osman71 29.10.06, 16:08 Zmieniliście już opony? Kiedyś słyszałem że powinno się zmieniać jak temp. nie przekracza 7st, bo jak jest cieplej to się zimówki szybko zdzierają. Prawda czy mit?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kkkamilw Re: Kiedy zimówki?? 29.10.06, 16:21 Jak najbardziej prawda zimówki mają inny rodzaj gumy i jeżeli będziemy na nich jeździć kiedy jet ciepło to sybko sie zużyją ale temp. 7stopni to chyba przesada. Wydaje mi sie że już można zmienić na zimówki nie zaszkodzi to im a coraz częściej pada wiec zimówki sie przydadzą na pewno. Link Zgłoś
osman71 Re: Kiedy zimówki?? 29.10.06, 17:16 Dzięki, ja też chyba założe po 1 listopada, bo już zapowiadają powoli śnieg z deszczem! Link Zgłoś
perk Re: Kiedy zimówki?? 29.10.06, 17:49 > Dzięki, ja też chyba założe po 1 listopada, bo już zapowiadają powoli śnieg z > deszczem! No nie. Zimowki na deszczowe dni? Na deszczowe dni wymagane sa deszczowki. Na suchy snieg potrzebujesz suche zimowki, na gololedz - mokre sniegowki lub zimne deszczowki. Na jazde po kolacji wymagane sa wieczorowki, ale nigdy przed szosta wieczorem, bo popoludniowki tez musisz miec. Link Zgłoś