Dodaj do ulubionych

mokry wahacz?

IP: 212.244.27.* 27.03.03, 21:13
Bylem u mechanika, ktory stwierdzil, ze mam wycieki z jakiejs długiej rury
(nie pamietam jak on to nazwal), ktora odpowiada za wspomaganie i dlatego mam
mokry prawy wahacz. Te urzadzenie kosztuje okolo 2000 tys. zl,- i nie daje
sie naprawic, kupuje sie w calosci. Ponoc gdzies tam regeneruja, ale to daje
marne efekty i wystarcza na kilkanascie kilometrow.
Na postoju gdy krece fajera to rzeczywiscie slychac jakies gluche stuki, w
zaleznosci od szybkosci obracania kierownica.
Cholera, 2000 zl,-. Ten mechanik powiedzial tez, ze to tak sie trafilo. Nie
ma tutaj mojej winy jako uzytkownika i kierowca nie ma na to wplywu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Henry Re: mokry wahacz? ... IP: *.telia.com 28.03.03, 08:10
      Gość portalu: gregor napisał(a):

> Bylem u mechanika, ktory stwierdzil, ze mam wycieki z jakiejs długiej rury
      > (nie pamietam jak on to nazwal), ktora odpowiada za wspomaganie i dlatego mam
      > mokry prawy wahacz. Te urzadzenie kosztuje okolo 2000 tys. zl,- i nie daje
      > sie naprawic, kupuje sie w calosci. Ponoc gdzies tam regeneruja, ale to daje
      > marne efekty i wystarcza na kilkanascie kilometrow.
      > Na postoju gdy krece fajera to rzeczywiscie slychac jakies gluche stuki, w
      > zaleznosci od szybkosci obracania kierownica.
      > Cholera, 2000 zl,-. Ten mechanik powiedzial tez, ze to tak sie trafilo. Nie
      > ma tutaj mojej winy jako uzytkownika i kierowca nie ma na to wplywu.
      ________________________________________________________________________________
      _ ... masz na mysli mokry amortyzator ?,o ile wiem _servo_ nie lezy w poplizu
      tegoz,pozatem w wszystkich znanych mi markach/modelach aut mozna to regenerowac
      z dobrym efektem stalym.Moze to amortyzator cieknie?,to jest normalne gdy sie
      konczy-moze wystarczy wymienic amortyzatory?-zawsze parami.Spytaj w innym
      warsztacie .
      ________________________________________________________________________________

• Gość: uny Re: mokry wahacz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 10:05
      poleciała ci przekładnia kierownicza (tzw.- magiel), jeśli nie chcesz
      przepłacać jedź na giełde. tam kupisz to to za jakieś 300-500 złych. możesz
      poszukać też na szrotach. albo ugadaj się z kimś kto jeździ na zachód, niech
      odwiedzi ichniejsze szroty. wachacz może być mokry. olej w tym urządzeniu jest
      pod dużym ciśnieniem i jeśli jest przeciek może całkiem nieźle hlustać ;).
      można z tym jeździć, ale komfort bedzie się obniżał i zacznie ci mocno stukać
      przy jeździe po nierównościach. zadzwoń do InterCars i zapytaj ile oni chcą za
      takie cudo. może być nawet 1000 taniej. ale osobiście polecam giełde.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka