Gość: eskimos IP: *.chello.at 13.06.01, 22:27 Stwierdzili mi ze mam go do wymiany. Jakie sa nastepstwa jak tego nie zrobie?(chodzi mi wylacznie o silnik ) pozdro. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:36 Chyba nie Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.dialinx.net 14.06.01, 06:44 Dla silnika niema zadnych ale jak cie zieloni w europie dorwia to pewnie kara smierci zostanie przywrocona w EU. Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez katalizatora przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem) Link Zgłoś
Gość: eskimos Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.chello.at 14.06.01, 11:44 Gość portalu: Zielony napisał(a): > Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez katalizator > przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem) wlasnie na tescie ja (civic) oblali,juz sobie innego egzaminatora znalazlem ale rozne czarowniki strasza ze silnik bedzie anemiczniejszy az wreszcie zdechnie. pozdro. Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.oakton.edu 14.06.01, 22:10 Gość portalu: eskimos napisał(a): > Gość portalu: Zielony napisał(a): > > > > Ps jak jezdzisz Honda to katalizator ci nie poczebny one nawet bez kataliz > ator > > przechodza testy spalin(osobiscie sprawdzalem) > > wlasnie na tescie ja (civic) oblali,juz sobie innego egzaminatora znalazlem a > le > rozne czarowniki strasza ze silnik bedzie anemiczniejszy az wreszcie zdechnie > . > pozdro. > > Mozesz nie miec problemu z katalizatorem a czujnikiem tlenu(czy jakkolwiek sie to oxygen sensor nazywa po polsku). Ja tez w civicu z nowym czujnikiem tlenu (Bosha) a calkiem bez katalizatora przez 3 testy przeszedlem be z zarzutu.Bez katalizatora civic jest troche mocniejszy na wolnych obrotach a na silnik katalizator nie ma zadnego wplywu (poza tym ze blokuje swobodny wyplyw spalin z niego) natomiast wplyw ma czujnik tlenu ktory znajduje sie przed katalizatorem i daje komputerowi informacji jak ma zmienic mieszanke. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: X Re: KATALIZATOR-juz mi nie katalizatoruje. IP: *.vancouver24.dialup.canada.psi.net 15.06.01, 04:30 Widze,ze olowiowa jest tansza w Polsce. Wystarczy ja raz nalac, aby upieprzyc katalizator. W normalnych krajach w okresie przejsciowym przed zupelnym wycofaniem olowiowy byla ona drozsza, aby zniechecac do zatruwania katalizatora. Szerokiej i Zielonej drogi. Link Zgłoś