Dodaj do ulubionych

Ukradli mi radio!

IP: 213.134.142.* 27.11.01, 11:41
No co za zwierzęta!! Radio było warte może 50 zł, a za szybę i zamek zapłaciłem
340 zł. Cała deska rozdzielcza porysowana, drzwi pogięte! Nawet nie zgłaszam na
policję bo się dowiedziałem że nie ma sensu. Ciekawe co sobie myśli taki chuj,
jak celowo niszczy komuś samochód. Koszt naprawy to jakieś 2 tys. Co za
pojebane miasto!
Obserwuj wątek
    • Gość: 87533193 wspolczuje. Napisz przynajmniej gdzie i kiedy IP: *.shell.nl 27.11.01, 11:57
    • Gość: zx Re: Ukradli mi radio! IP: 212.45.227.* 27.11.01, 11:59
      Teraz, w najbliższą sobotę będziesz mógł kupić sobie swoje radio na Wolumenie...

A tak poważnie, to sądzę, że Policja musi mieć jakiś układ z
      handlarzami "używanych" radii, skoro toleruje ten złodziejski targ i tak jak
      wspomniałeś okradzionym wmawia, żeby nie zgłaszać, bo to i tak nic nie da...
    • Gość: KrK Re: Ukradli... IP: 212.244.170.* 27.11.01, 12:02
      To co napiszę nie jest naigrawaniem się . Współczuję i dla pocieszenia powiem
      tak: nie martw się – pozostała Ci cała kierownica, nie pocięte (myślę) fotele,
      silnik pod maską i wszystkie koła. Znam przypadek kiedy facet rano nie znalazł
      w zwykłym miejscu swojego samochodu - na krawężniku leżał tylko śrubokręt! Ale
      i po śrubokręcie policja do niczego nie doszła . . . :-(
      • Gość: 7642213 Re: Ukradli... IP: *.shell.nl 27.11.01, 12:24
        fakt. Ja znam taka historie: nie wyrwali w nocy radia, bo bylo fabryczne i
        solidnie schowane w desce (Chevrolet Corsica). W zwiazku z tym zdemolowali
        wnetrze wlacznie ze zdefekowaniem.
    • Gość: Rafski Re: Ukradli mi radio! IP: *.waw.cdp.pl 27.11.01, 12:31
      Wyrazy współczucia - Ja nie mam radia i takie historie utwierdzają mnie
      w suszności mojej dacyzji - jednak czasami brakuje
      trochę muzyki w samochodzie , wtedy sobie podśpiewuję
      • Gość: KrK Re: Ukradli mi . . . IP: 212.244.170.* 27.11.01, 13:12
        Jest taki wynalazek : kaseta. Uwaga : ze zdjętym panelem też kradną.
        • Gość: dia Re: Ukradli mi . . . IP: 192.168.103.* 27.11.01, 14:13
          Gość portalu: KrK napisał(a):

> Jest taki wynalazek : kaseta. Uwaga : ze zdjętym panelem też kradną.

A po co im radio bez panela?
          • Gość: KrK Re: Ukradli mi . . . IP: 212.244.170.* 27.11.01, 14:17
            Kurczę, mnie pytasz? Kradną i już, tylko oni wiedzą po co ... :-I
            • Gość: Ali Re: Ukradli mi . . . IP: *.popnet.pl 27.11.01, 14:36
              Najlepiej wyjmowane radio, ale i tak zapomnosz wyjąć je.
          • Gość: jaro Re: Ukradli mi . . . IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.11.01, 14:34
            po to, zeby pozniej klient, ktoremu ukradli radio, poszedl na gielde ze swoim
            panelem i odkupil swoje radio
            • Gość: Niknejm Re: Ukradli mi . . . IP: *.pg.com 28.11.01, 14:58
              Gość portalu: jaro napisał(a):

> po to, zeby pozniej klient, ktoremu ukradli radio, poszedl na gielde ze swoim
              > panelem i odkupil swoje radio

Dopasowanie odpowiedniego panelu do skradzionego radia to dla paserów nie jest
              problem. A komplet pojawia się na Wolumenie... :-(

APEL: Nie kupujcie na Wolumenie, bo napędzacie zjawisko!

Pozdrawiam,
              Niknejm
    • Gość: Czehh Re: Ukradli mi radio! IP: *.popnet.pl 27.11.01, 14:32
      Dobrze, że ci mordy nie obili.
    • Gość: Krzysiek Re: Ukradli mi radio! IP: *.toya.net.pl 27.11.01, 14:53
      Ja zglaszam wszystko. Moze i nie znajda ale uwazam, ze niech sobie popisza jak
      im trudno przeciwdzialac. Zglaszam nawet jak widze, ze jakies gnoje knuja cos
      na parkingu. Zglaszam rowniez dziwna jazde kogos przede mna (wodeczka- to
      widac). Wszyscy powinni tak robic bo inaczej dajemy sie terroryzowac.
      • Gość: seba Re: Ukradli mi radio! IP: *.cu.com.pl 27.11.01, 15:47
        W ub. tygodniu na Targówku próbowali mi wyjąć samą ("dupę od radia"). Najpierw
        próbowali złamać zamek z jednej i z drugiej strony. Jednak nie udało im się.
        Wybili więc szybę. Kiedy dwóch gości siedziało w środku właśnie wychodziłem z
        bloku. Złapałem jednego i tak mu ryj obiłem że nie wiedział co się dzieje. Mogłem
        oczywiście zawieść go na policje ale i tak nic by nie poradzili. Miał gnojek przy
        sobie 300 zł, więc mu je zabrałem na naprawę szkód.
        Za szybkę zapłaciłem 240 zł, a jeden zamek 120.. Jak byłem w warsztacie
        przyjechał gość który też miał włam. Tylko że on miał wyjmowane radio, a mimo to
        rozwalili zamek.
        • Gość: ryjek Re: Ukradli mi radio! IP: 213.134.142.* 27.11.01, 17:06
          Dzieki za wyrazy współczucia,
          To było właśnie takie wyjmowane radio z kieszenią, tylko że był to już taki
          zabytek w dodatku bez firmy, że uznałem, że nikt się nie połasi. Jeśli chodzi o
          radia z panelami, to kradną je bez paneli bo właśnie ta reszta to radio, a
          panel to sobie póxniej dokupią od gościa - kieszonkowca, który się w tym
          specjalizuje. - Nieraz widziałem na wolumenie gnojów (mieszkam obok więc często
          wpadam), którzy przychodzili z takimi radiami bez paneli a "pan sprzedawca",
          czyli drugi gnój od ręki dobierał im panel do konkretnego modelu za - zależnie
          od modelu - 50 - 150 zł. póxniej takie bydle sprzedaje radio za 3- 4 stówy i ma
          zarobek. parę tygodni temu w telewizji podali że nakryli jakiegoś pasera co
          miał w domu 400 odbiorników, to tydzień później jak byłem na wolumenie to były
          takie pustki jak nigdy w tym kącie z radiami. Wolumen to pewnego rodzaju obieg
          zamknięty - kupujesz radio na wolumenie, kradną ci je ci z wolumenu, kupujesz
          radio na wolumeniem kradną ci je itd..Oświadczem oficjalnie - jak zauważę
          gościa obrabiającego samochód, to bez względu na konsekwencje z mordy będzie
          miał galaretę - dotyczy to też czternastolatków i podobnych dzieci.
          • Gość: 130rapid Re: Ukradli mi radio! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 22:31
            Gość portalu: ryjek napisał(a):

> Oświadczem oficjalnie - jak zauważę gościa obrabiającego samochód, to bez
            względu na konsekwencje z mordy będzie miał galaretę - dotyczy to też
            czternastolatków i podobnych dzieci.

Jeśli tylko odezwie się Ksiądz, to pewnie da Ci rozgrzeszenie!!!
            Też mam zabójcze myśli od czasu kiedy na osiedlu (byłem w gościach) zwinęli mi
            lusterka z kaszlaka. Pożyczonego!!!! ;-(
            PZDR
            • Gość: dia Re: Ukradli mi radio, a mi koło IP: 192.168.103.* 28.11.01, 08:43
              Dwa lata temu nocowałem u ciotki w Rzeszowie.
              Kaszla postawiłem pod latarnią (świecącą) aby był bezpieczniejszy. Rano
              wychodzę z bloku potrzę a kaszel stoi tak jakoś krzywo - pewnie guma. Podchodzę
              bliżej a on leży na ryju - nie ma przedniego lewego koła. Skurwiel zabrał nawet
              śruby i kołpak. Śrub nie było gdzie kupić więc musiałem odkręcić po jednej od
              pozostałych kół i przykręcić zapas trzema. Tak na trzech śrubach przy każdym
              kole dojechałem (w żółwim tempie) do chaty.
              Nienawidzę złodziei i myślę, że gdyby każdy robił tak jak seba to na pewno
              mieli byśmy dużo mniej kradzieży. PZDR
              • Gość: xxx Re: Ukradli mi radio, a mi koło IP: 10.4.4.* 28.11.01, 09:57
                w pierwszej polowie tego roku mialem 5 wlaman - glownie szyby i zamek, za
                kazdym razme ginela dupa radia
                • Gość: blower Re: Ukradli mi radio, a mi koło IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 10:07
                  Panowie (i panie) nie oszukujmy sie, sa kupcy na radia to i sa zlodzieje. Mniej
                  wiecej co dwa tygodnie jestem na gieldzie w Lodzi (LKS) i ruch przy radyjkach
                  jest calkiem spory.

Ilu z Was ma radyjka kupione taniej na gieldzie ?!? Kazdy sie cieszy ze kupi
                  taniej.

Z drugiej strony radia u nas w sklepach sa k.... drogie. Bez 800 stowek nie
                  masz czego szukac. W Niemczech miesiac temu kupilem Sonke (CD+Radio RDS) za 299
                  DM (co przy obecnym kursie = 550 PLN). Sprawdzalem, ta sama sonka u nas na
                  gieldzie kosztuje 500 PLN.
    • Gość: KR$ Re: Ukradli mi radio! IP: *.mannesmann.de 28.11.01, 10:05
      A moze by tak udac sie w kominiarkach na ten Wolumen i obic ryje paserom - raz, drugi, trzeci, czwarty itp. itd.
      Rozwalic im te radyjka. Wykonczyc gnojow ich metoda... Jestem pewien, ze po ktoryms razie nie byloby juz
      chetnych do obrotu trefnym towarem. Inicjatywa obywatelska byla zawsze najlepsza na dzikim zachodzie gdzie
      prawo nie zawsze dzialalo...
      • Gość: Rafał Re: Ukradli mi radio! IP: *.chello.pl 28.11.01, 13:59
        He , he , he .... Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego , czym jest Wolumen i
        kto go kontroluje....
        • Gość: Andre Re: Ukradli mi radio! IP: *.pcplus.com.pl 28.11.01, 19:51
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> He , he , he .... Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego , czym jest Wolumen i
          > kto go kontroluje....

No to nas oświeć !!
          • Gość: Rafał Re: Ukradli mi radio! IP: *.chello.pl 29.11.01, 11:01
            Oki ! Z przyjemnością !!!
            Największe stołeczne targowisko elektroniki kontrolowane jest przez organizację
            towarzyską z miasta podstołecznego Pruszkowa. Policję mają w łapie. Bez
            problemu w tym miejscu zakupisz dowolne radio i panel , zmieniarkę i głośniki ,
            piracki dekoder i kartę płatnej TV , telewizor i magnetowid , dowolny telefon
            komórkowy z aktywacją lub bez , każdy program komputerowy itp. Wszystko w cenie
            stanowiącej ułamek ceny oficjalnej. Policja od czasu do czasu zdejmuje jakiegoś
            gówniarza , który się nie opłacił ( zazwyczaj drobnego detalistę ) . W tym
            samym czasie inni , bez skrępowania handlują dalej swoimi "fantami" , a
            funkcjonariusze policji , z rzadka zaglądający na targowisko , dyskretnie
            odwracają głowy , mijając stoliki pełne lewego towaru.
            I to mniej więcej tyle.
            Pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka