Dodaj do ulubionych

SEAT IBIZA CZY FABIA

IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 08.06.01, 19:01
PROŚBA DO WSZYSTRKICH MAMY OGROMNĄ ZAGADKĘ CO WYBRAĆ,IBIZĘ CZY FABIĘ. BUDZET
OGRANICZONY, NA DZIEŃ DZISIEJSZY MOŻEMY POZWOLIĆ SOBIE ALBO NA FABIĘ 60KM PONOĆ
JEST W NIEJ DUŻO MYŚLI CZESKIEJ I PARE CZĘŚCI, NATOMIAST W IBIZIE RÓWNIEŻ 60 KM
POMIJAJĄC KAROSERIĘ WSZYSTKO JEST Z VW. DUŻO LUDZI PISZE "OCH" SEAT SUPER ALE
TERAZ MAM FABIE BĄDZ INNE AUTO, DLACZEGO ?????????????? POZDRAWIAM I Z GÓRY
DZIĘKUJĘ
Obserwuj wątek
    • Gość: Sko Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: 212.160.130.* 08.06.01, 19:17
      Radzę fabię. Nie znam ibizy, ale miałem cordobę. Fabia jest lepsza, a tańsza.
      Cordoba biła ją tylko wykończeniem wnętrza i wyciszeniem. Poza tym pod każdym
      względem była gorsza w użytkowaniu.
      • Gość: Gordi Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: 217.11.134.* 11.06.01, 03:12
        Gość portalu: Sko napisał(a):

> Radzę fabię. Nie znam ibizy, ale miałem cordobę. Fabia jest lepsza, a tańsza.
        > Cordoba biła ją tylko wykończeniem wnętrza i wyciszeniem. Poza tym pod każdym
        > względem była gorsza w użytkowaniu.
        Z dwojga złego Fabie,chociaż silnik ma lepszy Seat.Cordoba lepsze wykończenie niż
        Fabia?Mocno wątpliwe, a poza tym co to znaczy,że Fabia jest gorsza w użytkowaniu?
        Tak naprawde to polecam Clio,szczególnie po najnowszych zmianach.

• Gość: esen Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 14:20
          Gość portalu: Gordi napisał(a):

> Gość portalu: Sko napisał(a):
          >
          > > Radzę fabię. Nie znam ibizy, ale miałem cordobę. Fabia jest lepsza, a tańs
          > za.
          > > Cordoba biła ją tylko wykończeniem wnętrza i wyciszeniem. Poza tym pod każ
          > dym
          > > względem była gorsza w użytkowaniu.
          > Z dwojga złego Fabie,chociaż silnik ma lepszy Seat.Cordoba lepsze wykończenie n
          > iż
          > Fabia?Mocno wątpliwe, a poza tym co to znaczy,że Fabia jest gorsza w użytkowani
          > u?
          > Tak naprawde to polecam Clio,szczególnie po najnowszych zmianach.

Ale Ibiza (cordoba) ma starą płytę podłogową , a fabia ma nową płytę, która na
          jesieni pojawi się w nowym polo, a później w nowej ibizie. Poza tym Ibiza w
          testach zderzeniowych wypadła cienko dwie gwiazdki, trzecia przekreślona, a fabia
          otrzymała cztery gwiazdki, czyli np. tyle co toyota yaris.
          Wadą fabii jest to że będziesz za darmo testował nową płytę podłogową dla
          vokswagena (fabia=królik doświadczalny VW, podobnie jak Octavia, później VW
          wypuścił Borę...)

>

• Gość: max Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: *.softbank.pl 11.06.01, 18:44
            fabia ma stary czeski silnik i duzo pali szczególnie po miescie około 10l,
            silnik w Seacie jest nowoczeny i ma bardzo dobre przyspieszenie przy niskich
            obrotach.
            Według mnie w środku Fabia to niezły syf.
            • Gość: romano Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 20:23
              nie masz żadnych wiadomości o Fabii, co najwyżej snujesz domysły, Fabia którą
              jeździłem i wygrałem konkurs na najszybszą a zarazem najbardziej oszczędną
              jazdę po mieście tzw "jazda o kropelce" spaliła 5,6 litra na 100km. Mam
              stosowny dyplom do tego. ciemnotę którą wciskasz jest bezpodstawna, nie myś, że
              był w konkursie tylko jeden pojazd były 3 Skodówki i na każdej miałem podobne
              wyniki, tak więc nie jest tak źle z tym spalaniem.
              • Gość: malko Re: jak to zrobiłeś IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 13:50
                czy możesz napisać jak wyglądał ten konkurs? Czy były to warunki jakie
                spotykamy codziennie na ulicach naszych miast i jakie prędkości rozwijałeś? Moj
                samochód w papierach ma napisane "jazda miejska - 8,2l", osobiscie jeżdżę (o
                ile to możliwe) tak: bez zbytnich wariacji jak najszybciej do 80km/h i tak
                tyrzymać, w miejscach gdzie wiem, że jadąc 80 zalapie się na czerwone jadę
                wolniej, tak żeby nie hamowac. Wynik to średnie spalanie miejskie 7,3l (w
                zasadzie jeżdzę tylko po mieście). Do pracy mam 7km i tak naprawdę to silnik
                nie rozgrzewa sie tak jak powinien, bo może było by mniejsze spalanie. Ale to o
                czym piszesz to mistrzostwo świata. Fabia 60km ma chyba w papierach ponad 9l w
                mieście. koniecznie napisz jakie spalanie masz w codziennej eksploatacji i czy
                bardzo przy tym traci się przyjemność z jazdy.
                • Gość: romano Re: jak to zrobiłeś IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:32
                  słuchaj, bylo to tak:
                  zeby wygrac w tej zabawie musisz jechac do conajwyzej 3000obr/min
                  silnik byl rozgrzany co powoduje z pewnoscia mniejszy apetyt na paliwko
                  samochody mialy przejechane z pewnoscia ponad 2-3 tys opory wszelakie przez to
                  mniejsze. jazda w miescie ale po szerkokich, szybkich trasach nie w czasie
                  najwiekszego zageszczenia i korków, sobota sam wiesz ruch mniejszy, do tego
                  miasto ma 100 tys mieszkancow, nie jest to wawa gdzie rowerem pojeździsz
                  szybciej. co nie wspomnialem fabia nie byla moja tylko z salonu czy tam
                  producenta.
    • Gość: P Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: *.tele2.pl 12.06.01, 10:36
      Posiadam Seata Ibizę od 4 miesięcy. Uważam ze ma doskonaly silnik 1.4 (60)
      W trasie pali 5,5 (5.8 przy prędkosci 140 km/h)w mieście 8l czasem więcej
      zależy od stylu jazdy no od korków -mieszkam w Krakowie więc tam ich nie
      brakuje. Radzę tylko Seat no i ten wygląd deska rozdzielcza szcególnie w nocy.
      Super sprawa
      • Gość: gonzo Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:34
        szkoda, ze z 60KM pojezdzisz sobie jak 60 letni dziadzio merolem okularnikiem
        po miemieckiej autostradzie sam takich widzialem sa the best.
    • Gość: pece Re: SEAT IBIZA CZY FABIA IP: 195.116.243.* 18.06.01, 08:12
      Polecam gorąco SEATA, kupiłem ibize rocznik 1994 diesel 1.9 Dołożylem do niego
      700 złotych (tarcze i klocki hamulcowe z przodu, pasek rozrządu, oleje, filtry
      i takie tam)(125 000 km) ale przyjemnosc z jazdy jest wielka. Orać nim można,
      ma niesamowite przyspieszenie mimo że to diesel bez turbo. Troche tłucze po
      dziurach bo jest twardy jednak za to ładnie wchodzi w zakrety. Cześci taniocha
      bo to to samo co volkswagen. Jezdzilem tez troche fabią i tez jestem zadowolony
      ale po prostu mniej mi sie podoba. Polecam ibizkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka