Dodaj do ulubionych

KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje.

IP: *.chello.at 13.06.01, 22:27
Stwierdzili mi ze mam go do wymiany.
Jakie sa nastepstwa jak tego nie zrobie?(chodzi mi wylacznie o silnik )
pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:36
      Chyba nie
    • Gość: Zielony Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.dialinx.net 14.06.01, 06:44
      Dla silnika niema zadnych ale jak cie zieloni w europie dorwia to pewnie kara
      smierci zostanie przywrocona w EU.

Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez katalizatora
      przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem)
      • Gość: eskimos Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.chello.at 14.06.01, 11:44
        Gość portalu: Zielony napisał(a):

> Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez katalizator
        > przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem)

wlasnie na tescie ja (civic) oblali,juz sobie innego egzaminatora znalazlem ale
        rozne czarowniki strasza ze silnik bedzie anemiczniejszy az wreszcie zdechnie.
        pozdro.

• Gość: Zielony Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.oakton.edu 14.06.01, 22:10
          Gość portalu: eskimos napisał(a):

> Gość portalu: Zielony napisał(a):
          >
          >
          > > Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez kataliz
          > ator
          > > przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem)
          >
          > wlasnie na tescie ja (civic) oblali,juz sobie innego egzaminatora znalazlem a
          > le
          > rozne czarowniki strasza ze silnik bedzie anemiczniejszy az wreszcie zdechnie
          > .
          > pozdro.
          >
          >

Mozesz nie miec problemu z katalizatorem a czujnikiem tlenu(czy jakkolwiek sie to oxygen sensor nazywa po
          polsku).
          Ja tez w civicu z nowym czujnikiem tlenu (Bosha) a calkiem bez katalizatora przez 3 testy przeszedlem be z
          zarzutu.Bez katalizatora civic jest troche mocniejszy na wolnych obrotach a na silnik katalizator nie ma zadnego
          wplywu (poza tym ze blokuje swobodny wyplyw spalin z niego) natomiast wplyw ma czujnik tlenu ktory znajduje
          sie przed katalizatorem i daje komputerowi informacji jak ma zmienic mieszanke.
          Pozdro.
    • Gość: X Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.vancouver24.dialup.canada.psi.net 15.06.01, 04:30
      Widze,ze olowiowa jest tansza w Polsce. Wystarczy ja raz nalac, aby upieprzyc katalizator. W normalnych
      krajach w okresie przejsciowym przed zupelnym wycofaniem olowiowy byla ona drozsza, aby zniechecac do
      zatruwania katalizatora.
      Szerokiej i Zielonej drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka