remo29 21.05.03, 11:23 Dla zainteresowanych: www.ct.com.pl/article/view.asp?path=gs\796&file=gh_1549.xml Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: O gwarancjach PSA 21.05.03, 11:36 I znowu niepotrzebne komplikacje i lekceważący stosunek sprzedawców. Niby wszystko jest zagwarantowane w ustawie, a i tak ewnetualny proces będzie trwał wiele miesięcy. Podobają mi się takie rady: "Co ciekawe, nawet gdy producent z jakiegoś powodu unieważni wydaną przez siebie gwarancję, to i tak nabywca samochodu może, powołując się na ustawę, dochodzić swoich racji przed sądem." i "Zdaniem pracowników UOKiK jeśli wtedy owi producenci nie będą chcieli uznać ewentualnych niezgodności auta z umową, trzeba będzie oddać sprawę do sądu." Pozdrawiam Link Zgłoś
remo29 Re: O gwarancjach PSA 21.05.03, 11:45 Tiaaa... Dobrze powiedziane... Znam to z autopsji - prawo można sobie w buty wsadzić. O moich drzwiach już zapomniałem (kto to jeszcze pamięta...)- sprawa jest w sądzie od 5 miesięcy bez grama pisma z sądu z choćby "pocałujta w dupę wójta" w treści. Cisza. Nic. Zero. Co za kraj... Link Zgłoś
greenblack Re: O gwarancjach PSA 21.05.03, 11:47 Ja pamiętam opowieść Państwa Naiwnych:) Podobała mi się postać Axela:) Pozdrawiam Link Zgłoś
remo29 Re: O gwarancjach PSA 21.05.03, 12:52 greenblack napisał: > Ja pamiętam opowieść Państwa Naiwnych:) Na Axela natknąłem się niedawno na Aralu - ale spieprzał jak mnie zobaczył ;) A Nowak, co było do przewidzenia, zwinął interes; firma jest teraz własnością jego żony, a on (podobno) zajął się... ubezpieczeniami :) Jeśli komunikacyjnymi też to bójcie się wszyscy ;) Link Zgłoś