Dodaj do ulubionych

Wycofywane samochody policyjne

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.12.02, 14:45
Ostatnio czytałem że krakowska policja przesiada sie z vw do opli astra
II,czy ktos z forumowiczów orientuje sie co policja robi ze starymi
samochodami,czy sa one sprzedawane w drodze przetargu, a jezeli tak to czy
mozna gdzies znalezc informacje o dacie i miejscu takiej sprzedazy.I ostatnie
pytanie -czy warto taki samochod kupic, o ile oczywiscie sa prowadzone takie
przetargi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Wycofywane samochody policyjne IP: *.telia.com 15.12.02, 14:49
      Jak w Polsce to niewiem,ale tutaj w Szwecji to jak ktos ma dojscie to takie
      auto jest poszukiwane.Pierwsze ,dokladne servisy w barzo dobrym stanie
      technicznym,po drugie ma podniesiona znacznie moc i lepsze osiagi po trzecie
      bywa ze posiadaja automatyczna blokade mechanizmu roznicowego ,dobry efektywny
      odjazd.Pzdr.Michal
      • Gość: frodo Re: Wycofywane samochody policyjne IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.12.02, 14:54
        Myśląc o samochodzie z demobilu policyjnego tez mialem na uwadze to ze
        najprawdopodobniej taki samochod byl raczej dobrze serwisowany w koncu policja
        raczej nie oszczedzala na zamiennikach.No ale u nas wszystko jest mozliwe skoro
        nawet na paliwo nie maja.
    • Gość: Adam Re: Wycofywane samochody policyjne IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.12.02, 17:07
      U nas byś się nie pożywił i tu nie chodzi o to, że policjanci rzadko korzystają
      z prysznica, dużo palą i śmierdzą rzucane przez pijaków pawie, ale takie
      samochody powinny być komisyjnie palone żeby nie wpadły w ręce napadających na
      TIRy.
      • stefan41 Re: Wycofywane samochody policyjne 15.12.02, 18:59
        Co kraj to obyczaj. W Bostonie widzialem na stacji benzynowej samochod, ktory
        sprzedawala policja stanowa. To byl Ford, bez kogutow oczywiscie, ale z
        poteznym zderzakiem z przodu, z zatartymi napisami "state police", reflektorem
        szperaczem przy kierowcy i co najwaznijesze w barwach policyjnych, tzn
        niebieski (dwa odcienie). Cena 3.500 USD. Przebiegu nie pamietam. W srodku nie
        bylo szyby miedzy przednimi a tylnymi siedzeniami. Moze jeszcze stoi, jak ktos
        reflektuje... .

Stefan
    • Gość: Burza Re: Wycofywane samochody policyjne IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.12.02, 21:47
      To ja mam inne doświadczenia. Mój kolega zainwestował parę lat temu (jakiś rok
      95 czy coś) w poloneza z demobilu UOP-owskiego... Samochodzik był obrzydliwie
      groszkowego koloru, oznaczenie 1.5 SLE, jeszcze z parą okrągłych świateł z
      przodu - z tyłu już te 'aktualne'... miał dwulitrowy silnik i skrzynie forda i
      tak naprawde nie wiadomo co jeszcze... To był czas mody dresiarstwa na meganki
      coupe i polował właśnie na takich :) Nieliczne wówczas 2.0 walczyły do ok.
      końca dwójki a te 1.6 - beczka śmiechu była jak im poldek czmychał :)))
      Nie polecałbym samochodów 'służb' pracujących prewencyjnie ale napewno wersje
      cywilne są godne uwagi...
    • Gość: kuba Re: Wycofywane samochody policyjne IP: *.acn.waw.pl 15.12.02, 21:51
      takie samochody jesli sa sprzedawane, musza byc sprzedawane w drodze przetargu
      poublicznego, bo takie sa przepisy. Tylko ze przetarg mozna oglosic tak, zeby
      nikt o nim nie wiedzial. Co do kupowania takich samochodow- sa one pozbawione
      wszelkich atrybutow policyjnych, wiec do napadania na TIRy nadaja sie jak kazdy
      inny.
      A jesli chodzi o ich stan, to znajomy policjant powiedzial mi, ze mimo
      atrakcyjenj ceny nigdy by go nie kupil. Samochody z patroli sa zajezdzane-
      niskie obroty, male predkosci, wertepy polskich ulic, spore przebiegi, a serwis-
      aby jezdzil.
      Ale to bylo pare lat temu- moze teraz maja kase na serwisowanie jak trzeba. W
      moim miescie na pewno nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka