Gość: Blad IP: *.*.*.* 21.11.01, 10:51 Wyjezdzam do Niemiec, Belgii i Francji. Interesuje mnie nastepujaca rzecz: czy zawory do tankowania sa standardowe, czy potrzebne sa jakies przejsciowki? Ewentualnie, gdzie je kupic (w Wwie)? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: tankowanie LPG za granica IP: *.telia.com 21.11.01, 10:57 Szwecja prawie nie posiada,jest pare stacji ,ale naweet nie wiem gdzie.pzdrMichal Link Zgłoś
Gość: blower Re: tankowanie LPG za granica IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:37 W Niemczech sa inne niz u nas, nic nie wiem o przejsciowkach. Link Zgłoś
Gość: bobas Re: tankowanie LPG za granica IP: 212.244.106.* 21.11.01, 12:46 Gość portalu: Blad napisał(a): > Wyjezdzam do Niemiec, Belgii i Francji. Interesuje mnie nastepujaca rzecz: czy > zawory do tankowania sa standardowe, czy potrzebne sa jakies przejsciowki? > Ewentualnie, gdzie je kupic (w Wwie)? ostatnio gadalem z gosciem, ktory jezdzi do niemic nic nie moiwl o przejsciowce cena gazu DM 0.7 okolo jeslizawory sa inne, to zakladam, ze zaklady tam powinny miec te przejsciowki a nie koncowi uzytkownicy w czechach sa tekie same zawory pozdr! Link Zgłoś
Gość: maciek Re: tankowanie LPG za granica IP: *.gpw.com.pl 21.11.01, 13:25 Gość portalu: Blad napisał(a): > Wyjezdzam do Niemiec, przy autostradzie raczej nie spotkasz stacji z gazem Francji. takie same koncowki jak u nas, b. duzo stacji, cena ok 3.50 ff Link Zgłoś
Gość: Mir Re: tankowanie LPG za granica IP: *.fancomp.com.pl 21.11.01, 15:09 W te wakacje wyjechałem do Belgii. Po drodze w Niemczech nie tankowałem, więc nie mogę nic powiedzieć. W Belgii natomiast tankowałem gaz, ale miałem z tym bardzo duże problemy. W Belgii zawory do tankowania mają inny rozmiar niż w Polsce, konieczna jest przejściówka. Problem w tym, że na większości stacji takowych prześciówek nie posiadają. Ja znalazłem stację na której mogłem zatankować LPG po długich poszukiwaniach. Była to stacja na granicy Belgii i Holandii przy autostradzie prowadzącej do Bremy. Tam też zaopatrzyłem się w przejściówkę koszt 800 BF. Link Zgłoś
Gość: Mir Re: tankowanie LPG za granica IP: *.fancomp.com.pl 21.11.01, 15:12 Cena gazu ~11 BF czyli około 1 PLN. Link Zgłoś