Gość: irekk IP: 149.156.12.* 30.04.03, 12:13 nie wiem, ale cena 34tys. to tyle samo co yaris 3d, fakt ze silnik slabszy, choc wystarcza, a renoma marki bez porównania Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: krzysiek Re: Hyundai Getz IP: *.awp.gda.pl 04.05.03, 10:03 wiocha. Straszne wykończenie w środku. Te srebrne plastiki z imitacją karbonu to poprostu wiocha. Nie może się podobać ani młodemu ani staremu. Z zenątrz niczego sobie. Za te pieniądze można wybrać coś lepszego. Życzę powodzenia w sprzedaży. Link Zgłoś
devote Re: Hyundai Getz 04.05.03, 15:11 Getz jest drogi bo produkowany poza UE jesli dobrze pamietam nie wiem jak Yaris Link Zgłoś
Gość: ecik Re: Hyundai Getz IP: 195.205.221.* 05.05.03, 12:49 za tę cenę, to co byś chciał ??? Drzewo sandałowe ??? Poza tym - może Tobie się wnętrze nie podoba, a mnie i owszem - zresztą mam Accenta - podobne wykończenie, identyczny silnik i cena. Jakoś nie wymagam znaczka Toyota, bo to przecież i tak nie wpływa na jazdę. Co do renomy - skoro tych samochodów (Accentów) jest ok. ,7 % w Polsce, to gdzie tu porównywać. Link Zgłoś
Gość: WK Re: Hyundai Getz IP: *.ig.pwr.wroc.pl 08.05.03, 16:00 Getz kosztuje z 35% (maksymalnym) clem tyle ile najtansze europejskie odpowiedniki bez cla (Punto, Peugeot 206, Renault Clio) a mniej od przereklamowanych VW Polo lub Opla Corsy. Popatrzmy zatem jak z nas zdzieraja europejscy producenci (lub raczej ich krajowi dystrybutorzy), korzystajac z wysokich cel nalozonych na tansza konkurencje. Znajomi uzytkownicy koreanskich Hyundaiow lub Daewoo jakos na te samochody nie narzekaja a raporty awaryjnosci (np.DEKRY) oceniaja je wyzej np. od samochodow francuskich lub wloskich. Po wstapieniu do Unii cla na importowane z Korei bedzie trzeba obnizyc wiec moze wtedy bedzie szansa na dobre i tansze (choc moze nie szpanerskie) samochody. Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Hyundai Getz IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.08.03, 08:13 szesc lat temu smiali sie z tica teraz wszystko zrobia mi aby go sprzedac a ja mam dalej tico i getza obecnie czarnego na alusach - bajka - kolesie w tych przypadkach leje tylko paliwo v-power 99+ ZERO NARZEKANIA za niedlugo ci co kupili nie getza beda beczec natomiast burak zawsze bedzie trzonkiem i zawsze zazdrosc jest wieksza od siana ACHOJ BURAKI. Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hyundai Getz IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.05.03, 13:31 O 10tyś. za drogi w porównaniu z innymi markami. Link Zgłoś
Gość: west nieciekawy za zewn. nudny w srodku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 15:58 ...a wyliczenie: zegarka ogrzewania tylnej szyby jako wyposazenie seryjne jest kretynizmem...lata 80 skonczyły sie juz dosc dawno Link Zgłoś
Gość: Jary Re: Hyundai Getz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 23:57 Hej...! Dzisiaj miałem szanse jezdzić(prowadzic) Getzem na jeżdzie próbnej. Wg. mnie autko jest OK, moze niema efektownego designu wewnatrz, ale za tą cene dostajemy mocny silniczek 12V... Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hyundai Getz IP: *.ismedia.pl / 192.168.1.* 20.07.03, 22:43 Jeżdżę Getzem od 2 tygodni (przesiadłam się z Opla Astry 1.4) i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona jak smok. Auto prowadzi się pewnie, jest dynamiczne, skrzynia biegów chodzi jak masełko, a wyciszenie wnętrza jest wystarczające. W jeździe mieszanej spala 7l/100km. Polecam. Link Zgłoś
Gość: zbyszko Hyundai Getz tańszy od Punto IP: *.ecnowa.pl / 192.168.1.* 28.07.03, 12:20 Porównajcie ceny najtańszej wersji Punto (ale tej z silnikiem 80 kM) - jest droższa od Getz-a z silnikiem 83 kM o prawie 10 tys. To dużo. Poza tym 3 lata gwarancji. I wyposażenie standardowe bogatsze - w Fiacie chyba niedługo nawet koło zapasowe czy kierownica będzie jako opcja..... Link Zgłoś
greenblack Że co!? 28.07.03, 12:34 Gość portalu: zbyszko napisał(a): > Porównajcie ceny najtańszej wersji Punto (ale tej z silnikiem 80 > kM) - jest droższa od Getz-a z silnikiem 83 kM o prawie 10 tys. > To dużo. Poza tym 3 lata gwarancji. Fiat ma 2 lata gwarancji. Fiat Punto 1.2 16V DYNAMIC 5d. Cena podstawowa: 41400 PLN Wyposażenie standardowe: ABS centralny zamek otwierany z pilota dwa zagłówki z tyłu dzielone tylne siedzenie elektryczne wspomaganie kierownicy typu Dual drive elektrycznie otwierane szyby aktywne po wyjęciu kluczyka elektrycznie otwierane szyby i centralny zamek felgi stalowe 14" funkcja "Follow Me Home" instalacja do montażu radia kierownica z nowym logo Fiat kieszenie na tylnej stronie oparć siedzeń przednich kołpaki dla wersji Dynamic lusterka boczne podgrzewane lusterka w kolorze nadwozia lusterko w osłonie przeciwsłonecznej po stronie kierowcy lusterko w osłonie przeciwsłonecznej po stronie pasażera ochronne listwy boczne opony 185/60 HR14 oświetlenie bagażnika oświetlenie wnętrza z wyłącznikiem czasowym pełnowymiarowe koło zapasowe poduszka powietrzna kierowcy poduszka powietrzna pasażera regulacja wysokości kierownicy i siedzenia kierowcy; regulacja lędźwiowa siedzenia z zagłówkami regulowanymi na wysokość światła przeciwmgielne tablica rozdzielcza z obrotomierzem i komputerem pokładowym wycieraczka tylnej szyby zderzaki w kolorze nadwozia Najtańszy Getz kosztuje 35100, ale to totalny golas. Z poduszkami kosztuje już 39100, a nadal nie ma ABS. Poza tym u Fiata można szybciej liczyć na jakiś upust. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Że co!? IP: *.ecnowa.pl / 192.168.1.* 28.07.03, 14:05 Getz wersja wyposażenia Basic (podstawowa) zderzaki w kolorze nadwozia osłona chłodnicy w kolorze nadwozia ochronne listwy na zderzakach oraz listwy boczne osłony przeciwbłotne przy przednich i tylnych kołach opony 155/80 R13 pełnowymiarowe koło zapasowe tylna szyba ogrzewana z wycieraczką i spryskiwaczem kieszenie w oparciach przednich foteli haczyk na zakupy przy siedzeniu pasażera dodatkowe kieszenie w drzwiach przednich schowek pod kierownicą po stronie kierowcy schowek w konsoli przedniej po stronie pasażera schowki boczne w bagażniku uchwyty na napoje zabezpieczenie przed otwarciem tylnych drzwi od środka zegar cyfrowy otwieranie wlewu paliwa z wnętrza samochodu centralne oświetlenie kabiny pasażerskiej oświetlenie przestrzeni bagażowej instalacja radiowa z dwoma głośnikami immobilizer zaczepy ISOFIX na tylnej kanapie oparcie dzielone w stosunku 60:40 składane siedzisko i oparcie tylnej kanapy pięć regulowanych zagłówków pięć trzypunktowych pasów bezpieczeństwa przednie pasy bezpieczeństwa z napinaczami poduszka powietrzna kierowcy Taka duża różnica?????? Rok gwarancji więcej i tańszy serwis to pies? Link Zgłoś
greenblack Re: Że co!? 28.07.03, 15:04 I to ma być wyposażenie za 35 tys.? A gdzie choćby jedna poduszka? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ErvineX Re: Że co!? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 19:24 greenblack napisał: > I to ma być wyposażenie za 35 tys.? A gdzie choćby jedna poduszka? > > > Pozdrawiam Trzeci wiersz od końca ;-) Link Zgłoś
greenblack Re: Że co!? 28.07.03, 19:26 Upssss;) W tym gąszczu bogatego wyposażenia nie zauważyłem;) Ale to nadal bieda. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cc Re: Isofix w Hyundaiu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 21:40 Też coś - samochodzik ma być tani, a potem taki fotelik Isofix kosztuje dużo więcej od zwykłego. Link Zgłoś
radioaktywny Re: Isofix w Hyundaiu 28.07.03, 23:31 Ostatnio w Wiadomościach gospodarczych w TVN24 prowadzący zwrócił moją uwagę na dość ciekawy, a niezauważany aspekt wyłożenia się Daewoo - mianowicie po błyskotliwym upadku w naszym kraju tej firmy natychmiast realnie podrożały samochody innych marek, skończyły się rewelacyjne upusty, bonusy i zabieganie o klienta. Teraz albo zaoferują Ci dywaniki, albo spadaj z salonu i tak nic więcej nigdzie nie dostaniesz... Powiem Wam, że może Daewoo nie miało pojazdów z najwyższej półki, ale dzieki nim rynek samochodowy w kraju był w miarę normalny, a diller zabiegał o klienta. Teraz mam wrażenie wracają lata osiemdziesiąte. Mam cichą nadzieję, że zmniejszenie 35% cła na samochody z Japonii i Korei choć na krótką chwilę uzdrowi sytuację. Pozdrawiam Link Zgłoś