dadawoman 04.09.06, 08:33 chciałbym kupić jakieś jeżdzidło i zastanawiam się nad tym autem... Link Zgłoś Obserwuj wątek
zupper owszem 04.09.06, 10:01 Miałem deu lanosa 1,5 dohc w gazie BRC - zrobiłem nim w dwa lata 100000 km bez jakiegokolwiek problemu, gdyby nie wypadek nie sprzedałbym tego auta. Nic się nie psuło, prosty w obsłudze, całą Europę zjeździłem za grosze.... Link Zgłoś
flamengista zastanów się dobrze 04.09.06, 15:32 bardzo długo myślałem o kupnie, na tym forum strasznie mi go zachwalano. Tyle że przeczytałęm sobie opinie o Lanosie tu www.autocentrum.pl/oceny_aut/index.html i trochę zwątpiłem. W dodatku aut strasznie dużo pali i nawet z LPG nie jeździ się tanio. Jak trafisz na ferelny model czeka cię masa wydatków - a Lanosy na ogół ferelne są. Oczywiście mozna argumentować że relacja jakość-cena jest porażająca. Autko w sumie ładne, przyzwoite osiągi, całkiem dużo miejsca. Ale ryzyko trafienia śmieciowatego modelu, który wyciągnie w ciagu roku 50% tego, co dałeś na początku - całkiem spore. Link Zgłoś
freebaby Re: zastanów się dobrze 04.09.06, 22:27 hm, srednia ocena 3,94 (na 5) ?? niezle moim zdaniem. jezeli liczysz na BMW za taka cene to chyba faktycznie sie rozczarujesz - to nie BMW. na marginesie, faktycznie niezawodne autko, spartanskie i proste, ale za te pieniadze nie mozna oczekiwac nic wiecej. po prostu jezdzidlo, ktore nie wnosi prestizu, ale jest ulga dla portfela. dwa, kwestia ekonomicznosci ... no coz, 10-12 l (lpg-miasto) to norma, ale 9l lpg to chyba super ekonomiczne wozidlo spali, ktore jest najczesciej duzo mniejsze, mniej komfortowe i drozsze. idac dalej sladem felernosci ... nierozumiem, jezeli zawodza czesci eksploatacyjne, typu: zawieszenie, lozyska , tulje, klocki czy inne tego typu mechaniczne rzeczy to jest to wynikiem normalnej eksploatacji, dzialania praw fizki (tarcie,cieplo joule'a) i tak samo bedzie w innych markach (no, moze wlasciciel 20 latka po prostu jezdzi, mimo ze cos tam puka, ale czy to znaczy ze jest to sprawne ??) troche bronie tego lanosa, ale to dlatego, ze calkiem pozytywnie mnie zaskoczyl. w porownaniu do innych aut nie bardziej usterkowy, na pewno mniej prestizowy (prestiz=0) ale samochod ma jezdzic i tyle mi wystarcza. Link Zgłoś
dlugopisem Re: Deawoo laonos GAZ warto? 04.09.06, 15:33 bardzo przyzwioty samochód, mało awaryjny, tanie części, tani w zakupie dwie wady: nieco za duże spalanie, często kradną Link Zgłoś