jay_z 29.05.06, 11:06 Dlaczego w Polsce kupuje sie glownie auta koloru srebrnego? Link Zgłoś Obserwuj wątek
histe Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:07 z tego samego powodu z którego zadaje się tak prostackie i bezsensowne pytania Link Zgłoś
jay_z Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:10 Dlaczego prostackie i bezsensowne? Przeciez to PRAWDA, i ciekawe zjawisko spoleczno-psychologiczne, tak mi sie wydaje. Np w USA kupuje sie duzo Bialych, tak samo w Arabii... Link Zgłoś
szysta77 Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:16 W Afryce białe auto to chyba standard, nie kupiłbym czarnego na 40 st. upał... Link Zgłoś
jay_z Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:19 No to przy polskim "upale" dominowac powinna Czern :))) Link Zgłoś
szysta77 Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:42 I pewnie by dominowała gdyby nie to że za czarny dopłaca się ekstra... Link Zgłoś
kodem_pl Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:17 Bo na srebrnym najmniej widac syf. A na naszych cudownych drogach auto usyfione staje sie najdalej w godzine po wyjezdzie z myjni. Link Zgłoś
jay_z Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:19 Troche beznadziejne myslenie, kupie auto nie takie jak chce... W Czechach i na Slowacji i w DDR jakos nie ma tego zjawiska, ba na wschodzie tak samo, o Skandynawii nie wspomne. Mi osobiscie kolor srebrny podoba sie, ale na niektorych autach, nie na wszystkich. Link Zgłoś
kodem_pl Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:26 Mnie rowniez. A co do tego, ze kupujemy takie jakie chcemy: nikt nie chce wiecznie brudnego auta. A zarowno bialego jak i czarnego nie da sie utrzymac wygladajacego na czyste. W cz drogi chyba nieco lepsze (nie wiem), w skandynawii tez. U nas wszedzie koleiny, drogi zaje***e piaskiem etc. Maly deszczyk i wszystko masz na aucie. Sam sie dziwilem, ze po drodze z tyrolu do granicy (szczecin) auto bylo wzglednie czyste (srebrne;-)), zas po dojechaniu ze szczecina do gda... tragedia. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Dlaczego? - kolor auta 29.05.06, 11:33 a propos upałów i czarnych aut. Zeszłego lata byłem na Rodos i zaskoczyło mnie, że wiekszość aut na tej wyspie jest koloru czarnego (taxówki to wyłącznie mercedesy okularniki w kolorze czarnym) i prawie nie ma kabrioletów (poza licznymi Suzuki Jimny z soft topem). No i jak się to ma do koloru i średniej temperatury? Cóż... to dopiero fenomen. Link Zgłoś
robert888 kabriolety to wcale nie sa samochody do goracego 29.05.06, 11:36 klimatu, znawco:) Jakbys jeździł takim, wiedziałbys dlaczego. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: kabriolety to wcale nie sa samochody do gorac 29.05.06, 11:40 robert888 napisał: > klimatu, znawco:) Jakbys jeździł takim, wiedziałbys dlaczego. Też tak uważam, dlatego gdy pożyczałem tam samochód, to wolałem wybrać z dachem, ale z klimatyzacją (nawiasem mówiąc w wypożyczalniach nie było aut bez klimatyzacji). I wcale nie chodziło mi o stanie w korku w upale, bo tam korków nie spotkałem (za mała wyspa). Link Zgłoś
waskes29 juz bylo o tym 100 razy 29.05.06, 11:29 myslisz ze odkryjesz ameryke za 101 razem? Taki jest trend i moda w Europie ze najczesciej kupuje sie srebrne to nie tylko polska specjalnosc. www.autobild.de/aktuell/meldungen/artikel.php?artikel_id=10599&artikel_seite=1 klikac bilder- najbardziej popularne kolory w roznych regionach swiata. Jak widac srebrny wszedzie jest jednym z najbardziej popularnych. Link Zgłoś