Dodaj do ulubionych

tankowanie LPG za granica

IP: *.*.*.* 21.11.01, 10:51
Wyjezdzam do Niemiec, Belgii i Francji. Interesuje mnie nastepujaca rzecz: czy
zawory do tankowania sa standardowe, czy potrzebne sa jakies przejsciowki?
Ewentualnie, gdzie je kupic (w Wwie)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: tankowanie LPG za granica IP: *.telia.com 21.11.01, 10:57
      Szwecja prawie nie posiada,jest pare stacji ,ale naweet nie wiem
      gdzie.pzdrMichal
      • Gość: blower Re: tankowanie LPG za granica IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:37
        W Niemczech sa inne niz u nas, nic nie wiem o przejsciowkach.
    • Gość: bobas Re: tankowanie LPG za granica IP: 212.244.106.* 21.11.01, 12:46
      Gość portalu: Blad napisał(a):

> Wyjezdzam do Niemiec, Belgii i Francji. Interesuje mnie nastepujaca rzecz: czy
      > zawory do tankowania sa standardowe, czy potrzebne sa jakies przejsciowki?
      > Ewentualnie, gdzie je kupic (w Wwie)?

ostatnio gadalem z gosciem, ktory jezdzi do niemic
      nic nie moiwl o przejsciowce
      cena gazu DM 0.7 okolo

jeslizawory sa inne, to zakladam, ze zaklady tam powinny miec te przejsciowki a
      nie koncowi uzytkownicy

w czechach sa tekie same zawory

pozdr!

• Gość: maciek Re: tankowanie LPG za granica IP: *.gpw.com.pl 21.11.01, 13:25
      Gość portalu: Blad napisał(a):

> Wyjezdzam do Niemiec,

przy autostradzie raczej nie spotkasz stacji z gazem

Francji.

takie same koncowki jak u nas, b. duzo stacji, cena ok 3.50 ff

• Gość: Mir Re: tankowanie LPG za granica IP: *.fancomp.com.pl 21.11.01, 15:09
      W te wakacje wyjechałem do Belgii. Po drodze w Niemczech nie tankowałem, więc
      nie mogę nic powiedzieć. W Belgii natomiast tankowałem gaz, ale miałem z tym
      bardzo duże problemy. W Belgii zawory do tankowania mają inny rozmiar niż w
      Polsce, konieczna jest przejściówka. Problem w tym, że na większości stacji
      takowych prześciówek nie posiadają. Ja znalazłem stację na której mogłem
      zatankować LPG po długich poszukiwaniach. Była to stacja na granicy Belgii i
      Holandii przy autostradzie prowadzącej do Bremy. Tam też zaopatrzyłem się w
      przejściówkę koszt 800 BF.
      • Gość: Mir Re: tankowanie LPG za granica IP: *.fancomp.com.pl 21.11.01, 15:12
        Cena gazu ~11 BF czyli około 1 PLN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka