tomi_22 21.07.06, 23:13 Witam, Co ile jest przeglad w Nowym Oplu Zafirze? Silnik 1.9 Diesel. Dzieki za odpowiedz. Link Zgłoś Obserwuj wątek
habudzik Re: Nowy Opel Zafira 21.07.06, 23:27 tomi_22 napisał: > Witam, > > Co ile jest przeglad w Nowym Oplu Zafirze? Silnik 1.9 Diesel. > > Dzieki za odpowiedz. To jest Eco-servis II czyli chyba co 50 tys. lub co 2 lata - zalezy co nadejdzie pierwej Link Zgłoś
wonnan29 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 10:08 habudzik napisał: zalezy co > nadejdzie pierwej Korozja:] Link Zgłoś
zja_wa12 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 16:46 Co instrukcji nie masz??Do serwisu podjedź albo maila wyślij z zapytaniem. Link Zgłoś
wiktor_l Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 18:23 Co 30 tys, imho. BTW - serwis robisz w Garage Muller na Rue d'Esch? Wiktor tylko chwilowo tutaj:) Link Zgłoś
tomi_22 Do Wiktor 22.07.06, 20:21 No w sumie tak, ale nie ja robie a kolega. Wiesz, tak sie cieszyl ze kupil samochod, ze zapomnial sie spytac kiedy serwis ma :))) A ze bylo to w Piatek wieczorem, jak do tego zaczelismy dochodzic, to pomyslalem ze tu zapytam :))) Po odpowiedziach tu, doszlismy do wniosku, ze w Poniedzialek kolega zadzwoni i sie spyta :))) A co sadzisz o tym garazu? Ja znam 2 osoby co tam kupily. Sprzedaz byla super, wszystko na tip top, ciekawe jak bedzie z serwisem, ale sadzac po takim samym standardze w sumie wszedzie tu, to nie powinno sie narzekac. Link Zgłoś
wiktor_l Re: Do Wiktor 23.07.06, 17:05 Z serwisu w zasadzie nie korzystalem, tylko bylem zapytac o drobnostke, wydali sie mili, kompetentni - tak jak piszesz - norma:) A co do tej zafiry - ja obstawiam 30 tys km, a mozna tez czekac na sygnal od samej zafiry:) pozdrawiam Wiktor Link Zgłoś
tomi_22 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 20:23 zja_wa12 napisał: > Co instrukcji nie masz??Do serwisu podjedź albo maila wyślij z zapytaniem. Problem w tym, ze instrukcja tego jasno nie mowi, a po drugie byla 23 jak myslalem o tym i nie bylo jak sie dowiedziec. Link Zgłoś
habudzik Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 20:27 W odpowiednim chwili zapali się sygnalizacja -"INSP" Link Zgłoś
jaki71 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 20:49 habudzik napisał: > W odpowiednim chwili zapali się sygnalizacja -"INSP" I to jest dobra odpowiedz i tego nalezy sie trzymac :)))) Link Zgłoś
zja_wa12 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 20:51 Chodziło mi o książeczkę obsługową czyli o książkę serwisową w której jest napisane kiedy,co,po ilu itd. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 21:16 Przeciez ci napislaem, ze to nie moje auto. Ja tej ksiazki nie widzialem, a wiem jedynie tyle, ze jest tam napisane ale ogolnie - o wszytskich modelach. Zakladam ze moj kolega mowi prawde i dlatego zadalem to pytanie tu, bo byla szansa ze przeglad jest po 15 tys km, z zwazywszy na to, ze tyle wlasnie minelo, a jestesmy w kraju, gdzie w sierpniu "ostatni gasi" swiatlo to mogl by byc z tym problem. Link Zgłoś
zja_wa12 Re: Nowy Opel Zafira 22.07.06, 22:08 Opel zaleca raz na 30tys lub co dwa lata.Ja z racji,że silnik ma tak zwany okres docierania zrobił przegląd po 15 tys wymienił olej itd i nie martwił się przez do kolejnego przeglądu,Według mnie jest lepiej skrócić ten okres do 15 ty albo roku. Link Zgłoś