bzik17 08.09.06, 10:42 Sa jakies specjalne swiece do samochodow na gaz?Jakie polecacie? Pozdrawiam:-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
miskorabol Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 10:59 tylko ISKRA polska, trzeba wspierać polski przemysł Link Zgłoś
diapazon Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 13:20 Swiece Bosch wyrzuć w kosz:-) Używam tylko NGK i żadnych innych. Link Zgłoś
mobile5 Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 13:22 Spróbuj Beru, przekonasz się że nie tylko NGK. Link Zgłoś
walles Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 13:33 popieram.. miałem auto z gazownią i uparcie używałem BOSCHA. Wiadomo, znana marka i dobrze kojarzona. Tylko że klękały przy ok 20kkm. Myślałem, że przy LPG to normalne. Potem ktoś mi zaproponował NGK. Były rewelacyjne. Silnik pracował stabilniej i łatwiej było uregulować gazownię. Wymieniałem profilaktycznie co ok 30-40kkm, choć wcale mnie do tego nie zmuszały. BOSCH tymczasem przy wspomnianych 20kkm potrafił płatać figle na zimnym silniku, zdarzały się też pęknięcia "porcelanowej" izolacji. Dno. Tyle z doświadczeń w użytkowaniu auta zasilanego LPG przez 5 lat, po przebiegu 230kkm. Obecnie eksploatuje auto zasilane jedynie benzyną a świece już zmieniłem na NGK V-line. Pozdrawiam. Link Zgłoś
bzik17 Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 14:49 Czyli to jednak prawda ze Bosche sa kiepskie!Ja kupilem auto 2 lata temu w niemczech przejechalem do tej pory ponad 50 tys km(niewiem ile poprzedni wlasciciel) i mysle ze juz chyba czas zmienic swiece-z drugiej strony samochod nadal sprawuje sie dobrze na tych starych :-) a moze sie myle i nalezaloby zostawic te stare?? Pozdrawiam Link Zgłoś
callafior Re: Swiece Championa lepsze od Boscha? 08.09.06, 22:39 Bosch a bosch (mejdinczajna) to różnica. Łatwiej na rynku o podróbki niż prawdziwe świece Boscha. Chińczycy podrabiają wszystko... ostatnio nawet całe samochody... Link Zgłoś