petr82 20.11.06, 11:13 Zamiwrzam wstawić w autku fajny sprzęt i tu mam pytanie czy złodzieje jeszcze kradną radyjka? Link Zgłoś Obserwuj wątek
petr82 Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 11:31 Paranoja sprzęty są naprawdę tanie a nie chcę wymieniać bo szkoda mi szyb... purhed napisał: > tak Link Zgłoś
loyezoo Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 12:02 Tanie nie tanie.Powiedzmy tania w miarę firmówka cd kosztuje 300-400zł a złodziej "ożeni" za 100-150.Rok temu ukradli mi z auta radio blaupunkta (radio!! nie radiomagnetofon) Wartość kradzionego max 5zł.Mało tego kradną radia bez panela bo panel można dokupić i na odwrót.Sposobem na to jest zamontowanie radia np. w schowku a w miejscu oryginalnym jakieś na skale i tyle:) Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 13:10 W czerwcu w Krakowie otwarto mi zamek niszcząc wkladkę i zaginając blachę w okolicy wkladki. Radia nie skradzionio, ale przeszukano schowek (wyrzucono mapy i inne drobiazgi ze schowka na podlogę). Skradziono tylko batonik Bajeczny, który był w schowku. Sądzę, że złodziej szukał panelu. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 13:29 > Paranoja sprzęty są naprawdę tanie a nie chcę wymieniać bo szkoda mi szyb... > Hehe - tanie, nie tanie, nieważne. Naście lat temu koledzy w podstawówce kradli z aut gumy do żucia i długopisy :P Trafi się gó..arz to Ci za tiktaki wywali szybę. A co dopiero radio, za kóre można kupić cały karton tiktaków. Jeśli gablotę trzymasz pod blokiem, to prawdopodobieństwo jest niemałe. Ale równie dobrze możesz stracić strego kaseciaka. Pisałem już w innym miejscu, ale powtórzę - mnie dziś w nocy ukradli wkład lusterka wart w sklepie zawrotne 25 złotych! Link Zgłoś
zenon77 Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 15:20 Kradną w tym poje... kraju chyba wszystko. Kołpaki, anteny, wkłady lusterek, koledze pół paczki papierosów. Nic mnie nad Wisłą już chyba nie jest w stanie zaskoczyć... Link Zgłoś
benjaminblimchen Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 16:20 enon77 napisał: > Kradną w tym poje... kraju chyba wszystko. Kołpaki (...) dlatego ja przynajmniej na kołpakach wygrawerowałem numer tablicy rejestracyjnej pojazdu, przynajmniej tego mi nie ukradną ;) Link Zgłoś
odin-2 Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 16:27 benjaminblimchen napisał: > enon77 napisał: > > > Kradną w tym poje... kraju chyba wszystko. Kołpaki (...) > dlatego ja przynajmniej na kołpakach wygrawerowałem numer tablicy rejestracyjne > j > pojazdu, przynajmniej tego mi nie ukradną ;) .. podj.... napewno,nr.rej. niewystarczy - trza skompletowac nr. pesela i nr.konta bankowego - koniecznie . Link Zgłoś
mary_elx pułapka na złodzieja 21.11.06, 04:40 Skoro kradą batoniki i papierosy ze schowków, to może by tak zastawić pułapkę. Na przykłd batonik z wstrzyknietą strychniną albo papierosy nasączone jakimś innym paskudztwem silnie toksycznym. Ktoś kiedyś podobno woził w samochodzie na siedzeniu deskę nabitą gwoździami, któa przykrywał niewinnie wyglądającym kocykiem. Pewnego razu ktoś mu się włamał do samochodu i zasiadł za kierownicą. Gwóźdż przebił złodziejowi mosznę i prawie pozbawił jajec. Link Zgłoś
programistajava Re: pułapka na złodzieja 21.11.06, 10:36 A wiesz co jest najgorsze? Ze ten złodziej podał włascieciela auta do sądu i podobno wygrał (trzeba by sprawdzić czy to prawda) motywował to sędziemu tym ze teraz to pracy nei znajdzie i musi mu własciciel płacoc dozywotnio rentę. Jeśli to prawda (nie wiem jak zweryfikować) to K...a a nie kraj. Link Zgłoś
loyezoo Re: pułapka na złodzieja 21.11.06, 15:50 Masz sporo racji.Ponieważ systemy zabezpieczające mogące wyrządzić "krzywdę" złodziejowi są zabronione.Mam znajomego elektronika który montuje nietypowe zabezpieczenia m.in niebezpieczne ale na życzenie klienta.Jednym z nich jest mata montowana pod pokrowcem (cieniutka)Po włamaniu do auta pokopie jakieś 200tys volt oczywiście o małym natężeniu jednakże jak ktoś ma np. chore serce lub co gorsza rozrusznik serca to może być bardzo źle. Link Zgłoś
kkkamilw Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 17:06 Hehe mnie nie przebijecie straciłem szybe złodzieje ukradli mi 3 kasety !!!! do magnetofonu ( radia nie ruszyli ) i ok 3zł za cocacole kolega mi położył i karte Vitay :) Link Zgłoś
do.ki kradna 20.11.06, 15:22 Latem tego roku zlodziejowi chcialo sie przelazic przez plot posesji, zeby wyjac mi z samochodu radio za raptem 200 euro (jeden z tanszych Pioneerow). Przyznam, ze sie zdziwilem. Link Zgłoś
do.ki Re: kradna 20.11.06, 15:23 dodam, ze rzecz dziala sie nad polskim morzem, a zlodziej nawet wzial sobie przy okazji futeral na front radia. Frontu oczywiscie nie zdejmowalem, bo do glowy by mi nie przyszlo, ze komus bedzie sie chcialo wlamywac. :-((( Link Zgłoś
dr.rocco Re: kradna nawet uzywane gacie w tym kraju 20.11.06, 15:29 kostki toaletowe wyjmuja z kibla , kradna papier do tylka , wszystko co jest warte nawet zlotowke , albo co moze sie przydac zlodziejowi np. papier do dupy , albo uzywane gacie , jesli beda pasowac na dupe. Link Zgłoś
belus77 Re: kradna nawet uzywane gacie w tym kraju 22.11.06, 13:35 To jest przeciez wbrew naukom Chrystusa - Krola Zydow! Link Zgłoś
baartur Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 15:37 > Zamiwrzam wstawić w autku fajny sprzęt i tu mam pytanie czy złodzieje jeszcze > kradną radyjka? Kradną a jak mnie buchnęli orginalne radyjko Volvo HU-605 i szybe od kierowcy wywalili ;/ jakiś czas temu oczywiście... Link Zgłoś
odin-2 Re: Czy kradną jeszcze radia?... 20.11.06, 15:56 .. moji koledzy z Kraju twierdza ze ponownie zaczela sie "era kasetowcow" tzn. kaset w ktorych matuje sie auto-radio i bierze z soba gdy sie auto opuszcza,- wiesci z Lodzi i z Lublina , w Warszawie tez ? Link Zgłoś
flamengista kradną, ale jest na to sposób 20.11.06, 16:13 kupujesz nowe radio, ale na giełdzie wśród staroci dokupujesz panel "ekstra". Najlepiej szajserski, stary, wytarty i ze sterczącą śrubką. Przyczepiasz go na silnej taśmie nad oryginalnym. Gdy wysiadasz, panel-atrapa ma zasłaniać nowoczesny sprzęt. Marna szansa, że ktoś się skusi. Link Zgłoś
odin-2 Re: kradną, ale jest na to sposób 20.11.06, 16:20 flamengista napisał: > kupujesz nowe radio, ale na giełdzie wśród staroci dokupujesz panel "ekstra". > Najlepiej szajserski, stary, wytarty i ze sterczącą śrubką. Przyczepiasz go na > silnej taśmie nad oryginalnym. Gdy wysiadasz, panel-atrapa ma zasłaniać > nowoczesny sprzęt. > > Marna szansa, że ktoś się skusi. .. teraz juz wiedzom ci Zlodzi i Zlublina tyz,a swoja droga te "kasety" nietyle radio co szyby chronic maja , jezeli zlodzi widzi pusta dziura w miejscu gdzie zazwyczaj jest radio - idzie do samochodu sasiada . Link Zgłoś
iberia30 Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 18:36 polski zlodziej to glupi zlodziej i kradnie wszystko co mu sie w lapy nawinie. Link Zgłoś
henio38 Re: Czy kradną jeszcze radia? 20.11.06, 21:20 Kurcze w holandii to nawet samochodu nie zamykałem a tu to mi stare wycieraczki i halogeny zwineli na strzeżonym osiedlu pod okiem kamer Link Zgłoś
iberia30 Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 07:31 w innych cywilizowanych krajach tez sie aut nie zamyka i nikt nie sie nie przejmuje zostawionym na siedzeniu plecakiem czy portfelem, bo tam jest normalnie. Link Zgłoś
peterrudzki Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 07:56 tak dokladnie.. ja mieszkam od jakiegos czasu w stanach, nowe radio, panel nie sciagniety ani razu, nawigacja nowa, nigdy nie zdjeta z deski rozdzielczej, portfel nie raz zostawiony na fotelu... ale jakbym mieszkal w NYC to na pewno juz bym tego nie mial :) W lublinie mialem nowe radio w samochodzie, samochod parkowalem rok pod blokiem, panel tylko zdejmowalem i do schowka wrzucalem, nie znalem nikogo z okolicznych blokersow, i radia mi nikt nie ukradl. Widac nie ma reguly Link Zgłoś
mameja21 Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 11:05 iberia30 napisała: > w innych cywilizowanych krajach tez sie aut nie zamyka i nikt nie sie nie > przejmuje zostawionym na siedzeniu plecakiem czy portfelem, bo tam jest > normalnie. Tak jest, zostawia się pieniądze na wierzchu i nikt nie ukradnie. Mało tego, jak są otwarte drzwi to jeszcze pieniędzy dołożą. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 11:38 mameja21 napisał: > iberia30 napisała: > > > w innych cywilizowanych krajach tez sie aut nie zamyka i nikt nie sie nie > > > przejmuje zostawionym na siedzeniu plecakiem czy portfelem, bo tam jest > > normalnie. > > Tak jest, zostawia się pieniądze na wierzchu i nikt nie ukradnie. > Mało tego, jak są otwarte drzwi to jeszcze pieniędzy dołożą. Moze nie doloza, ale nie zabiora. Bedac na urlopie w Dalmacji wielokrotnie bylem swiadkiem jak do lokalnego sklepiku niedaleko plazy miejscowi przybywali samochodami. Zostawiali auta otwarte, a w nich czesto komorki (radia to standard), jakies torby. Oczywiscie samochodow nikt nie zamykal (kluczyki zostawaly w stacyjce) i szyby zostawiano otwarte. Link Zgłoś
kkkamilw Re: Czy kradną jeszcze radia? 22.11.06, 04:16 rraaddeekk napisał: > Moze nie doloza, ale nie zabiora. > Bedac na urlopie w Dalmacji wielokrotnie bylem swiadkiem jak do lokalnego > sklepiku niedaleko plazy miejscowi przybywali samochodami. > Zostawiali auta otwarte, a w nich czesto komorki (radia to standard), jakies > torby. > Oczywiscie samochodow nikt nie zamykal (kluczyki zostawaly w stacyjce) i szyby > zostawiano otwarte. Też sie spotkałem z czymś takim w Norwegii tam nie zamykają samochodów, nie chowają radia komórki leżą między siedzeniami. Oni jeszcze nie znają pojęcia złodziej.W mieście to na pewno inna sprawa ale na wsi i w małych miasteczkach to jak w bajce :) Link Zgłoś
iberia30 Re: Czy kradną jeszcze radia? 22.11.06, 13:17 mameja21 napisał: > Tak jest, zostawia się pieniądze na wierzchu i nikt nie ukradnie. > Mało tego, jak są otwarte drzwi to jeszcze pieniędzy dołożą. niedowiarku proponuje krotki pobyt np. na Krecie to zobaczysz, ze nikt Ci szyby nie wybije tylko dlatego, ze zostawiles plecak czy komorke-no chyba, ze trafisz na ......rodaka. Link Zgłoś
marilicia Re: Czy kradną jeszcze radia? 21.11.06, 11:43 > polski zlodziej to glupi zlodziej i kradnie wszystko co mu sie w lapy nawinie. To nie tak. Powinno byc: polski zlodziej to glupi zlodziej i kradnie wszystko co mu sie w lapy nawinie, bo moze liczyc na Polaka, ze to od niego odkupi. Bo w Polsce cos "zalatwic" to jest cos pozytywnego. Nawet jak jest ukradzione. Taka to "uczciwosc" Polaka. pozdrawiam Link Zgłoś
jusytka nie 21.11.06, 08:05 Ja nie mam zwyczaju wyciągania panela po wyjściu z auta i nikt mi go nie ukradł :) Nie wiem co jednak rozumiesz pod słowem "fajne radio" - wydaje mi się, że im droższe tym szansa na jego stratę rośnie ... Link Zgłoś
iberia30 Re: nie 22.11.06, 13:19 no ja panelu tez nie sciagam a to z prostego powodu:mam radio fordowskie w dodatku "kaseciak", na ogol parkuje na strzezonym lub na prywatnej posesji, poki co nikt pod hipermarketem sie nie polaszczyl bo i nie ma na co. Link Zgłoś
petr82 Re: Po apelu episkopatu przestali ... dziwne! 22.11.06, 13:43 Dzieki mam w autku firmowe radio chciałem jakieś porządniejsze ale widzę że w tym temacie nic się nie zmieniło jak kradli tak kradną. Link Zgłoś
belus77 Re: Po apelu episkopatu przestali ... dziwne! 22.11.06, 13:44 Jakos radyja maryja nikt ukrasc nie chce! Link Zgłoś