emes-nju Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 10:31 Kilku moich znajomych jest stale przeziebionych. W zimie chajcuja tak, ze mozna siedziec w srodku w podkoszulku, a w lecie 18 st. C jest ok. Ja puszczam nawiew z klimatyzacji na przednia szybe i jakos zyje :-) Link Zgłoś
mejson.e Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 11:26 emes-nju napisał: "Ja puszczam nawiew z klimatyzacji na przednia szybe i jakos zyje :-)" Też to stosuję - najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób. Druga sprawa to utrzymywanie różnicy temperatur nie większej niż 10 stopni. (Nie piszę o ogrzewaniu w zimie...) Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś
sven_b Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 10:42 Klime trzeba umiejetnie uzytkowac, bo rzeczywiscie mozna niezle zalatwic zatoki. Link Zgłoś
iberia30 Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 11:39 b-beagle napisała: > Czy się od niej przeziębiacie ? Nie, jesli ktos nie ma sklonosci do przezibien i bedzie klimatyzacji uzywal rozsadanie to male szanse na zachorowanie.Tez nawiew puszczam na szyby i pilnuje zbey nie bylo drastycznej roznicy temp wewn. i zewn. Link Zgłoś
trypel Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 14:38 3-4 dniowa chrypka przy pierwszym włączeniu koło marca a potem spokój. Nawiew z reguły na siedzenie pasażera (jak nikt nie siedzi ;) ) z reguły 19-20 stopni niezależnie od temperatury zewnętrznej. Link Zgłoś
piotrpilinko Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 17:40 Nie (choć jestem alergikiem). Nawiew na szybę i nogi, kilka minut przed planowanym wyjśiem z samochodu wyłączam sprężarkę, aby potem nie było szoku termicznego... Link Zgłoś
klemens1 Re: Klimatyzacja ??? 29.06.06, 08:33 > kilka minut przed planowa > nym wyjśiem z samochodu wyłączam sprężarkę, aby potem nie było szoku > termicznego... Przy przejściu z chłodnego do ciepłego? To co robisz jak w zimie wracasz do mieszkania? Link Zgłoś
odin-2 Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 18:02 .. ja nie ale gdy jade z moim Dobermanem musze wylaczyc klime - zawsze sie przeziebia , ponoc psy i male dzieci sa extra czule na klime . Link Zgłoś
sebastian76a Re: Klimatyzacja ??? 28.06.06, 20:16 Przy tych upałach, które mamy od kilku tygodni różnica pomiędzy temperaturą otoczenia, a wnętrzem samochodu z włączoną z klimatyzacją jest bardzo duża. Efekt - chrypka i drobne choć przewlekłe drapanie w gardle :) Link Zgłoś