Dodaj do ulubionych

Kredyt w PTF

IP: 126.17.59.* 05.03.03, 10:51
Czy ktos moze bral tam kredyt?
Interesuje mnie proces zalatwiania formalnosci, gdy auto kupuje sie od osoby
prywatnej.. krok po kroku. Od wniosku do odebrania samochodu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lennon Re: Kredyt w PTF IP: *.toya.net.pl 05.03.03, 11:06
      Od osoby fizycznej to jest maly problem. Musi byc cierpliwa, bo podpisuje umowe
      a pieniadze dostanie po tygodniu. W reklamie mowia, ze trwa to chwile, ale w
      rzeczywistosci to 6-10 dni. Ja mialem z nimi maly zgrzyt bo mimo promesy jak
      przyszlo do przelewu to pani dyrektor z banku podpisywala go trzy dni.
      • Gość: Creaks Re: Kredyt w PTF IP: 126.17.59.* 05.03.03, 11:54
        A co sie dzieje z samochodem przez te kilka dni kiedy oczekuje sie na
        pieniadze??
        • Gość: Lennon Re: Kredyt w PTF IP: *.toya.net.pl 06.03.03, 11:01
          Jezeli przerejestrujesz i ubezpieczysz to jezdzisz. Zmartwienie ma tylko
          sprzedajacy - czy i kiedy dostanie pieniadze. Ja mialem takich co z tego powodu
          sie wycofali. Mialem rowniez sytuacje jak opisana ponizej. Samochod
          przerejestrowany ubezpieczony, a pani dyrektor wstrzymala kredyt bo jej sie cos
          niepodobalo. Jak widac promesa jest dla nich niewazna.
    • Gość: Edek Re: Kredyt w PTF IP: *.studiokwadrat.com.pl 05.03.03, 14:34
      Doswiadczenie mojego brata z sierpnia 2002 roku. Kto wie moze cos zmienili. 1.
      wystapil o kredyt, 2. dostal promese, 3. podpisal umowe ze sprzedajacym (na
      podstawie promesy), 4. przerejestrowal samochod (taki wymog, bo musi byc polisa
      AC na nowego wlasciciela z cesja na PTF), 5. odmowili mu kretytu, zaslaniajac
      sie tym, ze promesa to przeciez nie kredyt. W sumie zadna strata, bo samochod
      byl formalnie juz jego wlasnoscia. Troszke sie tylko denerwowal poprzedni
      wlasciciel. Pomijam koszty ponownego przerejestrowania samochodu, wycofania AC
      (pomniejszona o oplate manipulacyjna) itd. Na szczescie sprzedajacym byli
      prywatni rodzice. Wykazali cierpliwosc i doczekali sie zakonczenia korowodow z
      tymi oszustami. Radze rowniez dokladnie przeczytac wykaz wszystkich kosztow
      kredytu (wg. prawa maja obowiazek cos takiego przedstawic), bo kredyt jest tani
      tylko do momentu osiagniecia takiego rozkroku jak opisany wyzej. Potem koszta
      prowizji i innych oplat zaczynaja znaczaco rosnac. Po zalatwieniu formalnosci
      wszystko poszlo jak z platka. Po 2 tygodniach pieniadze byly juz na koncie
      rodzicow. Gdyby nie rodzinny charakter tej imprezy zapewne doszloby do
      zabojstwa.
    • Gość: Jano Re: Kredyt w PTF IP: *.zzgnig.com.pl 06.03.03, 10:17
      Gość portalu: Creaks napisał(a):

> Czy ktos moze bral tam kredyt?
      > Interesuje mnie proces zalatwiania formalnosci, gdy auto kupuje sie od osoby
      > prywatnej.. krok po kroku. Od wniosku do odebrania samochodu.
      > Pozdrawiam

takie minusy całej imprezy jak PTF
      -Duża prowizja PTF
      -symualcja spłaty, a rzeczywistość (z 650 na 700 przy tym samym kursie waluty)
      -kredyt walutowy zaciągasz po kursie sprzedaży waluty, a spłacasz po kursie
      zakupu (ukryte koszty)

Sprawdź MultiBank podobno są konkurencyjni.
      • Gość: macio Re: Kredyt w PTF IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.03, 09:51
        Multibank (BRE) kredytuje zakup tylko nowych aut.
        Poza tym ze względu na ryzyko kursowe warto wziąść
        kredyt w PLN.

pozdr
        m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka