Dodaj do ulubionych

rysa na szkle

16.05.06, 12:13
na poczatku pozdrawiam.mam drobne pytanie czy drobne rysy na lakierze da sie
jakos zatuszowac nie uzywajac lakiernika.Moj samochod posiada czarny
kolor.czytalem gdzies o kretkach,czy sa dobre?a moze jes jakas nowsza
technologia.?dzieki wszystkim ktorzy znalezli troche czasu na odpowiedz,lub
podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: rysa na szkle 16.05.06, 14:36
      Wszystko zalezy od tego jak glebokie sa te rysy. Bardzo plytkie da sie spolerowac recznie. Glebsze mozna probowac potraktowac kredka lub innym wypelniajacym swinstwem - z bliska nie bedzie to moze wygladac rewelacyjnie, ale na pierwszy rzut oka bedzie niezle. Najglebsze (do podkladu lub do blachy) radzilbym jednak zostawic lakiernikowi. Zakitujesz to jakims siuwaxem, a potem zacznie rdzewiec...
    • hamerykanka Re: rysa na szkle 17.05.06, 03:47
      Ja tez mialam ten problem z moim czarnym SUV. Rysy wypolerowalam cutting vax,
      ktory sciera tez oksydacje, na to dobry nanowvax zeby dac polysk i wypelnic
      szczeliny, i na to juz w myjni clearcoat. I lakier wyglada jak nowy!!!!
      • garenty1 Re: rysa na szkle 17.05.06, 10:33
        a czy te srodki mozna kupic w polcse,a jesli tak czy we szystkich sklepach??
    • hamerykanka Re: rysa na szkle 21.05.06, 04:50
      Na pewno tak. Jesli nie na pewno znajdziesz w sklepie internetowym. Zreszta,
      daj znac na priva to sie rozejrze i dam ci znac ile to bedzie kosztowac. Nie
      kupowalam najwyzszej jakosci srodkow, wiec cutting wax bedzie z 3-4 dolce,
      nanowaxy sa drozsze, spray kosztuje 7 z kawalkiem, a w pascie chyba do 15
      dolcow.Wyprobowalam obie opcje, spray jest dobry ale szybciej idzie, wole
      paste, poza tym w odroznieniu od carnauby nie zostawia tych cholewnych bialych
      sladow ktorych potem nie mozna sie pozbyc, a na czarnym lakierze widac jak
      diabli.poza tym daja naprawde ladny szklisty polysk i lakier brudu tak nie
      bierze. Moze w poniedzialek bede miala troche czasu to sie wybiore do sklepu i
      sie rozejrze.
      pozdrawiam
    • hamerykanka Re: rysa na szkle 21.05.06, 06:30
      PS. Polecam tez - z nieco innej beczki-fuel injector cleaner. Dolalam to do
      baku i wydaje sie ze teraz moje autko ma pare koni wiecej....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka