Dodaj do ulubionych

Policja a brudny samochod

IP: 150.254.215.* 26.11.01, 10:10
Czytalem przed chwilą wypowiedź (Thommy), ktorej autor wyrazał obawy, ze
policja moglaby zabrac mu papiery za brudny samochod. Czy to jest mozliwe?
Zdarza mi sie jezdzic brudasem (zawsze mam jednak czyste swiatla i tablice
rejestracyjne), poniewaz mam do pokonania odcinek z bardzo fajnymi kaluzami.
Tak juz mieszkam, jesienia moge miec totalnie brudny samochod w dzien-dwa po
umyciu. Pzdr S
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Policja a brudny samochod IP: *.pg.com 26.11.01, 10:22
      Gość portalu: S napisał(a):

> Czytalem przed chwilą wypowiedź (Thommy), ktorej autor wyrazał obawy, ze
      > policja moglaby zabrac mu papiery za brudny samochod. Czy to jest mozliwe?
      > Zdarza mi sie jezdzic brudasem (zawsze mam jednak czyste swiatla i tablice
      > rejestracyjne), poniewaz mam do pokonania odcinek z bardzo fajnymi kaluzami.
      > Tak juz mieszkam, jesienia moge miec totalnie brudny samochod w dzien-dwa po
      > umyciu.

Jeśli masz czyste szyby i światła, to nie znam podstawy prawnej, na podstawie
      której mogliby Cię przyhaltować. Ale może ktoś przytoczy coś takiego?
      Forumowicze, może ktoś coś wie?

Pozdrawiam,
      Niknejm

• Gość: Niknejm I czyste tablice ofkors! (n/t) IP: *.pg.com 26.11.01, 10:23
      • Gość: marcin Re: Policja a brudny samochod IP: 195.136.21.* 26.11.01, 10:28
        Nie jestem pewien czy za granicami naszego kraju nie placi sie za brud? W austri jest chyba placone.
        pzdrawiam
        marcin
    • Gość: hocest nieodśnieżone auta !!! IP: *.bbnplanet.com 26.11.01, 10:54
      Przepraszam ale szlag mnie dziś mało nie trafił jak jeden taki co to miał czas
      wyprasować sobie koszulę i wypastować buty nie miał czasu na odśnieżenie autka
      i mało nie obtarł mi lewego boku na Puławskiej dziś.
      Nowe Mondeo kombi srebrne (przez litość nie podam jego nr rej. bo myślę że gość
      się nauczy) odśnieżone tylko przednia szyba i boczne (lewe i prawe ) ale tylko
      te pierwsze. Wycieraczka z tyłu miała za zadanie odśnieżenie tylne szyby.
      Lusterka wsteczne zaśnieżone. na dachu kopa sniegu że sypało mi na szybę i
      zasłaniało widok. zjechałem więc na lewy pas. korek na wszystkich pasach ale
      środkowy na którym ja porusza się szybciej. mijam ja tego ośnieżonego w mordę
      misia a ten pozazdrościł że drugi pas szybszy i sru prosto na mnie. szczęście
      że uszy umył to i usłyszam i dał sobie spokój ale mnie szlag trafił i na
      światłach otworzyłem okno i grzecznie (naprawdę bo mam wyrozumiałośc dla takich
      co to dostają firmowe dobre auta a nie są przeds. handlowymi) powiedziałem żeby
      odśnieżył auto bo utrudnia życie i jazdę innych kierowców. i wiecie co on na
      to. kurczę pokazał mi środkowy palec, jego mać.
      proszę nie bądźcie gburami Panie i Panowie i odśnieżajcie auta - również na
      dachu.
      ten z mondeo to nawet nie miał włączonego ogrzewania tylnej szyby bo przecież
      ten śnieg sam by mu spłynął a tak to miał tylko malutkie, półkoliste okienko.
      • Gość: Michal Re: nieodśnieżone auta !!! IP: *.telia.com 26.11.01, 10:59
        Za nieodsniezone szyby lub nieodmrozone,mozna zaplacic do 600koron.Podstawa
        prawna zagrozenie dla ruchu ze wzgledu na ograniczona widocznosc.Za duze czapy
        sniegu tez,zmieniaja sie parametry trakcyjne auta.Tyle za mala wodaPzdr.Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka