Dodaj do ulubionych

Deawoo laonos GAZ warto?

04.09.06, 08:33
chciałbym kupić jakieś jeżdzidło i zastanawiam się nad tym autem...
Obserwuj wątek
    • zupper owszem 04.09.06, 10:01
      Miałem deu lanosa 1,5 dohc w gazie BRC - zrobiłem nim w dwa lata 100000 km bez
      jakiegokolwiek problemu, gdyby nie wypadek nie sprzedałbym tego auta. Nic się
      nie psuło, prosty w obsłudze, całą Europę zjeździłem za grosze....
    • flamengista zastanów się dobrze 04.09.06, 15:32
      bardzo długo myślałem o kupnie, na tym forum strasznie mi go zachwalano.

Tyle że przeczytałęm sobie opinie o Lanosie tu
      www.autocentrum.pl/oceny_aut/index.html
      i trochę zwątpiłem. W dodatku aut strasznie dużo pali i nawet z LPG nie jeździ
      się tanio. Jak trafisz na ferelny model czeka cię masa wydatków - a Lanosy na
      ogół ferelne są.

Oczywiście mozna argumentować że relacja jakość-cena jest porażająca. Autko w
      sumie ładne, przyzwoite osiągi, całkiem dużo miejsca. Ale ryzyko trafienia
      śmieciowatego modelu, który wyciągnie w ciagu roku 50% tego, co dałeś na
      początku - całkiem spore.
      • freebaby Re: zastanów się dobrze 04.09.06, 22:27
        hm, srednia ocena 3,94 (na 5) ?? niezle moim zdaniem. jezeli liczysz na BMW za
        taka cene to chyba faktycznie sie rozczarujesz - to nie BMW.

na marginesie, faktycznie niezawodne autko, spartanskie i proste, ale za te
        pieniadze nie mozna oczekiwac nic wiecej. po prostu jezdzidlo, ktore nie wnosi
        prestizu, ale jest ulga dla portfela.

dwa, kwestia ekonomicznosci ... no coz, 10-12 l (lpg-miasto) to norma, ale 9l
        lpg to chyba super ekonomiczne wozidlo spali, ktore jest najczesciej duzo
        mniejsze, mniej komfortowe i drozsze.

idac dalej sladem felernosci ... nierozumiem, jezeli zawodza czesci
        eksploatacyjne, typu: zawieszenie, lozyska , tulje, klocki czy inne tego typu
        mechaniczne rzeczy to jest to wynikiem normalnej eksploatacji, dzialania praw
        fizki (tarcie,cieplo joule'a) i tak samo bedzie w innych markach (no, moze
        wlasciciel 20 latka po prostu jezdzi, mimo ze cos tam puka, ale czy to znaczy ze
        jest to sprawne ??)

troche bronie tego lanosa, ale to dlatego, ze calkiem pozytywnie mnie zaskoczyl.
        w porownaniu do innych aut nie bardziej usterkowy, na pewno mniej prestizowy
        (prestiz=0) ale samochod ma jezdzic i tyle mi wystarcza.
    • dlugopisem Re: Deawoo laonos GAZ warto? 04.09.06, 15:33
      bardzo przyzwioty samochód, mało awaryjny, tanie części, tani w zakupie
      dwie wady: nieco za duże spalanie, często kradną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka