Dodaj do ulubionych

samochód tzw dostawczy

07.01.07, 19:13
zastanawiam sie nad zakupem samochodu dostawczego do firmy budowlanej. waham
sie pomiedzy: mitsubishi L400, hyundayem H200 albo renault kangoo, citroen
berlingo. wszystkie w roczniku 2001 (2002), który z nich w tym wieku jest
najtrwalszy, najlepszy i w miare tani w eksploatacji?
wiekszy - droższy = lepszy? czy niekoniecznie?
Obserwuj wątek
    • artiug4 Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:14
      z tych co wymieniłeś najlepszy jest mitsubishi L400
      a tak poza nim godna polecenia jest jeszcze toyota hiace, nissan vanette
      • magdajeden Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:32
        no własnie takie mitsubishi juz jedno jezdzi w firmie, potrzebny jest drugi
        samochód. ale te wieksze są o jakies 10tys drozsze od berlingo lub kangoo i stąd
        moje watpliwosci.
        brać w ogóle pod uwage takie "maluchy" czy lepiej nie ryzykowac ciaglego
        serwisowania?
        • purhed Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:34
          zastanów się dobrze czego potrzebujesz - kangoo/berlingo i L400 to samochody
          całkiem innej klasy, np. ładownością różnią się ponaddwukrotnie (500-600 kontra
          1200-1400kg).
          • artiug4 Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:41
            jest pomiędzy nimi nie tylko ogromna róznica ładowności ale również kubatury
            zastanów się jaki Ci jest potrzebny
          • magdajeden Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:48
            dokladnie, wiem, ze są zupełnie rózne. myslę, ze spokojnie wystarczy mi berlingo
            lub kangoo lub podobny, ale jesli okaze sie, ze jakosc tych samochodów uzywanych
            pozostawia wiele do zyczenia, moze bede musiała przemyslec zainwestowanie w
            wiekszy samochód typu mitsubishi ( o kupnie którego myslalam w przyszlosci - za
            rok, poltora)
            wiec wlasnie nie wiem, czy oszczedzic i kupic mniejszy (najprawdopobniej
            wystarczający, bo w razie czego mozna skorzystac z drugiego wiekszego) czy
            zainwestowac i podejsc "rozwojowo" i kupic wiekszy. ale wiekszy to juz na pewno
            '01, a mniejszy mógłby byc '02.

ale czytałam bardzo niepochlebne opinie o kangoo. zresztą te roczniki to chyba
            jeszcze stare "pudełko" - nie wiem czy to ma jakies znaczenie, poza estetycznym
            • artiug4 Re: samochód tzw dostawczy 08.01.07, 00:04
              Jeśli oczekujesz jakości to nie kupuj auta francuskiego
      • magdajeden Re: samochód tzw dostawczy 07.01.07, 23:41
        niestety, tych samochodów, które poleciłes nie ma w tej chwili nigdzie w sprzedazy.
        a poza tym toyota chyba nie spełnia warunków cenowych (ponizej 30tys)
        wazne jest jeszcze, zeby auto miało przynajmniej 4 miejsca (czyli przedłuzone)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka