15.04.07, 01:52
Witam.
Czy ktoś z Was jeździł vovlo 440? Myślę o kupnie takiego samochodu od
znajomego, sprowadzony niedawno z zagranicy (tam miał jednego właściciela),
rocznik 1995, przebieg 145 tys - w calosci udokumentowany (książka serwisowa),
silnik 1.8 90 KM
alufelgi
wspomaganie kierownicy
centralny zamek w kluczyku + autoalarm
bez śladów korozji

Cena 8 tys. zł

Co o tym myślicie? Czy warto?

Z góry dziękuję za wszelakie opinie :) ja jestem laikiem jeśli chodzi o volvo,
do tej pory jeździłam polonezem caro, seicento i oplem astra
Obserwuj wątek
    • skarpetka82 Re: volvo 440 16.04.07, 10:20
      podnoszę :)
    • wujaszek_joe Re: volvo 440 16.04.07, 10:44
      mało typowe auto sugeruje trudności z serwisowaniem czy dostępem do części. nie
      jest to z gatunku niezniszczalnych volvo, a cena jest bardzo wysoka. nawet jesli
      auto jest faktycznie zadbane to wg gratki.pl powinno kosztować najwyżej szesć
      tysięcy, a znajomy i tak wyjdzie na swoje
      • ariston1 Re: volvo 440 16.04.07, 11:26
        wujaszek_joe napisał:

> mało typowe auto sugeruje trudności z serwisowaniem czy dostępem do części.

Volvo 440 było produkowane na bazie renault 19. Jest to wspólna konstrukcja. Z
        częściami nie powinno być problemu.
        • pizza987 Re: volvo 440 16.04.07, 11:34
          ariston1 napisał:

> wujaszek_joe napisał:
          >
          > > mało typowe auto sugeruje trudności z serwisowaniem czy dostępem do częśc
          > i.
          >
          > Volvo 440 było produkowane na bazie renault 19. Jest to wspólna konstrukcja. Z
          > częściami nie powinno być problemu.

Bazę to miało taką samą ale z sinikiem 1.7. B18 i B20F to akurat volvowskie silniki i może być różnie.
    • pizza987 Re: volvo 440 16.04.07, 11:32
      Miałem takowe z 1994, silnik 2.0i Nazywałem ten samochód 400 zł, bo tyle mniej więcej kosztowały części (za sztukę, niezależnie co). Nie wiem jak z cenami części do 1.8, ale nie zdziwię się jak będzie podobnie. Mało zamienników, czyli ograniczone możliwości podmiany. Poza tym bardzo wygodny i przyjemny w prowadzeniu, bardzo ergonomiczne wnętrze i suuuuuper fotele. Pamiętaj że w razie naprawy blacharskiej (jak zaliczysz stłuczkę, rozbijesz reflektor itp) to będzie zabawa w poszukiwanie elementów oświetlenia, albo kupno nowych w ASO, bo nawet Inter XCars swego czasu tego nie miał :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka