dep 18.03.03, 08:06 o tak...www.superexpress.pl/iso/Dzisiaj/Tip/SuperAuto/auto_4.shtml Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ryjek Re: Tak wygląda KLIK IP: *.crowley.pl 18.03.03, 09:24 Szkoda że wybrano brzydszą (i tańszą wersję) Mam nadzieję, że ta druga - kosmiczna też będzie produkowana. Ładniejszą wersję Clica oraz wersje użytkowe można obejrzeć: motoryzacja.interia.pl/wydarzenia/prototypy/news?inf=364991 Niech ta ładniejsza wersja (z lampami w słupkach) kosztuje nawet 20 tysięcy - też na pewno znajdzie odbiorców. Link Zgłoś
yaa Re: Tak wygląda KLIK 18.03.03, 09:59 Ten click mini do pięknych aut z pewnością nie należy. Ten "kosmiczny" jest ładniejszy. Cóż, dla mnie za mały, dla mojej żony również. Może dla dzieci, ale to kwestia przyszłości. Ale gorąco popieram projekt, bo może wreszcie polscy inżynierowie odniosą sukces. Ale raczej wątpie. Boję się, że skończy się jak z wieloma innymi projektami, nie tylko motoryzacyjnymi. Obym się mylił. Pozdrawiam Yaa Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Tak wygląda KLIK IP: *.telia.com 18.03.03, 10:05 dep napisał: > o tak...<a href="www.superexpress.pl/iso/Dzisiaj/Tip/SuperAuto/auto_4.sh > tml"target="_blank">www.superexpress.pl/iso/Dzisiaj/Tip/SuperAuto/auto_4.shtml< > /a> ________________________________________________________________________________ Bardzo slodziutkie autko,wygladem przypomina 2CV,jak wejdzie do produkcji "ryzykuje" byc obiektem kultu jak w/ws 2CV. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
chaladia Re: Tak wygląda KLIK 18.03.03, 23:14 W stosunku do wizji komputerowej rzeczywistość pokazała problemy: 1. Klamki miały być okrągłe, jak w "Ritmo" (bo wszystko jest okrągłe w tym autku) - a są zwykłe od starego Fiata. 2. Syzby miały mieć takie fajne czarne półkola - nie ma ich, za to jest gruba i brzydka biała listwa uszczelniająca na połączeniu "połówek". 3. Czy mnie oczy mylą, czy tam jest tylko jeden fotel? Co się stało z siedzeniem pasażera? 4. Te przetłoczenia w naturze nie wyglądają dobrze... Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Tak wygląda KLIK IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 08:45 chaladia napisał: > W stosunku do wizji komputerowej rzeczywistość pokazała problemy: > 1. Klamki miały być okrągłe, jak w "Ritmo" (bo wszystko jest okrągłe w tym > autku) - a są zwykłe od starego Fiata. > 2. Syzby miały mieć takie fajne czarne półkola - nie ma ich, za to jest gruba i > > brzydka biała listwa uszczelniająca na połączeniu "połówek". > 3. Czy mnie oczy mylą, czy tam jest tylko jeden fotel? Co się stało z > siedzeniem pasażera? > 4. Te przetłoczenia w naturze nie wyglądają dobrze... > Nie jestem pewien, ale czy przypadkiem nie mówisz o Kliku, który dopiero ma być produkowany w przyszłości a ten prototyp to Klik mini. Pzdr. Gal Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Tak wygląda KLIK IP: *.med.umich.edu 18.03.03, 23:24 I tak z wesolego modelu wyjrzala smutna rzeczywistosc. Szkoda. Link Zgłoś
chaladia Re: Tak wygląda KLIK 19.03.03, 17:53 motoryzacja.interia.pl/news?inf=364991 Jak widzisz. to jest ten samochodzik, co na fotografii w realu Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Tak wygląda KLIK IP: 213.76.133.* 19.03.03, 18:48 Zastanawiam sie tylko czy to powinno być legalne. Zaraz mnie zakrzyczycie ale... - w Polsce, kraju o dochodach takich jak... (wszyscy zanmy) klik nie bedzie traktowany jak pojazd n-ty w rodzinie służący tylko i wyłacznie do jeżdzenia po zatłoczonych miastach ale jako jedyny samochód w gospodarstwie domowym! Czyli powtórka z malucha. Nie bedzie wiec pojazdem typowo miejskim tylko pojazdem służącym nawet na wyjazd na wymarzone wakacje do Hiszpanii (widziałem tam 2 maluchy na polskich rejestracjach!) - ciekaw jestem czy zrobiono mu wszystkie konieczne badania zwiazane z bezpieczeństwem. I jak? Ktoś wie? - w dobie pojazdów ktore się wyposaża w 6 poduszek w standardzie, czy wyjeżdząnie z pojazdem które najprawdopodobniej nie bedzie miało zadnych tego typu zabezpieczeń nie jest wsadzaniem ludzi w puszke w której łatwo zginąć? - porównywanie tego pojazdu do Smarta jest chyba niezłym nadużyciem. Wiem ze maluch pozwolił i nadal (niestety) pozwala wielu rodzinom na posiadanie środka lokomocji. Tylko czy nie powinno się jakoś jednak odgórnie ludzi chronić i nie pozwalać na wprowadzanie czegoś co nie jest do końca bezpieczne? Bo póki nie zobaczę to nie uwierzę ze to auto spełnia normy bezpieczeństwa tak jak spełnia je smart! pzdr Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tak wygląda KLIK IP: *.telia.com 19.03.03, 19:27 W tym to beda ludzie ginac.Rannych napewno nie bedzie,moze i to oszczednosc? Link Zgłoś
Gość: Art Re: Tak wygląda KLIK IP: *.icpnet.pl 19.03.03, 19:50 Wszystko bedzie dobrze jeśli Klik będzie jeździł tylko w mieście (w co szczerze wątpię), ale wyobraźcie sobie "to" na trasie. Nie wiem jak to auto poradzi sobie z koleinami, wyprzedzaniem, podmuchami wiatru od wyprzedzających tir-ów itd. Jako auto miejskie może się sprawdzić, ale mówię NIE jeśli będzie używany jako "auto rodzinne". Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Tak wygląda KLIK IP: *.reshall.umich.edu 20.03.03, 01:36 A moze wystarczyloby wprowadzic klase aut miejskich, ktore nie mialyby uprawnien do jazdy po drogach szybkiego ruchu? Dodatkowo ograniczenie na pojemnosc silnika, predkosc maksymalna itp. Powstaloby cos w rodzaju skutera z kabina. I nikt nie czepialby sie tego co stanie sie ze takim "skuterem" kiedy ten bedzie wyprzedzal tir'a na A4 pedzac na wakacje nad Adriatykiem. Link Zgłoś