O pompie oleju syszalem dlatego ten silnik jesli ma oryginalna pompe wymaga dbalosci z olejem - jakosc /wymiana Link Zgłoś
uki145 rurka 03.04.06, 15:38 vw-passat.pl/tematy16/turbina-turbodoladowanie-niesprawnosci-w-18t-vt1013,7.htm?sid=2222fe19a0f25d62b338c779d748260f Link Zgłoś
waskes29 Re: rurka 03.04.06, 16:01 uki145 napisał: > vw-passat.pl/tematy16/turbina-turbodoladowanie-niesprawnosci-w-18t-vt1013,7.htm?sid=2222fe19a0f25d62b338c779d748260f No to jak wyczytales problem wystepuje kiedy zaniedbuje sie zalecenia co do jakosci terminy wymiany oleju .Drugi przypadek to zamarzanie odmy to czesto wystepuje w silnikach wielu marek samochodow. Jak juz pisalem to nie jest jakis problem na ogromna skale i wiem ze z tymi rurkami cos przekonstruowano tak samo jak i zmieniono pompe oleju . Z twoich wypowiedzi wynika ze to sa czeste przypadki a problem dotyka kazdego silnika 1.8t. Takie rzeczy jesli juz wystepuja wyjatkowo sporadycznie i w scisle niekorzystnych okolicznosciach byc moze jakas to wada jest ale bez przesady skoro wystepuje sporadycznie. Link Zgłoś
uki145 Re: rurka 03.04.06, 17:00 czesta wymiana oleju odsunie problem na pózniej . wczesniej czy pózniej rurka sie zatka. moja miała juz slady osadu,a auto z przebiegiem 120 tys km miało regularnie(co 12 -14 tys km) wymieniany olej 5w50 ,nigdy jego poziom nie zszedł ponizej połowy na bagnecie ,turbo było zawsze chłodzone conajmniej minute przed zgaszeniem silnika. nie sa to odosobnione przypadki ,o czym swiadczy poruszenie tematu na forum.jak ktos jezdzi bardzo duzo na ciepłym oleju usterka moze odsunac sie w czasie ale i tak kiedys nastapi. usterka nie jest tak czesta jak wariator w alfach ,ale jest powtarzalna. jeszcze szukam bardziej przekonujacych dla Ciebie informacji o łancuszku rozrzadu i vanosie. teraz podsumujmy silnik 1.8 T: rozpoczynamy od przepływomierza, nastepnie problem z przytykaniem pomp oleju , rurka turbo , łancuchem i vanosem . do tego w passacie dochodza problemy z zawieszeniem(chociaz u mnie wcale nie jest tak tragicznie,bo wahacze wytrzymały 80 tys km i uwazam ,ze nie jest to zadna tragedia) problemy z centralnym zamkiem ,modułem abs itd. passat b5 staje sie wiec pojazdem kłopotliwym i kosztownym w eksploatacji. troche sporo jak na jeden silnik l, nie uwazasz ? Link Zgłoś
waskes29 Re: rurka 03.04.06, 17:36 uki145 napisał: > czesta wymiana oleju odsunie problem na pózniej . wczesniej czy pózniej rurka > sie zatka. moja miała juz slady osadu,a auto z przebiegiem 120 tys km miało > regularnie(co 12 -14 tys km) wymieniany olej 5w50 ,nigdy jego poziom nie zszedł > > ponizej połowy na bagnecie ,turbo było zawsze chłodzone conajmniej minute > przed zgaszeniem silnika. nie sa to odosobnione przypadki ,o czym swiadczy > poruszenie tematu na forum.jak ktos jezdzi bardzo duzo na ciepłym oleju usterka > > moze odsunac sie w czasie ale i tak kiedys nastapi. usterka nie jest tak czesta > > jak wariator w alfach ,ale jest powtarzalna. jeszcze szukam bardziej > przekonujacych dla Ciebie informacji o łancuszku rozrzadu i vanosie. teraz > podsumujmy silnik 1.8 T: rozpoczynamy od przepływomierza, nastepnie problem z > > przytykaniem pomp oleju , rurka turbo , łancuchem i vanosem . do tego w > passacie dochodza problemy z zawieszeniem(chociaz u mnie wcale nie jest tak > tragicznie,bo wahacze wytrzymały 80 tys km i uwazam ,ze nie jest to zadna > tragedia) problemy z centralnym zamkiem ,modułem abs itd. passat b5 staje sie > > wiec pojazdem kłopotliwym i kosztownym w eksploatacji. troche sporo jak na > jeden silnik l, nie uwazasz ? No jak narazie wylapales jeden przyklad lancuszka i jeden przyklad z rurka . Oba te przypadki maja jedna wspolny mianownik pompe oleju bo przypuszczam ze wlasnie w tym moze tkwoc problem z rozrzadem bo co innego? Biorac pod uwage ze tych silnikow jest u nas dziesiatki tysiecy te dwa przypadki nie kwalifikuja tego silnika do tego zeby go nazwac awaryjnym. Wpiszesz przekladnia kierwnicza i bediesz mial kilka przykladow dotyczacych nowego Avensis a jest ich nieporownywalniemniej niz silnikow 1.8t. W ocenach na ponad 150 wpisow tylko jedna osoba napisala cokolwiek zlego na temat tego silnika a dokladniej silnika 1.8 20V .Mi do tej pory tez nie trafilo sie slyszec problemu z rozrzadem ,z rurka slyszalem ze cos zmieniono a o pompie oleju bylo juz pisane kiedys i szybko ja VW zmienil. Przeplywomierze to znana sprawa w VW ale inne marki tez maja z tym problem ,i slby punkt to zawieszenie tu skarza sie prawie wszyscy -nie bylo trwale i to jest jedyna stala wada tego modelu po fl troche poprawiona tak samo jak cena i trwalosc w tych starszych. Naprawde nie ma ten silnik takich wad o ktorych piszesz zeby poswiecac jemu tyle miejsca. Link Zgłoś
uki145 wychodzi wiec na to ,ze 03.04.06, 17:45 nie wiadomo ,czy usterki łancucha i vanosa to wina pompy. moze łancuchjest słabej jakosci i po prostu sie wyciaga? czyli co ,miałem ogromnego pecha ,ze te przypadłosci(dokładnie wszystkie) miał mój egzemplarz i w ten sposób nalezałoby to podsumowac? waskes ,to musiałby byc cud ,zeby to był przypadek. na silnik poszło dokładnie 3000 zł ,nie liczac przepływomierza . szczerze mówiac to wole kupic uzywana honde accord ,w mysl zasady ,ze czym Bog pokarał Cie raz to i drugi raz pokarze. Link Zgłoś
uki145 Re: wychodzi wiec na to ,ze 03.04.06, 17:49 jeden przykład łancuszka: jak na razie to łacznie ze mna sa juz 3 przykłady . nie mam czasu na wertowanie forów w poszukiwaniu nastepnych,bo jestem pewien ,ze na stronie która podałes , wsrod tych 150 znalazłoby sie jeszcze pare.ile musisz miec przykładów ,zeby uznac usterke za powtarzalna? zwiazku pompy z łancuchem nie stwierdzono(chociaz faktycznie jest to bardzo mozliwe ,bo logiczne) , rurka zyje własnym zyciem ,bo jest zle umiejscowiona. Link Zgłoś
waskes29 Re: wychodzi wiec na to ,ze 03.04.06, 18:08 uki145 napisał: > jeden przykład łancuszka: jak na razie to łacznie ze mna sa juz 3 przykłady . > > nie mam czasu na wertowanie forów w poszukiwaniu nastepnych,bo jestem > pewien ,ze na stronie która podałes , wsrod tych 150 znalazłoby sie jeszcze > pare.ile musisz miec przykładów ,zeby uznac usterke za powtarzalna? zwiazku > pompy z łancuchem nie stwierdzono(chociaz faktycznie jest to bardzo mozliwe ,bo > > logiczne) , rurka zyje własnym zyciem ,bo jest zle umiejscowiona. No napewno 1 na 150 i tu mozesz mnie sprawdzic ze pisze prawde to jest bardzo malo mniej niz 0.5% powtarzalna to moze z 10%. Nie mozesz liczyc w taki sposob usterek bo nie znasz skali w jakiej wystepuje w silniku to ze znalazles 3 przyklady razem z Twoim o niczym nie swiadczy. To jezeli na dwa silniki w Polsce jeden okaze sie wadliwy to bedzie swiadczylo dobrze bo mniej razy niz ten 1.8t. Trzeba brac po uwage ze silnikow 1.8 i 1.8t VW jest bardzo duzo wiec ilosc materialu na ten temat(usterek) w internecie uwazam za bardzo maly . Te 3 przypadki rownie dobrze moga byc powodem wady fabrycznej jak i przypadku lub tez zlej eksploatacji.Przyznasz chyba ze 1 wpis na 150 to nie jest imponujaca liczba a np o zawieszeniu pisze prawie kazdy i to jest wada konstrukcyjna czemu nie przecze ,ale to samo jest w BMW tylko o tym sie nie pisze az tak.Zwlaszcza ze ta wada uwidacznia sie glownie na naszych drogach fatalnej jakosci. Link Zgłoś
waskes29 Re: wychodzi wiec na to ,ze 03.04.06, 18:00 uki145 napisał: > nie wiadomo ,czy usterki łancucha i vanosa to wina pompy. moze łancuchjest > słabej jakosci i po prostu sie wyciaga? czyli co ,miałem ogromnego > pecha ,ze te przypadłosci(dokładnie wszystkie) miał mój egzemplarz i w ten > sposób nalezałoby to podsumowac? waskes ,to musiałby byc cud ,zeby to był > przypadek. na silnik poszło dokładnie 3000 zł ,nie liczac przepływomierza . > szczerze mówiac to wole kupic uzywana honde accord ,w mysl zasady ,ze czym Bog > pokarał Cie raz to i drugi raz pokarze. Takie rzeczy sie zdarzaja mnie Bog pokaral Mitsubishi Eclipse tez wydalem na to gowno sporo pieniedzy. Passat B5 jest samochodem udanym ale nie nalezy do bezproblemowych za to o silniku 1.8 zwlaszcza T bo takie znam mam dobre zdanie. Podpieram sie caly czas tymi ocenami do ktorych podalem ci link tam na przeczytanych 150 opini byla tylko jedna dotyczaca problemow z silnikiem 1.8 a cala masa chwali ten silnik. Widocznie miales pecha z tym VW ,tak jak w tych opiniach albo chwala ten samochod bardzo albo zalazl im za skore .Widocznie zdarzaja sie zle egzemplarze i zgadzam sie ze wyroby japonskie sa pod tym wzgledem rowniejsze. Ale tez maja wpadki jak chocby nowy Avensis . Wracajac do tego silnik 1.8 z tych wpisow widac ze popelniono dwa powazne bledy i oba dotycza pompy oleju. Pierwszy za nisko umieszczony ssak olejowy i zbyt malej srednicy otwory olejowe w tej pompie. Lancuszek kosztuje 200zl wiec to nie problem tym bardziej ze nawet jesli byl awaryjny to zaden problem ani koszt dla VW nie powinno stanowic poprawienie jego zywotnosci.O napinaczu nie sychac jakis narzekan po za cena - kilka uwag przeczytalem z tego co dales ze wytrzymuje do drugiej zmainy rozrzadu . Wydaje sie logicznym ze moga byc z nim problemy wlasnie przez pompe i za male cisnienie w ukladzie. Z tego co pamietam bylo glosno o problemach z pompa oleju w tych silnikach i ze zostala przeprojektowana i pozniej juz nie bylo podobnych problemow. Link Zgłoś
uki145 Re: wychodzi wiec na to ,ze 03.04.06, 18:27 jesli miałes podobne problemy ,to rozumiesz flustracje.na razie 3 przypadki ,ale jestem pewien ,ze znajde wiecej. na forum mało o tym pisza , u mechaników ,z którymi sie konsultowałem i w ASO temat jest dobrze znany i wcale nie marginalny. pompa oleju to,przyznasz powazny problem. ryzyko jest wiec spore przy zakupie uzywanego passata. remont zatartego 1.8 T to grubo powyzej 5 tys zł . dodaj do tego turbine i okaze sie ,ze koszty beda astronomiczne. w porównaniu z pozostałymi silnikami sprzed liftingu (1.6 8v , TDI ,VR5) 1.8 obarczony jest sporym ryzykiem. Link Zgłoś
mameja21 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:10 Nie jest to dziwne bo u nas w firmie z powodu tej "rurki" w Passacie 1,8T przy małym przebiegu (niecałe 40 tys.km)rozsypała się turbina.Nawet w serwisie przyznali,że jest to błąd konstrukcyjny. O problemach z przednim zawieszeniem (wahacze ) nie wspomnę. Z drugiej strony Octavia z takim samym silnikiem silnikiem ma przebieg ponad 130 tys.km i jeśli chodzi o sam silnik nie ma najmniejszych problemów. Link Zgłoś
chris62 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 16:05 uki145 napisał: > Witam! nie o sama obecnosc zmiennych faz chodzi ,ale o fakt ,ze w hondzie i > toyocie jest to system bezawaryjny, w volkswagenie niestety nie. Vanos w 1.8 T Nie mam wiarygodnych danych do zaprezentowania ale póki co zmienne fazy rozrządu w mojej renówce nie nawaliły i nie słyszałem też aby nawalały np w Nissanach. O awariach na dużą skalę w VW też nie słyszałem jeżeli chodzi o zmienne fazy za to słyszałem o pękaniu wahaczy a sam znam 2 przypadki. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 16:17 chris62 napisał: > uki145 napisał: > > > Witam! nie o sama obecnosc zmiennych faz chodzi ,ale o fakt ,ze w hondzie > i > > toyocie jest to system bezawaryjny, w volkswagenie niestety nie. Vanos w > 1.8 T > > Nie mam wiarygodnych danych do zaprezentowania ale póki co zmienne fazy rozrząd > u > w mojej renówce nie nawaliły i nie słyszałem też aby nawalały np w Nissanach. > O awariach na dużą skalę w VW też nie słyszałem jeżeli chodzi o zmienne fazy za > to słyszałem o pękaniu wahaczy a sam znam 2 przypadki. Co ciekawe wlasnie praktycznie tylko japoncy wypisuja fakt stosowania takiego systemu na calym praktycznie samochodzie , podczas gdy wiekszosc posiadaczy samochodow europejskich nie wie nawet ze ma taki silnik. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 14:06 waskes29 napisał: > Co ciekawe wlasnie praktycznie tylko japoncy wypisuja fakt stosowania > takiego systemu na calym praktycznie samochodzie , podczas gdy wiekszosc > posiadaczy samochodow europejskich nie wie nawet ze ma taki silnik. To jedyne co mozna napisać na ich samochodzie . Przeciez nie napisza Procon Ten czy SIPS Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 14:02 uki145 napisał: > Witam! nie o sama obecnosc zmiennych faz chodzi ,ale o fakt ,ze w hondzie i > toyocie jest to system bezawaryjny, w volkswagenie niestety nie. No własnie moja toYota jest przykładem na to że ten , jak go zawiesz niepoprawnie Vanos , niestety jest najsłabszym ogniwem w łańcuchu . Link Zgłoś
przemek19882 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 16:26 generalnie jestem zwolennikiem auto japonskich, jedank co do honda acceor, rok prod 2005 przebieg 600km jeden tydzien od wyjechanai z salonu, auto dwa razy zabierane z ulicy przez pomoc drogowa. Od tej pory twerdze ze wszystkie auta to jedno gowno i trza miec szczescie zeby dobry egzemplrz trafic Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 12:23 nie przekreslałbym jednak VW ,bo daje na prawde duzo luksusu . uwazam np : ze produkty tej firmy maja jedne z najlepszych foteli i rewelacyjne mozliwosci dopasowania pozycji za kierownica(szczególnie wersje z regulacja wysokosci fotela i kierownicy w 2 płaszczyznach. jezdziłem wieloma autami ,ale np: w passacie b5 siedzi mi sie najlepiej. moge tak przejechac nawet 600 km bez zmeczenia. Link Zgłoś
edek40 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:10 Wprawdzie vw musi jeszcze troche sie poopuszczac, aby dorownac mercedesowi, ale zasada jest taka sama. I merc i vw wyrobily sobie renome i teraz odcinaja kupony. A najwiekszym problemem tych firm jest to, ze na wizerunek pracuje sie latami... VW nie jest zlej jakosci. Jednak maja dosc wyrazna tendencje do tego, aby uplasowac sie cenowo, jak juz kiedys pisalem, o pol klasy wyzej niz konkurencja. Niestety za wydane pieniadze nie daja tej polowy klasy wiecej. To sa mniej wiecej takie same samochody, jak u konkurencji. Maja tylko bardzo wysokie mniemanie o sobie. Mnie osobiscie strasznie to drazni, szczegolnie ze mialem dawno temu vw i to bylo psujne auto. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:22 edek40 napisał: > Wprawdzie vw musi jeszcze troche sie poopuszczac, aby dorownac mercedesowi, ale > zasada jest taka sama. I merc i vw wyrobily sobie renome i teraz odcinaja kupo > ny. A najwiekszym problemem tych firm jest to, ze na wizerunek pracuje sie lata > mi... > > VW nie jest zlej jakosci. Jednak maja dosc wyrazna tendencje do tego, aby uplas > owac sie cenowo, jak juz kiedys pisalem, o pol klasy wyzej niz konkurencja. Nie > stety za wydane pieniadze nie daja tej polowy klasy wiecej. To sa mniej wiecej > takie same samochody, jak u konkurencji. Maja tylko bardzo wysokie mniemanie o > sobie. Mnie osobiscie strasznie to drazni, szczegolnie ze mialem dawno temu vw > i to bylo psujne auto. Zgadzam sie cenowo VW troche przesadza ale skoro znajduja nabywcow to trudno sie im dziwic ze z tego korzystaja zwlaszcza ze nie sa tak rentowna firma zeby dobrowolnie schodzic z cen. Oile pamietam pisales juz o problemach jakie miales z VW , nie wiem czy dobrze pamietam ale to byl 1.6d a problemy dotyczyle elektryki. To mnie troche dziwi poniewaz zwlaszcza w dieslu elektryka jest raczej malo skomplikowana a w przypadku starych VW trudno mowic o jakiejs skomplikowanej budowie. Nie wiem o jakim modelu pisales po silniku przypuszczam ze ten do 88 a to byl bardzo trwaly i solidny model tez po 88 juz miewal klopoty tylko tam silnik byl 1.6td . Trudno tez ocenic samochod kiedy nie jest on od nowosci a jest juz wiekowy wszystkie problemy moga wynikac w niedbalosci poprzednich wlascicieli. Ja mialem kilka audi 80 typ 81 i nie mialem zadnych problemow z elektryka a sa to samochody prawie identyczne z passatem z tego okresu. Link Zgłoś
edek40 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:38 Elektryka byla bardziej skomplikowana niz np. w zblizonych wiekowo fordach. Nie jest problemem usterka. Zawsze problemem jest naprawa. VW pasat rocznik 83 sprawial problemy w naprawie. Co wiecej na poczatku lat 90tych czesci oryginalne byly szalenie trudno dostepne. W sklepie odsylano mnie na szrot. Powodem byl niejaki Kulczyk, ktory mial zwyczaj podstawiac wagon na bocznice u producenta i zapelniac go zamowieniami. Dopiero jak wagon byl po dach zaladowany szlo to waszystko do Polski, do Poznania. A potem jeszcze po Polsce. Ojciec czekal na tapicerke drzwi ponad 3 miesiace. Wczesniejsze fordy naprawialem glownie na oryginalach, ktore byly dostepne gora w ciagu 2 tygodni. Takie to byly czasy, ze jeszcze magazynow nie bylo, a i z zamiennikami nie bylo tak rozowo. Jednak vw zdecydowanie odbiegal od "konkurencji" za sprawa oszczednosci Kulczyka. Poprzedni wlascicel mial problemy z wlacznikiem swiatel (podobno lubily sie nadpalac z powodu umieszczenia w jednej obudowie sciemniacza). Nie mogl kupic oryginalu, wiec wlozyl po naszemu jakis polski. Potem poszlo lawinowo. Jednak brak czesci i dosc znaczne zagmatwanie elektryki nieco mnie zalamaly. Najbardziej brak nowej skrzynki bezpiecznikow i beznadziejny patent vw, ktory nie stosowal pod deska innych konektorow jak okragle. Teoretycznie byly dostepne w salonie. Prawie juz zaprzyjazniony sprzedawca stwierdzil, ze takie drobne zamowienia "gubia sie" jakos w centrali... Sprzedalem auto za grosze sasiadowi, ktory byl elektrykiem. Tez skapitulowal. Druga bolaczka diesli bylo umieszczenie podpory skrzyni biegow tylko z jednej strony. Z wiekiem prowadzilo to do "prucia sie" nadwozia. Osobiscie widzialem jeszcze dwa takie nadprute. Tu z cala pewnoscia winne bylo niesymetryczne podparcie jednostki i... pan Kulczyk. Czesci ori, jak pisalem praktycznie nie bylo, a podrobki nie nadawaly sie do niczego. Kolysaly sie wiec te silniki w samochodzie na zuzytych podporach silnika i niektore rozpruwaly sie. Dodam, ze akurat ten samochod nie mial wiekszych problemow z korozja, a przyjechal do Polski jeszcze przed wprowadzeniem dzikich cel. Nie byl wiec walony. A poza tym w sumie 3 auta tak samo rozprute? Oczywiscie moj vw byl o niebo lepszy niz bigfijat. Ale stanowczo gorszy niz 3 poprzednie fordy i o cale niebo od nastepnych mazd. Link Zgłoś
johndoe Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 15:45 waskes29 napisał: > Jesli VW nie potrafi robic dobrych samochodow to jak widac potrafi je dobrze > > sprzedawac i to dosc drogo. > Mozna zapytac dlaczego inni pozostali nie potrafia dobrze sprzedawac > samochodow skoro robia takie dobre. > A zapytam czego nie potrafi VW co potrafi np Honda czy Toyota jesli chodzi o > samochody? sprzedac wiecej? sprawdziles wielkosc sprzedazy, zanim tu chlapnales? vw 2151k samochodow w 2005 honda 3242k. o toyocie nawet nie pisze world.honda.com/investors/annualreport/2005/04.html gb.volkswagen.de/index.php@id=722.html Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 19:09 johndoe napisał: > sprawdziles wielkosc sprzedazy, zanim tu chlapnales? > vw 2151k samochodow w 2005 > honda 3242k. > o toyocie nawet nie pisze > > world.honda.com/investors/annualreport/2005/04.html > gb.volkswagen.de/index.php@id=722.html Mialem na mysli Europe i raczej caly koncern bo to przeciez tez VW (prawie 20% udzalu w rynku w tym 10% samo VW lider sprzedazy w/g marek) ale nie jest to tak wazne . Cala Grupa VW sprzedala w 2005 r 5.25mln samochodw wiec jesli tylko w/g ciebie 2,150 mln to czego sprzedala tak duzo zeby wyszlo 5.25mln - Bantleyow? Pomoge ci troche i wypisze Skoda 492tys Seat 422 tys Audi 829tys Bantley +Lamborghini 10tys Jak odliczysz od ogolnej liczby wyprodukowanych samochodow (5.25mln ) to wyjdzie ci wynik jaki uzyskal VW . Wynika z tego VW sprzedal ok~ 3.5 mln samochodow w 2005 czyli i tak wiecej niz honda(3.242mln) no chyba te dane sa rownie dokladne jak w przypadku VW. Moze powinienes wieksza uwage przykladac do tego co napisales sobie w sygnaturce bo na ta sytuacje jest jak znalazl. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 19:46 Tu dane z ktorych ja korzystalem. www.studentnews.pl/serwis.php?&s=181&pok=5125&c1=726&l=&id=16133 Wyprzedzajac ewentualne poprawki oczywiscie poprawnie pisze sie Bentley , nie wiedziec czemu ja zawsze stukam przez a ,nie ma to natomiast zadnego znaczenia dla tematu . Link Zgłoś
johndoe Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:07 waskes29 napisał: > > Mialem na mysli Europe i raczej caly koncern bo to przeciez tez VW (prawie > 20% udzalu w rynku w tym 10% samo VW lider sprzedazy w/g marek) ale nie jest > to tak wazne . naprawde? a dlaczego tylko europa. moze zawezimy kryteria do mojej albo Twojej ulicy? > Cala Grupa VW sprzedala w 2005 r 5.25mln samochodw wiec jesli tylko w/g czy ktos tu nie rozumie pisanego? Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? Autor: waskes29 volkswagen czy audi, bentley etc? > ciebie 2,150 mln to czego sprzedala tak duzo zeby wyszlo 5.25mln - Bantleyow? nie wiem, poszukaj sobie. > Pomoge ci troche i wypisze .. > Wynika z tego VW sprzedal ok~ 3.5 mln samochodow w 2005 czyli i tak wiecej > niz honda(3.242mln) no chyba te dane sa rownie dokladne jak w przypadku VW. > Moze powinienes wieksza uwage przykladac do tego co napisales sobie w > sygnaturce bo na ta sytuacje jest jak znalazl. jakbys nie skupial sie na mojej sygnaturce tylko na linku, ktory Ci podalem, to doczytalbys te same dane dotyczace VOLKSWAGEN GROUP, ktore podajesz, dokladnie 5192576 z czego 2151991 volkswagenow. a piszesz o vw kontra toyota a nie audi vs. lexus. chyba, ze sam nie wiesz co piszesz, co rowniez nieprawdopodobne nie jest. ps. co by nie blo, sygnaturke mozesz odniesc co najwyzej do siebie. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:46 to kretyn w pieniactwie dorownujacy habudzikowi - propagandzisci "niemieckiej" motoryzacji lubujący się w naginaniu rzeczywistosci w nagrodę za mozliwość polizania niemieckiego loda... ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:56 johndoe napisał: > > > naprawde? a dlaczego tylko europa. moze zawezimy kryteria do mojej albo Twojej > ulicy? > > > > Cala Grupa VW sprzedala w 2005 r 5.25mln samochodw wiec jesli tylko w/g > > czy ktos tu nie rozumie pisanego? > > Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? > Autor: waskes29 > > volkswagen czy audi, bentley etc? > A audi to robi kto ford?A Bentleya kto nissan?Nie ,oba sa robione przez VW tylko pod inna marka ale z tych samych czesci i w tych samych fabrykach co Volkswageny.Tak samo jak skody i seaty . > > > ciebie 2,150 mln to czego sprzedala tak duzo zeby wyszlo 5.25mln - Bantle > yow? > > nie wiem, poszukaj sobie. > > > Pomoge ci troche i wypisze .. > > Wynika z tego VW sprzedal ok~ 3.5 mln samochodow w 2005 czyli i tak wiece > j > > niz honda(3.242mln) no chyba te dane sa rownie dokladne jak w przypadku V > W. > > Moze powinienes wieksza uwage przykladac do tego co napisales sobie w > > sygnaturce bo na ta sytuacje jest jak znalazl. > > jakbys nie skupial sie na mojej sygnaturce tylko na linku, ktory Ci podalem, to > doczytalbys te same dane dotyczace VOLKSWAGEN GROUP, ktore podajesz, dokladnie > 5192576 z czego 2151991 volkswagenow. a piszesz o vw kontra toyota a nie audi v > s. lexus. chyba, ze sam nie wiesz co piszesz, co rowniez nieprawdopodobne nie > jest. No wlasnie chyba ty nie wiesz co piszesz bo tak sie sklada ze jednak VW sprzedal w 2005 roku ponad 3.5mln samochodow ze znaczkiem VW zeby bylo jasne. No ale zeby na to wpasc trzeba troche pomyslec i policzyc ,jak widac obie te czynnosci sprawiaja tobie klopot. Majac taka sygnaturke tym bardziej powinienes sie do niej dopasowac i nastepnym razem przygotuj sie lepiej nim bedziesz znowy sie madrzyl. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:12 to zlicz młocie cała grupę toyoty, łacznie z jakims daihatsu czy cos :) ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 16:50 gigaizyda napisała: > > to zlicz młocie cała grupę toyoty, łacznie z jakims daihatsu czy cos :) No to zliczcie , w czym problem ? Link Zgłoś
johndoe Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 08:51 waskes29 napisał: > A audi to robi kto ford?A Bentleya kto nissan? a volvo kto robi?ford czy vovlo? a w ingolstadt sa jacys projektanci? czy nie? a kto robi rowery audi? a kto zegarki? tez je chcesz doliczyc? moze jeszcze scanie? Nie ,oba sa robione przez VW > tylko pod inna marka ale z tych samych czesci i w tych samych fabrykach co > Volkswageny. ino maja torsena zamiast haldexa i pare innych rzeczy, ktorych vw nie uswiadczysz. > No wlasnie chyba ty nie wiesz co piszesz bo tak sie sklada ze jednak VW > sprzedal w 2005 roku ponad 3.5mln samochodow ze znaczkiem VW zeby bylo jasne > . bo Ty tak twierdzisz? > No ale zeby na to wpasc trzeba troche pomyslec i policzyc ,jak widac obie te > czynnosci sprawiaja tobie klopot. Ty juz z czytaniem nie dajesz rady. > Majac taka sygnaturke tym bardziej powinienes sie do niej dopasowac i > nastepnym razem przygotuj sie lepiej nim bedziesz znowy sie madrzyl. po co. zawsze znajdzie sie jakis uzyteczny idiota, ktory potwierdzi jej slusznosc. izyda ma racje. po prostu powinienes fruwac jak golebica /zgodnie z teoria strosmeyera/. podalem Ci linka do rocznego raportu Volkswagen AG zamieszczonego na oficjalnej stronie, a Ty zamiast go przeczytac wprowadzasz teorie kolegi spod trzepaka. jak nie rozumiesz angielskiego lub niemieckiego popros madrzejszego kolege z klasy albo nauczycielke. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:09 johndoe napisał: > waskes29 napisał: > > > A audi to robi kto ford?A Bentleya kto nissan > > a volvo kto robi?ford czy vovlo? a w ingolstadt sa jacys projektanci? czy nie? > a kto robi rowery audi? a kto zegarki? tez je chcesz doliczyc? moze jeszcze sca > nie? > > Nie ,oba sa robione przez VW > > tylko pod inna marka ale z tych samych czesci i w tych samych fabrykach c > o > > Volkswageny. Widze ze niewiele wiesz ale nie chce mi sie ciebie uswiadamiac. > ino maja torsena zamiast haldexa i pare innych rzeczy, ktorych vw nie uswiadczy > sz. O prosze kolejny raz potwierdzasz moje zdanie ze nie masz pojecia o tym oczym piszesz tym bardziej dziwi fakt ze przy takiej wiedzy pokazujesz taka bute. Audi ma torsena to prawda ale stosuje tez system haldex (A3 ,TT) natomiast poprzedni Passat naped 4X4 mial identyczny jak A4 czyli torsen tak samo jak silniki ,zawieszenie i mase innych podzespolow. > > bo Ty tak twierdzisz? > > No ale zeby na to wpasc trzeba troche pomyslec i policzyc ,jak widac obie > te > > czynnosci sprawiaja tobie klopot. > > Ty juz z czytaniem nie dajesz rady. > > > Majac taka sygnaturke tym bardziej powinienes sie do niej dopasowac i > > nastepnym razem przygotuj sie lepiej nim bedziesz znowy sie madrzyl. > > po co. zawsze znajdzie sie jakis uzyteczny idiota, ktory potwierdzi jej sluszn > osc. > > izyda ma racje. po prostu powinienes fruwac jak golebica /zgodnie z teoria stro > smeyera/. podalem Ci linka do rocznego raportu Volkswagen AG zamieszczonego na > oficjalnej stronie, a Ty zamiast go przeczytac wprowadzasz teorie kolegi spod t > rzepaka. To ze podajesz jakies linki i nawet jesli sa to oficjalnych raportow VW wymaga tez od ciebie troche myslenia przy ich czytaniu.Ty obrales droge bezmeslnego przytaczania wszystkiego co napisane ,wiecej nawet twardo sie upierasz przy tym ze masz racje. Otoz ci powiem w taki sposob w jaki moze wreszczcie zrozumiesz i przestaniesz robic z siebie durnia.Przytaczasz dane z dokladnoscia do 10tys a przewalasz sie na caly milion a to dlatego ze tam jest blad i gdybys myslal jednoczesnie to co czytasz to bys na to wpadl. Podalem ci dokladne liczby poszczegolnych marek w grupe VW ,wystarczy tylko dodac wszystkie te liczby i odjac od calosci 5.25MLN a uzyskasz wynik sprzedazy VW za 2005r .Moze wtedy zrozumiesz ze dokladnie brakuje 1 mln samochodow w tym co przytoczyles.Moge miec tylko nadzieje ze domyslisz sie dlaczego a jest to prozaicznie proste. jak nie rozumiesz angielskiego lub niemieckiego popros madrzejszego ko > lege z klasy albo nauczycielke. Mysle ze to ty powinienes poprosic kogos zeby ci policzyl i wytlumaczyl ,bo moze i umiesz czytac z angielskiego ale nie potrafisz jednoczesnie myslec o ile wogole potrafisz. Ja nie znam sie na obiektywach ale jesli twoja dyskusja z habudzikiem polegala dokladnie natym samym scenariuszu to zaczynam wierzyc ze habudzik mial racje. Tu sie najzwyczajniej osmieszasz bo mogles sie raz pomylic ale tkwic w glupocie to juz nie jest przypadek. Wracajac do sygnaturki wciaz jestem zdania ze pasujesz do niej jak ulal a tylko potwierdza to fakt ze dalej nic z tego nie rozumiesz .Mniej buty a wiecej myslenia zycze bo nie ma nic gorszego jak krzykacz ktory nie ma racji. Podalem ci link z calkowita sprzedaza VW jak i poszczegolnych marek ty wolisz w glupi sposob bronic oczywistego bledu w tabelce niz pomyslec ,przeprosic i przyznac racje.Ja wiem ze to boli ale ludzie inteligentni w taki sposob postepuja. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:11 wasiek, mlocie, ile wydechow juz dzis przeczysciles? ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:27 gigaizyda napisała: > > wasiek, mlocie, ile wydechow juz dzis przeczysciles? Nawet jezeli zalicze wszystkie niemieckie szroty to i tak nie dorownam tobie w ilosci tureckich ogorkow ktore goscily w twojej d.. Pajacu robisz tu za clowna do tego prymitywnego i nudnego . Bzdury typu jestem adwokatem ,wykladowca na uczelni,mam ktm950, plus 3 litrowe subaru - a teraz troche realniej : prawda ze wykladasz ale towar w biedronce ,z adwokatem tez prawda tylko ze nie jestes a jadles slodycze stad taka spasiona waga ,ktm 950 to chyba jakas miotla do sprzatania sklepu . W bardzo prosty sposob moge ci udowodnic ze nie masz zadego KTM ale nie ma to najmniejszego sensu bo po co mam udowadniac cos co wszyscy wiedza razem z toba na czele. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 17:18 wasiek, jestes zakompleksionym proniemieckim pedrylem, ktorego kazdy wpis składa sie z litanii kompleksow; co do ogorow i nawiązań do mydełka zaczynam podejrzewać ze ten sport tez musisz lubic... :)))))) ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
johndoe Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:45 waskes29 napisał: > To ze podajesz jakies linki i nawet jesli sa to oficjalnych raportow VW > wymaga tez od ciebie troche myslenia przy ich czytaniu.Ty obrales droge > bezmeslnego przytaczania wszystkiego co napisane ,wiecej nawet twardo sie > upierasz przy tym ze masz racje. > Otoz ci powiem w taki sposob w jaki moze wreszczcie zrozumiesz i > przestaniesz robic z siebie durnia. roznica miedzy nami polega na tym, ze ja weim co pisze, a Ty piszes zco wiesz. najpierw zdziwko, ze piszemy o calym swiecie a nie o europie. potem powolywanie sie na jakis www.studentnews.pl a negowanie danych oficjalnych VOLKSWAGEN AG. moze znasz tez www. trzepakinfo.pl? co tam podaja? ze volkswagen wymyslil samochod bez klamek? bo na sronie VOLKSWAGENA!!!!!!!! podaja to samo co ja. ale jak mawial klasyk: "trzeba miec mozg...." > Ja nie znam sie na obiektywach ale jesli twoja dyskusja z habudzikiem > polegala dokladnie natym samym scenariuszu to zaczynam wierzyc ze habudzik > mial racje. czyzby w Twojej glowie kiedykolwiek zakielkowala mysl, ze Twoj kolega z barykady moze nie miec racji? toz to normalnie zdrada. > Tu sie najzwyczajniej osmieszasz bo mogles sie raz pomylic ale tkwic w > glupocie to juz nie jest przypadek. w glupocie tkwi, jak sadze, caly zarzad Volkswagen AG, ktory zapewne sie pod raportem podpisal. co by nie bylo, mam jestem w milym towarzystwie. >.Mniej buty a > wiecej myslenia zycze bo nie ma nic gorszego jak krzykacz ktory nie ma racji. i nie widzi belki wswoim oku. > Podalem ci link z calkowita sprzedaza VW jak i poszczegolnych marek ty > wolisz w glupi sposob bronic oczywistego bledu w tabelce niz > pomyslec ,przeprosic i przyznac racje.Ja wiem ze to boli ale ludzie > inteligentni w taki sposob postepuja. sugerujesz, ze w oficjalnym raporcie VW AG jest blad w tabelce? LOL! i tak 3 razy? ROTFL!!!! a dodajac wersje niemiecka, 6 razy? 6 x ROTFL!!!! i o inteligencji piszesz? napisz to do habudzika, to odpowiedni interlokutor. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 10:56 johndoe napisał: > > roznica miedzy nami polega na tym, ze ja weim co pisze, a Ty piszes zco wiesz. > najpierw zdziwko, ze piszemy o calym swiecie a nie o europie. A niby dlaczego to ty bedziesz decydowal o czym ja pisalem? > potem powolywanie sie na jakis www.studentnews.pl a negowanie danych oficjalnych VOLKSWAGEN AG. moze znasz tez www. trzepakinfo.pl? co tam podaja? > ze volkswagen wymyslil samochod bez klamek? > bo na sronie VOLKSWAGENA!!!!!!!! podaja to samo co ja. ale jak mawial klasyk: > "trzeba miec mozg...." > > > Ja nie znam sie na obiektywach ale jesli twoja dyskusja z habudziki > em > > polegala dokladnie natym samym scenariuszu to zaczynam wierzyc ze habu > dzik > > mial racje. Nie znam sie na tym wiec nikomu nieprzyznaje racji ale jesli wiesz w tamtym temacie tyle co tu to jednak on musi miec racje .Taka logika. > czyzby w Twojej glowie kiedykolwiek zakielkowala mysl, ze Twoj kolega z barykad > y moze nie miec racji? toz to normalnie zdrada. > > w glupocie tkwi, jak sadze, caly zarzad Volkswagen AG, ktory zapewne sie pod ra > portem podpisal. co by nie bylo, mam jestem w milym towarzystwie. Zdaje sie ze twoje kreowanie sie na kogos kto uwaza sie za inteligentnego nie ma potwierzenia w faktach.To ze caly zarzad Volkswagen AG podpisal po tym raportem to wierze ,tyko w swojej bezmyslnosci nie mozesz zrozumiec ze ktos kto ten raport umiescil w internecie najzwyczajniej w swiecie pomyli.Myslalem ze juz to zlapales ale odporny jestes na logiczne myslenie. Proponuje prosta droge poszukaj sobie wynikow sprzedazy za 2005 Seata,Audi, Skody i reszty spolki .Wyjdzie ci wynik w ktorym nie bedziesz wiedzial co zrobic z niezgadzajacym sie 1MILIONEM! aut .A jak juz do tego dojdziesz to zastanow sie co to moze byc i dlaczego sie nie zgadza. > >.Mniej buty a > > wiecej myslenia zycze bo nie ma nic gorszego jak krzykacz ktory nie ma > racji. > > i nie widzi belki wswoim oku. > > > Podalem ci link z calkowita sprzedaza VW jak i poszczegolnych marek t > y > > wolisz w glupi sposob bronic oczywistego bledu w tabelce niz > > pomyslec ,przeprosic i przyznac racje.Ja wiem ze to boli ale ludzie > > inteligentni w taki sposob postepuja. > > sugerujesz, ze w oficjalnym raporcie VW AG jest blad w tabelce? LOL! > i tak 3 razy? ROTFL!!!! > a dodajac wersje niemiecka, 6 razy? 6 x ROTFL!!!! > i o inteligencji piszesz? napisz to do habudzika, to odpowiedni interlokutor. No to wiec mi powiedz jesli w grupie VW audi ,seat i skoda sprzedaly razem ~1.7mln aut a cala grupa ~5.2 mln to co z brakujacym 1 milonem. Jak to mi wytlumaczysz to zwroce honor. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 11:16 johndoe napisał: > sugerujesz, ze w oficjalnym raporcie VW AG jest blad w tabelce? LOL! > i tak 3 razy? ROTFL!!!! > a dodajac wersje niemiecka, 6 razy? 6 x ROTFL!!!! > i o inteligencji piszesz? napisz to do habudzika, to odpowiedni interlokutor. Ja nie znam dobrz eangielskiego ale na tyle sobie radze zeby wyszukac cos takiego .jest to zreszta to samo co podalem w jezyku polskim. Masz jeszcze jakies madrosci czy juz sobie odpuscisz .Chyba to zrodlo juz jest wiarygodne czy tez nie? www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/en/pressemitteilungen/2006/01/08/volkswag en_group_announces.standard.gid-oeffentlichkeit.html No do kogo pasuje jednak twoja sygnaturka bo ja wciaz twoerdze ze bardziej do ciebie.A co do dyskusji a dokladniej formie jej prowadzenia ,jak juz pisalem nie po raz pierwszy(rowniez w stosunku do mnie) w taki sposob prowadzisz dyskusje czyli nie owijajac dosc chamsko ,tym razem to sie zemscilo jajoglowy "cfaniaku" Pozdrawiam. Link Zgłoś
johndoe Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 13:58 waskes29 napisał: > Ja nie znam dobrz eangielskiego ale na tyle sobie radze zeby wyszukac cos > takiego .jest to zreszta to samo co podalem w jezyku polskim. > Masz jeszcze jakies madrosci czy juz sobie odpuscisz .Chyba to zrodlo > juz jest wiarygodne czy tez nie? > > www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/en/pressemitteilungen/2006/01/08/volkswag > en_group_announces.standard.gid-oeffentlichkeit.html na stronie,ktora podales jest wlasnie raport, ktroy cytuje. a 3 mln vw to wyjdzie jak doliczysz skode sprzedawana w chinach ze znaczkiem vw i tym podobne wynalazki brazylijskie. w taki sposob > prowadzisz dyskusje czyli nie owijajac dosc chamsko ,tym razem to sie > zemscilo jajoglowy "cfaniaku" > Pozdrawiam. dostosowuje sie do drugiej strony. ot i wszytsko. bo zdaje sie, ze to Ty wyjechales z sygnatura, nie? Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 15:19 johndoe napisał: > na stronie,ktora podales jest wlasnie raport, ktroy cytuje. a 3 mln vw to wyj > dzie jak doliczysz skode sprzedawana w chinach ze znaczkiem vw i tym podobne w > ynalazki brazylijskie. Nie ma to znaczenia jesli cos ma znaczek VW jest to VW bez wzgledu na to czy sie nazywa Golf City czy GolfV .VW to VW wiec nie podlega dyskusji ze pod ta marka sprzedano 3.1 mln samochodow osobowych +400tys uzytkowych bo to tez samochody.Mozna jeszcze doliczyc kilka tys ciezarowek ktore nie sa tu ujete a tes sa volkswagenami. Chyba ze stworzyles sobie definicje samochodu VW na wlasne potrzeby tak aby wyszlo na twoje. Podalem ci z oficjalnej strony VW wyniki sprzedzy za 2005r i tego badz laskaw sie trzymac bo takie sa fakty ,tam jest dosc wyraznie napisane sprzedaz VW= 3.09 mln +uzytkowe ponad 400tys.Jest tak czy nie? Rozumiem ze ty w raporcie sprzedazy dotyczacej hondy nie uwzgledniles Acury Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 17:21 bo skad taki kmiot moglby znac angielski - z ru..ia wydechow? ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 19:10 gigaizyda napisała: > > bo skad taki kmiot moglby znac angielski - z ru..ia wydechow? Mi tam wszystko jedno co on zna ale czy ty znasz jezyk dyplomacji ??? Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 19:51 w biznesie i na wakacjach wystarcza mi perfekcyjna znajomosc angielskiego + dobra hiszpanskiego; a wiesiek29 to matol i szkol "nie okonczyl"... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 19:59 gigaizyda napisała: > > w biznesie i na wakacjach wystarcza mi perfekcyjna znajomosc angielskiego + > dobra hiszpanskiego; a wiesiek29 to matol i szkol "nie okonczyl"... Ty ty oprócz siedzenia non-stop na forum , grania w kosza , siłowni jeszcze w tym samym czasie udzielasz się w byznesie ? Ja pierdziele , to ty jesteś "łan men bend". Aaaaaa , zapomniałem ze jeszcze wykładasz .... płytki . I to w tym samym czsie . Rozdwojenie , rozczworzenie jaźni ????????????? P.s. Na wycieczkach zagranicznych to zwykle pomaga jezyk międzynarodowy lub migacze . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:25 schabi, po prostu nie leze tak jak typowy polaczek brzuchem do gory przed telewizorem - gdybys policzyl ile czasu tracisz na walenie gruchy i marzenie o mercedesach, tobys zobaczyl ze w tym czasie mozna zrobic cos sensowniejszego... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:30 Przeciez ty robisz tyle "rzeczy" na raz że nie mozna tego ze soba pogodzić . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:32 mozna - mniej spania, mniej telewizora a przede wszytskim mniej zastanawiania sie nad tym jak mi sie to w zyciu nie udalo a boaczysz ze tez mozna - bierz przyklad z japonczykow ;)))))))) ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:37 Co ty pie...sz ! Nie mozna jednocześnie byc na siłowni , wykładać cokolwiek , grać w kosza , siedziec w internecie i byznesować bokami . Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:44 habudzik napisał: > Co ty pie...sz ! Nie mozna jednocześnie byc na siłowni , wykładać cokolwiek , > grać w kosza , siedziec w internecie i byznesować bokami . A gdyby jakmś cudem nawet ci sie to udało to ważyłbys 50 kg , bedąc tak zalatanym . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:45 habudzik nudzisz i zaczynam podejrzewac ze te kretynskie konwersacje zaczynasz podtrzymywac z powodu gryzącej cie samotnosci - przeznacz na spanie 7 godzin dziennie + 15 minut na prysznic (z czego byc moze nie korzystasz) a zobacz ile czasu ci zostanie na inne zajecia (powstrzymujac sie jednoczesnie od brandzlowania sie przy mercedesach); poza tym praca na uczelni (2 wyklady w tygodniu + 1 konsultacje po wykladzie) i prowadzenie wlasnej firmy , w ktorej pracuje jeszcze kilka osob daje komfort nieporownywalnie wiekszy niz kiblowanie na etacie po 8 do 11 godzin dziennie... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:48 gigaizyda napisała: > > habudzik nudzisz i zaczynam podejrzewac ze te kretynskie konwersacje zaczynasz > podtrzymywac z powodu gryzącej cie samotnosci - przeznacz na spanie 7 godzin > dziennie + 15 minut na prysznic (z czego byc moze nie korzystasz) a zobacz ile > czasu ci zostanie na inne zajecia (powstrzymujac sie jednoczesnie od > brandzlowania sie przy mercedesach); poza tym praca na uczelni (2 wyklady w > tygodniu + 1 konsultacje po wykladzie) i prowadzenie wlasnej firmy , w ktorej > pracuje jeszcze kilka osob daje komfort nieporownywalnie wiekszy niz kiblowanie > > na etacie po 8 do 11 godzin dziennie... No to masz skromniusie wykłady . A gzie czas na 12h w necie , kosza i siłownie przy załozeniu ze na dym...ko juz czasu nie masz ? Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:49 A gdzie czas na sport w TV który jak sam pisałes , uwielbiasz ? Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:54 habudzik napisał: > A gdzie czas na sport w TV który jak sam pisałes , uwielbiasz ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=36634120&a=36689903 Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 23:58 oj habudzik, durny, ty durny - chyba szkol wyzszych tez nie okonczyles - pensum adiunkta = 2, max 3 wyklady w tygodniu; na prywatnych uczelniach nie musze dorabiac :) ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 01:43 gigaizyda napisała: > > oj habudzik, durny, ty durny - chyba szkol wyzszych tez nie okonczyles - pensum > > adiunkta = 2, max 3 wyklady w tygodniu; na prywatnych uczelniach nie musze > dorabiac :) Nie tylko to było tematem pytania . "A gzie czas na siedzenie 12h w necie , na kosza i siłownie przy załozeniu ze na dym...ko juz czasu nie masz ?" Gdzie czas na sport w TV ? Gdzie czas na byznes ? Tylko nie pie..l że BYZNES sie sam robi bo to oznaczc bedzie że jestes tylko figurantem i maskotką. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 01:46 Jak na praw(n)iczka jestes cienki w dyskusji jak polsliver . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 08:30 habudzik - jesteś samotną ciotą i dlatego przeciagasz te bzdurne dyskusje w niesknczonosc ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 09:52 Masz niepowtarzalna szanse zakończyc dyskusje wyjawiając jak to mozliwe że masz na to wszystko czas . Niestety za słaby z ciebie praw(n)iczek i sie juz zapetliłeś w zeznaniach . Taki bez szkoły ( jak piszesz ) gość jak ja zadał ci pytanie najprostrze na świecie a ty nie umiesz dać prostej odpowiedzi . Tym grzej dla ciebie . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 14:37 mi na to wszytsko starcza czasu - jezeli tobie nie, to moze pojdz do psychiatry po jakies psychotropy albo wal amfę... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 14:44 gigaizyda napisała: > > mi na to wszytsko starcza czasu - jezeli tobie nie, to moze pojdz do psychiatry Ale tu o to chodzi ze nie mozesz robic tego jednocześnie a nie czy tobie starcza czasu . Wszyscy wiemy że nie mozesz grając w kosza byc jednocześnie na siłowni i w necie . To pytanie było retoryczne bo i tak nie mozesz na nie odpowiedzieć . Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:33 Mysle że nigdzie nie pracujsze , niczym nie jeździsz ( bo i za co ? ) Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:36 co stanowi ostateczny dowod na to ze z mysleniem masz klopot... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:21 gigaizyda napisała: > > w biznesie i na wakacjach wystarcza mi perfekcyjna znajomosc angielskiego + > dobra hiszpanskiego; a wiesiek29 to matol i szkol "nie okonczyl"... Nie kazdy ma takie szczescie jak ty urodzic sie debilem i miec wszystko w dupie. Skonczylem tyle szkol ile moglem ,nie bede udawal ze skonczylem studia bo nie skonczylem ,musialem zrezygnowac po 4 semestrze.W wieku 17 lat musialem z dnia na dzien dorosnac ,utrzymac siebie i brata .Nie mialem takiego komfortu jak wiekszosc moich kolegow ktorych jedynym problemem byla nauka , nie bylo latwo ale dzis mam ten komfort ze i ja i brat mamy wlasne mieszkania i godnie mozemy zyc i z tego jestem dumny bo do wszystkiego musialem dochodzic sam , mi nikt nic nie dal. Ale nie ma co sie oszukiwac ty nawet jesli skonczyles 100 szkol dalej jestes glupkiem i prostackim pajacem .Powinienes tez wiedziec ze inteligencji nie mierzy sie iloscia skonczonych szkol. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 20:30 chciales chyba matolku powiedziec nie kazdy ma takie sczescie jak ja urodzic sie geniuszem... :))))))))) reprezentujesz typowe myslenie polaczka-jęczydupka, ktory znajduje sobie tysiace powodow zeby uzasadnic swoja nieudolność i/lub tępotę... nic dziwnego ze drugiej japonii tu nie bedzie a wiekszosc "narodu" jeszcze przez dziesieciolecia bedzie miala mentalnosc szrociarzy... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 04.04.06, 15:14 johndoe napisał: > > Ja nie znam sie na obiektywach ale jesli twoja dyskusja z habudziki > em > > polegala dokladnie natym samym scenariuszu to zaczynam wierzyc ze habu > dzik > > mial racje. > > czyzby w Twojej glowie kiedykolwiek zakielkowala mysl, ze Twoj kolega z barykad > y moze nie miec racji? A czy Tobie nigdy nie zakiełkowała myśl że dyskutujesz z Waskeza "kolegą z barykady" na temat jego pracy ??? Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 15:33 waskes29 napisał: > A zapytam czego nie potrafi VW co potrafi np Honda czy Toyota jesli chodzi o > samochody? znamienne ze porownujesz wlasnie do Hondy i Toyoty jakis kompleks ? Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 15:36 w_r_e_d_n_y napisał: > waskes29 napisał: > > > A zapytam czego nie potrafi VW co potrafi np Honda czy Toyota jesli chodz > i o > > samochody? > > znamienne ze porownujesz wlasnie do Hondy i Toyoty > jakis kompleks ? a ten jak zwykle się wpie*dala w dyskusje... <zalamka>. Przecież tymbardziej ty nie masz tu nic do dodania. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 16:17 b_r_e_d_n_y napisał: > a ten jak zwykle się wpie*dala w dyskusje... <zalamka>. Przecież tymbar > dziej ty > nie masz tu nic do dodania. Tak sie zastanawiam kim ty jestes naprawde (chodzi o nick) ze tak mnie bro nisz czy to tylko powod tego ze tak bardzo lubisz wrednego?Mnie bronic nie musisz dam sobie rade sam a co do wrewdnego tez go jakos niespecjalnie kocham ,dla mnie to taki szczur co sie wynuza po to zeby sobie poszczekac aktualnie znalazl sobie za cel mnie. Zaloze sie ze zainteresowany podejrzewa ze b_r_e_d_n_y_ to ja albo habudzik. Wiec pewnie mi nie uwierzy ale to nie ja i watpie czy to moze byc habudzik. Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 16:23 waskes29 napisał: > b_r_e_d_n_y napisał: > > > > a ten jak zwykle się wpie*dala w dyskusje... <zalamka>. Przecież > tymbar > > dziej ty > > nie masz tu nic do dodania. > > > Tak sie zastanawiam kim ty jestes naprawde (chodzi o nick) ze tak mnie bro > nisz czy to tylko powod tego ze tak bardzo lubisz wrednego?Mnie bronic nie > musisz dam sobie rade sam a co do wrewdnego tez go jakos niespecjalnie > kocham ,dla mnie to taki szczur co sie wynuza po to zeby sobie > poszczekac aktualnie znalazl sobie za cel mnie. > Zaloze sie ze zainteresowany podejrzewa ze b_r_e_d_n_y_ to ja albo habudzik > . > Wiec pewnie mi nie uwierzy ale to nie ja i watpie czy to moze byc habudzik. dokladnie waskes29, ja to nie ty napewno :D. A wredny jest zwyklym wynurzającym sie z rynsztoku kompleksow, szczurem. A ze przyp*er*ala sie czesto do twoich wypowiedzi, stad moja obecnosc. Podobienstwo do sytuacji i osob jest przypadkowe. Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 16:33 b_r_e_d_n_y napisał: > dokladnie waskes29, ja to nie ty napewno :D. A wredny jest zwyklym wynurzającym > > sie z rynsztoku kompleksow, szczurem. A ze przyp*er*ala sie czesto do twoich > wypowiedzi, stad moja obecnosc. Podobienstwo do sytuacji i osob jest > przypadkowe. Sugerujesz ze sobie z nim nie radze i ze trzeba mi pomagac? Nie lubi mnie bo osmielam sie krytykowac japonskie samochody ktorych najwidoczniej jest fanem .Wiem ze wredny to zgryzliwy1 i tu jest pewnosc a podejrzewam ze moze to tez byc franek-b choc tutaj to juz tylko moje spekulacje i nie musza miec nic wspolnego z rzeczywistoscia. Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 17:38 waskes29 napisał: > b_r_e_d_n_y napisał: > > > > dokladnie waskes29, ja to nie ty napewno :D. A wredny jest zwyklym > wynurzającym > > > > sie z rynsztoku kompleksow, szczurem. A ze przyp*er*ala sie czesto do two > ich > > wypowiedzi, stad moja obecnosc. Podobienstwo do sytuacji i osob jest > > przypadkowe. > > Sugerujesz ze sobie z nim nie radze i ze trzeba mi pomagac? > Nie lubi mnie bo osmielam sie krytykowac japonskie samochody ktorych > najwidoczniej jest fanem .Wiem ze wredny to zgryzliwy1 i tu jest pewnosc a > podejrzewam ze moze to tez byc franek-b choc tutaj to juz tylko moje > spekulacje i nie musza miec nic wspolnego z rzeczywistoscia. jestem tam, gdzie ten matol i tyle. Siedze mu na ogonie, a jak bedzie trzeba to zajrze pod, ze swoim dildo rozmiar afrykanski... Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 00:10 ankiety nie klamia, faktycznie vw to ulubiona marka pedalow - ale ten temat byl juz wielokrotnie walkowany... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 03:51 b_r_e_d_n_y napisał: > Siedze mu na ogonie, a jak bedzie trzeba to > zajrze pod, ze swoim dildo rozmiar afrykanski... zeby siedziec trzeba miec D U P E zeby patrzec ,oczy a takie G O W N O jak ty "ma" ....tylko smrod Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:18 w_r_e_d_n_y napisał: > b_r_e_d_n_y napisał: > > > Siedze mu na ogonie, a jak bedzie trzeba to > > zajrze pod, ze swoim dildo rozmiar afrykanski... > > zeby siedziec trzeba miec D U P E > zeby patrzec ,oczy > a takie G O W N O jak ty "ma" ....tylko smrod ale nedzny tekst - jesteś tego swiadom? Chyba jednak bede musial ci zrobic drenaz tym dildo, moze spokorniejesz. Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 18:44 waskes29 napisał: Wiem ze wredny to zgryzliwy1 i tu jest pewnosc dokładnie, te "dwa" przygłupy jakoś dziwnie zniknęły na jakiś czas.... czyżby zielona szkoła? Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y bredzacy b_r_e_d_n_y 06.04.06, 04:15 b_r_e_d_n_y napisał: > A wredny jest zwyklym wynurzającym > sie z rynsztoku kompleksow, szczurem. ja przynajmniej sie czasem wynurzam z "rynsztoku kompleksow" (!) ty dzieki kompleksowi na moim punkcie juz tam zostaniesz na zawse > A ze przyp*er*ala sie czesto do twoich > wypowiedzi, stad moja obecnosc. bo go lubisz ...."inaczej" ? > Podobienstwo do sytuacji i osob jest przypadkowe. ehhh ,to jest plagiat :-)) widzialem ten tekst na koniec wczorajszego filmu hehehe Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 00:08 nie, pierd... bo wszyscy wiedza ze z habudzikiem uprawiacie sodomię a bredny to moze byc unterseeboot ktory pisze w ukryciu z psychiatryka zeby sobie z wami tez poleciec kolejke 69... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y b_r_e_d_n_y do boju !!!! 06.04.06, 04:02 waskes29 napisał: > dla mnie to taki szczur co sie wynuza po to zeby sobie > poszczekac o w morde :-(( szczur jak ryba i jeszcze szczeka jak pies adwokat B_R_E_D_N_Y wyraznie cie doluje Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 05.04.06, 16:09 w_r_e_d_n_y napisał: > waskes29 napisał: > > > A zapytam czego nie potrafi VW co potrafi np Honda czy Toyota jesli chodz > i o > > samochody? > > znamienne ze porownujesz wlasnie do Hondy i Toyoty > jakis kompleks ? A jaki mialbym miec kompleks ,od dawna jezdza samochodami ktorych chocby podobnych ani honda ani toyota nie maja w swojej ofercie. Jesli sie przyczepilem juz do hondy to tylko dlatego ze na tym forum ta marke traktuje sie jak jakiegos bozka a to zwykly producent zwyklych aut. Znamienne jest wlasnie ze ortodoksyjni wielbiciele japsow prawie zawsze za cel ataku stawiaja sobie wlasnie VW .A biora cpod uwage ze VW jest wyraznie drozszy od toyoty czy hondy tu sie mozna doszukiwac kompleksow. Ja nie moge miec takowych poniewaz moj wybor marki czy modelu nie ma zwiazku z cena .Stac mnie na nowszy samochod w/w marek niz ten ktorym ma aktualnie jezdze i jak juz pisalem nawet jesli chialbym kupic samochod japonski tej klasy to praktycznie skazany jestem na Lexsusa a ten chociaz mi sie podoba jakos mi nie lezy. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 00:03 wasiek, z twoimi zarobkami to ty sie mozesz spuscic do kolejnego niemieckiego szrota albo kupic na raty 5 letniego fabiana, wiec nie pie..tu o lexusach :) ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 00:00 kompleks zgwalcenia babci przez japoncow w trakcie wojny japonsko-rosyjskiej ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
megaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 13:54 vw produkuje przecietne (lub gowniane) pod wzgledem technicznym i beznadziejne pod wzgledem designu samochody; nabywcow znajduje w niemczech i w polsce, gdzie "polaczki" marzace o "dobrobycie" chetnie kupia szrota ----------------------------------------- bez gwiaSSSSSdy nie ma jaSSSSdy! czyli hasło debila... ulubiony sport habudzika - szarpanie malucha! Link Zgłoś
decisive Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 15:01 megaizyda napisała: > > vw produkuje przecietne (lub gowniane) pod wzgledem technicznym i beznadziejne > pod wzgledem designu samochody; nabywcow znajduje w niemczech i w polsce, > gdzie "polaczki" marzace o "dobrobycie" chetnie kupia szrota > ----------------------------------------- > bez gwiaSSSSSdy nie ma jaSSSSdy! czyli hasło debila... > ulubiony sport habudzika - szarpanie malucha! a teraz podaj marke która produkuje nieprzecietne(i nie gó..ane) pod wzgledem technicznym i tak chętnie kupowane(nowe i na rynku wtórnym samochody jak VW Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 15:15 megaizyda napisała: > > vw produkuje przecietne (lub gowniane) pod wzgledem technicznym i beznadziejne > pod wzgledem designu samochody; nabywcow znajduje w niemczech i w polsce, > gdzie "polaczki" marzace o "dobrobycie" chetnie kupia szrota No juz w Polsce to najwiecej VW sprzdaje jasne ,ale np w uwielbiajacej honde GB VW sprzedaje prawie tyle co honda i toyota razem wziete. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:47 w polsce sa polupularni na rynku wtornym - dzieki takim szrociarzom jak ty ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
uki145 prosze waskes 03.04.06, 14:38 moto.money.pl/go/28__ocena_kierowcy_Volkswagen_Passat_1998_1.8__32__682__ 156036377__4__48__1__1996__2005__1800__1.html nie trzeba było daleko szukac Link Zgłoś
waskes29 Re: prosze waskes 03.04.06, 15:03 uki145 napisał: > moto.money.pl/go/28__ocena_kierowcy_Volkswagen_Passat_1998_1.8__32__682__ > 156036377__4__48__1__1996__2005__1800__1.html nie trzeba było daleko szukac Ale daj spokuj przeczytalem wszystkie opinie o silniku 1.8 w Audi i okolo 120 w VW pasacie .To co podales to jedyny znaleziony przypadek ja nawet do niego nie doszedlem wiec musi byc jeszze dalej. Wiec 1 przypadek na 150 to jest czesta usterka w wyniku wady konstrukcyjnej ?Uki j tutaj ciebie chwalili za wywazone opinie ale nie potwierdzasz tego jednym przypadkiem na 160 bo to jest mniej niz 0,5% . Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 17:18 www.vw-passat.pl/tematy16/rozrzad-passat-b5-vt337,14.htm typowy przebieg ,kiedy zaczyna byc słyszalny łancuch: czyli oprócz wymiany paska rozrzadu co 70 tys km ,nalezy jeszcze w 1.8 wymienic łancuch(koszt łancucha dokładnie 206 zł w ASO). Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 18:30 VW potrafi produkowac dobre auta i do tego technologiami ktorymi produkuja klase premium. Sa w takich dziedzinach jak karoseria nawet lepsi od konkurencji z Japoni. O manufakturach Hondy czy Toyoty w Turcji czy Anglii nawet nie warto wspominac. Wszystkie linie Golfa V maja linie spawalnicze zautomatyzowane ze spawaniem laserowym (z tego co pamietam - centralne lasery Trumpf-a). To jest naprawde High-Tech i innowacja z najwyzszej polki. Niedawno widzialem reportaz z Gliwic z Opla - technika budowy auta (karoseria) jak przed 25 laty - wszedzie reczne aparaty spawalnicze, reczna robota i maaaasa ludzi. Agila to auto proste az do bolu :). p.s. nie mialem i nie mam VW :))) Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 18:31 karoseria to jeszcze nie cały samochód, niestety Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 18:38 uki145 napisał: > karoseria to jeszcze nie cały samochód, niestety jasne ze nie - ale takie high-endy kosztuja i to sporo. To jest problem VW. Do tego godz pracy w Wolfsburgu kosztuje x-razy wiecej jak w Turcji. Jak slysze ze Honda z 2005 zaczyna rdzewiec to chyba cos tu jest nie tak. A co do jakosci - im mniej "siedzi" w aucie tym mniej ma okazje sie popsuc. Co Toyota wniosla do motoryzacji ? Link Zgłoś
uki145 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 18:56 abstrakcyjne pojecie niezawodnosci ;-) Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 18:59 Honda i Ford to nie sa tanie auta Link Zgłoś
simr1979 VAG robi lepsze samochody.... 04.04.06, 11:00 ....niż Toyota: Polo jest lepiej wykonane od Yarisa, Golf jest pod każdym względem lepszy od Corolli podobnie Passat od Avensis....., Camry i Avalony nie dorównują Audi A6, Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurować z Fabią... A to jest rdzeń biznesu.... W tym kontekście fakt, że VAG nie robi niczego na podobieństwo Land Cruisera, ani żadnej fajnej tylnonapędówki w rodzaju małego albo średniego Lexusa, ani nawet - odchodząc od Toyoty na rzecz szerszego porównania niemiecko japońskiego - wyrafinowanego szosowego N-grupowca jak Evo, nie mówiąc o smaczkach w typie Imprezy, schodzi jednak na znacznie dalszy plan....;) Link Zgłoś
waskes29 Re: VAG robi lepsze samochody.... 04.04.06, 11:31 simr1979 napisał: > ....niż Toyota: > Polo jest lepiej wykonane od Yarisa, > Golf jest pod każdym względem lepszy od Corolli > podobnie Passat od Avensis....., > Camry i Avalony nie dorównują Audi A6, > Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurować z Fabią... Ma tylko narazie nie sprzedaje go w EU a jest to Yaris sedan . > A to jest rdzeń biznesu.... > > W tym kontekście fakt, że VAG nie robi niczego na podobieństwo Land Cruisera, No nie wiem czy blisko nie jest Touareg ,pod wzgledem terenowym ma wszystko co mozliwe a to co prawda duzy terenowy SUV ale w wersji typowo terenowej nie bedzie ustepowal LC i mozna go nazwac pelna terenowka w luksusowym wydaniu. > ani żadnej fajnej tylnonapędówki w rodzaju małego albo średniego Lexusa Tylno napedowki nie ma, ale ma Phaetona ze standardowym 4X4 jezeli piszemy o VAG jest tez A8 to sa samochody ktor smialo moga konkurowac z kadym Lexsusem , ani > nawet - odchodząc od Toyoty na rzecz szerszego porównania niemiecko > japońskiego - wyrafinowanego szosowego N-grupowca jak Evo, nie mówiąc o > smaczkach w typie Imprezy, schodzi jednak na znacznie dalszy plan....;) Tu tez jesli piszemy o VAG jest Audi S4 ,RS4 znacznie mocniejsze od wymienionych do tego moze mniej podobne ale jest S3 i Golf R32 a wkrotce R36. Link Zgłoś
simr1979 Re: VAG robi lepsze samochody.... 04.04.06, 12:31 waskes29 napisał: > simr1979 napisał: > >(...) Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurować z > Fabią... > > Ma tylko narazie nie sprzedaje go w EU a jest to Yaris sedan . Nie chodzi o Yarisa sedan, tylko o tanią markę, jaką dla VAG jest Skoda a dla Renault Dacia - Toyota podobno się nad tym zastanawia. Warto przy okazji zdać sobie sprawę, że dla decydentów z VAG czy Toyoty (w przeciwieństwia do nas ) między Fabią a Loganem prawie nie ma różnicy ;) > simr1979 napisał: > > W tym kontekście fakt, że VAG nie robi niczego na podobieństwo Land Cruis > era, > > No nie wiem czy blisko nie jest Touareg (...) Nie jest - Toureg, podobnie jak pierwsza generacja Mercedesa ML, ma kilka niepotrzebnych SUVowi rzeczy (np. reduktor), ale to nie zmienia jego charakteru. LC 120 i 100, nie mówiąć już o trudno dostępnych seriach 70 Heavy Duty i 105- kach to wciąż rasowe, ramowe, charakteryzujące się wykrzyżem terenówki... > simr1979 napisał: > > ani żadnej fajnej tylnonapędówki w rodzaju małego albo średniego Lexusa > > Tylno napedowki nie ma, ale ma Phaetona ze standardowym 4X4 jezeli piszemy > > o VAG jest tez A8 to sa samochody ktor smialo moga konkurowac z kadym > Lexsusem Nie z każdym - pisałem o małych i średnich, czyli o IS i GS. Phaeton i A8 to konkurencja dla LS > simr1979 napisał: > , ani > > nawet - odchodząc od Toyoty na rzecz szerszego porównania niemiecko > > japońskiego - wyrafinowanego szosowego N-grupowca jak Evo, nie mówiąc o > > smaczkach w typie Imprezy, schodzi jednak na znacznie dalszy plan....;) > > Tu tez jesli piszemy o VAG jest Audi S4 ,RS4 znacznie mocniejsze od > wymienionych do tego moze mniej podobne ale jest S3 i Golf R32 a wkrotce > R36. Nie o moc chodzi - VAG nie robi niczego z takim charakterem jak Evo albo Impreza. Torsen nie dorównuje SAYC, z jego dwoma dodatkowymi przekładniami planetarnymi, zaś hot-Golfów nie można porównywać z coctailem boxer + 4x4 w Subaru, dostępnym już za 20 kE w wersji wolnossącej Imprezy... :D Link Zgłoś
mosfet29 Re: VAG robi lepsze samochody.... 04.04.06, 12:54 simr1979 napisał: > > > simr1979 napisał: > > > W tym kontekście fakt, że VAG nie robi niczego na podobieństwo Land > Cruis > > era, > > > > No nie wiem czy blisko nie jest Touareg (...) > Nie jest - Toureg, podobnie jak pierwsza generacja Mercedesa ML, ma kilka > niepotrzebnych SUVowi rzeczy (np. reduktor), ale to nie zmienia jego charakteru Charakteru jego nie ma ale ma wszystkie potrzebne do jazdy w trudnym terenie wynalazki w tym 3 blokady .W/g mnie to mozna go nazwac juz samochodem terenowym znacznie blizej mu do LC niz takich wynalazkow jak XC90 czy X5. > LC 120 i 100, nie mówiąć już o trudno dostępnych seriach 70 Heavy Duty i 105- > kach to wciąż rasowe, ramowe, charakteryzujące się wykrzyżem terenówki... > > simr1979 napisał: > > > ani żadnej fajnej tylnonapędówki w rodzaju małego albo średniego Le > xusa > > > > Tylno napedowki nie ma, ale ma Phaetona ze standardowym 4X4 jezeli > piszemy > > > > o VAG jest tez A8 to sa samochody ktor smialo moga konkurowac z kadym > > Lexsusem > > Nie z każdym - pisałem o małych i średnich, czyli o IS i GS. Phaeton i A8 to > konkurencja dla LS No to IS =A4 i odpowiednio GS=A6 Do tego VW i Audi nalezy do tego wciaz elitarnego klubu posiadacy W/V12 > > simr1979 napisał: > > , ani > > > nawet - odchodząc od Toyoty na rzecz szerszego porównania niemiecko > > > > japońskiego - wyrafinowanego szosowego N-grupowca jak Evo, nie mówi > ąc o > > > smaczkach w typie Imprezy, schodzi jednak na znacznie dalszy plan.. > ..;) > > > > Tu tez jesli piszemy o VAG jest Audi S4 ,RS4 znacznie mocniejsze od > > wymienionych do tego moze mniej podobne ale jest S3 i Golf R32 a wkro > tce > > R36. > > Nie o moc chodzi - VAG nie robi niczego z takim charakterem jak Evo albo > Impreza. Torsen nie dorównuje SAYC, z jego dwoma dodatkowymi przekładniami > planetarnymi, zaś hot-Golfów nie można porównywać z coctailem boxer + 4x4 w > Subaru, dostępnym już za 20 kE w wersji wolnossącej Imprezy... :D No to wiadomo jest ze takie sczegoly rozni wszystkie marki.Az takich podobienstw nie ma co szukac natomiast mnogosc roznego rodzaju rozwiazan i dodatkow to wlasnie zaleta VAG Natomist nie myl zwyklego torsena z tym co jest montowane w RS4/RS6 ,nie maja co prawda tej zwinnosci co EVO ale to sa porownywalne rozwiazania za to juz moce znacznie wieksze w Audi. Link Zgłoś
simr1979 Re: VAG robi lepsze samochody.... 04.04.06, 13:46 mosfet29 napisał: >> simr1979 napisał: (...) >> Toureg, podobnie jak pierwsza generacja Mercedesa ML, ma kilka >> niepotrzebnych SUVowi rzeczy (np. reduktor), ale to nie zmienia jego >> charakteru > > Charakteru jego nie ma ale ma wszystkie potrzebne do jazdy w trudnym terenie > wynalazki w tym 3 blokady .W/g mnie to mozna go nazwac juz samochodem > terenowym znacznie blizej mu do LC niz takich wynalazkow jak XC90 czy X5. Owszem, Toureg znacznie przewyższa w terenie XC90 czy X5 - pytanie tylko po co ? Z rynkowego punku widzenia Touareg i Cayenne to SUV'y - ich target z asfaltu nie tylko nie zjeżdża, ale uważa to za aberrację (w przeciwieństwie do targetu LC czy LR)...;) Ten sam błąd popełnił MB z pierwszym ML'em - aktualna, rozsądniej skompletowana generacja nie ma już ramy, a reduktor dostaje się jako opcję... > > simr1979 napisał: >> zaś hot-Golfów nie można porównywać z coctailem boxer + 4x4 >> w > > Subaru, dostępnym już za 20 kE w wersji wolnossącej Imprezy... :D > > No to wiadomo jest ze takie sczegoly roznią wszystkie marki. Wszystkie marki.....??? Układ napędowy Subaru to unikat przecież... > Natomist nie myl zwyklego torsena z tym co jest montowane w RS4/RS6 , Jak na razie SAYC nie ma (poza Hondą - w prostszym wydaniu) konkurencji. ZF co prawda przygotowało już odpowiedni mechanizm, ale go jeszcze nikt w Europie nie kupił... Link Zgłoś
swoboda_t Re: VAG robi lepsze samochody.... 05.04.06, 00:38 > Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurować z Fabią< DAIHATSU! Link Zgłoś
simr1979 Re: VAG robi lepsze samochody.... 05.04.06, 14:00 swoboda_t napisał: > > Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurować z > Fabią< > DAIHATSU! Bardzo słuszna uwaga..... Daihatsu jest częścią Toyoty i odpowiada w Japoni za wszystkie małe auta koncernu (również te sprzedawane pod marką Toyota). U nas w Polsce byłby możliwy comeback Daihatsu jako "taniej" Toyoty, ale w innych krajach europejskich Daihatsu cały czas było w sprzedaży i ma wyrobioną opinię "normalnej" marki małych, ale oryginalnych autek - podobną do Suzuki. Dlatego nie za bardzo się chyba nadaje do roli o której mówimy. Jak już wspominałem, Toyota zdaje się chciałaby stworzyć nową markę, taką antytezę Lexusa... pzdr Link Zgłoś
anyjaps Re: VAG robi lepsze samochody.... 05.04.06, 14:12 simr1979 napisał: > swoboda_t napisał: > > > > Toyota wciąż nie ma niczego, co na tanich rynkach mogłoby konkurowa > ć z > > Fabią< > > > DAIHATSU! > > Bardzo słuszna uwaga..... > Daihatsu jest częścią Toyoty i odpowiada w Japoni za wszystkie małe auta > koncernu (również te sprzedawane pod marką Toyota). > U nas w Polsce byłby możliwy comeback Daihatsu jako "taniej" Toyoty, ale w > innych krajach europejskich Daihatsu cały czas było w sprzedaży i ma wyrobioną > opinię "normalnej" marki małych, ale oryginalnych autek - podobną do Suzuki. > Dlatego nie za bardzo się chyba nadaje do roli o której mówimy. > Jak już wspominałem, Toyota zdaje się chciałaby stworzyć nową markę, taką > antytezę Lexusa... > pzdr Ale w Toyocie odpowiednikiem Skody jest sama Toyota , przeciez to ta sama klasa cenowa.Fabia jest tansza od Yarisa tylko dlatego ze posiada wersje gorzej wyposazone . Octavia jest drozsza od Corolli a juz Superba trudno porownac z Avensisem. Dla mnie Toyota niczym sie nie rozni od skody ,nawet mozna powiedzic ze Skoda jest wyzej bo mozna bo ma silniki V6 i naped na 4 kola . Link Zgłoś
simr1979 Re: VAG robi lepsze samochody.... 05.04.06, 15:09 (...) > Ale w Toyocie odpowiednikiem Skody jest sama Toyota , Jest to mylny pogląd > Dla mnie Toyota niczym sie nie rozni od skody ,(...) Dla mnie rónież, nie nabyłbym auta osobowego żadnej z tych dwóch marek - ale to o niczym nie świadczy.. ;) Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 21:49 legendarne celiki wrc i land criusery :) ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
tomus2221 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:14 A ja chciałem dopisać coś od siebie.Mnie wogóle Toyoty, Nissany czy Mitsubishi nie podobaja sie,sa pozbawione smaku,takie bezpłciowe.Honda juz lepiej.Ale to co zrobila Mazda w ostatnich 3-4 latach,to budzi duzy podziw!!!!!Nie dość, ze sa to naprawde solidne auta,ktore sa od lat numerem jeden w Niemczech wsrod Japońców,(moze nie pod wzgledem sprzedazy,ale ulubienia) to teraz az milo na nie popatrzec.Wygrywaja wiekszosc testow, i super wygladaja. Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:22 mazda imponuje rx-8 ktora jest wyjatkowo "klimatyczna" i do tego w dumpingowej cenie; co do mitsu - evo + 340 koni + swietny 4wd wystarcza za wszytsko ; a co "plciowego" robi vw? same gowno ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
tomus2221 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:28 No VW tez stylistyka nie chwyta za serce.Marki japonskie to sa dla mnie-Mazda i Subaru!!!!!! Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 03.04.06, 22:40 subaru robi b. dobre samochody (z czego zdarza mi sie kotrzystac jak nie jezdze moto) ale jednak poprzedni i obecny evo jest najlepszy; wazne ze i subaru i evo robione w japonii co objawia sie tym ze są "nie do zaje..ia" ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
gosforth Gratuluje pomyslu na watek :) 04.04.06, 16:59 setki milosnikow pierdzacych golfow dostaja wypiekow na twarzy... Link Zgłoś
gigaizyda Re: Gratuluje pomyslu na watek :) 04.04.06, 17:29 tak tu już jest -dymani w kakao przez obślinionych szwabów milosnicy szrotow tacy jak waskez29 i habudzik nie mogą pogodzic sie z tym ze są pariasami nawet w tak biednym kraju jak polska; u wiesio-waska29 wychodzi dodatkowo kompleks braku wyksztalcenia i chlopsko-robotniczego pochodzenia - pośmiewisko... ------------------------------------------- niszczyć szroty zza odry! wasiek29 i habudzik robią lody niemcom! Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y waskes - habudzik maja kompleksy !!!!!!!!!!!!!!!!! 05.04.06, 16:04 zwymiotowac mozna czytajac po 1000 razy te wasze wypociny Link Zgłoś
waskes29 Re: waskes - habudzik maja kompleksy !!!!!!!!!!!! 05.04.06, 16:11 w_r_e_d_n_y napisał: > zwymiotowac mozna czytajac po 1000 razy te wasze wypociny No to podaj chociaz teoretycznie jesli stawiasz juz taka teze jakie ja moge miec kompleksy wzgledem samochodow japonskich?Tylko nie pisz ze na tle finansowym. Link Zgłoś
gigaizyda Re: waskes - habudzik maja kompleksy !!!!!!!!!!!! 06.04.06, 00:06 no wlasnie przed4e wszystkim - jestes niedosuczonym szrociarzem ktorey - jak zreszta sam pisales - nie wychodzi nawet z 50 dych rocznie (czy cos takiego) ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
wowo5 O jakosci Passata (poprzedniego) 06.04.06, 05:11 Zdanie mechanika: www.thecarconnection.com/Enthusiasts/Mechanics_Tale/Mechanics_Tale_VW_Heal_Thyself.S281.A9081.html I jeszcze na temat problemow z cewkami zaplonowymi w poprzednim Passacie/A4/Jettcie www.lemonlaw.com/volkswagen-audi-problems.html Link Zgłoś
wowo5 Re: O jakosci Passata (poprzedniego) 06.04.06, 05:16 wowo5 napisał: > Zdanie mechanika: > > www.thecarconnection.com/Enthusiasts/Mechanics_Tale/Mechanics_Tale_VW_Heal_Thyself.S281.A9081.html > > I jeszcze na temat problemow z cewkami zaplonowymi w poprzednim > Passacie/A4/Jettcie > www.lemonlaw.com/volkswagen-audi-problems.html Komentarze czytelnikow na temat jakosci VW: www.autoblog.com/2005/08/18/doug-flint-takes-on-vw-quality/ Link Zgłoś
wowo5 O silniku 1.8T 06.04.06, 05:34 Cytat: "The Volkswagen Turbo 4 gasoline engine is an interference engine. This means if the valve timing goes off the pistons will strike the valves, causing massive internal engine damage. The wisdom of interference engines in today's world is questionable but if you build one, you better make darn sure the interference doesn't occur. VW had problems with both the timing belt tensioner on the front of the engine and the timing chain on the back of the engine. The result was many damaged or destroyed engines with less than 50,000 miles. I service thousands of cars in a single year, and have never seen a timing component failure on a Toyota, Nissan, Honda or Mazda with less than 100,000 miles on it, and in the few timing belt failures - which by the way Toyota has done away with - no valve damage was done. American consumers are funny. They don't seem to like major engine failures". Link Zgłoś
b_r_e_d_n_y Re: waskes - habudzik maja kompleksy !!!!!!!!!!!! 06.04.06, 11:12 w_r_e_d_n_y napisał: > zwymiotowac mozna czytajac po 1000 razy te wasze wypociny A kto ci każe to czytać, a raczej CO. Musisz, bo inaczej sie posrasz i smrodem udusisz? Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:26 Teraz auta produkuje sie masowka, powstaje ich bardzo duza liczba w krotkim okresie, to wszystko jest spowodowane globalizacja, automatyzacja. Wiec sie nie dziwie ze sa i auta ktore maja wady. Moze i jest zly system kontroli aut wyprodukowanych, gdzie sie leje np. w polsce, na auta po zakupie u dilera. To ma wszystko na to wplyw Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:34 wita24 napisał: > Teraz auta produkuje sie masowka, powstaje ich bardzo duza liczba w krotkim > okresie, to wszystko jest spowodowane globalizacja, automatyzacja. Wiec sie nie > > dziwie ze sa i auta ktore maja wady. No tak , jedno trzeba japończykom przyznać : właśnie w masówce i automatyce są najlepsi . To nie jest z mjej strony złosliwość . Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:38 habudzik, masz rację, japoncy jakos umieli ten problem przemuc, chociaz toyota slyszalem ze ma troche problemow. Kuzyn w niemczech u dilera toyoty pracowal i gosc tak sie wypowiadal ze troszke produkty sie pogorszyly. No ale mogl sie mylic. Moze to nie jest prawda, tylko szukanie winy w spadku np. sprzedazy. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:48 wita24 napisał: > habudzik, masz rację, japoncy jakos umieli ten problem przemuc, chociaz toyota > slyszalem ze ma troche problemow. Kuzyn w niemczech u dilera toyoty pracowal i > gosc tak sie wypowiadal ze troszke produkty sie pogorszyly. No ale mogl sie > mylic. Moze to nie jest prawda, tylko szukanie winy w spadku np. sprzedazy. Nie no musiał sie mylić , zdecydowanie . Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:53 Np. w niemczech jest taka zasada, ze niemiec kupuje niemieckie auta aby wspierac niemiecki przemysl. Ale wiem ze od kilku lat ta zasada sie zmienila, auta niemiecka vw, opel,... maja mniej nabywcow na tym rynku niz kiedys. czesc niemcow stawia na japonce (ktore kiedys nie byly przez nich tak kupowane).:) Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 11:57 I co w związku z tym ? Link Zgłoś
lapufkasz Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:00 wita24 napisał: > Np. w niemczech jest taka zasada, ze niemiec kupuje niemieckie auta aby > wspierac niemiecki przemysl. Ale wiem ze od kilku lat ta zasada sie zmienila, > auta niemiecka vw, opel,... maja mniej nabywcow na tym rynku niz kiedys. czesc > niemcow stawia na japonce (ktore kiedys nie byly przez nich tak kupowane).:) Nie za bardzo to jest prawdziwa teoria ,np vw wciaz ma znaczny udzial na tym rynku ktory nawet rosnie ,prawda jest tez ze samochody japonskie sprzedaja co rok wiecej ale to sa powolne zmiany rzedu 1-3% rocznie wiecej a ze sprzedaja malo to nie sa to zadne wielkie liczby.Jesli japonczycy wypieraja kogos z rynku to najczesciej samochody produkcji wloskiej (fiat ,ALfa) i francuskiej.Znacznie wiekszy wzrost niz japonczycy notuja koreanczycy i to oni teraz zaczynaja wypychac japoncykow z tego rynku zreszta to tez sie dzieje w calej europie.Samochody niemieckie trzymaja sie dobrze i raczej przez jeszcze dlugi okres nic im nie grozi. Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:05 Spadek zakupu niemieckich marek, jest wiazany (widocznie) ze spadkiem jakosci aut, ich gorsza bezawaryjnoscia. Niemcy nie stosuja jak japonce zasady Kaizen - czyli ciaglego doskonalenia, wykonywanej pracy, produktow produkowanych. chociaz auta japonskie produkowane w anglii, turcji, maja gorsza jakosc niz te z japonni, ale lepsza niz wiekszosci producentow aut. Moze sie myle, to poprawcie co do tej tezy. Ja mam micre z anglii no i juz nie ma tej dokladnosci dopasowania co japonczyk z rodowodem z japonii. Ale co do vw, nic do tych aut nie mam, kazdy kukuje co mu odpowiada. :)) Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:07 Lapufkasz, tez masz racje,:) Link Zgłoś
lapufkasz Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:13 wita24 napisał: > Lapufkasz, tez masz racje,:) No to sobie sam przeczysz ,ja pisalem ze niemieckie marki zwlaszcza w niemczech nie traca rynku a wrecz przciwnie bmw ,audi czy VW wciaz powiekszaja udzial w nim a ty piszesz ze notuja spadek bo maja gorsza jakosc .WNiemczech samochodow japonskich sprzedaje sie stosunkowo malopraktycznie liczy sie tylko toyota i juz znacznie mniej mazda . Ale o ile pamietam wszystkie marki japonskie +koreanskie nie maja nawet 15% udzialu w tym rynku i to sie powieksza w sposob prawie niezauwazalny .Zdaje sie ze w tym roku nawet notuja dosc wyrazny spadek zwlaszcza toyota. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:11 wita24 napisał: > Spadek zakupu niemieckich marek, jest wiazany (widocznie) ze spadkiem jakosci > aut, ich gorsza bezawaryjnoscia. Niemcy nie stosuja jak japonce zasady Kaizen - > > czyli ciaglego doskonalenia, wykonywanej pracy, produktow produkowanych. Ale po co doskonalic cos co jest doskonałe ? Widocznie maja takie ciśnienie . Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:15 Rola czlowieka w swiecie jest ciagle doskonalenie: swojego zycia, produktow, aby byly one jeszcze lepsze, wygodniejsdze, tansze, itd. Jak by sie nie doskonalilo aut to bysmy jezdzili autami np. z 1908 roku. Taka jest nasza natura, po to mamy glowke aby myslec, i cos wymyslec.:))) Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:31 Najwyraźniej źle sie wyraxiłem . Napisałes ze widocznie niemcy nie staosuja czegoś tam , nie udoskonalaja się , nie udoskonalaja swoich produktów. Nic bardziej błędnego bo wiekszość nowinek właśnie pochodzi od niemieckich producentów . Japończycy praktycznie niczego nie wprowadzaja jako pierwsi tylko papugują . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 14:41 "japonczycy tylko papuguja" to jest twoja obsesja - tylko psychiatra, habudzik.... ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 14:46 gigaizyda napisała: > "japonczycy tylko papuguja" > to jest twoja obsesja - tylko psychiatra, habudzik.... Postawiłbym ci pytanie ale znowu na nie nie odpowiesz więc przestań bredzić . Link Zgłoś
gigaizyda Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 21:24 habuzik, w takim razie ja postawie diagnozę twojej choroby- jestes nieszczesliwym onanistą, ktory marzy zeby ktos z tego forum (najlepiej wielbiciel GWIAZDY) wyslal ci zaproszenia na tzw. priva i dokladnie wyruchal w dupe. ------------------------------------------- waskes29 i habudzik robią lody niemcom! w nagrodę mogą "pojechać" w wydech golfa I ... Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 22:14 gigaizyda napisała: > > habuzik, w takim razie ja postawie diagnozę twojej choroby- jestes > nieszczesliwym onanistą, ktory marzy zeby ktos z tego forum (najlepiej > wielbiciel GWIAZDY) wyslal ci zaproszenia na tzw. priva i dokladnie wyruchal w > dupe. Twojej choroby nie trzeba diagnozować . Nawet kubek kawy wie co ci dolega. Link Zgłoś
habudzik Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:12 wita24 napisał: > Spadek zakupu niemieckich marek, jest wiazany (widocznie) ze spadkiem jakosci > aut, ich gorsza bezawaryjnoscia. jaki spadek ? Komu spadło ? Link Zgłoś
waskes29 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:30 wita24 napisał: > Spadek zakupu niemieckich marek, jest wiazany (widocznie) ze spadkiem jakosci > aut, ich gorsza bezawaryjnoscia. Niemcy nie stosuja jak japonce zasady Kaizen - > > czyli ciaglego doskonalenia, wykonywanej pracy, produktow produkowanych. > chociaz auta japonskie produkowane w anglii, turcji, maja gorsza jakosc niz te > z japonni, ale lepsza niz wiekszosci producentow aut. Moze sie myle, to > poprawcie co do tej tezy. Ja mam micre z anglii no i juz nie ma tej dokladnosci > > dopasowania co japonczyk z rodowodem z japonii. > Ale co do vw, nic do tych aut nie mam, kazdy kukuje co mu odpowiada. :)) Ze tak sie tu wtrace do dyskusji ,tu sda wyniki sprzedazy za poszczegolne lata w Niemczech 2005 i 2004 www.autobild.de/aktuell/meldungen/artikel.php?artikel_id=10600&artikel_seite=5 2003i 2002 www.autobild.de/aktuell/meldungen/artikel.php?artikel_id=5684&artikel_seite=6 Link Zgłoś
wita24 Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )? 06.04.06, 12:41 waskes dzieki za tabelke, to przepraszam za pomylke w skali sprzedazy aut niemieckich, pamietalem dane z lat wlasnie 2003-2002. Bo wtych latach mialy spadek (niwielki). Pardon panowie, przepraszam za pomylke. Link Zgłoś
uki145 z innego punktu widzenia 06.04.06, 16:22 Witam! spadek jakosci produktów volkswagena nie ma najwidoczniej zwiazku z jego wysoka sprzedaza.poza felernym 1.8 T i problematycznymi 1.4 ,nie jest znowu tak strasznie. z pewnoscia VW nie moze pretendowac do miana pojazdu bezawaryjnego. prawda jest jednak taka ,ze za wyjatkiem supertrwałych modeli z lat 80 tych nigdy nie były to pojazdy bezawaryjne. golf III , passat B4 to najlepsze na to przykłady: ich atuty to prosta konstrukcja i zwiazane z tym niskie koszty eksploatacji(łatwy dostep i przemyslane rozwiazania). odcinajac sie od moich fatalnych doswiadczen z passatem ,mozna wysnuc wniosek ,ze passat B5 to juz pojazd o wiele bardziej skomplikowany konstrukcyjnie ,okazuje sie bowiem ,ze naprawy najwazniejszych elementów kosztuja bardzo duzo . to co zawsze powtarzałem : bezawaryjnosc nie jest jedynym atutem samochodu: wole auto awaryjne ,ale tanie w naprawach niz bezawaryjne ,w którym jesli sie cos przydazy zrujnuje kieszen. na tym polegał mit golfa II , III i w pewnym stopniu IV : proste i tanie naprawy . golf V z pewnoscia zrywa z tymi atutami. Volkswagen nalezy wiec dzis cenic za jakosc i komfort(chociaz podstawowe wersje nie grzesza dobrym wykonaniem), jakis wyrobiony przez lata prestiz . kto liczy na tania i bezawaryjna eksploatacje srodze sie zawiedzie. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś