black.code 28.12.06, 20:13 Wynik do przewidzenia a niedlugo wchodzi potęzna hybryda ls600h ... www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=12920 Link Zgłoś Obserwuj wątek
robert888 a tu merc bije lexusa 28.12.06, 21:46 miniurl.pl/lex_last_merc_first a wy sie dalej onanizujcie z półobrotu, moje wy czaki norisy, hehe. Link Zgłoś
black.code Re: a tu merc bije lexusa 28.12.06, 22:24 Bzdury. Dla prawdziwych znawców tematu liczy sie tylko nieprzekupna prasa niemiecka a zwłaszcza auto bild i auto motor und sport, czy jakoś tak. Link Zgłoś
grey_wolf Re: a tu merc bije lexusa 29.12.06, 12:00 Jak niemiecka prasa jest obiektywna to ja jestem święty. Jej obiektywizm ogranicza się do samochodów niemieckich, reszta jest poddawana takiej krytyce, że aż się smutno robi. W Polsce ciągle Merc to luksus i prestiż nawet jak stary i zdezelowany, a w Niemczech, czy Austrii Mercami jeżdżą głównie Turcy, to nie wymaga komentarza. A Lex... cóż na pewno jest niezawodny, napewno świetnie się prowadzi itp. tylko że wcale nie wygląda, niczym się nie wyróżnia wśród innych (japońskich) niezależnie od klasy. To taki japoński volkswagen (nie wiem jak auto dla mas jest po japońsku). Jak komuś wystarczy wnętrze i wychodzi z założenia, że to co na zawnątrz jest nieistotne bo nie widać zza kółka to proszę bardzo, dla mnie to za mało, auto musi cieszyć oko nie tylko znaczkiem na masce. Link Zgłoś
habudzik Re: a tu merc bije lexusa 30.12.06, 00:12 grey_wolf napisał: > Jak niemiecka prasa jest obiektywna to ja jestem święty. Jej obiektywizm > ogranicza się do samochodów niemieckich, reszta jest poddawana takiej krytyce, > że aż się smutno robi. Dziwne co piszesz bo w Hiszpanii Francji i Włoszech też piszą i to piszą niemal to samo . Rozumiem "obiektywizm" niemiecki ale włoski francuski czy hiszpański nie mówiąc już o portugalskim . > W Polsce ciągle Merc to luksus i prestiż nawet jak stary i zdezelowany, a w > Niemczech, czy Austrii Mercami jeżdżą głównie Turcy, to nie wymaga komentarza. To tez jakas twoja ciwekawostka . Pod kazdym niemal hotelem w Niemczech czy Austrii stoja praktycznie tylko Mercedesy i jeszcze nie widziałem w nich Turka , chyba że przeoczyłem coś na lekcji i nie wiem ze Turcy sa elegancko wyglądającymi blądynami . Link Zgłoś
zappa6 Re: a tu merc bije lexusa 30.12.06, 00:28 ale juz amerykanie i brytyjczycy piszą cos zupelnie innego - czyzby z powodów historycznych kochali japonców ??? :)))))))))))))))))) Poza tym tak duza liczba sprzedanych toyot w europie (1,12 miliona?!) i na swiecie daje do myslenia.... Link Zgłoś
habudzik Re: a tu merc bije lexusa 30.12.06, 09:12 zappa6 napisała: > ale juz amerykanie i brytyjczycy piszą cos zupelnie innego - czyzby z powodów > historycznych kochali japonców ??? :)))))))))))))))))) Nie z powodu własnej motoryzacji . Jakby Europa miała tekie samochody jak Ameryka to z pewnoscią pokochałaby japońskie samochody a że ma swoje .... > Poza tym tak duza liczba sprzedanych toyot w europie (1,12 miliona?!) i na > swiecie daje do myslenia.... ....owszem daje do myslenia ze pomyliłes wątki . Tu piszemy o Lexusie i Mercedesie a 95% sprzedazy toyoty w Europie to klasa mini i nieco wyżej . Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: a tu merc bije lexusa 30.12.06, 09:41 habudzik napisał: > Dziwne co piszesz bo w Hiszpanii Francji i Włoszech też piszą i to piszą niemal > to samo . Rozumiem "obiektywizm" niemiecki ale włoski francuski czy hiszpański > nie mówiąc już o portugalskim . hohoho ,to ta szkola dla przekupek do ktorej chodziles ksztalci tez poliglotow ? > Pod kazdym niemal hotelem w Niemczech czy > Austrii stoja praktycznie tylko Mercedesy i jeszcze nie widziałem w nich Turka kiedy Ty masz czas szlifowac te wszystkie jezyki jak "zwiedzasz" wszystkie hotele po calym swiecie ? Link Zgłoś
habudzik Re: a tu merc bije lexusa 30.12.06, 12:19 zgryzliwy1 napisał: > hohoho ,to ta szkola dla przekupek do ktorej chodziles ksztalci tez poliglotow Hohohoho , to trzeba znać hiszpański włoski i portugalski by wiedzieć które auta wygrywaja testy w Portugalii , Włoszech czy Hiszpanii ???? > kiedy Ty masz czas szlifowac te wszystkie jezyki jak "zwiedzasz" wszystkie > hotele po calym swiecie ? Hohohoho , a to tzreba wchodzic do wnętrza każdego hotelu by zorietować się że przed nim same Mercdesy stoją ? Link Zgłoś
pocieszne Re: a tu merc bije lexusa 31.12.06, 00:40 habudzik napisał: > Hohohoho , a to tzreba wchodzic do wnętrza każdego hotelu by zorietować się że > przed nim same Mercdesy stoją ? wlasnie ,mozna tez zadzwonic i poprosic o info :-)) Link Zgłoś
01boryna Prawda lezy po srodku 31.12.06, 11:31 grey_wolf napisał: > Jak niemiecka prasa jest obiektywna to ja jestem święty. Jej obiektywizm > ogranicza się do samochodów niemieckich, reszta jest poddawana takiej krytyce, > że aż się smutno robi. Przykre to ale prawdziwe. Mimo takich mozliwosci finansowych i organizacyjnych auta nie sa testowane zbyt obiektywnie. Rekordy nierzetelnosci bije "Autobild". Natomiast mozna wierzyc "Auto Motor und Sport" o ile nie czyta sie podsumowan testow. Pomiary i opisy techniczne sa OK. > W Polsce ciągle Merc to luksus i prestiż nawet jak stary i zdezelowany, a w > Niemczech, czy Austrii Mercami jeżdżą głównie Turcy, to nie wymaga komentarza. Komentarza nie wymagaja bzdury ktore piszesz. Powielasz obiegowe opinie nie majace z rzeczywistoscia wiele wspolnego. Turkow spotkasz w kazdym niemieckim samochodzie. Wyroznikiem jest to ze sa to auta starsze. Turcy w Niemczech sa ludzmi raczej biednymi, slabo wyksztalconymi, wykonujacymi najczesciej marnie platne prace. I takie sa tez te ich samochody. Pomysl zanim napiszesz cos glupiego. Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 28.12.06, 22:32 Jaki znowu lex.mc-sedes model 190 w dyzlu jest najlepszy.I niedrogi a to jest najważniejsze dla właścicieli.Jak mawia stare przysłowie pszczół-"twój mc-sedes określa twój prestyż".A pozwole sobie spytać-jaki znowu prestyż określa fura za 500EUR? Link Zgłoś
grubym Tak, bije ... 28.12.06, 22:51 ... cena. I co chciales nam lub wlascicielom MB lub LEX przez topowiedziec ? Link Zgłoś
black.code Re: Tak, bije ... 28.12.06, 23:33 Przede wszystkim bije mesie jakością wykonania i legendarna niezawodnością Link Zgłoś
fransise Re: Tak, bije ... 28.12.06, 23:48 ty sie lecz kacapie,jaką legendarną niezawodnością,czy ty wiesz jakim modelem i w którym roku lexus zadebiutował w europie? ten model można kupić od 3tyś.euro i weś sobie poszukaj jego i sprawdź cenę i rok i zobaczysz że ci szczena opadnie,ty masz jakiś problem z tym lexusem?czytam już kolejny podobny wątek i ciągle te same pierdoły.zajmij się czymś co ci sie przyda w przyszłości a nie się pastwisz nad lexusem jakby ci płacili za merketing. masz zaje-pisty kompleks,ja mam poldka carusa 1.6 na jednopunkcie i żyję i nawet nienarzekam,więc jaki ty musisz mieć samochód że tak wyjesz z bólu? Link Zgłoś
qamillo Re: Tak, bije ... 29.12.06, 02:03 Skoro masz poldka czyli cieciowoza - spróbuj ograniczyć kontakty do innych użytkowników cieciowozów-znajdziecie w mig wspólny język.. Link Zgłoś
fransise Re: lex bije s-klasę 28.12.06, 23:53 i gdzie ją naładujesz jak się rozładuje? pomyślałeś pierniku? Link Zgłoś
fransise Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 00:19 no kto?no ty! marudzisz jak połamany z tym lexusem ,jak wejdę co drugi dzień na forum koło 22-23 to albo Lex albo Merc,k.to już jest nudne.Nie widzisz p.że jesteś już nudny z tym Lexem , rozumiem że lubisz tą markę to załóż priva a nie zaśmiecasz swoimi bąkami forum. albo jesteś jakimś emerytem albo gó..arzem lub jakimś zakomleksionym mamisynkiem i daj już spokój z tym Lexem bo to nuda na cztery wiatry. Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 02:06 Właśnie - napisz coś o furach dla cieciów.Na razie rozbijają sie poldkami ale wciąz zbierają kabone na fabke (1.2htp= pełnia szczęścia ) Link Zgłoś
rasiauskas Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 00:46 Znowu bidula spuscil sie w majtki. Toyota nigdy nie bedzie lepsza od MB i wielu innych marek. Nie ma w sobie tego czegos. Ma za to frajerow, a nie klientow. Link Zgłoś
qamillo mercedes= słoma z butów 29.12.06, 02:13 sam jesteś frajer.Nie musisz pisać ,ze nigdy nie będzie lepsza bo już jest.Lepsza technika ,lepsze wykonanie,lepszy image (mercedes= taryfa albo burak w środku),do tego lepszy serwis..mercedes kiedyś był lepszy stąd część frajerów uzywa sformułowania "legendarna jakość".Sformułowanie to jest oczywiście prawdziwe i niestety kompletne (tzn.nic poza legendą nie zostało z jakości) Link Zgłoś
rasiauskas Re: mercedes= słoma z butów 29.12.06, 13:35 Tak, tak a frajer wybierze lexusa z plastikami od Aygo. Link Zgłoś
traktorzysta Mercedes ma większy wybór w silnikach ,a Lexus 29.12.06, 09:12 LS ma 2 jednostki ,w IS nie ma nawet automatu z dyzlem (Volvo S40 ma ,Skoda ma,BMW i Merc ma) ,ale za to może bardziej dopracowane i nie psujące się tak jak to ma miejsce w Mercedesach (sypiące się S400 cdi ,sypiące się SL500 itd.). Ja wybrałbym najpierw LS460 ,a później S-klasę . Link Zgłoś
habudzik Re: Mercedes ma większy wybór w silnikach ,a Lexu 29.12.06, 11:07 traktorzysta napisał: > LS ma 2 jednostki ,w IS nie ma nawet automatu z dyzlem (Volvo S40 ma ,Skoda > ma,BMW i Merc ma) , Po najmniszej linii oporu idą . ale za to może bardziej dopracowane i nie psujące się tak > jak to ma miejsce w Mercedesach (sypiące się S400 cdi ,sypiące się SL500 itd.). Jak narazie słyszałeś o jednym S400 Pudziana i jednym SL500 baby z Lublina więc dlaczego piszesz "itd." ????? Ciężko żebyś słyszał o Lexusie skoro są go śladowe ilości choć w Polsce jest go łatwiej zauwazyć na drodze niz w krajach Europy zach. Link Zgłoś
01boryna Kolko wzajemnej adoracji 29.12.06, 10:38 co kogo tak naprawde obchodzi ktory z tych dwoch aut wygrywa w jakis tam testach. Jesli jeden z drugim kupuje wlasnie LS albo S-Klasse to niech podesle zdjecia to wszyscy poogladamy. Rownie dobrze mozecie dyskutowac o wyzszosci Boeinga nad Airbusem (albo odwrotnie). Na poczatku bylo nawet smieszne to zacietrzewienie, walka do upadlego w slusznej sprawie dobrego imienia Lexusa. Ale czy wy ptysie nie widzicie ze staje sie to zalosne? Jakimi autami jezdzicie ze musicie sobie ta pisanina dobre samopoczucie poprawiac? Link Zgłoś
fransise dalej to samo -smutne 29.12.06, 12:44 co włącze forum to ten p.Lex i na szczęście już nie ma Merca. co kogo to obchodzi co jest lepsze jezeli i tak są to samochody dla bogatych z tym że Lexa to ja zupełnie nie widzę na naszych drogach. nudne i żałosne. Link Zgłoś
grey_wolf Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 13:23 a co ci przeszkadza ze ludzie dyskutuja o autach dla bogatych? 1.kogoś z dyskutujących stać na drogi samochód 2.ktoś poprostu lubi samochody w ogóle 3.ktoś ma marzenia to że ty jesteś sfrustrowany i bez ambicji czy marzeń, to nie znaczy, że wszyscy są tacy WYLUZUJ! Link Zgłoś
fransise Re: Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 15:12 panie drogi nie rozumiesz sytuacji to ci ją przedstawię,zauważ że wątki takie są zakładane przez trolle , nie chodzi mi że niemożna rozmawiać bo warto ale nie widzisz tego że to jest pyskówka - zero materiałów , stron , zdjęć ,filmów. wystarczy że jeden burak ze wsi stojadła chlapie jęzorem że lex jest the best a merc to szmelc i kilku podobnch jemu puszczają baki i co włączę motoforum to tego typu wątki są non stop.Czy to tak ciężko założyć priva?Zauważ że nikogo znanego na tym forum to nie interesuje i nikt kto się ceni nie zabiera głosu bo to jest nudne , nudne , nudne.Podobna sytuacja była ze Skodą ,Volksem i Mercedesem ciągle o jednym aż do wyżygania,są ludzie którzy przyszli poczytać ciekawostek , posłuchać porad a nie bełkotu na temat samochodu którego u nas nie ma! albo jest w śladowych ilościach bo niczym się nie wyróżnia. Lex jest dobry ale co to ma do rzeczy czy wygrywa z Mercem czy BMW??????????/ podoba ci się Lex to okej a ja mam ciekawsze rzeczy i hobby którym sie pasjonuję a mianowicie żeglarstwem i ze szwagrem budujemy od podstaw taką łódkę. i jeszcze raz ci mówię i temu cymbałowi o ile przeczyta że mam poldka z 98 i zupełnie mi wystarcza i mojej żonie. niepotrzebuję samochodu by się pokazać. Link Zgłoś
grey_wolf Re: Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 15:45 ...no to fajnie, że masz inne hobby niż zrzędzenie, że forum nie takie. Rada dla ciebie jest taka, jak widzisz wątek, w którego temacie jest "lex" lub "merc" to nie klikaj, nie będziesz musiał czytać pyskówek i się stresować, a przy okazji nie będziesz nudził że nudno. Swoją drogą to warto słuchać innych nawet jeśli uważasz, że reprezentują dużo niższy poziom intelektualny niż ty, bo każdy ma prawo mówić o tym co mu się podoba, a co nie. I nie tylko na podstawie danych technicznych, ale także subiektywnych odczuć np. o wyglądzie auta, łódki i tym że w danym aucie coś go w d.. uwiera na przednim fotelu. Co masz do ludzi mieszkających na wsi? Link Zgłoś
fransise Re: Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 15:58 no nie kumasz w dalszym ciągu.WĄTKI O LEXIE ZAŚMIECAJĄ FORUM. CHCIAŁBYM CO TYDZIEŃ CZYTAĆ BLUZGI O TOJOCIE CROWN czy inym jakiego nie ma na naszych drogach.ja czytam wszystkie posty - prawie . które są świeże czyli pierwsze 20.NIKT WARTOŚCIOWY NIE PISZE NA NICH A TYLKO PAJACE Z JEGO GŁÓWNYM KLAŁNEM-DAŁNEM. CHCIAŁBYŚ CODZIENIE WIDAC WĄRKI I CZYTAĆ O SCANI CZY KAMAZIE - BO PRZECIEŻ KAZDY MOZE PISAĆ ALE OD TEGO SĄ PRIVY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻEGNAJ. Link Zgłoś
qamillo Re: Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 16:56 W takim razie i ja cie pożegnam..Ale sie dowiedziałem przynajmniej ,ze ci od poldków są mądrzejsi od reszty.Ciekawe jak mądrzy muszą byc w takim razie ci od dużych fiatów..mądrzejsi...jeszcze mądrzejsi...umysłowi tytani....czy to wogóle możliwe? Link Zgłoś
zappa6 Re: Do frustrata-przedmówcy 29.12.06, 18:23 W takim razie żegnamy na forum auto-moto i zapraszamy na fora: "żeglarstwo" i "polonezy" Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 18:27 Toyota sprzedala w europie w 2006: 1 120 000 samochodów - ciekawe ile sprzedal jakikolwiek producent europejski poza europą???? W drodze na szczyt Data publikacji: 2006-12-29 08:05:46 Dynamicznie rozwijający się koncern Toyota Motor Corporation jest na dobrej drodze do tego, aby prawdopodobnie już w przyszłym roku zdetronizować amerykański General Motors jako największego pod względem sprzedaży producenta samochodów na świecie. Wywodząca się z Japonii spółka chce wyprodukować w 2007 r. rekordową ilość 9,42 mln pojazdów (+4%), natomiast sprzedaż wynieść ma około 9,34 mln sztuk (+6%). Na rynku europejskim grupa planuje sprzedać w 2006 r. 1,12 mln aut, co w porównaniu z wynikiem uzyskanym rok wcześniej oznacza poprawę o 112 tys. egzemplarzy. Na nadchodzący rok prognozowany jest natomiast wynik około 1,22 mln sztuk. Źródła • Rzeczpospolita 299 (7593), 23 - 26 grudnia 2006 (Danuta Walewska) Do tego rekordowy wzrost w niemczech: 2006 rekordowy dla zagranicznych marek w Niemczech Data publikacji: 2006-12-29 10:33:04 Samochody zagranicznych marek zdobywają w Niemczech coraz szersze rzesze klientów, a konkurenci dla Volkswagena, Opla, Mercedesa i BMW mają szansę już w bieżącym roku uzyskać rekordowy udział w rynku na poziomie 36,1% - uważają przedstawiciele stowarzyszenia VDIK, w którym zasiadają przedstawiciele międzynarodowych producentów motoryzacji. We wschodnich landach Toyota, Peugeot i spółka zdobyły nawet 50,5% rynku, natomiast w byłym RFN - 34%. Sprzedaż aut zagranicznych marek zwiększyła się w Niemczech na przestrzeni roku o 5,2% do około 1,24 mln rejestracji, podczas gdy cały rynek zanotował jedynie 3,2-procentowy wzrost. W przypadku pojazdów użytkowych udział ten wynosi 25,9%. Źródła • Auto Motor und Sport (dpa) Link Zgłoś
rasiauskas Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 18:33 Obecnie najwiecej sprzedaje VW. I co w zwiazku z tym? Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 29.12.06, 18:40 chyba do toj toja mu daleko a spotykalem na tym forum glosy ze toyota to w europie "nic" nie sprzedaje... Link Zgłoś
habudzik Re: lex bije s-klasę 30.12.06, 09:17 zappa6 napisała: > chyba do toj toja mu daleko a spotykalem na tym forum glosy ze toyota to w > europie "nic" nie sprzedaje... Nie widziałem by ktos napisał ze nic czy mało . toYta sprzedaje i to sporo ale w klasie city ( torebki na zakupy ) Link Zgłoś
habudzik Re: lex bije s-klasę 30.12.06, 09:20 zappa6 napisała: > Toyota sprzedala w europie w 2006: 1 120 000 samochodów - ciekawe ile sprzedal > jakikolwiek producent europejski poza europą???? Mysle że VW sprzedał sporo ale nie wiem ile . Nawet jeśli VW sprzedał więcej to jakie ma to znaczenie ? Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 02:21 Niemcy sprzedali pare samochodow do Japonii.Ale to wystarczy by wyrownac bilans platniczy z japonia,momo ze Zoltki sprzedali 2 razy wicej wozow w Niemczech.. Link Zgłoś
rasiauskas Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 02:35 No tak, ale VW sprzedaly 2,5 raza wiecej w Europie. I co w zwiazku z tym? Co mam zrobic? Liczby nic nie mowia! Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 03:30 Nie wiem o co ci chodzi ale wiem ze VW zwiekszyl sprzedaz w Europie do 20% a w Japonii VW jest od lat importowanym samochodem roku.Zoltki marza o Niemcu a Niemcy o Niemcu... Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 03:41 rasiauskas napisał: > No tak, ale VW sprzedaly 2,5 raza wiecej w Europie. I co w zwiazku z tym? > Co mam zrobic? wez niebieska tabletke dur.niu Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 03:54 A co zrobisz jak ci podam dane?zesrasz sie publicznie? Link Zgłoś
wowo5 Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 05:51 VW jest dopiero czwarty na swiecie. Ustepuje GM, Toyocie i Fordowi. W USA i w Japonii sprzedaz VW jest sladowa. Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 11:05 Prawdą jest,ze bardzo by sie zwiększył udział vw w rynku w USA gdyby zniesiono wizy dla Polaków..VW powinien sam wystąpić z petycją do kongresu z takim postulatem.. Link Zgłoś
kajetanb52 Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 17:26 Mercedes to Mercedes, a Lexus to Toyota. I nic więcej pisać nie trzeba. Link Zgłoś
analizator3 Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 17:34 lexus to lexus, a mercedes to a i b-klasa, dostawczak albo szambowóz....exkluzywana marka, hehe Link Zgłoś
01boryna Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 17:57 analizator3 napisała: > lexus to lexus, a mercedes to a i b-klasa, dostawczak albo > szambowóz....exkluzywana marka, hehe Jesli chcialbys byc uczciwy napisalbys: lexus to lexus a Mercedes to E,S,M,CLS,CLK,CL,SL,SLR-Klasse i Maybach. Bo reszte to mozesz porownywac z Toyota jak chocby dostawczaki, terenowki itp Link Zgłoś
knurzynski mercedes to mercedes a lexus to toyota 31.12.06, 17:42 bardzo trafna puenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! widać ze pajac niewyrabia nerwowo :) Link Zgłoś
knurzynski Re: mercedes to mercedes a lexus to toyota 31.12.06, 17:46 i dlatego A klasa kosztuje tyle co corolla. prestiż marki a przedewszystkim historię i tradycję wlicza sie w cenę. wystarczy porównać ceny używanych mercedesów z cenami Toyoty czy pierwszego Lexusa. nawet nowy Lexus kosztuje dużo mniej niż Mercedes w tej samej klasie... Link Zgłoś
lancia_delta_integrale Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 18:40 w niskiej sprzedaży w Europie :) faktycznie ale cóż sie dziwić , japońskie katamaryny niepasują do Wenecji , Francuskich Pałaców , Niemieckich Miast , Holenderskich Kanałów . Samochód dla prostych i bogatych amerykanów gdzie nazwa sama im zasugerowała że będą mieli jakis luxus. Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 18:50 Bo lexusy to kiepścizna za to 20letnie mercedesy (zwłaszcza model 190) to strasznie ekskluzywne pojazdy..na dodatek wygoda w takim 190 i przestrzeń jest ogromna...no i ręczny jak we fiacie...to ważne! Link Zgłoś
lancia_delta_integrale Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 18:55 to pokaż konkurenta 190 z tamntego okresu :) zaraz ci walenrode przyłoży :o Link Zgłoś
01boryna Re: lex bije s-klasę 31.12.06, 19:01 qamillo napisał: > Bo lexusy to kiepścizna za to 20letnie mercedesy (zwłaszcza model 190) to stras > znie ekskluzywne pojazdy..na dodatek wygoda w takim 190 i przestrzeń jest ogrom > na...no i ręczny jak we fiacie...to ważne! A wy z tej swojej luxusowej frakcji ciagle to samo kretactwo. 20letnie Mercedesy porownuj z 20letnimi lexusami... o, przepraszam, nie bylo tej japonszczyzny jeszcze wtedy na swiecie. No popatrz, a Mercedesy jeszcze jezdza i kontrole techniczna przechodza... Poczekajmy na 20letnie lexie Link Zgłoś
wowo5 To choroba 01.01.07, 17:23 To juz historia. Nowe Mercedesy nie sa juz tak solidnie zbudowane jak te stare. Jezeli firma bedzie podpierac sie ciagle historia to sama stanie sie historia. Liczy sie to jak nowe modele radza sobie z konkurencja. Jest wiele firm o slawetnej swietnosci, ktore odeszly w niepamiec. Tradycja to nie wszystko. Nikt nie kupi zloma tylko ze wzgledu na tradycje. Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 01.01.07, 22:24 toyota waliła wtedy model crown (tak gdzieś od lat 60tych),pare półek wyższy od baby-benza jak mawiają szkopy na "190tke" albo "mercedesa dla ubogich" (wersja polska).Pozatym fakt,ze dany model jest rzadki w europie nie znaczy,ze go nie było.Ruscy mają troche większy wybór toyek to możesz sobie obejrzeć bardziej ekskluzywne toje-nowsze i starsze.. www.cars.auto.ru/toyota/ Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 01.01.07, 19:16 Lexus liczy ,ze w 2006 roku sprzeda ponad 5100 samochodow a mazy sie 10 000 tys www.innovations-report.de/html/berichte/unternehmensmeldung/bericht-69101.html Niemcy to nie za bogaty kraj,kto tam kupi takie drogie auto.No tak,nieliczni maja forse.np ci co kupili 16 565 Porsche,683 Ferrari,574 Maserati czy 521 Bentleyow... www.kfz-auskunft.de/kfz/pkw_neuzulassungen_hersteller_2005.html Link Zgłoś
wowo5 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 00:17 A w Korei Poludniowej sprzedano wiecej Hyundaiow. I o czym to swiadczy? W 2007 roku Lexus ma sprzedac 500k aut na calym swiecie wobec okolo 1 miliona BMW i Mercedesow oraz 900k Audi. Jakos nie widac tej druzgocacej przewagi. Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 00:36 pytanie juz teraz brzmi inaczej: nie "czy lexus bedzie sprzedawal wiecej niz niemcy?" tylko "za ile lat lexus bedzie sprzedawal wiecej niz niemcy?" przewaga kapitalowa toyoty jest miazdzaca i sprowadzenie niemieckich koncernow w dol jest tylko kwestia czasu - podobnie jak to bylo z fordem czy gm... Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 01:11 BMW,MB czy Audi to firmy z tzw premium klasse.Porsche i BMW bija wszystkie inne firmy swiatowe jesli chodzi o zysk na samochodzie.Te samochody nie musza konkurowac z Toyota,bo ta dziala w segmencie samochodow popularnych.Ten segment jest najbardziej narazony na tania konkurencje.BMW pozostanie samochodem nie dla kazdego Tu rozmowa z szefem BMW Norbertem Reithoferem. www.sueddeutsche.de/,wirm3/wirtschaft/artikel/668/96572/ Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 08:25 Jeśli to takie znowu premium to pytanie brzmi,kiedy te firmy premium zostana wykupione przez toyote? Wtedy nawet nowe merce nie będą się psuć... Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 09:10 Ogladales w statystyce samochodow nowozarejestrowanych w Niemczech w 2005 ile bylo Toyot?Niemcale 135 tys!Mercedesow bylo 344 tys,BMW 291 tys i Audi 249 tys. Ty jestes typowy komunista - wszyscy maja jezdzic tym samym autem.. Tak po za tym:biedaki kupuja samochody glownie pod wzgledem niezawodnosci choc roznice miedzy markami sa bardzo nieznaczne ..Ten paniczny strach przed wydaniem paru groszy na naprawe...najlepiej ukryc swoja biede i okrzykiwac Kojoty samochoodami ludzkosci..Bo chyba jako Polak nie bedziesz pouczal Niemcow,ze zle robia kupujac niemieckie auta..! Link Zgłoś
qamillo Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 09:24 W takich kryteriach citroeny ,renaulty są jeszcze o 2 klasy wyżej od BMW i merca.Pod względem awarii tavria jest też chyba niedościgłym wzorcem,spece ze stuttgartu podobno już rozpracowują jej fenomen... Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 10:59 Przestan bredzić - niemieckie marki systematycznie traca rynek 2006 rekordowy dla zagranicznych marek w Niemczech Data publikacji: 2006-12-29 10:33:04 Samochody zagranicznych marek zdobywają w Niemczech coraz szersze rzesze klientów, a konkurenci dla Volkswagena, Opla, Mercedesa i BMW mają szansę już w bieżącym roku uzyskać rekordowy udział w rynku na poziomie 36,1% - uważają przedstawiciele stowarzyszenia VDIK, w którym zasiadają przedstawiciele międzynarodowych producentów motoryzacji. Sprzedaż aut zagranicznych marek zwiększyła się w Niemczech na przestrzeni roku o 5,2% do około 1,24 mln rejestracji, podczas gdy cały rynek zanotował jedynie 3,2-procentowy wzrost. W przypadku pojazdów użytkowych udział ten wynosi 25,9%. • Auto Motor und Sport (dpa) Link Zgłoś
caesar_pl Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 20:24 A co to ma wspolnego z moim watkiem? news.google.de/news?hl=de&ned=de&ie=UTF-8&q=deutsche+autos poczytaj sobie te tytuly - pierwszy raz w pierwszej 10 tce najbardziej popularnych samochodow w Europie to auta z Niemiec,czy - niemieckie auta w Niemczech w sprzedazy zajmuja pierwsze 23 miejsca..!Niemieckie auta zastawiaja innych w tyle w Europie,niemiecki przemysl samochodowa zanotowal najwyzszy eksport w historii,niemieckie samochody w USA bardzo lubiane... Skoda,Seat,new Beetle i inne samochody firm niemieckiech budowane za granica (ponad 5 mln niemieckich aut jest tam budowanych)liczone sa jako samochody importowane czy nie? Link Zgłoś
rasiauskas Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 00:47 Nie każdemu maŻy sie sprzedarz 10mln aut rocznie i to na dodatek gowien :D Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 00:52 KAZDEMU za to marzy sie zarabianie tyle kasy co toyota i NIKOMU nie marzy sie zeby skonczyc tak jak ford czy gm, hehe Link Zgłoś
kajetanb52 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 10:50 GM i Ford zarżneli się sami. Toyota nawet palca do tego nie przyłożyła Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 11:00 Daj spokój - są jakieś granice osmieszania się ps. narod prosi - nie zajmuj sie ekonomią Link Zgłoś
kajetanb52 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 11:25 No to może wytłumacz wszystkim tu obecnym w jaki to sposób Toyota zarżneła GM albo Forda? Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 11:33 Czynników - jak to na rynku - jest wiele. najistotniejszymi są: 1. w PIERWSZEJ kolejnosci - lepsza oferta modelowa toyoty (i hondy) połączona z jakoscia i bezawaryjnością samochodów japonskich (polecam artykuły w Money i Fortune lub innej - wysoko ocenianej - prasie amerykanskiej) 2. w DRUGIEJ kolejnosci - niższe koszty toyoty i hondy (spowodowane MIEDZY INNYMI kosztownymi planami emerytalnymi i opieki zdrowotnej w GM i fordzie ale przede wszytskim lepszym zarządzaniem w koncernach japonskich) Link Zgłoś
habudzik Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 11:01 Ludzie farmazony wciskaja że GM i Ford to sie zarzneli czy nie . Maja kryzys ale jak powiedział Roni "kryzysy sa po to by z nich wychodzić" . Co ich nie zarżnie to ich wzmocni , i tyle . Link Zgłoś
zappa6 Re: lex bije s-klasę 02.01.07, 11:35 chyba juz za pozno, habudzik.... ja jestem zdecydowanie przeciwny kupowaniu trupków (szczegolnie ze nie jest to filozofia toyoty) i juz przed sylwestrem w Fortune pisali że fuzja jest mało prawdopodona ale polski Dziennik wie oczywiscie lepiej, hehee: biznes.onet.pl/0,1457641,wiadomosci.html Link Zgłoś
knurzynski *no i co z tego ? 02.01.07, 17:46 a w Polsce sprzedaje się <na wyrost powiedziane> w jakiś nieistotnych odstekach. Link Zgłoś