Dodaj do ulubionych

Stilo 5D -pierwsze wrażenia

07.11.01, 14:51
15 minut temu oglądałem na zapleczu salonu fiata stilo 5d. Niestety nie mieli
3d.
Pierwsze wrażenia są takie:
1. Volkswagen
2. Volkswagen wewnątrz
3. Dobre jakościowo plastiki na smutnej desce rozdzielczej (jedynie "zegary"
wygladają trochę weselej). U góry taki miękkie porowate (kto to doczyści z
kurzu?)tworzywo. Niżej też niezłe plastiki. Klawisze (guziki) do sterowania tym
i tamtym są takie gumowate jak w droższych kalkulatorach - przyjemne w dotyku.
Plastiki na drzwiach są sporo gorsze i świecą się jak psu... Welurek na
drzwiach i fotelach jest super.
4. Fotele bardzo wygodne. Dla mnie trochę zbyt wysoko (w najniższym położeniu),
aczkolwiek bardzo wygodnie. Kierownica o małej średnicy i gruba - rewelka. Jest
sporo ładniejsza niż w punto i sporo brzydsza niż w bravie.
5. Bagażnik - wszyscy już wiedzą, że dzielona kanapa jest przesuwana w
częściach. W podłodze bagażnika jest "wytłoczka" z pianki w której są wszystkie
gaśnice i klucze - bardzo pomysłowe - nic nie powinno stukać w czasie jazdy.
6. Zapomniałem sprawdzić ile miał jaśków - na pewno przednie i boczne. (chodzi
o to ile bedzie miała wersja na Polskę)
7. Radio i sterownie nawiewów brzydkie jak w nowym Civicu
8. Fele stalówki 15"
9. silnik 1,6

No cóż...
Smutny samochodzik i z zewnątrz i wewnątrz - zero charakteru. Na pocieszenie
lepsze plastiki i kilka wodotrysków. Niemiecki fiat...

Bravo to był piękny samochodzik.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: 195.136.21.* 07.11.01, 14:59
      A po wiela dają?

pozdro
      marcin
      • daltonista Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia 07.11.01, 15:35
        Gostek coś mówił o 54 tys. ale nie traktuj tego bardzo poważnie. Teraz robią
        tylko pokazy dla vipów (chłe, chłe), a sprzedaż dopiero w styczniu. A w
        styczniu to nawet ben Laden może zostać prezydentem Ukrainy. Wersja 1,2 (fuj)
        ma kosztować 51tys. Sądzę że te ceny są mocno nieoficjalne, nic też mi nie
        powiedział o wypasie w polskiej wersji. Powiem szczerze - nie zobaczę w cenniku
        to nie uwierzę. Ja tam do stilo podchodzę na chłodno. Zobaczymy może 3d będzie
        bardziej charakterny, a nie jakiśtam za przeproszeniem volksburgczyk (nikogo
        nie obrażając i nie raniąc uczuć religijnych itp)...
        • Gość: marcin Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: 195.136.21.* 07.11.01, 16:02
          Bardzo dziekuje za odpowiedz.
          Ale wiesz co? Wydaje mi sie ze to jednak bedzie za drogie auto jak na fiata.
          Oczywiscie jezeli ceny ktorymi Cie uraczono zostana utrzymane.
          pozdrawiam
          marcin
          • Gość: malko Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 08:10
            Ceny jak to w Fiacie. Pierwsze pół roku bez promocji. Potem wszystko do 10%
            taniej. Biorąc pod uwagę 2 lata gwarancji nie jest tak źle. A samochód jest
            taki sobie. Sądzę że o cenach nie ma co dyskutować bo tak naprawdę nie wiadomo
            jakie one bedą. Widziałem gdzieś ceny z rynku niemieckiego - tanio nie było,
            ale fiat ma już sporo zamówień. Dziwię się ludziom zamawiającym samochody bez
            obejżenia na żywo i jazdy próbnej. Stilo zbyt piekne nie jest, ale wydaje mi
            się że jest dość funkcjonalne - zwłaszcza 5d. Poczekajmy, aż bedzie można się
            tym przewieźć i na pierwsze opinie użytkowników. Ten który ja widziałem miał
            źle spasowane tylne drzwi - trochę jest to niepoważne wystawiać taki samochód
            na prezentację.
            Sławek, widziałeś już stilo?
            • Gość: Joasia Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.01, 10:40

> Widziałem gdzieś ceny z rynku niemieckiego - tanio nie było,
              Od 15.500 Euro wzwyz
              Dobrze wypasiony Stilo kosztuje tyle co goly Golf (z porownywalnym silnikiem).
              • Gość: malko Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 13:19
                Sprawdziłem:
                von Euro 15.450,00 bis Euro 22.650,00
                lub jak kto woli:
                von DM 30.217,60 bis DM 44.299,60
                Wersja podstawowa w Niemczech ma:
                Active
                Schon in den Standardausführungen hebt sich der Fiat Stilo durch seine Vielfalt
                an Ausstattungsmerkmalen von der Konkurrenz ab. Sowohl die Kontrollsysteme
                ABS+EDB, ASR/MSR, Bremsassistent und Elektronische Stabilitätsprogramm als auch
                sechs Airbags, elektrische Wegfahrsperre, die Kopflehnen, die Dreipunkt-
                Sicherheitsgurte für alle Sitze, der Vorspanner und der Belastungsdämpfer für
                die hinteren Sitze, sind serienmäßig. Ebenfalls Standard sind die elektrische
                Servolenkung Dualdrive, in die Scheinwerfer integrierte Nebelleuchten, das
                Autoradio, das Personalisierungssystem MyCar, der Trip Computer, höhen- und im
                Neigungswinkel verstellbares Lenkrad und eine umfassend verstellbare
                Rückenlehne am Fahrersitz. Und schließlich beinhaltet die Serienausstattung
                eine Zentralverriegelung mit Dead-Lock-Funktion, elektrische Fensterheber mit
                Klemmschutz vorne, beheiz- und elektrisch verstellbare Außenspiegel in
                Wagenfarbe lackiert, eine asymmetrisch teilbare Rücksitzbank und einen Behälter
                unter dem Fahrersitz. Folgende Motoren sind verfügbar: 1.6 16v (1596 ccm, 105
                PS, 185 Km/h) - mit 16 Ventilen und 76 kW (105 PS) ist dies der Benzinmotor der
                neuesten Generation, für sparsamen Verbrauch und günstige Emissionswerte. 1.9
                JTD 115CV (1910 ccm, 115 PS, 190 Km/h) - der moderne Common-Rail-Dieselmotor
                mit Direkteinspritzung, Garret Turbolader und Ladeluftkühler ist mit 85 kW (115
                PS) in den Ausstattungsvarianten Active und Dynamic erhältlich.

A w Polsce? Kto wie...

• goocio Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia 08.11.01, 13:53
                  Gość portalu: malko napisał(a):

> Sprawdziłem:
                  > von Euro 15.450,00 bis Euro 22.650,00
                  > lub jak kto woli:
                  > von DM 30.217,60 bis DM 44.299,60
                  > Wersja podstawowa w Niemczech ma:
                  > Active
                  > Schon in den Standardausführungen hebt sich der Fiat Stilo durch seine Vielfalt
                  >
                  > an Ausstattungsmerkmalen von der Konkurrenz ab. Sowohl die Kontrollsysteme
                  > ABS+EDB, ASR/MSR, Bremsassistent und Elektronische Stabilitätsprogramm als auch
                  >
                  > sechs Airbags, elektrische Wegfahrsperre, die Kopflehnen, die Dreipunkt-
                  > Sicherheitsgurte für alle Sitze, der Vorspanner und der Belastungsdämpfer für
                  > die hinteren Sitze, sind serienmäßig. Ebenfalls Standard sind die elektrische
                  > Servolenkung Dualdrive, in die Scheinwerfer integrierte Nebelleuchten, das
                  > Autoradio, das Personalisierungssystem MyCar, der Trip Computer, höhen- und im
                  > Neigungswinkel verstellbares Lenkrad und eine umfassend verstellbare
                  > Rückenlehne am Fahrersitz. Und schließlich beinhaltet die Serienausstattung
                  > eine Zentralverriegelung mit Dead-Lock-Funktion, elektrische Fensterheber mit
                  > Klemmschutz vorne, beheiz- und elektrisch verstellbare Außenspiegel in
                  > Wagenfarbe lackiert, eine asymmetrisch teilbare Rücksitzbank und einen Behälter
                  >
                  > unter dem Fahrersitz. Folgende Motoren sind verfügbar: 1.6 16v (1596 ccm, 105
                  > PS, 185 Km/h) - mit 16 Ventilen und 76 kW (105 PS) ist dies der Benzinmotor der
                  >
                  > neuesten Generation, für sparsamen Verbrauch und günstige Emissionswerte. 1.9
                  > JTD 115CV (1910 ccm, 115 PS, 190 Km/h) - der moderne Common-Rail-Dieselmotor
                  > mit Direkteinspritzung, Garret Turbolader und Ladeluftkühler ist mit 85 kW (115
                  >
                  > PS) in den Ausstattungsvarianten Active und Dynamic erhältlich.

ja, ja ich alles volkswagen...
                • Gość: mAbZ Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: 192.71.76.* 09.11.01, 11:20
                  > von Euro 15.450,00 bis Euro 22.650,00

Niemozliwe, zeby Stilo kosztowal tyle som co Golf, z którym ma konkurowac!
            • Gość: Sławek Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: 192.168.3.* 09.11.01, 15:07
              Owszem widziałem tak 3 jak i 5 drzwiowe lecz "na salonie" :( w Katowicach.Były
              pozamykane,a do salonu Fiata nie chce mi się jechać więc na temat wypasu i
              wnętrza się nie wypowiem. Co do wyglądu to: 5 drzwiowe jest delikatnie mówiąc
              bezpłuciowe, 3 drzwiowe natomiast jest ładne i dynamiczne.Podobnie jak kiedyś
              Bravo tak Stilo 3d jest aktualnie najszerszym kompaktem (z mojego punktu
              widzenia budzi respekt :)Generalnie samochód jest fajny i moim zdaniem chyba
              troszke lepszy od nowego Civica i Corolli.Konkurować z nim może jedynie
              307.Podejrzewam,że większość dylematów rozwiąze cena Stilo :-)

serdecznie pozdrawiam
    • Gość: adalbert Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: 217.99.1.* 08.11.01, 22:11
      To fajnie że zrobili kolejne ładne autko. Ja się tylko pytam ile z tych bajerów
      i wodotrysków wysiądzie po paru tygodniach użytkowania. Czytałem ci ja jakiś
      czas temu artykuł Pana Iwaszkiewicza o Fiacie Brava. Facet chwalił
      udogodnienia, poduchy, klimę i inne wyposażenie za rozsądną cenę. Napisał tylko
      że zdziwił się jak dojechał nim do przejazdu kolejowego, bo autko samo się
      zatrzymało przed szlabanem. Zaczął się zastanawiać czy producenci dali mu do
      testu samochód z opcją zatrzymywania przed przeszkodami, nie informując go o
      tym? Ale okazało się że Fiat jeszcze tego nie posiadał, on się poprostu zepsół.
      Po naprawie wytrwały redaktor ruszył dalej do boju. Padał deszczyk więc włączył
      sobie chłopak wycieraczki. Wszystko było cukierkowo, gdyby nie to że
      wycieraczki nie raczyły się już wyłączyć. Może i Fiaty są dość atrakcyjnie
      wizualnie, ale mówienie że to coś jak VW to chyba przesada. O takich ściemach w
      niemieckich autach nie słyszałem, ale to może moja wina bo coś ostatnio mi
      słuch słabnie :)))
      Pzdrw.
      • daltonista Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia 09.11.01, 09:11
        Gość portalu: adalbert napisał(a):

> To fajnie że zrobili kolejne ładne autko. Ja się tylko pytam ile z tych bajerów
        >
        > i wodotrysków wysiądzie po paru tygodniach użytkowania. Czytałem ci ja jakiś
        > czas temu artykuł Pana Iwaszkiewicza o Fiacie Brava. Facet chwalił
        > udogodnienia, poduchy, klimę i inne wyposażenie za rozsądną cenę. Napisał tylko
        >
        > że zdziwił się jak dojechał nim do przejazdu kolejowego, bo autko samo się
        > zatrzymało przed szlabanem. Zaczął się zastanawiać czy producenci dali mu do
        > testu samochód z opcją zatrzymywania przed przeszkodami, nie informując go o
        > tym? Ale okazało się że Fiat jeszcze tego nie posiadał, on się poprostu zepsół.

Redaktorowi Iwaszkiewiczowi skłonny jestem uwierzyć, bo uważam go za obiektywnego
        człowieka. A co mu się zepsuło dokładnie?
        W pierwszych dwu latach produkcji bravy fiat miał problemy z termostatami i
        paskami rozrządu. Wszystkie fiaty mają słabe zawieszenia. Niedoróbki i awarie
        zdarzają się każdemu. Nawet fiatowi ;-D

Babcia uparła się że chce polo. Pojechałem więc z nią do dealera. Babcia oglądała
        polo, a ja wsiadłem do golfa. Ustawiłem sobie wygodnie fotel, pooglądałem bardzo
        dobrej jakości materiały. Postanowiłemz zobaczyć jak wchodzą biegi. Wchodziły jak
        w masełko. Tylko że pedał sprzęgła został potem w podłodze...

Jeżeli się nie mylę to wiosną tego roku Audi (też VW) wzywało do serwisów ok. 70
        tys. posiadaczy A3 z powodu rozlatujących (przerdzewiałych w ekspresowym tempie)
        się zawieszeń. Urywały się koła. Na szczęście nie było ofiar w ludziach ponieważ
        wszystkie przypadki miały miejsce na postoju lub przy małej prędkości jazdy.
        Smutne prawda?

Ciekawe ilu polskich posiadaczy jeździ tymi samochodami nie wiedząc co im grozi.
        Większość egzemplarzy w Polsce to import powypadkowy. Nie sądzę że by dostali
        wezwanie do serwisu od VW, a gazet z informacją przecież nie musieli czytać.

Ja bym wolał żeby mi odpadły wycieraczki.

Audi A3 w wersji 3d bardzo mi się podoba pomimo, że jest to VW.

>
        > Po naprawie wytrwały redaktor ruszył dalej do boju. Padał deszczyk więc włączył
        >
        > sobie chłopak wycieraczki. Wszystko było cukierkowo, gdyby nie to że
        > wycieraczki nie raczyły się już wyłączyć. Może i Fiaty są dość atrakcyjnie
        > wizualnie, ale mówienie że to coś jak VW to chyba przesada.

Być może nie zrozumiałeś moich intencji. Pisząc Volkswagen miałem na myśli
        brzydki, a raczej pospolicie wyglądający jak Volkswagen. Nie traktuję tego jako
        zalety. Nie chodziło mi też o niedoścignioną jakość niemieckiego nadsamochodu
        (uchodzącego za prestiżowy w Polsce). Wcale nie namawiam Ciebie, ani nikogo
        innego do kupowania fiata, bo nie mam w tym żadnego inetresu. Nie jestem też
        fanem włoskiej marki. Dzielę się tylko moimi opiniami na temat nowinki fiata i
        staram się przy tym być obiektywny. Jeżeli dotyka to twojego emocjonalnego
        stosunku do VW, to przepraszam.

O takich ściemach w
        >
        > niemieckich autach nie słyszałem, ale to może moja wina bo coś ostatnio mi
        > słuch słabnie :)))
        > Pzdrw.

Jeżeli mogę spytać to jakie są twoje doświadczenia z samochodami fiata?

Pozdrawiam
        daltonista

• atomski Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia 09.11.01, 09:42
          Zrób sobie tabelkę:
          Roczniki 1-3 letnie
          Roczniki 4-7 letnie
          Roczniki 8-10 letnie.
          Obu marek.
          Lub ,zeby było bardziej szczegółowo:
          Porównaj usterkowość (takie coś robi np DEKRA) w procentach z udziałem np.Bravo
          kontra GOLF z tego samego rocznika.
          Wtedy wyjdzie Ci prawda.Cała prawda.

Prawdą jest natomiast to,że Volkswagena jakość spada,a Fiat wzrasta.Jak tak
          dalej pójdzie to za pięć lat się spotkają :)))))))))
          • Gość: Krzysiek Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.wise.edt.ericsson.se 09.11.01, 10:29
            Panowie, prawda jest taka, ze VW to nie sa zle auta, fiaty natomiast po prostu
            trzeba lubic i miec do nich sentyment. Ja na przyklad nigdy bym nie kupil
            niemieckiego auta bo po prostu mi sie nie podobaja. Natomiast wloskie, mimo, ze
            psuja sie czesciej, podobaja mi sie bardziej. Jest jeszcze jedna rzecz, fiatow
            nie kradna tak jak VW wiec wydaje mi sie, ze Stilo ma faktycznie szanse na duzy
            sukces na rynku.
            Podsumowujac, kazdy ma to co lubi, do wyboru i koloru. A co do tego, ze Stilo
            jest taki bardzo niemiecki? Widzialem go na ulicy w Kopenhadze wczoraj i wcale
            tak ciezko sie nie prezentowal i nawet z tylu wygladal fajowo.
          • Gość: malko Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 11:06
            Porównywałem kiedyś w raportach dekry polo i punto I. W przedziale wiekowym 1-3
            lepiej wypadło Polo, ale chyba już w następnym Punto było lepsze. Co prawda
            nieznacznie, ale lepsze. Mam nadzieję, że nie rozpęta się zaraz dyskusja o
            obiektywności statystyk itp. Nie bardzo wiem o co chodzi fanowi VW. Chce
            jeździć VW, proszę bardzo. O niezawodności Stilo na razie nikt i nic nie może
            powiedzieć. Nawet pan Testore.
            A mój fiacik jest niezawodny. Jak się coś zepsuje to dam Wam znać.

Kierowcy wszystkich marek łaczcie się. Byle nie w korkach i stłuczkach.
        • Gość: adalbert Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 12:23
          daltonista napisał(a):

> Gość portalu: adalbert napisał(a):
          >
          > > To fajnie że zrobili kolejne ładne autko. Ja się tylko pytam ile z tych ba
          > jerów
          > >
          > > i wodotrysków wysiądzie po paru tygodniach użytkowania. Czytałem ci ja jak
          > iś
          > > czas temu artykuł Pana Iwaszkiewicza o Fiacie Brava. Facet chwalił
          > > udogodnienia, poduchy, klimę i inne wyposażenie za rozsądną cenę. Napisał
          > tylko
          > >
          > > że zdziwił się jak dojechał nim do przejazdu kolejowego, bo autko samo się
          >
          > > zatrzymało przed szlabanem. Zaczął się zastanawiać czy producenci dali mu
          > do
          > > testu samochód z opcją zatrzymywania przed przeszkodami, nie informując go
          > o
          > > tym? Ale okazało się że Fiat jeszcze tego nie posiadał, on się poprostu ze
          > psół.
          >
          >
          > Redaktorowi Iwaszkiewiczowi skłonny jestem uwierzyć, bo uważam go za obiektywne
          > go
          > człowieka. A co mu się zepsuło dokładnie?
          > W pierwszych dwu latach produkcji bravy fiat miał problemy z termostatami i
          > paskami rozrządu. Wszystkie fiaty mają słabe zawieszenia. Niedoróbki i awarie
          > zdarzają się każdemu. Nawet fiatowi ;-D
          >
          > Babcia uparła się że chce polo. Pojechałem więc z nią do dealera. Babcia ogląda
          > ła
          > polo, a ja wsiadłem do golfa. Ustawiłem sobie wygodnie fotel, pooglądałem bardz
          > o
          > dobrej jakości materiały. Postanowiłemz zobaczyć jak wchodzą biegi. Wchodziły j
          > ak
          > w masełko. Tylko że pedał sprzęgła został potem w podłodze...
          >
          > Jeżeli się nie mylę to wiosną tego roku Audi (też VW) wzywało do serwisów ok. 7
          > 0
          > tys. posiadaczy A3 z powodu rozlatujących (przerdzewiałych w ekspresowym tempie
          > )
          > się zawieszeń. Urywały się koła. Na szczęście nie było ofiar w ludziach poniewa
          > ż
          > wszystkie przypadki miały miejsce na postoju lub przy małej prędkości jazdy.
          > Smutne prawda?
          >
          > Ciekawe ilu polskich posiadaczy jeździ tymi samochodami nie wiedząc co im grozi
          > .
          > Większość egzemplarzy w Polsce to import powypadkowy. Nie sądzę że by dostali
          > wezwanie do serwisu od VW, a gazet z informacją przecież nie musieli czytać.
          >
          > Ja bym wolał żeby mi odpadły wycieraczki.
          >
          > Audi A3 w wersji 3d bardzo mi się podoba pomimo, że jest to VW.
          >
          > >
          > > Po naprawie wytrwały redaktor ruszył dalej do boju. Padał deszczyk więc wł
          > ączył
          > >
          > > sobie chłopak wycieraczki. Wszystko było cukierkowo, gdyby nie to że
          > > wycieraczki nie raczyły się już wyłączyć. Może i Fiaty są dość atrakcyjnie
          >
          > > wizualnie, ale mówienie że to coś jak VW to chyba przesada.
          >
          > Być może nie zrozumiałeś moich intencji. Pisząc Volkswagen miałem na myśli
          > brzydki, a raczej pospolicie wyglądający jak Volkswagen. Nie traktuję tego jako
          >
          > zalety. Nie chodziło mi też o niedoścignioną jakość niemieckiego nadsamochodu
          > (uchodzącego za prestiżowy w Polsce). Wcale nie namawiam Ciebie, ani nikogo
          > innego do kupowania fiata, bo nie mam w tym żadnego inetresu. Nie jestem też
          > fanem włoskiej marki. Dzielę się tylko moimi opiniami na temat nowinki fiata i
          > staram się przy tym być obiektywny. Jeżeli dotyka to twojego emocjonalnego
          > stosunku do VW, to przepraszam.
          >
          >
          > O takich ściemach w
          > >
          > > niemieckich autach nie słyszałem, ale to może moja wina bo coś ostatnio mi
          >
          > > słuch słabnie :)))
          > > Pzdrw.
          >
          > Jeżeli mogę spytać to jakie są twoje doświadczenia z samochodami fiata?
          >
          > Pozdrawiam
          > daltonista
          >

To fakt ze mam emocjonalny stosunek do samochodów, ale nie tyle do VW co do Fiata
          właśnie. W swoim życiu miałem najpierw (jak większość Polaków) maluszka a potem
          dwa Una i Punciaka. Nigdy więcej!!! Czy to przypadek że w Uno po 2 latach
          rozwarstwił mi się bak? Były jeszcze inne niedoróby np. stale wysiadająca lampka
          nad przednią szybą, przednia szyba w Punto pękła mi w czasie jazdy w tajemniczych
          do dziś niewyjaśnionych okolicznościach. W Punto 3 razy wymieniałem alternator!!!
          Były też problemy z niedomykaniem drzwi w Uniaku. Moich uczuć do VW nie uraziłeś,
          ale trochę mnie denerwuje przyrównywanie Fiata do czołówki marek europejskich, bo
          to jeszcze kompletnie nie to. Życzę Włochom jak najlepiej, ale z takimi
          niedoróbami... Ja w każdym razie Fiata już nigdy nie kupię, bo w podobnym pułapie
          cenowym jest sporo innych marek, oferujących lepszy produkt.
          Aha jeszcze mieli ciekawy serwis, który mi mówił że wysiadająca stale lampka to
          taka uroda Punto? Czy ktoś coś o tym wie? A artykuł Iwaszkiewicza chętnie
          przytoczę w większych, ciekawszych fragmentach jak wygrzebie tą gazetę. To było z
          przed jakiś 3 a może 4 miesięcy.
          Pzdrw.
          • Gość: mAbZ Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia IP: *.sysquest.se 09.11.01, 12:43
            Gość portalu: adalbert napisał(a):

> dwa Una i Punciaka. Nigdy więcej!!! Czy to przypadek że w Uno po 2 latach
            > rozwarstwił mi się bak? Były jeszcze inne niedoróby
            [...]
            > Życzę Włochom jak najlepiej, ale z takimi niedoróbami...

Z tego co wiem, jest OGROMNA róznica w jakosci miedzy wloskim Uno, a tym
            produkowanym w Polsce.
            Mam wloskiego i w zyciu nie mialem problemów, jakie w polskich Uno wydaja sie byc
            powszechne.
          • daltonista Re: Stilo 5D -pierwsze wrażenia 09.11.01, 12:57
            Przynajmniej twoja opinia o fiacie jest uzasadniona i wynika z twoich własnych
            doswiadczeń. Mam trochę inne doświadczenia i z mojego trzylatka jestem
            zadowolony. Gdyby nie ograniczona kasa pewnie też kupiłbym coś innego. Jak
            napisałem nie jestem fanem marki, mimo że posiadam fiata) i wiem, że fiatowi
            zdarzało się wiele wpadek - alternatory w puntach, sienach i paliach, rozrząd w
            bravach, przewody hamulcowe w punto, poduszki powietrzne w palio (Brazylia),
            zardzewiałe zbiorniki w sienach i palio (przywiezione z Brazylii), słabe
            zawieszenia wszystkich modeli. Ale takie wtopy zdarzają się nawet najlepszym. O
            akcji serwisowej na borę nie było słychać bo w porównaniu do fiata na naszych
            drogach jest ich mało. Nie zamierzam też porównywać fiata z jakąkolwiek inną
            marką w innych kryteriach niż estetyczne i ewentualnie finansowe. Dla
            przeciętnego Polaka fiat jest bardziej przystępny niż VW, czy jakakolwiek inna
            marka. A że nie są to auta doskonałe to co ja mogę poradzić. Gdybym dzisiaj
            miał zmienić samochód na lepszy to pewnie wybrałbym Hondę ze względu na fajne
            silniczki, a nie z powodu niezadowolenia z Fiata. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka