atrakcyjny-kazimierz 24.04.06, 21:54 Czy prawdą jest, że okruchy ceramiki z uszkodzonego katalizatora mogą zostać (np. w trakcie rozruchu) zassane do silnika? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
atrakcyjny-kazimierz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 10:04 Nikt nie słyszał o takim przypadku? Link Zgłoś
mechanior Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 10:33 Tak i słyszałem że mogą też poranic kierowcę przez otwór gębowy w płuca. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 10:41 Tobie widać uszkodziły też mózg Link Zgłoś
tiges_wiz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 10:35 przy uszkodzonym zaworze wylotowym - mozliwe .. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 10:42 czyli wygląda na to, że warsztat mnie trochę wkręca Link Zgłoś
waskes29 Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 11:18 atrakcyjny-kazimierz napisała: > czyli wygląda na to, że warsztat mnie trochę wkręca A przy tym musza miec chyba niezly ubaw z ciebie .Zaloze sie ze niedlugo trafisz okazje z telegazety. Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 11:23 Rozczaruję cię, kupuję tylko nowe samochody Link Zgłoś
waskes29 Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 11:53 atrakcyjny-kazimierz napisała: > Rozczaruję cię, kupuję tylko nowe samochody No to tym bardziej , tam maja nowe za pol ceny albo jeszcze taniej . Umyslem raczej nie zarabiasz na te nowe samochody-myle sie? Link Zgłoś
atrakcyjny-kazimierz Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 11:57 nie mam zamiaru się zniżać do poziomu twojego rozumowania Link Zgłoś
rraaddeekk Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 15:37 Raczej (na 99,99%, zawsze należy zostawić 0,01% na działanie czynników nadprzyrodzonych) "odpadki" z katalizatora polecą w innym kierunku i przy dużym pechu mogą uszkodzić tłumik. Link Zgłoś
skyddad Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 16:04 Jest jeszcze taka ewentualnosc; Masz ten sproszkowany katalizator i nagle na szosie spotyka Ciebie powodz,noco pare metrow plyniesz zanim osiagniesz grunt ale nie toniesz, silnik kaszle i przerywa i wtedy woda moze podrzucila tego kata do glowicy i tam sobie po wpadal do silnika,wszystko dzisiaj jest w brew prawom fizyki,to dlaczego kat w warsztacie ma wylatywac wydechem. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: uszkodzony katalizator 25.04.06, 16:19 skyddad napisał: > Jest jeszcze taka ewentualnosc; > Masz ten sproszkowany katalizator i nagle na szosie spotyka Ciebie powodz,noco > pare metrow plyniesz zanim osiagniesz grunt ale nie toniesz, silnik kaszle i > przerywa i wtedy woda moze podrzucila tego kata do glowicy i tam sobie po > wpadal do silnika,wszystko dzisiaj jest w brew prawom fizyki,to dlaczego kat w > warsztacie ma wylatywac wydechem. Między innymi na takie przypadki zostawiłem 0,01% prawdopodobieństwa zniszczenia silnika poprzez odłamki z katalizatora Link Zgłoś