wiktoria11 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 11.09.06, 21:43 Sedan ma większy bagażnik a do tego w klasie wyższej raczej większość to klasyczne sedany Link Zgłoś
do.ki Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 11.09.06, 21:53 wiktoria11 napisał: > Sedan ma większy bagażnik od czego??? > a do tego w klasie wyższej raczej większość to > klasyczne sedany No i co z tego? a jakis klotliwy jestem. Oczywiscie, ze hatchback, a jeszcze lepiej combi. Sedany sa bez sensu. Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 11.09.06, 22:02 > od czego??? od hatchbacka ocywiście zaraz mi wyjedziesz ze skodą Link Zgłoś
jasper_n Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 11.09.06, 23:04 Miałem sedana a teraz mama hatchbacka. Na podstawie porównania: hatchback jest lepszy bo: - bagażnik w hatchbacku, po zdjęciu półki, mierzony 'pod sufit' wcale nie jest mniejszy niż taki w sedanie (nawet nie mówąc o Octavi, czy Toledo I, gdzie bagażnik jest wielki), - otwór załadunkowy jest większy - do sedana paru rzeczy nie udało mi się spakować, - przyjemniej się parkuje tyłem, ponieważ auto kończy się zaraz za tylną szybą. Limuzyny są na ogół sedanami, ponieważ w sedanie jest lepsza izolacja akustyczna pomiędzy częścią bagażową a kabiną. No i może jeszcze tradycja. Link Zgłoś
wallenrode Mercedes i BMW 12.09.06, 11:55 nie robią hatch-backów. bo...... to się nazywa tradycja w produkcji eleganckich samochodów :) Link Zgłoś
wallenrode Re: Mercedes i BMW 12.09.06, 20:44 no popatrz jaki Ty jesteś bystry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) mi jest jakoś ciezko zaliczyć A i 1 do typowych hatchbac-ów. wyjaśniając dla Ciebie Kolego chodziło mi głównie o C klasę i ewentualnie o E klasę... JA zrozumiałem to porównanie na zasadzie Poloneza czyli Atu czy Caro. MB A i BMW 1 chyba są tylko w jednej opcji chyba że się mylę. Link Zgłoś
habudzik Re: Mercedes i BMW 13.09.06, 20:51 jocek1 napisał: > szczególnie w mogelach bmw 121 i mercedes A A-klasa nie jest haczbekiem , napewno nie. Link Zgłoś
crannmer Pocieszne 12.09.06, 20:55 wallenrode napisał: > Mercedes i BMW nie robią hatch-backów. > bo...... > to się nazywa tradycja w produkcji eleganckich samochodów :) Zapewne. A 316 compact i C-Klasse Sportcoupe (dawniej tez zwany compact) sa producji FSO i FSM. MfG C. Link Zgłoś
wallenrode Re: Pocieszne 13.09.06, 14:51 pocieszne jest to iż myslisz ze jesteś taki bystrzak :) wyjaśnię ci sens jaki jet w porównaniu bo widać ze jesteś ślepy jak kura w czarnobylu. wyobraż sobie że C sport-coupe jest troszkę inny niż sedan i zupelnie do kogo innego adresowany - kumasz czy jeszcze nie? a do BMW pokaż mi sedana A316 rozumiesz to porównanie czy nadal nie ... wez sobie przykład skoda fabia , polonez atu/caro reno megane , ford focus I/II , reno thalia ,clio kumasz czy jeszcze nie... ps pocieszne prawda :) mistrzu? Link Zgłoś
crannmer Re: Pocieszne 13.09.06, 15:26 wallenrode napisał: > wyobraż sobie że C sport-coupe jest troszkę inny niż sedan i zupelnie do kogo > innego adresowany - kumasz czy jeszcze nie? Jest troszke inny, bo ma inny tyl. Lezy w naturze rzeczy, ze rozne wersje nadwoziowe tego samego samochodu sa adresowane do roznych klientow. Ale ta wypowiedz nie ma zwiazku z tematem. A tematem i faktem jest, ze rowniez Mercedes ma w ofercie nadwozie hatch/fast back. > a do BMW pokaż mi sedana A316 Hatch back: images.google.de/images?q=316+compact&hl=de&btnG=Bilder-Suche A jak wyglada sedan BMW 316 (E36), to powinienes wiedziec. Literka A w moim tekscie jest czescia zdania, a nie czescia oznaczenia typu. > rozumiesz to porównanie czy nadal nie ... wez sobie przykład skoda fabia , > polonez atu/caro reno megane , ford focus I/II , reno thalia ,clio kumasz VW Golf/Jetta, BMW 316 limuzyna/compact, Mercedes C-Klasse/C sport coupe... itd. itp. Zastanow sie najpierw, co chcesz powiedziec. Bo sam wlasnych mysli nie kumasz (ze sie tym zargonem posluze). I nie uzywaj okreslen mogacych byc uznane za obrazliwe. O ile chcesz uchodzic za czlowieka majacego wiecej kultury, niz opakowanie jogurtu. MfG C. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Pocieszne 13.09.06, 15:49 > Hatch back: > images.google.de/images?q=316+compact&hl=de&btnG=Bilder-Suche > A jak wyglada sedan BMW 316 (E36), to powinienes wiedziec. to jest liftback. HB ma bardziej pionowy tyl jak UNO czy golf. en.wikipedia.org/wiki/Liftback en.wikipedia.org/wiki/Hatchback Link Zgłoś
wallenrode Re: Pocieszne 14.09.06, 15:42 widac ze nadal mnie nie rozumiesz. Csport coupe to 3 a nie 5 drzwi. i jak sobie wyobrażasz porównanie? kto inny kupuje coupe a kto inny sedana. kumasz?wkońcu? i tak samo z BMW. obawiam się ze nie wiesz o czym piszesz :) podaję link. PS.chyba nie myslisz powaznie ze nie wiem jak wygląda BMW 3.. coupe i pochwlaę się ze są dwa rodzaje nawet - z kuferkiem lub bez... :) pl.wikipedia.org/wiki/Hatchback Link Zgłoś
wallenrode i jeszcze jedno 14.09.06, 15:50 link który zamieściłeś to czego dotyczy? wiem jak wygląda BMW 3 drzwiowe - coupe chętnie bym zobaczyl BMW hatchback - nie pomyl z Combi / touring pozdrawiam panie Mądralo Link Zgłoś
vaia1 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 11.09.06, 23:08 Mam Toledo I i Corse. Toledo ma 'niby' duży bagażnik (500l) ale i tak jak muszę cos większego przewieźć to do Corsy mi sie zawsze zmieści (przy złożonych siedzeniach). Bagażnik w Toledo moim zdaniem jest nie do końca wykorzystany gdyż otwór w bagażniku ma za małą dziurę. Dlatego następmne auto to będzie hatchback. Link Zgłoś
myrkgrav Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 12.09.06, 08:21 Tylko sedan - świetna sylwetka, duży bagażnik (będę się upierał) oddzielony od kabiny co jest istotne, przy wkładaniu/wyjmowaniu rzeczy z bagażnika nie wieje pasażerom po głowach/nie sypie śniegiem w zimę. Link Zgłoś
wallenrode Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 12.09.06, 11:56 z tym śniegiem citroen wymyslił dodatkową szybę która sie opuszcza przy otwieraniu klapy. xm. Link Zgłoś
bluter Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 12.09.06, 09:34 Wszystko zależy od potrzeb, jak masz dużą rodzinę to kupisz sedana lub kombi a może wana. Jak jeździsz sam to kupisz hatchbacka może nawet trzydrzwiowego. A jak masz -naście lat to masz takie podejście. Link Zgłoś
wallenrode Fabia Sedan / Hatchback / Kombi ? 12.09.06, 20:48 sedan to nieporozumienie - odpada i chyba lepiej dopłacić i brać Kombi. Link Zgłoś
ramonka27 Re: Fabia Sedan / Hatchback / Kombi ? 12.09.06, 21:17 HEheheh Chciałbym zobaczyć W220 w kombi albo E65 w kombi :P:P:P:P Link Zgłoś
max39 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 12.09.06, 20:49 dla osob samotnych hatchback natomiast dla rodziny 2=2 sedan . Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 12.09.06, 21:39 Sedan ma długi bagażnik i jeśli jedziesz z rodziną ma to znaczenie bo siedzeń nie złożysz, większa strefa zgniotu w przypadku najechania , podczas jazdy w deszcz masz czystą szybę z tyłu zwłaszcza zimą jest to istotne gdy asfalt jest mokry od solanki .I jak ktoś ma problemy z parkowaniem niech jeździ rowerem Link Zgłoś
mazowsze123 Oczywiscie ze sedan bo .... 13.09.06, 15:40 Oczywiscie ze sedan bo przeciez kryteria ktore podajesz sa bzdurne. Jesli chodzi o przewozenie ciezkich rzeczy to sa od tego firmy przewozowe. Wyjazd na wakacje? To samolot. A gdzies blizej? To zamiast tobolow wystarczy wziasc portfel. Klase maja tylko sedany. Od razu z daleka widac ze ktos ma sedana bo tak lubi. A jak ktos ma hatchbaka albo combi to znaczy ze ktos tak ma bo musi. Niestety ja musze i mam combi:) Link Zgłoś
loyezoo Re: Oczywiscie ze sedan bo .... 13.09.06, 15:57 Hatchbak odpada u mnie z prostego powodu.Zawsze (nowe auta też) trzeszczy,stuka lub wydaje inne dzwięki tylna półka (w kombi roleta)Nawet jak auto jest nowe to naszych extra drogach dosyć szybko zaczyna "skrzypieć".Jest to jedna z najbardziej w...cych mnie rzeczy w aucie - dziwne dzwięki:). Link Zgłoś
greenblack Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 13.09.06, 17:38 Sedan, najlepiej z nieskładaną kanapą. Link Zgłoś
misza36 Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 13.09.06, 17:44 a mi sie sedany podobaja np. mondeo sedan a chatcgback juz nie avensis tez ladniejsza sedan Link Zgłoś
bluter Re: Sedan czy hatchback - co lepsze? 13.09.06, 20:45 "np. mondeo sedan a chatcgback juz nie avensis tez ladniejsza sedan" Tej wielkości samochody z piątymi drzwiami nazywają się inaczej, chyba liftback lub coś podobnego. Link Zgłoś