agunia0716 01.10.06, 14:28 mam do wyboru forda mondeo 98'..renaulta lagune 98'...audi a4 96' poradzcie mi jestem na giwełdzie w monachium ceny tych aut to 2000 euro pilnie czekam na odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek
monias_c Re: jakie auto wybrac waszym zadniem 01.10.06, 14:32 fordy to awaryjne auta, bedziesz miała problemy/ renault jak każdy francus kiepski AUDI A4 to był by swietny wybór! Link Zgłoś
pavulon78 Re: jakie auto wybrac waszym zadniem 01.10.06, 14:34 A może jakieś konkretne argumenty? Bo na razie to wypisałaś same obiegowe opinie nie poparte żadnymi argumentami. Link Zgłoś
monias_c Re: jakie auto wybrac waszym zadniem 01.10.06, 14:40 Nie bede ci tu wypisywac setki opini uzytkowników i mechaników , informacji w programów motoryzacyjnych , gazet i internetu bo bym pisała tutasj miesiac i czasu by mi zabrakło. Ford g... wort... z eteru sie to nie wzielo .Owszem dobre silniki ale ogólnie awaryjne auta Francuzy podobnie. AUDI będzie najlepszym wyborem . a jezeli ty chcesz jakis argumentów przy takim układzie 3 aut to sie wogóle nie znasz na samochodach , a kazdy kto ma pojecie powie ze audi przy takim układzie wyprze te 2 pozostałe PS to tak jak co wybrać: Poloneza-Dacia Logan- VW GOLF to chyba jasne:) ze VW Próbowałam zrobic podobne zestawienie :P Link Zgłoś
mlodydaniel Zly przyklad 01.10.06, 14:48 Mialem A6 i tyle rzeczy ile tam sie posypalo i ile na czesciach dealer na mnie zarobil to pol wozu wyszlo. Na szybko z pamieci nowy woz w ciagu roku uzytkowania: pompa wody w silniku - gwarancja, wachacze przednie, wachacze tylne, uszkodzenie przetwornicy czy czegos tam od lamp ksenonowych, kilka razy jakas regulacja zaworow, silnik dzwonil przy maksymalnym wdepnieciu, kalibracja czy jak oni to nazywali turbiny - gwarancja. Kazda z napraw ktora nie podciagneli pod gwarancje to bylo ponad 2000pln. Teraz tez mam niemca ale nie Audi. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Zly przyklad 01.10.06, 15:03 Renault Megane I kombi 1.4 16V robione przez Turków. W 5 lat 280 tys. km. Tarcze hamulcowe, klocki, dwa razy tłumik, amortyzatory. Ogólnie auto nigdy nie zawiodło. 4 letni Focus - absolutnie żadnej awarii. Ale cóż - nie kupuje się samochodów na f. Link Zgłoś
krolewski_tygrys Re: Zly przyklad 01.10.06, 16:08 Co do megane to mam zupelnie inne zdanie. Mialem takie, tylko silnik mial 8- zaworowy. Byla to padaka jakich mało. Układ wydechowy nie wytrzymał 30kkm, lozyska kół tylnych i tarcze hamulcowe 60 kkm, amortyzatory zdechły przy 90 kkm. W miedzyczasie urwala sie klamka od drzwi i rozlecial sie fotel (nie dalo sie go pospawać). No i stosunkowo wcześnie padła cewka zapłonu, ktora notorycznie psuje się w tych modelach. Auto drogie w naprawie i beznadziejne jeśli chodzi o walory użytkowe. Nigdy nie kupie Renault, zwlaszcza jak poczytalem sobie jeszcze o Lagunie II. Co do Forda, to pewnie juz wiesz o slabych blachach i korozji modeli tej marki.Nie jest osiagnieciem przejechac 4 lata bezawaryjnie - powiedz co robiles w Fordzie jak zrobisz 300-400 kkm. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Zly przyklad 01.10.06, 18:26 Ten Focus akurat jest moich rodziców, nie mój. I za bardzo mnie nie intersuje jak będzie ten Focus wygladal jak bedzie mial najezdzone 300kkm bo jak dobije do 100 tys. to zostanie sprzedany i w jego miejsce bedzie kupiony nowy samochód. Podobnie jak z Megane. Został wymieniony na Megane II dci. Link Zgłoś
swoboda_t Re: jakie auto wybrac waszym zadniem 01.10.06, 17:47 Ja bym się w ogóle zastanowił, czy brać którykolwiek. 2k euro to podejrzanie niska cena za każde z tych aut. Link Zgłoś