07.10.06, 07:28
Kiedyś przez kilka miesięcy oglądałem ten najlepszy program motoryzacyjny - jak miałem kablówkę. A teraz mam 6-7 programów z azartu (zależy od pogody).
"Fifth Gear" też był niezły. Czy ten konkurencyjny do "Top Gear" jeszcze nadają?

--
Frant - humor, satyra, krytyka
Obserwuj wątek
    • 11inch_cock Re: Top Crash 07.10.06, 08:05
      fifth gear jeszcze nadaja, ale top gear jest znacznie lepszy

tym bardziej ze duzo nowych samochodow ma 6 biegowa skrzynie wiec nawet sama
      nazwa jest juz nie na czasie ;)
      • elibre Re: Top Crash 07.10.06, 17:44
        jest bo nadaja na kanale 5. ;p
    • glomek Re: Top Crash 07.10.06, 08:25
      trudno mnie pomylic z fanem motoryzacji ale program faktycznie jest niezly
      testowanie predkosci przy ktorej radar nie zdazy zrobic zdjecia to bylo cos:)
      • yakyak Re: Top Crash 07.10.06, 08:38
        Tez sie martwie, bo chyba wiekszego fana tego programu ode mnie na swiecie nie
        ma... ;P
      • whiteboya ale kogo to obchodzi???? no kogo?? 07.10.06, 14:48
        w uk nawet niewiedza gdzie lezy polska na mapie,a wy sie podniecacie ze jakis
        zniewiescialy angol mial wypadek.
        cala wlk. bryt. leje na polske i mysli ze jestesmy krajem 3 go swiata i to
        dlatego tylu polakow tam przyjezdza bo niemamy co jesc w naszym kraju.
        niech polacy zajma sie lepiej sprawami polski a nie pisza jak te angielskie
        szmatlawce bzdury w stylu; ktos urodzil dziecko a ktos kupil nowy samochod.
        te gazety sa stworzone dla takich bezmyslnych ludzi jak to stado polakow
        ktorzy tu przyjechali i sie podniecaja kinami 3d kiedy w polsce mamy juz ich
        chyba z 5..ale oni nawet w miescie nigdy niebyli w polsce wiec niema co im
        tlumaczyc. do garow lub na budowe a potem 2 godziny w autobusie z pakusami..to
        jest ich zycie.
        • kodem_pl Nie wiem z kim miales do czynienia w tej UK 07.10.06, 15:06
          Ale wspolczuje.
        • cyberdemokracja Nie obchodzi?Nie czytaj -a Polska jest krajem 3-go 07.10.06, 15:19
          świata, dzięki PiS coraz bliżej nam do dyktatur afrykańskich niż do Europy, a
          ludzie faktycznie wyjeżdżają za chlebem... Więc nie dziw się, że fanów programu
          obchodzi los prowadzącego. Bo możesz być pewny, że jeśli jakiś Polak zrobi
          kiedyś w końcu dobry program motoryzacyjny - to zrobi go na wyspach
          • ml_500 Re: Nie obchodzi?Nie czytaj -a Polska jest krajem 07.10.06, 22:56
            nie podniecaj sie tak bo ci cos strzeli w glowie. jakbys pojechal kiedykolwiek
            do afryki to bys takich glupot nie pisal.
            • blindlemon Re: Nie obchodzi?Nie czytaj -a Polska jest krajem 14.10.06, 09:38
              Słuchaj no, panie ml_500 - nie wiem czy ten nick to nazwa twojego Mercedesa
              (jesli tak, szczesliwy z Ciebie człowiek). Ja BYLEM w Afryce.Wiele razy w wielu
              roznych jej czesciach. Nie chcialbys widziec tego, co ja,uwierz,Nawet zza szyb
              ML'a 500...A co do stylu rządzenia tu - różni się niewiele od pomniejszych
              dyktatur 3-go świata.

ml_500 napisał:

> nie podniecaj sie tak bo ci cos strzeli w glowie. jakbys pojechal kiedykolwiek
              > do afryki to bys takich glupot nie pisal.
    • blindlemon Redaktorze prowadzący...Allman Brothers to... 07.10.06, 09:00
      ...wspaniały zespół i nie rób z nich żadnych Almandów - więcej czytaj,
      sprawdzaj, rozwijaj się...:)))
    • ksero-jacek Top Crash 07.10.06, 09:04
      Odpalam TV tylko by ogladac Top Gear!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten program mi
      odpowiada w 200% reszta to ....#@*!!
    • sebok123 Re: Top Crash 07.10.06, 09:05
      głupie aster wyłączyło tvn turbo i nie moge oglądać , a taki fajny program był
    • japin Top Crash 07.10.06, 09:11
      Widzę , że tu produkują się w większości "rozwijający się inaczej". Ja raczej
      zaaplikowałbym im oglądanie tylko TV "Trwam"
      • frant3 Re: Top Crash 07.10.06, 09:31
        A czy ty należysz do tej mniejszości która ogląda TV Trwam?

--
    • patman Mam nadzieję, że Top Gear przetrwa 07.10.06, 09:27
      Hammond, trzymaj się!
    • bigstrand KONIEC 07.10.06, 09:50
      program nie wroci!!!!
      BBC nie zaryzykuje i program nie wroci a jak wroci to w okrojonej formule i na nic protesty producentow itp itd. koniec z gloryfikowaniem glupoty clarksona
      • misiekmisiek6 Re: KONIEC 07.10.06, 13:35
        bigstrand napisał:

> program nie wroci!!!!
        > BBC nie zaryzykuje i program nie wroci a jak wroci to w okrojonej formule i na
        > nic protesty producentow itp itd. koniec z gloryfikowaniem glupoty clarksona

Jaki Koniec?
        auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3664855.html
        Program wrócił!! No przynajmniej rozpoczęli kręcenie kolejnych odcinków.

Pozdr,

Misiek

----------
        www.badziew.pl - Internetowa Księga Skarg i Zażaleń
        ----------
    • miroslawa_potrzeba Re: Top Crash 07.10.06, 10:38
      panie "doktorze", nie wstrzas mozgu a WSTRZASNIENIE !!
      nie ma takiego schorzenia jak wstrzas mozgu !!
      • qin Re: Top Crash kretyński głupi program. 07.10.06, 11:46
        Kretyński program z 3 w krótkich spodenkach chłoptasi bawiacych sie w
        niszczenie samochodów.Nudny powtarzajacy sie zawsze o tym samym.A potem
        spotykamy nieudolnych naśladowców na maszych drogach.
    • hmmm Top Crash 07.10.06, 12:17
      update: "Filming for a new series of the BBC's Top Gear programme has resumed"

a więc jednak kręcą dalej. na razie te sceny, w których nie była przewidziana
      obecność Hammonda.

• slayerek666 Re: Top Crash 07.10.06, 12:32
      hmmm dziś w TVN Turbo pisali w pasku na dole, że nowa seria (nie emitowana w
      Polsce) poleci za tydzień...
    • konfabulator Śmierć frajerom! 07.10.06, 12:38
      Śmierć frajerom! Trzeba być idiotą pierwszej klasy aby tak pozbawić się życia.
      Mój kandydat do Nagrody Darwina. Kolejny wypadek bezmózgiego idioty z nadmiarem
      testosteronu. W dużych miastach widać takich codziennie: ściagają się na
      motocyklach albo wyprzedzają na trzeciego. Mam nadzieję, że w końcy wszyscy
      pozabijają się na słupach (bo drzew szkokda).
      • kodem_pl O czym ty do nas rozmawiasz? 07.10.06, 13:50
        Robil to na zamknietym torze, wiec nikt oprocz niego nie byl w
        niebezpieczenstwie. Ja rozumiem, ze dla ciebie rekordy jakie powinno sie bic to
        zrobienie 1000km fabia zuzywajac jak najmniej paliwa?
    • lobo13 Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 14:04
      Bo co oznacza wyrażenie "dobry program motoryzacyjny"? Dla mnie to program przedstawiający możliwie jak najobiektywniej wszystkie możliwe do zaprezentowania cechy samochodów włącznie z wyrażeniem opinii dla kogo samochód byłby dobry i jakie oczekiwania może spełniać.
      Top Gear, to natomiast przeżarty subiektywnym i sakrastycznym spojrzeniem na motoryzację show, gdzie samochody są tylko tłem do ciągnięcia sobie wała z wszystkiego i wszystkich. Czy najlepszym programem motoryzacyjnym jest program gdzie praktycznie nic nie mówi się o nowatorstwie konstrukcji silników, rozwiązaniach technicznych użytych w zawieszeniu, spalaniu, elektronice, systemach bezpieczeństwa? Czy najlepszy program motoryzacyjny to taki, gdzie najwięcej czasu poświęca się na opisy subiektywnych wrażeń z jazdy, wizualnych aspektów zegarów, guzikczków, lakieru i całej bryły auta, do tego szydząc z właścicieli samochodów, które nie podobają się panu Jerremiemu?

Top Gear to może i dobry program motoryzacyjny, ale dla kobiet. Dla mnie to dobry show rozrywkowy o lekkim zabarwieniu motoryzacyjnym. Odnośnie programów stricte motoryzacyjnych, z których na prawdę można dowiedzieć się czegoś dobrego o samochodach, to szereg programów niemieckich, robionych we współpracy z Tüv i ADAC.

Życzę Hammondowi powrotu do zdrowia. Tak czy siak, fajnie od czasu do czasu było pooglądać jak panowie ścigają się w 15 letnich ferrarach do oddalonego o kilkaset kilometrów baru go-go.

• sraczynski Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 14:31
        Zgoda w 100%, bo jakim testem dla samochodu jest idiotyczne zmierzenie się z biegaczem, rowerzystą albo samolotem. Na dodatek wszystkie te wielkie wyścigi są ustawiane ale fakt - pięknie i dynamicznie nakręcone.
        • nordynek Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 16:30
          Prowadzący Top Gear są strasznie stronniczy: już przed samym testem wiadomo,
          które auto im się spodoba, a które wyśmieją. Oczywiście, wg Clarksona i spółki
          brytyjskie wózki zawsze są najlepsze. Z wszystkich innych można zrobić sobie
          jaja, ale z siebie - nigdy.
          • michalng Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 16:42
            nordynek napisał:

> Prowadzący Top Gear są strasznie stronniczy: już przed samym testem wiadomo,
            > które auto im się spodoba, a które wyśmieją. Oczywiście, wg Clarksona i spółki
            > brytyjskie wózki zawsze są najlepsze.

A co w tym dziwnego. Brytole robia takie samochody jakie sami lubią.Nic dziwnego
            ze brytyjskie auta podobają im sie najbardziej.
            • frant3 Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 17:37
              A Polacy nie mają swoich aut, kiedyś była Syrenka, więc kochaja zagraniczne.
              Mnie fascynuje Jaguar XJ.

--
          • kodem_pl Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 20:10
            Owszem, sa stronniczy. Ale nie w takim stopniu jak mowisz. Sami przyznaja, ze
            Jag jest piekny, ale kupiliby cos innego (nie zawsze, ale czesto tak mowia).
            Polskie programy sa dopiero stronnicze: zawsze wygrywa skoda:-D
      • kodem_pl Nie zgadzam sie:-) 07.10.06, 15:02
        Ty wolisz sluchac pol godziny o nowatorskiej mieszance w wahaczu, ja o tym jak
        owa mieszanka w polaczeniu z cala reszta dziala. I to mi powiedza w Top Gear.
        Oczywiscie trzeba miec dystans do ich wypowiedzi, ale na tym polega czesc uroku
        tego programu. Wyscigi auta z biegaczami itp. to oczywiscie czesc show, ale
        przyjemnie sie to oglada.

Widzisz, ja ogladam tylko top gear z programow moto. Jak kupowalismy auto to
        zawsze byla jazda probna i subiektywne oceny najbardziej sie liczyly. Bo co mnie
        obchodzi jakas tam nowa skrzynia, skoro dzialac to bedzie beznadziejnie? Auto
        musi sie dobrze prowadzic (co pokaza w top gear), byc wygodne i dobrze zrobione
        i czlowiek musi sie w nim dobrze czuc. I to tez pokaza.powiedza w top gear.
      • g_m11 Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 15:06
        Bo to nie jest specyfikacja techniczna fabryki samochodów tylko program w
        pewnym sensie rozrywkowy.
      • frant3 Re: Dla mnie to nie jest najlepszy program mot. 07.10.06, 15:18
        Co mnie obchodzi czy świeca zapłonowa ma H = 184 czy 185. Mam to w dupie.
        Najlepszy program motoryzacyjny to właśnie tak, który wyróżnia się na tle wielu innych podobnych, nudnawych programików, właśnie poczuciem humoru, charyzmatycznymi prowadzącymi, w którym samochód traktuje z pasją, a nie jak narzędzie do przewozu kartofli na rynek, czy żony i teściowej do kościoła.

--
    • xaliemorph Top Crash 07.10.06, 14:34
      Trzymaj się Hammond. Program z twoim udziałem to jedyny motoryzacyjny który lubiłem oglądać, jak myślę że i wśród pozostałej rzeszy fanów jest wiele takich osób. Wiele osób także pamięta twój świetny program Brainiac. Więcej zdrowia, pomysłów, a nuż wyjdziesz na prostą.
      • carrera4 Top gear 07.10.06, 15:11
        Jest to najlepszy, moim zdaniem, program motoryzacyjny nadawany obecnie w
        sieciach kablowych. Pasjonaci też są nieźli, ale początkowe odcinki były o
        wiele lepsze niż obecnie. A, że producenci samochodów krytykują program, to
        chyba normalne. BMW strasznie się oburzyło na Zientarskich, jak ci testując
        samochód tej marki (zdaje się, że to była "6") ubrali się w drechy i nałożyli
        złote łańcuchy. Z kolei co nas (fanów motoryzacji) mogą obchodzić protesty
        jakichś feministek, ekologów, czy innych nawiedzeńców. Niech sobie protestują,
        wolno im.
    • rmichal2 Chciałbym korzystając z okazji 07.10.06, 15:23
      uprzejmie "podziękować" firmie ASTER za to, że zastąpiła najlepszy polski
      program czyli TVN TURBO kolejnym nudnym kanałem sportowym w którym jest głównie
      tenis.
      • frant3 Re: Chciałbym korzystając z okazji 07.10.06, 17:40
        Może da się coś zrobić?! Jakieś pisemko z podpisami do firmy Aster, żeby oddali TVN Turbo?

--
        • turrek Re: Chciałbym korzystając z okazji 07.10.06, 21:15
          Nie pomże, to nie wina Aster tylko popdniesienia cen przez TVN, podwyżka była chyba o 300%. Duża część kablówek w Polsce odpusćiła sobie, a szkoda. Miało to związek z wprowadzaniem przez TVn platformy n.
    • cracovian ALMAND Brothers Band??? WTF? 07.10.06, 15:35
      The Allman Brothers Band!!!
    • radlack Błędy stylistyczne, ale generalnie może być 07.10.06, 15:53
    • nyssan Re: Top Crash 07.10.06, 20:59
      tylko ci goscie potrafia pokazac i powiedziec, ze superluksusowy woz za gruba
      kase to kupa gnoju. i to jest to! pikieta pod sidziba aster bylaby moze jakims
      rozwiazaniem?
      • turrek Re: Top Crash 07.10.06, 21:16
        Nie pomże, to nie wina Aster tylko popdniesienia cen przez TVN, podwyżka była chyba o 300%. Duża część kablówek w Polsce
        odpusćiła sobie, a szkoda. Miało to związek z wprowadzaniem przez TVn platformy n.
        • rubeus Re: Top Crash 09.10.06, 16:35
          ale aster twierdzi, że zrezygnowali z programu, bo miał
          śladową oglądalność...
          Głosy oburzenia i żalu na tym i innych forach zdają się temu przeczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka