Dodaj do ulubionych

VW - głośniki

28.03.03, 19:56
WItam
Czy może mi ktoś powiedzieć ilu calowe głośniki wkłada się do
VW Polo rocznik 2001 w drzwi?
Słyszałam że trzeba wyciąć dziurki na głośniki pod siatką.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt Re: VW - głośniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 22:16
      Czesc
      No wiec mam przyjemnosc uzytkowac takie auto, ale od razu ostrzegam ze jesli
      przy sprzecie audio nic nie bylo robione (czyli ani fabrycznie, ani prywatnie
      nie bylo zakladane) to bedzie z tym troche zachodu, bo firma VW troche
      przyoszczedzila a wiec to Ty bedziesz musiala doplacic do interesu.
      W drzwi, w ich dolna czesc wchodza glosniki o srednicy 16cm (lub 16,5 cm -
      roznie to producenci oznaczaja). Glosniki te sa zamaskowane taka kratka ktora
      UWAGA!!!!! fabrycznie ma pozatykane te dziurki ktorymi ma sie wydobywac
      dzwiek. Ja dorobilem kratki od Golfa III (ktore sa dziurkowane) od ktorego
      takie kratki idealnie pasuja. Ale zeby to zrobic trzeba miec takie urzadzonko
      (albo poswiecic lutownice) ktore bedzie moglo roztopic takie bolce od tej
      kratki ktorymi sie ja mocuje do tapicerki drzwiowej (ot taka technologia).
      Kolejnym punktem programu jest stelarz pod glosnik, ktorego fabrycznie tez nie
      ma (o ile nie dokupilas opcji pod tytulem "instalacja do radia"). Stelarz ma
      za zadanie odsuniecia glosnika od blachy, bo standardowe mocowania sa tak
      blisko blachy ze magnes od glosnika sie nie miesci. Oczywiscie wszystko mozna
      dokupic w serwisie, ale kwot nie pamietam teraz. Acha, ja jeszcze musialem
      kupic wzmacniacz antenowy ktorego tez standardowo nie bylo a co lepsze kabel
      od anteny konczyl mi sie w polowie dachu i musialem go robic od nowa.
      W gorna czesc drzwi, na wysokosci lusterek, wchodza glosniki wysokotonowe
      (tzw. gwizdki). Ja tam wrzucilem uniwersalne, co sie wiazalo z tym ze musialem
      je troche modyfikowac, bo sie nie miescily, ale jak kupisz dedykowane do tego
      modelu to bedzie bez problemow.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka