Dodaj do ulubionych

hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi

14.04.03, 21:40
"Prawdziwi kierowcy" uważają że hamowanie silnikiem to jakiś stopień wtajemniczenia dla wybranych i wogóle lepsze niż tradycyjne hamowanie. Tymczasem jak sama nazwa wskazuje do hamowania słurzy hamulec. pomijam okoliczności jak dlugi zjazd z góry bo wtedy wiadomo że jedzie się na niskim biegu ale jak ktoś ma auto z mocnym silnikiem (jak ja - audi s4) stważa normalne zagrożenie jak hamuje silnikiem szczególnie w mieście. Przy kolosalnym opuźnieniu nie włanczają się światła stopu i skąd wogóle koleś za mną ma wiedzieć że przy 70 km/h wrzucam drugi bieg? To zwykłe stwarzanie zagrożenia, dlatego apel do wszystkich rozsądnych: nie hamujcie silnikiem w mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.com / 192.168.4.* 14.04.03, 21:42
      A do twojego Audi nie dali słownika ortograficznego? Jeśli nie tro szkoda,
      jeśli dali, to też szkoda... że go nie używasz.

Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.aries.com.pl 14.04.03, 22:16
      Powiedz mi mister maczo z mocnej s4 kto hamujac silnikiem wrzuca 2-ke przy 70
      km/h?

szcaunek
      • Gość: Wicio Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 22:27
        Jak ktoś hamuje silnikiem, to raczej gwałtownie nie zahamuje, więc jadący z tyłu ma szansę zauważyć, że pojazd przed nim zwalnia. Zresztą to jego psi obowiązek.
        • caerme Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi ? 14.04.03, 22:43
          witajcie,
          ja hamuje zwykle kmbinacyjnie i silnikiem i hamulcem, czasem tylko tym czasem
          tym. silnik rewelacyjnie wspomaga hamowanie zwykle, a jak sie powoli dojezdza
          do swiatel do skrzyzowania to czasem ci przed nami sie pozbieraja i nie trzeba
          z jedynki ruszac hamulce sie mnie mecza.
          a patrzenie co sie dzieje przed - fakt wiecej jak psi obowiazek. bardziej
          przeraza mnie idiota siedzacy 3 cm za moim zderzakiem z tylu albo uzywajacy
          hamulca bez uzasadnionej przyczyny [dzis jechalem za takim] strach jechac
          pozdr
      • derwisz911 Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi 14.04.03, 22:37
        Mnie sie wielokrotnie zdarzylo. Nic nadzwyczajnego.
        2-ka przy 70k'h to niezly hamulec. Tylko wowczas nozka z daleka od gazu, bo
        wystarczy dotknac i jest 110 na zegarku.

pozdrawiam
    • Gość: ja Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.dyn.optonline.net 14.04.03, 23:06
      bisnesmen napisał:

> skąd wogóle koleś za mną ma wiedzieć że przy 70 km/h wrzucam drugi b
      > ieg?

wydaje mi sie ze taka jazda takze spowoduje szybsze zuzycie ukladu napedowego
    • Gość: fan to niemożliwe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 23:07
      Problemu nie ma bo to jest żart językowy.
    • micho64 Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi 15.04.03, 00:15
      Wybacz, ale Twoja ortografia nie pozwala mi się skupić na treści wątku.
      Pozdrawiam - "głupi".
    • Gość: OLO I Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.chello.pl 15.04.03, 01:05
      Kolega (nie mój) biznesmen bawi się w druida - nieudolnie. A to z tego powodu, że Druid jest orginalny, a b. przywraca temat który był już wałkowany. Jednym słowem - b (nawet mi się kropki nie chce stawiać) kupił sobie modem, odkrył to forum (albo ktoś mu powiedział, nie posądzam go o takie zdolności) i chce być mądry i autorytatywny. Ciekawe kim jest prywatnie??
      • micho64 Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi 15.04.03, 01:47
        "bisnesmenem"
        Pozdr
    • Gość: AdamD Druid znowu w akcji IP: 213.158.197.* 15.04.03, 07:41
      Chłopaki, po co te nerwy.
      Nie widzicie, że to znowu druid próbuje coś namieszać na liście?
    • Gość: Tomek A P E L ! ! ! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 15.04.03, 08:09
      Drodzy Forumowicze! Zwracam sie do Was z apelem o nieodpisywanie na takie
      bzdurne tematy. Widac wyraznie, ze albo Druid rozpoczal atak z flanki (tzn. z
      nowego konta) albo inny pismak, ktorego nie chcieli nawet w Auto-swiecie,
      probuje przelac swoj watpliwy talent na forum GW. Prosze, ignorujcie jego posty
      a w koncu przestanie pisac i zatruwac atmosfere.
      Zrozumcie go - w kazdym jego poscie jest o NAJLEPSZYM SAMOCHODZIE SWIATA (Audi
      S4) i gosc myslal,ze ktos mu pogratuluje bryki, a nie bedzie wysmiewal jego
      stylu i ortografii. To, ze Audi jest po zderzeniu z pociagiem i walcem, pomijam-
      jako oczywiste :-)
      • bisnesmen Zajm sie swoimi sprawami 15.04.03, 08:18
        Dla waszej wiadomości tylko raz miałem stłuczke z mojej winy, na parkingu hipermarketu letko przytarłem kolesiowi zderzak. Moje Audi s4 to świetna bryka i bije wiele na głowy ale nie uwarzam żeby to było najlepsze auto świata bo takim jest BMW ALPINA B10 V8 S.
        Modem rzeczywiście mam od nie dawna ale do internetu wchodze w pracy gdzie jest stałe złącze.
        Nie kojarzę kolegi Druida a moje wątki reprezentują wyłoncznie moje poglądy. Jak się komuś nie podobają zawsze może się dopisać i zkrytykować.
        • Gość: johndoe Re: Zajm sie swoimi sprawami IP: *.tlsa.pl 15.04.03, 08:31
          bisnesmen napisał:
          S.
          > Modem rzeczywiście mam od nie dawna ale do internetu wchodze w pracy gdzie jest
          > stałe złącze.

w jakiej firmie portierzy maj dostep do internetu?
          pzdr
        • Gość: Doki czuj sie skrytykowany IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 15.04.03, 08:51
          bisnesmen napisał:

Ja
          > k się komuś nie podobają zawsze może się dopisać i zkrytykować.

Na dluzsza polemike jeszcze nie zasluzyles.
        • remo29 Re: Zajm sie swoimi sprawami 15.04.03, 09:01
          bisnesmen napisał:

> Moje Audi s4 to świetna bryka i bije wiele na głowy ale nie uwarzam żeby to
          było najlepsze auto świata bo takim jest BMW ALPINA B10 V8 S.

Nie bluźnij synó! Wszyzcy na tym foróm wiedzom, rze najlepszy jest seat Leon! ;)
          • Gość: Tomek :-))) (n/t) IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 15.04.03, 09:09
      • al.bandi Wsadź sobie swój A P E L ! ! ! w dupę, koleś :-) 15.04.03, 08:54
        Bizmesmen ma racje, wsiuchu.
        • Gość: Tomek Czym sie konczy czytanie postow Druida IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 15.04.03, 09:08
          "Koles" moze byc pod budka z piwem - nie pilem z toba,cwoku bruderszaftu i nie
          zamierzam sie znizac do twojego poziomu. Chcesz opluwac ludzi, to nie na tym
          forum, OK?
          A propos-nie rozumiem co oznacza wyraz "wsiuch", w polskim jezyku
          obowiazuje "wsiok", ktory oznacza nieudacznikow z prowincji, sprzedajacych
          buty...
          • al.bandi Mam cie w ... 15.04.03, 09:13
            d****, tłuku.
            Pojedz do Wołkowyrska, tam apele sa mile widziale w lokalnym gułagu, trepie.

Apelowicz, harcerz forumowy jeden
            >:-\
            • Gość: Tomek Milo mi IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 15.04.03, 10:24
              Nie jest to nasza pierwsza polemika na forum,ale widze,ze szanownemu koledze
              puszczaja nerwy,wiec juz koncze-tylko mala riposta. Nikt nigdy nie rzucil we
              mnie straszna obelga "harcerz", czuje sie dotkniety :-)
              A tak swoja droga,to nie Wolkowyrska, jest tylko Wolkowysk...Mozesz o nim
              poczytac tutaj: wiem.onet.pl/wiem/00e30c.html
              Z pewnoscia sie przyda.
              Korzystajac z okazji, chcialbym zyczyc pogodnych Swiat
        • Gość: xxxxxxxx po co dyskutowac z glupim al.bandi? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 15:19
          al.bandi napisał:

> Bizmesmen ma racje, wsiuchu.

Patrzac na to ze al.bandi zawsze broni druida a druid al.bandi'ego wyciagam
          wniosek ze to jedna i ta sama osoba. Na ogol jest tak ze jak sie nie pojawia
          druid to jest al i na odwrot.
          Al.bandi pokazal juz tyle razy swoja slome wystjaca z butow ze wszelka z nim
          dyskusja jest nie tylko jalaowa ale wrecz bezsensowna. To schodzenie do
          zenujacych poziomow.
          A apel b...... jest w tym samym tonie - synek sie dobrze bawi, slownik
          ortograficzny zjadl zamiast sniadania i ma widocznie niestrawnosci.
          Pozdrawiam wszystkich normalnych forumowiczow,
    • Gość: Henry Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.telia.com 15.04.03, 08:56
      bisnesmen napisał:

> "Prawdziwi kierowcy" uważają że hamowanie silnikiem to jakiś stopień
      wtajemnicz
      > enia dla wybranych i wogóle lepsze niż tradycyjne hamowanie. Tymczasem jak
      sama
      > nazwa wskazuje do hamowania słurzy hamulec. pomijam okoliczności jak dlugi
      zja
      > zd z góry bo wtedy wiadomo że jedzie się na niskim biegu ale jak ktoś ma auto
      z
      > mocnym silnikiem (jak ja - audi s4) stważa normalne zagrożenie jak hamuje
      siln
      > ikiem szczególnie w mieście. Przy kolosalnym opuźnieniu nie włanczają się
      świat
      > ła stopu i skąd wogóle koleś za mną ma wiedzieć że przy 70 km/h wrzucam drugi
      b
      > ieg? To zwykłe stwarzanie zagrożenia, dlatego apel do wszystkich rozsądnych:
      ni
      > e hamujcie silnikiem w mieście.
      """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

..., wyhamuj,Bisnesman,wyhamuj prosze.
      """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
      • Gość: Michal Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi IP: *.telia.com 15.04.03, 11:08
        Panie biznesmen to bys Pan prawka nie zaliczyl z jazdy jakbys nie hamowal
        silnikiem tylko za kazdym razem hamulcem glownym.Ta sztuka w chodzi w zakres
        nauki jazdy.Jest mocno kladziony nacisk na prawidlowe uzywanie
        hamulca.Pzdr.Michal
        P.S Mowa o Szwecji.
        • derwisz911 Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi 15.04.03, 15:50
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> P.S Mowa o Szwecji.

Rany! Na koncu to dopisales. A ja juz myslalem ze gdzies u nas NORMALNIE
          uczą... Ale wszystko w "porządku". Do poprawy to nam daleko.

pozdrawiam wszystkich
        • mapmuh Re: hamuj silnikiem *jeśli jeteś głupi 15.04.03, 17:36
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Panie biznesmen to bys Pan prawka nie zaliczyl z jazdy jakbys nie hamowal
          > silnikiem tylko za kazdym razem hamulcem glownym.Ta sztuka w chodzi w zakres
          > nauki jazdy.Jest mocno kladziony nacisk na prawidlowe uzywanie
          > hamulca.Pzdr.Michal
          > P.S Mowa o Szwecji.

W Polsce pan biznesmen mógł dostać prawo jazdy bez kłopotów. Zapytaj jakąkolwiek dziewczynę po zdanym egzaminie na PJ, na czym polega hamowanie silnikiem (obojętne - w teorii czy w praktyce) nie będzie miała pojęcia o czym w ogóle mówisz, w myśl zasady silnik do przyspieszania, hamulec do hamowania.

P.S. Założyciela wątku, druida, prosimy prosimy o powrót do bajki, z której udało mu się zbiec.
    • Gość: Marek Na pohybel ciezarowkom! IP: *.atlanta.ga.us 15.04.03, 17:08
      Wyobrazcie sobie ze te obrzydliwe ciezarowki maja jeszcze
      wiesze silniki niz S4 i porafia nimi bardziej hamowac. A
      jakby tego bylo za malo to niektore sa wyposazone w
      specjalne zwalniacze ktore hamuja az milo bez wlaczania
      swiatel stopu.
      • Gość: Lekito Re: Na pohybel ciezarowkom! IP: *.pustki.gdynia.pl 15.04.03, 17:55
        A wystarczy zachowywac tylko bezpieczna ogleglosc od pojazdu poprzedzajacego.
        Ja zawsze hamuje silnikiem - w moim aucie jest wymuszacz oszczedzania paliwa,
        ktory dziala jak hamuje silnikiem - auto rodem z lat 80tych, gaźnik :))) S4
        sie chowa!!!!
        • Gość: so biznesmena Re: Na pohybel ciezarowkom! IP: *.tkb.net.pl 15.04.03, 18:25
          nie wiem w jakim biznesie robisz ale z tego co piszesz wnioskuje z robisz w
          gównianym. tacy niedouczeni gówniarze jak ty nic innego nie potrafią.
          tak więc siedz palancie w tym gównie i się nie odzywaj.
          w twoim samochochodziku na baterie nie można faktycznie hamować silnikiem !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka