Gość: pytanko IP: *.prk.pl 03.05.03, 09:44 Mając do wyboru nowy: skoda fabia 1,2 fiat punto opel corsa Co wybralibyście? Prosze o rade znawców tematu i ew. użytkowników. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zorro Re: który? IP: *.tkb.net.pl 03.05.03, 12:56 niestety fiat będzie najlepszy. dlaczego niestety ? bo wybór między corsą ,puntem a fabia przypomina wybór mniejszego zła. ale zależy czego oczekujesz po aucie. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: który? IP: *.pcplus.com.pl 03.05.03, 13:39 Gość portalu: pytanko napisał(a): > > Mając do wyboru nowy: > skoda fabia 1,2 > fiat punto > opel corsa > Co wybralibyście? Prosze o rade znawców tematu i ew. użytkowników. Fabia jest za ciężka nawet do silnika 1,4 60KM min. dla Fabii to 1,4 68KM (wiem bo mam) o Fiacie nie będę gadał bo Fiat to Fiat. Optimum z silnikiem 1,2 to Corsa. Najekonomiczniejsza i najbardziej żwawa PZDR Link Zgłoś
Gość: Arek Re: który? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 22:55 Skoda - największa ale i najbardziej mułowata Fiat - owszem, owszem ale z 1,2 16v ( i do tego pali b. mało) Corsa - najdroższa ... ale za to dobrze przyspiesza. a nie lepiej za te pieniadze kupić uzywane ale wieksze auto ?? Link Zgłoś
jetbang Re: który? 04.05.03, 14:02 Fiata stanowczo dodradzam!!!! mam dwa i właśnie z nich uciekam sc 0,9 2000 - 33000km i palio 1,4 1998 prawie 50000km chyba że lubisz dłubać i masz kase na części do dwóch lat było spoko a teraz wrrrrrrr tym bardziej że punto mają wady fabryczne których producent sie wypiera np alternator. Śmieją sie w twarz i dają Ci do zrozumienia że mają cię w d... a nowy alternator do palio (i do punto około 1000) Przyłączam sie lepiej kupic coś większego za trzy dychy to można carisme lub corollę w dobrym stanie kupić i takie cuś zamierzam w najbliższym czasie zakupic. NO MORE FIAT!!! Pozdrawiam!!! :) Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: który? IP: 130.94.107.* 04.05.03, 15:00 Moim zdaniem Skoda. Dobra konstrukcja i silniki tez ok. Jako samochod na zakupy,to jest swietny(city car). Link Zgłoś
devote Re: który? 04.05.03, 15:13 wiekszosc poleca Fabie a myslalem ze w Polsce jej nie cierpia :) Link Zgłoś
Gość: Andre Re: który? IP: *.pcplus.com.pl 04.05.03, 15:27 devote napisał: > wiekszosc poleca Fabie a myslalem ze w Polsce jej nie cierpia :) To tylko hałaśliwa mniejszość wypisuje bzdury na temat Fabii.. Sam mam 68konną i 40 tys bez problemów. PZDR Link Zgłoś
Gość: links2 Re: który? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.03, 16:53 ja bym poszedł na kompromis i kupił nową micrę :) tylko pewnie droga jest ale też bym wolał auto 2-3 letnie ale trochę "lepsze" np.: focus astraII octavia almera mondeo laguna albo też małe ale z lepszym silnikiem np.: corsa 1.7D punto lub bravo/brava 1.9 disel Link Zgłoś